Kritikák, gondolatok a filmek világából |
|
| Niwrok írásai 1.0 | |
|
+5Weide Mr. White Remo R2-D2 Niwrok 9 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Weide
Hozzászólások száma : 747 Join date : 2013. Aug. 15. Age : 33 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Szer. Jún. 04, 2014 6:51 pm | |
| - Niwrok írta:
- .
A holnap határa / Edge of Tomorrow Remek-remek, eleddig csak méltató kritikákat olvastam a filmről, a héten tervezem is megnézni. Ha minden összejön, lehet tolok egy dupla-mozi napot ezzel és a Demónával. - Niwrok írta:
- De, mégis, egy dologban garantáltan nyert ez a film, és külön remélem, hogy semmi nem fogja megelőzni életem hátralevő részében: itt láttam életem legundorítóbb pucér férfiseggét!
Bocs, de ezt nem hagyhatom riposzt nélkül. A Torrente 4 ominózus zuhanyzós jelenete ilyen téren nálam vitte a legundorítóbb férfiánusz-totálba díját. Mondjuk azon legalább röhögni lehetett. | |
| | | Niwrok Admin
Hozzászólások száma : 3578 Join date : 2012. Oct. 06.
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Szer. Jún. 04, 2014 7:18 pm | |
| - Weide írta:
A Torrente 4 ominózus zuhanyzós jelenete ilyen téren nálam vitte a legundorítóbb férfiánusz-totálba díját. Mondjuk azon legalább röhögni lehetett.
Kicsit más kategória, nem ad ilyen mély betekintést, de szerintem felkészülhetsz a trónfosztásra . . | |
| | | R2-D2 Admin
Hozzászólások száma : 4535 Join date : 2012. Oct. 03. Tartózkodási hely : Szombathely
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Szer. Jún. 04, 2014 8:00 pm | |
| - Niwrok írta:
Ha "kifogásokat" kell keresned, hogy nekem miért jött be, akkor már régen rossz . . Keresi a fene. :)Nem azt mondom, hogy nem jött be, az eleje kimondotan tetszett, viszont miután K.Bacon elégtételt vesz, onnantól bosszantó butaságok kezdenek sorakozni... Na de majd hamarosan elolvashatod. - Niwrok írta:
- .
A holnap határa / Edge of Tomorrow 9/10 . Na, de jó!!! Ebben viszont maxi egyetértünk. Végre újra egy film, amiről rögtön, frissében lehet értekezni. Akkor sorolom is kérdéseimet, hátha Te tudsz rá választ: - Spoiler:
- A legfontosabb: miért került Cage a végén egy nappal korábbra vissza?? Véleményem szerint az Omega vére talán nagyobb időhurkot eredményezett, mint az Alfáé. De akkor meg: - A végén, mikor újraindul az egy nappal korábbi nap, hogyan láthatta a TV-ben az Omega felrobbanását, amit ő majd csak este fog megölni??? - Felvetődött a SW fórumon, hogy mi lesz a sok alternatív jövővel, amit Cage ott hagy. Én ezt nem akarom máshogy értelmezni, mint úgy, hogy nincs sok alternatív jövő, Cage halálával az idő is visszaugrik... - Nem éreztél eléggé nyilvánvaló párhuzamot a mimicek hódítása és a Hitleri birodalom között? Egyáltalán milyen idegen faj az, aminek útját állja a La Manche csatorna és a kínai/orosz haderő???
- Weide írta:
Remek-remek, eleddig csak méltató kritikákat olvastam a filmről, a héten tervezem is megnézni. Ha minden összejön, lehet tolok egy dupla-mozi napot ezzel és a Demónával.
Na ja, meg nem ártana egy dupla kritika is... Ha már a szakdolgozat megvan. | |
| | | Weide
Hozzászólások száma : 747 Join date : 2013. Aug. 15. Age : 33 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Szer. Jún. 04, 2014 9:51 pm | |
| - R2-D2 írta:
- Na ja, meg nem ártana egy dupla kritika is... Ha már a szakdolgozat megvan.
A Holnap határáról nem fogok, mivel arról már van, de a beszélgetésbe majd bekapcsolódok. Demónáról szívesen rittyentek majd valamit, ha valaki nem előz be, vagy ha nem lesz olyan értékelhetetlenül rossz, mint az Óz reboot. | |
| | | Niwrok Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 8:58 am | |
| - R2-D2 írta:
Na, de jó!!! Ebben viszont maxi egyetértünk. Végre újra egy film, amiről rögtön, frissében lehet értekezni. Akkor sorolom is kérdéseimet, hátha Te tudsz rá választ:
- Spoiler:
- A legfontosabb: miért került Cage a végén egy nappal korábbra vissza?? Véleményem szerint az Omega vére talán nagyobb időhurkot eredményezett, mint az Alfáé. De akkor meg: - A végén, mikor újraindul az egy nappal korábbi nap, hogyan láthatta a TV-ben az Omega felrobbanását, amit ő majd csak este fog megölni??? - Felvetődött a SW fórumon, hogy mi lesz a sok alternatív jövővel, amit Cage ott hagy. Én ezt nem akarom máshogy értelmezni, mint úgy, hogy nincs sok alternatív jövő, Cage halálával az idő is visszaugrik... - Nem éreztél eléggé nyilvánvaló párhuzamot a mimicek hódítása és a Hitleri birodalom között? Egyáltalán milyen idegen faj az, aminek útját állja a La Manche csatorna és a kínai/orosz haderő???
- Spoiler:
- Ezt én is furcsálltam, és egy pillanatra el is öntötte a habos nyál az agyam. "Józan ésszel" ez csak az ultrahepiend miatt kellhetett, ahol Cage megint őrnagy, övé a csaj, és még a győzelmet is ünnepelheti a világ. "Belemagyarázva" azzal sikerült enyhíteni az émelygésem, hogy talán van még egy szint az űrlényeknél, hogy az Omega is csak egy spóra (ahogy az egész invázió jött is a Földre, egy meteorral), és van még egy központi agy felette, amelyik bukottnak minősítette az egész inváziót az Omega halálával, ezért visszatekerte az időt, és "önmegsemmisített". Az időhurkot eredetileg sem az Alfa vére okozta, hanem hogy az Omega érzékelte az Alfa halálát, és az Omega tekerte vissza az időt; Cage az Alfa vérével a testében "csak" úgy viselkedett, mint egy Alfa, ezért az ő halála is kiváltotta a visszatekerés "feltételes reflexét" az Omegából. Persze hatékonyság szempontjából jobb lett volna, ha az Omega feletti lény a meteor becsapódása előttre teker vissza, és akkor az egész inváziót "megspórolja" magának, de ne legyünk telhetetlenek, ugye... - Ha van is sok alternatív jövő, annak mind ugyanaz a vége: az emberiségnek kampec. Ennyi. Ebből a szempontból mindegy, hogy vannak-e alternatív jövők, a lényeg, hogy van legalább egy, amelyikben az emberiség túlél, és abból újabb végtelen számú világ "virágzik ki". - Olvastam már erről a hitleres párhuzamról, de a film közben nem jutott eszembe, inkább csak örültem, hogy végre Amerikán kívül is van "élet". - Nem állta útját semminek semmi. Rita és Cage is elmondta, hogy az egész "útállás" csak csapda (ahogy Verdun is) volt, hogy elhitessék az emberekkel, egy intenzív, összevont támadással nyerhetnek az űrlények ellen, és ezzel "egy" csapásra győzzék le a teljes földi haderőt. Az űrlények csak úgy tettek, mintha megállították volna őket, és ezzel előidéztek egy olyan harci helyzetet (pl.: szabad partszakaszokkal Normandiánál), amiben az emberek, ha az ilyen Cage-féléket is benyomják a frontra, meglátják a győzelem esélyét, de csak akkor...
Akkor te jössz: - Miért kellett ilyen erőszakosan a frontra küldeni Cage-et, és pont Cage-et?
. | |
| | | R2-D2 Admin
Hozzászólások száma : 4535 Join date : 2012. Oct. 03. Tartózkodási hely : Szombathely
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 1:15 pm | |
| A holnap határa - Niwrok írta:
- Spoiler:
- Ezt én is furcsálltam, és egy pillanatra el is öntötte a habos nyál az agyam. "Józan ésszel" ez csak az ultrahepiend miatt kellhetett, ahol Cage megint őrnagy, övé a csaj, és még a győzelmet is ünnepelheti a világ. "Belemagyarázva" azzal sikerült enyhíteni az émelygésem, hogy talán van még egy szint az űrlényeknél, hogy az Omega is csak egy spóra (ahogy az egész invázió jött is a Földre, egy meteorral), és van még egy központi agy felette, amelyik bukottnak minősítette az egész inváziót az Omega halálával, ezért visszatekerte az időt, és "önmegsemmisített". Az időhurkot eredetileg sem az Alfa vére okozta, hanem hogy az Omega érzékelte az Alfa halálát, és az Omega tekerte vissza az időt; Cage az Alfa vérével a testében "csak" úgy viselkedett, mint egy Alfa, ezért az ő halála is kiváltotta a visszatekerés "feltételes reflexét" az Omegából. Persze hatékonyság szempontjából jobb lett volna, ha az Omega feletti lény a meteor becsapódása előttre teker vissza, és akkor az egész inváziót "megspórolja" magának, de ne legyünk telhetetlenek, ugye... - Ha van is sok alternatív jövő, annak mind ugyanaz a vége: az emberiségnek kampec. Ennyi. Ebből a szempontból mindegy, hogy vannak-e alternatív jövők, a lényeg, hogy van legalább egy, amelyikben az emberiség túlél, és abból újabb végtelen számú világ "virágzik ki". - Olvastam már erről a hitleres párhuzamról, de a film közben nem jutott eszembe, inkább csak örültem, hogy végre Amerikán kívül is van "élet". - Nem állta útját semminek semmi. Rita és Cage is elmondta, hogy az egész "útállás" csak csapda (ahogy Verdun is) volt, hogy elhitessék az emberekkel, egy intenzív, összevont támadással nyerhetnek az űrlények ellen, és ezzel "egy" csapásra győzzék le a teljes földi haderőt. Az űrlények csak úgy tettek, mintha megállították volna őket, és ezzel előidéztek egy olyan harci helyzetet (pl.: szabad partszakaszokkal Normandiánál), amiben az emberek, ha az ilyen Cage-féléket is benyomják a frontra, meglátják a győzelem esélyét, de csak akkor...
Akkor te jössz: - Miért kellett ilyen erőszakosan a frontra küldeni Cage-et, és pont Cage-et?
. - Spoiler:
- Az számomra is egyértelmű, hogy alapban a heppiend miatt. De miért láthatja délelőtt a robbanást? Vagy úgy gondolod, hogy az Agy, miután este megölik az Omegát, már aznap, az újjáindított nap reggelén azt mondja: "Eh, hagyjuk a picsába az egész Földet, törlöm a programot és elhúzok innen!" Ez nekem kicsit sántít... - Ezek szerint akkor mindegy, hogy az "emberiségnek kampec" állapot bekövetkeztéig mi történik??? Jó lenne tudni, mert akkor még elmennék egyet motorozni. Meg esetleg ha szex közben van az a kampec, az se lenne baj... - Azért 5 évig csak megakadtak Moszkvánál is... lehet, ezek is kifogtak egy hideg szovjet telet... - S hogy miért Cage? Igazából fogalmam sincs, erre nem térnek ki. Nekem három ötletem van: 1. Valakinek, valahol keresztbe tett tudósításaival és az a valaki így nyúl utána (napjainkban ez tök hiteles) 2. Akkora szarban van a haza, hogy rá is szükség van (ez a legidiótább érv) 3. Sokkal valószínűbb, hogy annyira biztosak voltak a győzelemben, hogy meg voltak róla győződve, hogy Cage katonakénti helyszíni tudósítása médiatörténelmi mérföldkő lesz, kockázat nélkül. S mivekl tudták, hogy önként nem megy, ezért erőszakolták rá. 4. A többi elméletem inkább vicc, az azonban átfutott az agyamon nézés közben, hogy a tábornok is ismeri az időhurkot, s talán ez is az oka Cage visszaküldésésnek.
| |
| | | Niwrok Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 2:24 pm | |
| - R2-D2 írta:
A holnap határa
- Spoiler:
R2: Vagy úgy gondolod, hogy az Agy, miután este megölik az Omegát, már aznap, az újjáindított nap reggelén azt mondja: "Eh, hagyjuk a picsába az egész Földet, törlöm a programot és elhúzok innen!" Ez nekem kicsit sántít...N: Nekem nagyon sántít, de már mondtam, nem vagyok hajlandó jobban megerőltetni az agyam, mint ahogy a készítők tették, csak azért, hogy magyarázatot kreáljak a faszságaikra . Amíg nincs jobb megoldás, nekem ez bőven megteszi ! R2: Ezek szerint akkor mindegy, hogy az "emberiségnek kampec" állapot bekövetkeztéig mi történik??? Jó lenne tudni, mert akkor még elmennék egyet motorozni. Meg esetleg ha szex közben van az a kampec, az se lenne baj... N: "See previous reply" . Ha a stábnak mindegy, akkor nekem is. Amúgy sem lesz azonnal kampec, az emberiségnek a csata után még vélhetően hetei vannak hátra önmagát meggyászolni, hiszen a csatával csak az esélyek tűnnek el a mimicek legyőzésére, nem aznap hal ki rögtön az emberiség. Úgyhogy szerintem bőven lenne még időd motorozni meg szexelni, sőt, talán még a fotelt is irányba húzhatnád, és pattogtathatnál egy kis kukoricát is ... már ha egyébként a magyar területeket a mimicek nem írtották volna ki jóval a csata előtt . R2: Azért 5 évig csak megakadtak Moszkvánál is... . Lehet, ezek is kifogtak egy hideg szovjet telet...N: Még mindig kételkedsz abban, hogy a mimicek okosabbak, mint az emberek , ez tök "ari" meg optimista . Az alaptétel nálam az, hogy kivárták, amíg az emberek összevont támadást (ún. "végső csapást") indítanak ellenük. Ha öt évig vártak, akkor öt évig vártak. Arra sem emlékszem, hogy Verdun mikor volt a filmben; lehet, hogy még előbb. R2: S hogy miért Cage? Igazából fogalmam sincs, erre nem térnek ki. Nekem három ötletem van: 1. Valakinek, valahol keresztbe tett tudósításaival és az a valaki így nyúl utána (napjainkban ez tök hiteles) 2. Akkora szarban van a haza, hogy rá is szükség van (ez a legidiótább érv) 3. Sokkal valószínűbb, hogy annyira biztosak voltak a győzelemben, hogy meg voltak róla győződve, hogy Cage katonakénti helyszíni tudósítása médiatörténelmi mérföldkő lesz, kockázat nélkül. S mivekl tudták, hogy önként nem megy, ezért erőszakolták rá. 4. A többi elméletem inkább vicc, az azonban átfutott az agyamon nézés közben, hogy a tábornok is ismeri az időhurkot, s talán ez is az oka Cage visszaküldésésnek. N: Gyakorlatilag kevés elmélet az, amelyik nem válik önmagában attól röhejessé, hogy EZT próbálják vele megmagyarázni . A film után nekem az 1. tűnt a legvalószínűbbnek (ahogy erre utaltam is az írásomban), ha erre lett volna akár egy morzsányi utalás is, ezért összes idiotizmusa ellenére az egyetlen, amire a film eseményei alapot szolgáltatnak, az a 2.. Nekem a 3. is inkább vicc, bocs (ahogy Cage bekerül, abból egyértelmű, hogy meghalni küldik a seregbe és Normandiába, nem tudósítani), a 4. meg azért sántít, mert a tábornok hiába ismeri az időhurkot, de azt nem tudhatta, hogy Cage fog megölni egy Alfát.
Amúgy meg nem a magyarázatok "viccek", hanem az egész bevezető és a rövid finálé, és qrvanagy szerencséje a filmnek, hogy a többi elszórakoztatott annyira, hogy amiatt nem aláztam le a vérbe. A Hadak útján "csak" ugyanennyi hibával simán elvérzett nálam. . | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 8:07 pm | |
| - Niwrok írta:
A holnap határa
- Spoiler:
R2: Vagy úgy gondolod, hogy az Agy, miután este megölik az Omegát, már aznap, az újjáindított nap reggelén azt mondja: "Eh, hagyjuk a picsába az egész Földet, törlöm a programot és elhúzok innen!" Ez nekem kicsit sántít...N: Nekem nagyon sántít, de már mondtam, nem vagyok hajlandó jobban megerőltetni az agyam, mint ahogy a készítők tették, csak azért, hogy magyarázatot kreáljak a faszságaikra . Amíg nincs jobb megoldás, nekem ez bőven megteszi ! R2: Ezek szerint akkor mindegy, hogy az "emberiségnek kampec" állapot bekövetkeztéig mi történik??? Jó lenne tudni, mert akkor még elmennék egyet motorozni. Meg esetleg ha szex közben van az a kampec, az se lenne baj... N: "See previous reply" . Ha a stábnak mindegy, akkor nekem is. Amúgy sem lesz azonnal kampec, az emberiségnek a csata után még vélhetően hetei vannak hátra önmagát meggyászolni, hiszen a csatával csak az esélyek tűnnek el a mimicek legyőzésére, nem aznap hal ki rögtön az emberiség. Úgyhogy szerintem bőven lenne még időd motorozni meg szexelni, sőt, talán még a fotelt is irányba húzhatnád, és pattogtathatnál egy kis kukoricát is ... már ha egyébként a magyar területeket a mimicek nem írtották volna ki jóval a csata előtt . R2: Azért 5 évig csak megakadtak Moszkvánál is... . Lehet, ezek is kifogtak egy hideg szovjet telet...N: Még mindig kételkedsz abban, hogy a mimicek okosabbak, mint az emberek , ez tök "ari" meg optimista . Az alaptétel nálam az, hogy kivárták, amíg az emberek összevont támadást (ún. "végső csapást") indítanak ellenük. Ha öt évig vártak, akkor öt évig vártak. Arra sem emlékszem, hogy Verdun mikor volt a filmben; lehet, hogy még előbb. R2: S hogy miért Cage? Igazából fogalmam sincs, erre nem térnek ki. Nekem három ötletem van: 1. Valakinek, valahol keresztbe tett tudósításaival és az a valaki így nyúl utána (napjainkban ez tök hiteles) 2. Akkora szarban van a haza, hogy rá is szükség van (ez a legidiótább érv) 3. Sokkal valószínűbb, hogy annyira biztosak voltak a győzelemben, hogy meg voltak róla győződve, hogy Cage katonakénti helyszíni tudósítása médiatörténelmi mérföldkő lesz, kockázat nélkül. S mivekl tudták, hogy önként nem megy, ezért erőszakolták rá. 4. A többi elméletem inkább vicc, az azonban átfutott az agyamon nézés közben, hogy a tábornok is ismeri az időhurkot, s talán ez is az oka Cage visszaküldésésnek. N: Gyakorlatilag kevés elmélet az, amelyik nem válik önmagában attól röhejessé, hogy EZT próbálják vele megmagyarázni . A film után nekem az 1. tűnt a legvalószínűbbnek (ahogy erre utaltam is az írásomban), ha erre lett volna akár egy morzsányi utalás is, ezért összes idiotizmusa ellenére az egyetlen, amire a film eseményei alapot szolgáltatnak, az a 2.. Nekem a 3. is inkább vicc, bocs (ahogy Cage bekerül, abból egyértelmű, hogy meghalni küldik a seregbe és Normandiába, nem tudósítani), a 4. meg azért sántít, mert a tábornok hiába ismeri az időhurkot, de azt nem tudhatta, hogy Cage fog megölni egy Alfát.
Amúgy meg nem a magyarázatok "viccek", hanem az egész bevezető és a rövid finálé, és qrvanagy szerencséje a filmnek, hogy a többi elszórakoztatott annyira, hogy amiatt nem aláztam le a vérbe. A Hadak útján "csak" ugyanennyi hibával simán elvérzett nálam. . Igen, a Hadak útjánt sosem értettem nálad... :)de hát nem is dolgom, hogy mindent megértsek... - Spoiler:
N: Nekem nagyon sántít, de már mondtam, nem vagyok hajlandó jobban megerőltetni az agyam, mint ahogy a készítők tették, csak azért, hogy magyarázatot kreáljak a faszságaikra . Amíg nincs jobb megoldás, nekem ez bőven megteszi ! - Azért ez nálam nem egészen van így. Igyekszem legalább a MAGAM SZÁMÁRA valami megnyugtató választ találni, ez esetben a korábbi időhurokra megvan, de a robbanásra még nincs. N: ... már ha egyébként a magyar területeket a mimicek nem írtották volna ki jóval a csata előtt - Na ja, azt a térképet a falon megfigyelted? Eléggé - hogyismondjam - nagyvonalú volt Európa és fővárosai tekintében. Lehet, csak én láttam félre, de ha tényleg így volt, felvetődik a kérdés: Nem volt megint valaki, aki szólt volna: "Fiúk, az nem egészen ott van, ahova rajzoltátok???"N: Még mindig kételkedsz abban, hogy a mimicek okosabbak, mint az emberek , ez tök "ari" meg optimista . Az alaptétel nálam az, hogy kivárták, amíg az emberek összevont támadást (ún. "végső csapást") indítanak ellenük. Ha öt évig vártak, akkor öt évig vártak. Arra sem emlékszem, hogy Verdun mikor volt a filmben; lehet, hogy még előbb. - Kételkedik a fene. De Verdun még mindig nem magyarázat a keleti frontra... :)Valahogy az egész európai invázió kicsit fura. Tegyük fel, az volt a cél, hogy össznépi támadás legyen. De hát arra csak gondolhattak, hogy a Föld nem Európából áll, van még jó néhány fejlettebb régió a golyóbison, amiknek időt (5 évet hagyva) simán felkészülhetnek az ellencsapásra. Nem érzem az egészben Európa jelentőségét, súlyát az invázióban. Hacsak úgy nem, amit már írtam: az egész nem más, mint a II. VH krónikája rebootolva... - Akkora szükségben lenne a haza??? Az előbb leírt gondolatok miatt kötve hiszem...
| |
| | | Niwrok Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 9:15 pm | |
| - R2-D2 írta:
A holnap határa
- Spoiler:
R2: Azért ez nálam nem egészen van így. Igyekszem legalább a MAGAM SZÁMÁRA valami megnyugtató választ találni, ez esetben a korábbi időhurokra megvan, de a robbanásra még nincs.N: Ott a válasz a második mondatomban: a magam számára megtaláltam azokat a válaszokat, amivel elégedett vagyok (önmegsemmisítés); nem azért, mert ez jó, csak nincs jobb. Csak az neked nem elég , úgyhogy tök kíváncsi vagyok, mit tudsz kitalálni, ami már téged is megnyugtat . Hátha nekem is jobban fog tetszeni . R2: Na ja, azt a térképet a falon megfigyelted? Eléggé - hogyismondjam - nagyvonalú volt Európa és fővárosai tekintében. Lehet, csak én láttam félre, de ha tényleg így volt, felvetődik a kérdés: Nem volt megint valaki, aki szólt volna: "Fiúk, az nem egészen ott van, ahova rajzoltátok???"N: Meg nem figyeltem, de azt azért láttam, hogy Pestet valahova a Tisza mellé rajzolták kb. . R2: De hát arra csak gondolhattak, hogy a Föld nem Európából áll, van még jó néhány fejlettebb régió a golyóbison, amiknek időt (5 évet hagyva) simán felkészülhetnek az ellencsapásra. Nem érzem az egészben Európa jelentőségét, súlyát az invázióban. Hacsak úgy nem, amit már írtam: az egész nem más, mint a II. VH krónikája rebootolva... . N: Az sem kizárt, persze, tekintettel arra, hogy a napokban van a partraszállás 70. évfordulója. Talán az volt a lényeg, hogy időt hagyjanak, hogy leteszteljék, mi az a legtöbb, amivel az ellenfél, ismerve a veszély természetét, elő tud állni. Talán a mimiceknek is ennyi időre volt szükséges ahhoz, amire egy teljes inváziós flottát felállítanak. Talán Európa jelentősége csak annyi volt, hogy ott volt az Omega, és annak a védelme fontosabb volt a mimiceknek, mint hogy folytassák azt az inváziót, amit amúgy az "örökélet-kóddal" és a pók-stratégiával (ld. helikopter) kb. bármikor megnyerhettek volna. Talán Moszkva is csali volt arra, hogy meg lehet őket állítani, de hogy ez mennyire nem így van, azt London filmbeli lerohanása mutatta be. A mimicek úgy támadták meg a hátországot, hogy az embereknek még kb. felocsúdni sem volt idejük; semmi sziréna, vészjelzés, hadmozgás nem előzte meg. Eszerint pedig a mimicek bármikor átúszhattak volna észrevétlenül Afrikába, és a fejlettebb régiók (itt gondolom az USÁról van szó) is a hajukra kenhették volna a fejlettségüket, mert senki nem képes 100%-ban védeni a saját tengeri partszakaszát, főleg ilyen lények ellen nem. Amúgy ez az öt év mikor hangzott el?
.
A hozzászólást Niwrok összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 05, 2014 9:22 pm-kor. | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 9:22 pm | |
| Hamarosan majd válaszolok, de most befejezem a Halálos ítélet írást (meg a Maiden koncertbeszámolót), mert már két napja írom őket... | |
| | | Niwrok Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Csüt. Jún. 05, 2014 9:56 pm | |
| - Niwrok írta:
A holnap határa
- Spoiler:
R2: Azért ez nálam nem egészen van így. Igyekszem legalább a MAGAM SZÁMÁRA valami megnyugtató választ találni, ez esetben a korábbi időhurokra megvan, de a robbanásra még nincs.N: Ott a válasz a második mondatomban: a magam számára megtaláltam azokat a válaszokat, amivel elégedett vagyok (önmegsemmisítés); nem azért, mert ez jó, csak nincs jobb. Csak az neked nem elég , úgyhogy tök kíváncsi vagyok, mit tudsz kitalálni, ami már téged is megnyugtat . Hátha nekem is jobban fog tetszeni . R2: Na ja, azt a térképet a falon megfigyelted? Eléggé - hogyismondjam - nagyvonalú volt Európa és fővárosai tekintében. Lehet, csak én láttam félre, de ha tényleg így volt, felvetődik a kérdés: Nem volt megint valaki, aki szólt volna: "Fiúk, az nem egészen ott van, ahova rajzoltátok???"N: Meg nem figyeltem, de azt azért láttam, hogy Pestet valahova a Tisza mellé rajzolták kb. . R2: De hát arra csak gondolhattak, hogy a Föld nem Európából áll, van még jó néhány fejlettebb régió a golyóbison, amiknek időt (5 évet hagyva) simán felkészülhetnek az ellencsapásra. Nem érzem az egészben Európa jelentőségét, súlyát az invázióban. Hacsak úgy nem, amit már írtam: az egész nem más, mint a II. VH krónikája rebootolva... . N: Az sem kizárt, persze, tekintettel arra, hogy a napokban van a partraszállás 70. évfordulója. Talán az volt a lényeg, hogy időt hagyjanak, hogy leteszteljék, mi az a legtöbb, amivel az ellenfél, ismerve a veszély természetét, elő tud állni. Talán a mimiceknek is ennyi időre volt szükséges ahhoz, amire egy teljes inváziós flottát felállítanak. Talán Európa jelentősége csak annyi volt, hogy ott volt az Omega, és annak a védelme fontosabb volt a mimiceknek, mint hogy folytassák azt az inváziót, amit amúgy az "örökélet-kóddal" és a pók-stratégiával (ld. helikopter) kb. bármikor megnyerhettek volna. Talán Moszkva is csali volt arra, hogy meg lehet őket állítani, de hogy ez mennyire nem így van, azt London filmbeli lerohanása mutatta be. A mimicek úgy támadták meg a hátországot, hogy az embereknek még kb. felocsúdni sem volt idejük; semmi sziréna, vészjelzés, hadmozgás nem előzte meg. Eszerint pedig a mimicek bármikor átúszhattak volna észrevétlenül Afrikába, és a fejlettebb régiók (itt gondolom az USÁról van szó) is a hajukra kenhették volna a fejlettségüket, mert senki nem képes 100%-ban védeni a saját tengeri partszakaszát, főleg ilyen lények ellen nem. Amúgy ez az öt év mikor hangzott el?
Eszembe jutott még egy apróság, ami talán befolyásolja a lehetőségeket: - Spoiler:
Elhangzott a filmben, hogy az Alfák nagyon ritkák, 4,6 millióból van egy. Az viszont nem, hogy ez milyen gyakori Alfa-születést jelent. Mi van, ha az öt év várakozás és a koncentrált támadás "kiprovokálása" is ugyanazért kellett: hogy legyen a támadás környékén elég Alfa, és azok a teljes csatateret le tudják fedni? Mert a visszapörgetés, a mimicek fő harci előnye csak Alfák halála esetén ér... - Ha túl kevés az Alfa, akkor ezzel azt kockáztatják, hogy az ellenfél túl közel jut ahhoz az Omegához, vagy túl jelentős veszteségeket okoz, hogy eredményesen meg lehessen fékezni az inváziót, mert az egy nap visszapörgetés is kevés lesz. - Ha túl kis területet fednek le a támadásban az Alfák, akkor a "felderítés" nem szolgál elegendő információval az ellenfél erejét és hadmozdulatait illetően, és ez megint csak rontja a győzelmi esélyeket. Ritán, a profon és talán a tábornokon kívül senki sem ismerte az Alfák jelentőségét, az Omegáról meg nem is tudtak, de talán a mimicek nem akartak túl nagyot kockáztatni...
. | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Pént. Jún. 06, 2014 3:21 pm | |
| - Niwrok írta:
A holnap határa
Eszembe jutott még egy apróság, ami talán befolyásolja a lehetőségeket:
- Spoiler:
Elhangzott a filmben, hogy az Alfák nagyon ritkák, 4,6 millióból van egy. Az viszont nem, hogy ez milyen gyakori Alfa-születést jelent. Mi van, ha az öt év várakozás és a koncentrált támadás "kiprovokálása" is ugyanazért kellett: hogy legyen a támadás környékén elég Alfa, és azok a teljes csatateret le tudják fedni? Mert a visszapörgetés, a mimicek fő harci előnye csak Alfák halála esetén ér... - Ha túl kevés az Alfa, akkor ezzel azt kockáztatják, hogy az ellenfél túl közel jut ahhoz az Omegához, vagy túl jelentős veszteségeket okoz, hogy eredményesen meg lehessen fékezni az inváziót, mert az egy nap visszapörgetés is kevés lesz. - Ha túl kis területet fednek le a támadásban az Alfák, akkor a "felderítés" nem szolgál elegendő információval az ellenfél erejét és hadmozdulatait illetően, és ez megint csak rontja a győzelmi esélyeket. Ritán, a profon és talán a tábornokon kívül senki sem ismerte az Alfák jelentőségét, az Omegáról meg nem is tudtak, de talán a mimicek nem akartak túl nagyot kockáztatni...
. Ez logikusnak tűnik, legalábbis az öt év tekintetében. S hogy mikor hangzott el? Talán az elején, a híradó-bejátszásoknál, nem tudom, de biztosan hallottam. - Spoiler:
Azon gondolkodtam el egy picit, hogy az időhurok Cage (és korábban Rita) bekerülésével a mimicek számára ugyanolyan kiszámíthattalan egyenletté válik, mint fordítva. Egészen pontosan: miért is nem reagáltak arra, hogy az általuk ismert csatában olyan dolog történik, amit még nem láttak?? Mert gondolom minimum az Alfák emlékeznek, mi történt, milelőtt Cage sokadszorra meghal...
| |
| | | Niwrok Admin
| Tárgy: Zero Dark Thirty - A Bin Laden hajsza Vas. Jún. 08, 2014 9:52 pm | |
| . Zero Dark Thirty - A Bin Laden hajszaAmikor nem pusztán valós, hanem közismert események alapján készítenek filmet, extra kihívást jelent, hogy a történet csattanója senki számára nem lehet meglepetés. Én viszont pont olyan vagyok, aki elsősorban a történetekért néz filmet, olvas könyvet, játszik, de az ilyeneknél legfeljebb a háttéresemények adnak újat, például az érintettek személyes történetei, az emberi sorsokról viszont van elég dráma, mint például a Bombák földjén, ha már Kathryn Bigelow a téma. Ahogy ott sikerült neki, itt sem volt kérdéses, hogy Bigelow remek, kimért, magával ragadó, és szerencsére a túlzott patriotizmust messze kerülő filmet csinált még erről a sok csapdát rejtő időszakról is. De pont ezekért volt az, hogy a moziban kihagytam ezt a filmet, és a szekrényemben is vagy egy évet töltött, mire a lejátszóba került. Hogy igazán kíváncsi legyek egy filmre, kell hozzá az újdonság varázsa, akár csak egy új gondolaté vagy egy látványos apróságé (a Bombák földjén például a lassított robbanás képeivel nyert meg)... de a Zero Dark Thirtynél nem éreztem ilyet, és ez a film alatt végig így is maradt, olyannyira, hogy csak három részletben tudtam végignézni. Nem is csak a hossza miatt, mert a három rész között nagyjából ott tartottam a szüneteket, ahol amúgy is változik a történet stílusa, iránya, és ebből rögtön az első volt az, ami a legkevésbé tetszett. Azt hiszem, a legnagyobb problémám az volt vele, hogy miközben szépen felöleli nyolc év dolgait -természetesen kezve 9/11-gyel, az azt követő vallatásokat, a CIA titkos börtöneit és a hírhedtebb merényleteket-, ez az időtáv túl nagy ahhoz, hogy érdemben és mélységében foglalkozni lehessen azzal, amire mindezeket a stáb felfűzi, azaz Maya CIA-s pályafutására. Arra a Mayáéra, aki ugyan próbál keménységet erőltetni magára, amikor rögtön az első szaudi napján szembesül a CIA-s kínvallatások kegyetlenségével, hogy évekkel később ő maga is hasonló elszántsággal és kérlelhetetlenséggel csinálja ugyanazt. Nekem ebből hiányzott az átmenet egyikből a másikba, még ha az introba bevágott, mindössze a sötét képernyő gyásza alatt elhangzó, elcsukló beszélgetésfoszlányok az eltérített repülőkön, a lángoló épületekben rekedt emberektől, az idő haladására és a tétlenségre, de legalábbis eredménytelenségre figyelmeztető merényletek, és a monoton megalázottsággal, kiszolgáltatottsággal megtört foglyok mind-mind jó alapot adnak ehhez. Csak közben túl nagynak éreztem az ugrásokat az eseményekben. Emiatt még talán az a két jelenet fogott meg a legjobban, amikor Dan, a vallató panaszkodik a majmai miatt, meg ahogy az információk iránti vágyában túl nagyot kockáztató Jessica mosolyog, alig fél perccel az életét kioltó robbanás előtt. Úgy fél óra után már igencsak untam a semmitmondó arab nevek zaját nagyjából addig, amíg el nem hangzott Abu Ahmed neve. A második etap végre már nem az információk felporszívózásáról szólt, hanem egyetlen személy, Bin Laden futára utáni nyomozásról, és ez meghozta azt a feszültséget, amit vártam, ami kell egy ilyen filmhez. Kifejezetten érdekes volt, ahogy egyetlen ember önkéntelen dezinformációja megakasztotta a felderítést, hogy aztán egy véletlen előkerült akta nyomán feléledjen a régen veszni látszó nyom. Tetszett, ahogy próbálták a családi kapcsolatokat kihasználni, hogy azokból hogyan szűkítették le a vizsgálat körét egy kb. tíz kilométer sugarú körre, hogy aztán helybéli őrszemekkel meg egy autós üldözéssel végre megkapják a jutalmukat: egy házat, ahol a futár lakik. Utána már "csak" fel kell deríteni, hogy Bin Laden ott lehet-e, és mert bizonyosság ebben nem szerezhető, így "csak" arról kellett meggyőzni a washingtoni bürokratákat, hogy nagyobb a valószínűsége és a jutalma annak, hogy Bin Laden ott van, mint az égés akkor, ha mégsincs ott. Tetszett, hogy nem csak a nyomokból lehetett olvasni, hanem a nyomok hiányából is, és ahogy a fizikusok az erőterek vizsgálatából fedeznek fel új bolygókat, akkor is, ha nem látják azokat, úgy a túlzott biztonsági intézkedések ténye önmagában is árulkodó lehet. A vége így már maga a katonai akció, a végrehajtás. Sokat dobott a hangulaton a szinte real-time-ban zajló behatolás, ami ezzel még úgy is izgalmasra sikerült, hogy a végkifejlet adott volt: "Megvan a főnyeremény!". Ez a szakasz is működik, jó arcok a katonák, az akció hiteles, tetszett. Bár Maya igazán csak a középső szakaszban főszereplő, ő köti össze az eseményeket, ahogy az első részben jókor van jó helyeken, a végén meg csinálja azt, amit egyedüliként tehet, izgalmában rágja a körmét, ahogy tíz évnyi munkáról, sok-sok ember áldozatáról derül ki igazából egyetlen másodperc alatt, hogy volt-e értelme, a kettő között meg próbálja életben tartani a figyelmet, amivel ez a nyom -a többi, hasonló nyomból- megkapja azt a pénzt és erőforrást, amivel a végére lehet járni. Jessica Chastain pedig kiválóan alakít mindhárom fázisban, ahogy Artu is írta, ez igazából az ő filmje, de a mellékszereplők is remekül alakítanak, ráadásul jó volt sok ismerős és kedvelt arcot látni köztük, leginkább mondjuk Mark Strongét, akinél azt mondtam, ha csak addig a két percig szerepel, amíg a céges tárgyalóban kiosztja a beosztottait, akkor is ő lesz az egyik legjobb szereplő. Az egyetlen, akiben nem sokat láttam az unottságon kívül, az Kyle Chandler volt, pedig sokadszor kapja meg ezt a kihelyezett műveleti főnök figurát; ha jól emlékszem, a Királyságban is valami hasonlót alakított. Ami viszont hibátlan, az a környezet. Bigelow a Bombákkal már megmutatta, hogy poros afgán meg arab városokat milyen látványosan is lehet fényképezni, főleg, ha a belső tereket is bemutatja. Ha valamire emlékezni fogok a díszletek közül, az a telefonközpont lesz. Na meg az utolsó jelenetre, ami valami Bigelow-jellegzetesség lehet: az utolsó képkockákon -szinte- mi más is lehetne, mint a már a Bombák földjénből jól ismert nézés; a "Hogyan tovább?"... 8/10 .
A hozzászólást Niwrok összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Márc. 17, 2019 8:44 pm-kor. | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Vas. Jún. 08, 2014 10:04 pm | |
| - Niwrok írta:
- .
Zero Dark Thirty - A Bin Laden hajsza
8/10 . Jéééé... Csak most???? Meg voltam róla győződve, hogy ezt már láttad. Mindenestre az értékelésednek örülök, óriásieltérés nincs köztünk. Az a 10% semmi. | |
| | | Weide
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 Kedd Jún. 10, 2014 3:01 pm | |
| Mivel itt indult el a thread, itt jelentem be, hogy ma végre meg tudtam nézni az Edge of Tomorrow-t. Összességében tetszett, az általatok felvonultatott kérdésekre is többnyire vagy találtam választ, vagy megelégedtem annyival, amennyit a film is méltóztatott közölni, és nem is éreztem iránta késztetést, hogy jobban belemélyedjek, egyetlen egy kivétellel. - Spoiler:
A film vége egyszerűen faszság. Ott kellett volna lezárni, hogy Cage hullája szépen melankolikusan lebeg a vízben, és kész. Én is elkezdtem filózni, hogy vajon az Omega direktbe próbálta belejuttatni a vérét, hogy általa ismét visszatekerhesse az időt egy nappal korábban, de akkor meg mi a faszért robbant fel már tegnap a Louvre? Lehet, véletlenül jutott bele a vére, de a robbanásra akkor sincs jó magyarázat, mert azon kívül semmi sem változott! Vagy lehet, az Omega vére már annyira speciális volt, hogy Cage el tudta dönteni, mi maradjon meg a múltból, és mi nem? Áhh, ez akkor is faszság. A vége konkrétan el lett kúrva, ráadásul a credit song is nyálas gagyi volt. Inkább a This is not the Endet kellett volna berakni, az a trailerben is működött, és még értelme is lett volna a film szempontjából.
Amúgy Cage frontvonalba helyezésének szempontjából a film jól működött, bár maga az aktus nem lett rendesen elmagyarázva, de én simán úgy vettem, hogy mint a katonai média egyik fő embere, egyszerűen ott kellett lennie a frontvonalon, hogy a tudósítása megfelelő legyen. Azok után, hogy kvázi megfenyegette Brigham-et, meg bunkó, tirpák módon próbált kibújni a felelőssége alól vezetett oda, hogy nem egy médiacsapattal küldték ki a frontra, hanem berakták a kopaszok közé. Ennyi. A film szempontjából viszont kurva jól működött ez a csavar, mert így tényleg láthattuk, hogyan válik egy nyápic, beijedt katonából egy veterán, aki aztán halomra képes ölni az ellent. Ez tetszett, Cage fejlődése és átalakulása volt számomra a film csúcspontja. A Full Metal Bitch-csel való kémia is jól működött, bár valahogy nem éreztem elég mélynek a kapcsolatukat. Amúgy, ha már FMB, a poénok nagyon jól ültek, jól voltak időzítve, nálam az összes célba is talált, párszor hangosan felröhögtem. Az akció is jó volt, és látványos, számomra még követhető is. Az ellen meg bazmeg nagyon durva volt. Gyors reagálású, kegyetlen, szóval tényleg para lehetne ilyenekkel szembemenni. Viszont amilyen kegyetlenek és szinte parásak voltak a hadszíntéri jelenetek, annyira nem éreztem áradni az egész filmből az elkeseredettség és kilátástalanság érzését. Részemről lehetett volna pár fokkal komorabb, brutálisabb, kegyetlenebb, sötétebb a film. Végig úgy éreztem, nyílegyenesen haladunk a végcél felé, úgymond kisebb bökkenőkkel, de ugye mind orvosolhatóak voltak Cage képessége által, ezáltal nem nagyon volt miért aggódni. - Spoiler:
Kivétel, miután Cage elveszítette a képességét, ennek köszönhetően a végjáték is sokkal izgalmasabb volt, ott aztán tényleg lehetett drukkolni a főszereplő párosnak. De pont ezáltal a vége is el lett baszva, Mennyire szép lett volna, ha tényleg meghalnak azért az eszméért, azért a célért, hogy megakadályozzák az inváziót, feláldozva magukat. Sokkal nagyobb súlyt és érzelmi löketet kapott volna Cage fejlődése, hiszen tudta volna, azért edz, azért küzd és harcol, hogy megmenthesse a bolygót, feláldozva önmagát.
A fentebbi okok miatt, illetve a kémia furcsa egyensúlya, és a katonatársakra való minimális fókuszálás miatt (többet foglalkozhattak volna velük is, plusz 10 percet elbírt volna a játékidő), illetve a számomra-nem-elég-komor hangulat miatt, részemről csak 7/10 volt ez a film, viszont a maradék részével tényleg meg vagyok elégedve, látványos, élvezhető, pörgős, sőt, valamennyire újszerű is volt, nyári blockbuster-ként pedig abszolút jól teljesített. Niwrok: Az a hájas segg nem volt annyira vészes, sőt, poénforrásként is nagyon működött, szóval szerencsére nem sokkolt le teljesen. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Niwrok írásai 1.0 | |
| |
| | | | Niwrok írásai 1.0 | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|