Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Niwrok írásai 2.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 33 ... 57  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Walking Dead S6   Szer. Okt. 19, 2016 5:04 pm

.
The Walking Dead S6Ha már "újévi fogadalom" volt, hogy behozom a lemaradást a két legrégebben futó, leginkább hype-olt sorozatból, most meg már lassan év vége van, és a GoT-felzárkózás mellett a TWD-t még mindig tologattam, úgy döntöttem, a következő évad kezdetéhez igazítva beváltom az ígéretet. Már csak azért is, mert annyit, hogy az évad vége kapcsán giga-cliffhanger esete forog fenn, akkor is elcsíptem a sorozatról, ha csak a híreket olvastam, így gondoltam, legyen akkor nekem is izgalmas, legalább pár napig, hogy kivel mit művel Negan  Smile .

De vissza az elejére, oda, amikor a TWD nevetségesen idilli kisvárosának lakói évek óta először kaptak igazán ízelítőt erőszakból és halálból, aminek nem is kellett jobb megtestesülésének lennie, mint a vérrel borított, dühös és habozás nélkül gyilkoló Rick Grimes. Az egy dolog, hogy a kerítés védte Alexandria mennyi új és izgalmas kérdést vetett fel társadalmi szinten, de volt nem egy kínos is, és tetszett, hogy a stáb egy részüknek elébük ment azzal, hogy bemutatták magyarázatul a kőfejtőt, ami szinte csordultig van "sétálókkal"... és így már nem is volt olyan zavaró, hogy a kérdések másik felét, az emberi oldalt elsunnyogták (mert ugye emberek is vannak ám, akiket az évek során csak érdekelte volna legalább készletek szempontjából a lakópark, amit reklámtáblák tucatja hirdet...). Persze az a gödör is elég idétlen, a "véletlenül pont úgy" leparkolt kamionokkal, de ahogy abból úgy tudtak felépíteni egy bő fél évadon (azaz közel öt órán át!) tartó akciót, hogy az végig érdekes és feszült tudott maradni, mert nem is nagyon tud mást tenni a tengernyi zombi és a zakkant pszichopata Wolves gyűrűjében, miközben azért Alexandriában is erjednek a konfliktusok, legalább megérte. Az is jó volt ezekben a szakaszokban, ahogy a legutóbb még a nokedliszaggató miatt nyavalygó, puding alexandriaiak gyorstalpalót kapnak az új világrendből, de még érdekesebb volt Rick hozzáállása. Ő nemrég még azt mondta, "Eljutottunk oda, hogy minden élő erős. Muszáj annak lenniük. Elég erős vagy, hogy segítenek neked, hogy aztán te segíts nekik..."... de ő láthatóan nem akar nagyon segíteni, hiszen mégsem mindenki erős; hátrahagyandó, elkergetendő koloncnak, puhánynak és életképtelennek tartja az alexandriaiak többségét, és nem akarja, hogy velük vesződve vagy az ő hibájukból bárki is veszélybe kerüljön közülük. A zombi- és Wolves-mentesítő akció (főleg annak vége a teljesen begőzölt kaszabolással, Carl sérülésének drámájával, és az újabb zombicsapdával, amik így együtt tutira az egész sorozat leglátványosabb jelenetei) így igazán csak akkor bicsaklott meg, ahogy visszanézzük Morgan életútját, mert önmagában az, hogy bemutatják a szélsőséges lelki átalakulását, még lehetett volna érdekes (már csak azért is, mert mégiscsak kell egy szentfazék az igencsak gyakorlatiassá vált Rick mellé, ha már egyszer a lelkész úr is fegyvert ragad az évad közepére, hogy gyilkoljon és védjen), de így, hogy egy órára nyújtották, azt kell mondjam, az egészben Tabitha volt a legjobb figura... igen, a kecske  Smile .

Mintha egy évad helyett inkább két fél-évad lenne a hatodik, olyan éles a váltás, ahogy heteket ugrunk ezután előre, már egy olyan Alexandriába, ami az elszenvedett veszteségek, sérülések ellenére is talpra állt, és egy komoly erőddé változott, amiben már senki nem ijed meg vagy undorodik attól, ha ki kell loccsantania egy agyat. Egy ilyen, rég nem tapasztalt biztonságot jelentő főhadiszállásról pedig már el lehet indulni portyázni, kicsit felderíteni a környéket... és itt kap jelentőséget az előbb idézett mondat másik fele: "...vagy erős vagy és ezért megölhetnének. Ezért neked kell megölnöd őket...". Ha tudod, ugye... Egy fegyverraktárral és egy rakás "veteránnal" a háta mögött persze sokan könnyen éreznék magukat nyeregben, főleg, ha az első település, amivel Rickék felveszik a "diplomáciai" kapcsolatot egy Jesus nevű tagon keresztül, tisztára olyan, mint egy kis skanzen a XIX. század közepéről. Hilltop ugyan keveset szerepel, ahogy a lakói is, de egy igazán karakteres helyszínről van szó, Gregory remekül megalkotott figurájával az élén, aki egyfajta önimádó földesúrként irányítja a "birtokát"; remélem, azért több szerepe is lesz, mint a mostani "casus belli". Az évad második felét így az teszi ki, ahogy az alexandriaiak összeakasztják a bajszot az akkor még csak névről ismert Negan csapatával, úgy, úgy hogy nem is igazán tudják, mivel állnak szemben. Még amikor találkoznak is pár felderítővel vagy megtámadnak egy helyőrséget, akkor is csak olyan ez, mint amikor a vakok megpróbálják megismerni az elefántot, és attól függően, hogy ki melyik részét fogta, tapintotta, úgy írja le kígyónak, furcsa fának vagy kőnek... Lassan csorgatva az infokat, így a rivális az elején még csak pár szedett-vedett agresszív bunkónak tűnik, aztán minden alkalommal egyre inkább látszik, hogy Negan mindenhol ott van, mint egy hidra, növeszt mindig új fejet a levágottak helyére... és így nem is akkora meglepetés, ahogy a fináléban kiderül, hogy a cibált bajusz másik végén egy vérszomjas oroszlán van.  

Ami szokatlan volt az évadban, főleg a helyzet és az eddig történtek és leírtak tükrében, hogy a stáb néha egészen komikusra vette a figurát. Eddig is voltak oldottabb pillanatok persze, például az egyik kedvencem volt, ahogy Michonne és Carl ugratták egymást a csokikkal, de ezúttal -inkább az évad második felében- sorban jöttek az ilyenek. Volt, amik be is jöttek, mondjuk amilyen "engesztelő ajándékot" vittek Rickék a tárgyalásra Hilltopból, és ahogy azt megszerezték, az egészen zseniális, percekig vigyorogtam rajta. Wz évad során egyre hangsúlyosabb romantikus szálak is örömteliek voltak kezdetben (aztán egy kicsit unalmasak, amikor már több volt belőlük, mint a Grace klinikában, mert az égvilágon mindenkit összeboronáltak valakivel), hiszen a csapattagok végre ráérnek ezzel is foglalkozni. Bírtam ezeket a részeket, megszakításként a vérengzések, a tragikus jelenetek között, illetve ez volt a "vihar előtti csend". De a nagy lazaságban túlzásba is sikerült esni, mert olyanok is voltak, hogy inkább kínomban röhögtem fel, mint mondjuk Negan motoros csapatának bemutatkozásán, és annak "mágikus" lezárásán  faceplam. Meg volt egy olyan, amit egyszerűen a hitetlenkedéstől tátott szájjal néztem végig, akkora baromság volt minden pillanata; egy olyan bénán leeső furgon, amiről az előző évados írásainkban megemlékeztünk, lehet egyszerű hiba, de az a furgonos kergetőzés, ahogy Rick és Daryl egy teljes részen át folyamatosan azért "küzdenek", hogy elcsesszék a napi melójukat, az csak szándékos, koncepcionális ökörség lehet... Kengyelfutó Gyalogkakukk TWD-módra  faceplam...

Ennél is rosszabb viszont, ahogy az évad vége idegesítően zavaros és unalmas lett, nagyjából az utolsó három órában, mindezt csak azért, hogy a végletekig nyújtsák a Negan-féle bújócskát, ami egy olyan "cicázásban" csúcsosodott ki az évadzáróban, hogy ötpercenként állítottam meg az epizódot, hogy megnézzem, mennyi van még belőle. Mindehhez elnéztem volna, hogy Daryl-t "éppen akkor" kapja el a lelkiismereti roham, és indul egy gyakorlatilag öngyilkos küldetésre, csak azért, hogy bosszút álljon, amikor "kell", de még talán azt az irritálóan erőltetett fordulatot is, hogy Maggie éppen a legválságosabb pillanatban lesz rosszul, és lesz szüksége orvosra. Amit nem tudok sem megérteni (várom a tippeket...), sem megbocsátani, az az, ami Carollal történt, ahogy belekényszerítették egy hajánál előrángatott meghasonulásba   nono . Nekem régóta, talán az elejétől ő az egyik kedvenc karakterem (egyébként Carl és Michonne mellett, Daryl ugyanis mostanában sajnos túl keveset szerepel ahhoz, hogy igazán feltűnjön a jelenléte), és bár volt, amikor Rick is ridegnek és túl kegyetlennek tartotta, ahogy legutóbb elmentek vele ebbe a "beépített ügynök" irányba, az az írók legjobb húzásainak egyike volt. Egyszer világoskék kardigánban süti a pitét, aztán pár kemény szóval belefagyasztja a Sam gyerekbe a szart is, hogy térjen már észre, megint máskor meg álruhában gyilkolja az ellent, mint egy nindzsa. Nem egyszer húzza ki a bajból, ahogy belebújik a gyenge, gyámoltalan nő karakterébe, zseniális átváltozóművész, olyan képességekkel, amihez a többiek hozzá sem tudnak szagolni... És akkor hirtelen két rész alatt kifordítják önmagából, és lesz belőle egy rózsafüzért morzsolgató idegroncs, csak mert agyon kell lőnie egy vöröshajú picsát meg egy láncdohányos vénasszonyt, akit már amúgy is félig megevett a tüdőrák! Az évad legmeglepőbb pillanata volt, amikor rájöttem, hogy nem csak álcából csinálja a hisztit, hanem ez most "komoly". Az a nő, aki lepucolta magáról az erőszakos férje árnyékát, aki látta átváltozni a lányát, aki túlélt egyedül, amikor Rick elküldte (na meg persze az sem volt semmi, amiért elküldte), és aki Lizzie és Mika esetén keresztül olyat tapasztalt és tett, ami ott van azon borzalmak toplistáján, amit a zombivilág eddig produkálni tudott... befordul, mert "csak"   .

Az biztos, hogy az egész évad, még ha csak kétszer pár nap eseményeit is látjuk azokon keresztül, szépen építi fel, hogy mennyire jól látta Rick Alexandria problémáját. Emlékszem, sokáig azért nem akarta igazán beleélni magát ebbe a "letelepedésbe", mert akkor elkényelmesednek, és utána már nem tudják kellő módon megvédeni magukat. A hónapokig tartó nyugalom pedig meg is hozta az eredményét: Rick elhitte, hogy a világ az a pár zombi, ami a kerítés körül kószál, és hogy bármi jön, azzal ők már simán megküzdenek. Elbízta magát minden intő jel ellenére, és innentől fizetni fogja az árát... "bite, chew, swallow, repeat"... Érdekes lesz.

8/10

Ui: Már hogyan is adhatnék többet, mikor van egy E4, egy E10 meg egy E16  Wink ? De még így is jobban bejött, mint a GoT S6-ja.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Okt. 19, 2016 8:32 pm

Niwrok írta:
.
The Walking Dead S6


Ui: Már hogyan is adhatnék többet, mikor van egy ... E16  Wink ?


No No Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Köszi az írást, jó volt. Mindig is kicsit kritikusabb voltál mindkét "csúcs"sorozattal, mint én, ezért a 8/10 tőled szép. Soha rosszabbat.

Az biztos, hogy az S7E1-et megnézem... aztán az évadot meg majd csak szokás szerint, darálva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Okt. 19, 2016 9:02 pm

.
R2-D2 írta:

The Walking Dead S6

Az biztos, hogy az S7E1-et megnézem... aztán az évadot meg majd csak szokás szerint, darálva.


Nálad ki a tipp?
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mesterjani

mesterjani

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2012. Oct. 07.
Age : 30
Tartózkodási hely : Szentgotthárd

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Okt. 19, 2016 9:16 pm

Niwrok írta:
.
Ennél is rosszabb viszont, ahogy az évad vége idegesítően zavaros és unalmas lett, nagyjából az utolsó három órában, mindezt csak azért, hogy a végletekig nyújtsák a Negan-féle bújócskát, ami egy olyan "cicázásban" csúcsosodott ki az évadzáróban, hogy ötpercenként állítottam meg az epizódot, hogy megnézzem, mennyi van még belőle.

8/10
Ui: Már hogyan is adhatnék többet, mikor van egy E4, egy E10 meg egy E16  Wink ? De még így is jobban bejött, mint a GoT S6-ja.
.

Köszi az írást. Új évad előtt remek emlékfrissítő volt. Kellett is, mert sajnos én az évad nagy része alatt nézegettem az órámat. Igazán csak Negan monológjára emlékszem az egészből. Az Ő karaktere csak a végére jött ki az árnyékból mégis miatta fogom nézni a hetedik évadot. Remélem kicsit felkavarja a dolgokat és végre jobban kitágul a világ.
Merjenek a készítők belepiszkálni erőteljesebben a rendszerbe.
Nekem, hogy stílusos legyek egy 6-os volt ez az évad.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Okt. 19, 2016 9:20 pm

mesterjani írta:

Niwrok írta:
.
Ennél is rosszabb viszont, ahogy az évad vége idegesítően zavaros és unalmas lett, nagyjából az utolsó három órában, mindezt csak azért, hogy a végletekig nyújtsák a Negan-féle bújócskát, ami egy olyan "cicázásban" csúcsosodott ki az évadzáróban, hogy ötpercenként állítottam meg az epizódot, hogy megnézzem, mennyi van még belőle.


Köszi az írást. Új évad előtt remek emlékfrissítő volt. Kellett is, mert sajnos én az évad nagy része alatt nézegettem az órámat. Igazán csak Negan monológjára emlékszem az egészből. Az Ő karaktere csak a végére jött ki az árnyékból mégis miatta fogom nézni a hetedik évadot. Remélem kicsit felkavarja a dolgokat és végre jobban kitágul a világ. Merjenek a készítők belepiszkálni erőteljesebben a rendszerbe. Nekem, hogy stílusos legyek egy 6-os volt ez az évad.


Bow
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 10:00 pm

Niwrok írta:
.
R2-D2 írta:

The Walking Dead S6

Az biztos, hogy az S7E1-et megnézem... aztán az évadot meg majd csak szokás szerint, darálva.


Nálad ki a tipp?


Holnap jön a folytatás, úgyhogy a "fogadást" lezárom, én azért leteszem a voksom Smile :

Spoiler:
 
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Ősök gyűrűje / Kingsglaive: Final Fantasy XV   Szomb. Okt. 22, 2016 10:00 pm

.
Ősök gyűrűje / Kingsglaive: Final Fantasy XVLucis királysága évtizedek óta háborúban áll a Niflheim Birodalommal, ami az eltelt időben felőrölte a Lucisszal szövetséges országok haderejét. Hiába a királyságban őrzött kristály mágikus ereje, amiből a lakosok némelyikének varázsereje származik, a Birodalom technológiai fejlettsége bőven meghaladja a lucisiakét, és mára szinte csak Lucis fővárosa, Insomnia maradt érintetlen, köszönhetően Regis király varázslatának, amivel áthatolhatatlan védőburok került a város fölé. De ez is csak ideig-óráig jelent védelmet, a hadsereg és a király több nemzetből válogatott elit osztaga, a Kingsglaive (közülük is kiemelkedően Nyx Ulric) minden erőfeszítése ellenére az ostromgyűrű egyre szorosabb lesz. Ezért is jelent meglepetést, hogy egy niflheimi követ békeajánlattal áll elő, mely szerint ha Regis király feladja az összes Insomnián kívüli területét, akkor a város sértetlen marad, de feltétel még, hogy Noctis herceg, a király egyetlen fia vegye nőül a Niflheim által korábban meghódított Tenebrae egykori hercegnőjét, Lunafreyát. Azon kívül, hogy Regis túl sokat nem ad Iedolas Aldercapt uralkodó szavára, a békeajánlat már csak azért is veszélyes, mert könnyen a királyi család ellen fordíthatja a lakosságot... de úgy látszik, a királynak nincs más választása.

Magyarországon nem túl ismert a Final Fantasy sorozat, ami Japánban közel 30(!) éve töretlen népszerűségnek örvend, nem is véletlenül szerepel a címben is a 15-ös szám. Ezek azonban sokáig csak játékkonzolokra készültek, azon belül is a keleti piacokra (az ízlésbeli különbségek miatt); nyugatra, még Európába is csak késve jutottak el, a legnagyobb sikert hozó FF7 például csak a 90-es évek végén, bemutatkozásképpen. Szerencsére a sorozatnak megvan az a "jó" szokása, hogy az egyes sorszámú részek nem nagyon függnek össze, jellemzően nem is ugyanabban a világban játszódnak, de a hangulat és a stílus, meg pár visszatérő motívum mégis zseniálisan köti ezeket össze egy egésszé. A játékok mellé (amiből én is inkább csak a VII.-et, a VIII.-at és a XIII.-at ismerem) a gyártó cég elvétve csatolt egyéb szórakoztatóipari termékeket, rajzfilmeket illetve animációs filmeket, és azért elvétve, mert bár rengeteg pénzt emésztettek fel, a bevételek és az elismerések ehhez képest elmaradtak. Utóbbiakat lehet jobban ismerni itthon, mert mind a kettő darab megjelent nálunk is, a Spirits Within és az Advent Children is, bár igazán csak az előbbi volt önálló film (az AC az FF7 folytatása volt, így annak ismerete nélkül nem is sokat lehetett érteni belőle), korának technikáját bőven meghaladó minőségű animációjával és a mondanivalójával nálam nagy kedvenc lett.

Ha a Final Fantasy, és ezen keresztül a Kingsglaive stílusát kéne valahogy meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy olyan lenne, mint a Trónok harcába oltott Csillagközi invázió, némi keleti-ázsiai beütéssel: a világnak éppúgy része egy sajátos feudalizmus, mint a varázslatok, a hatalmas és változatos szörnyek, vagy éppen a modern technika, ami a Kingsglaive-ben földi vonásokat is hordoz, például a járművek szempontjából (az Audi tuti szponzora volt a filmnek!). Az épületek egyszerre középkorian monumentálisak és díszesek, ugyanakkor jól megférnek mellettük az acél és üveg felhőkarcolók, és még ez az egy város meg a pár külső felvétel is lenyűgöző változatosságot kínál, ahol az öltözékeknek, de még az autók dísztárcsáinak is sajátos ornamentikája van. Hogy ezt bemutassák, a Square Enixnek több évtizedes tapasztalata van, az animációi mindig is az adott kor csúcsát jelentették már a játékokba illesztett, esetenként több órányi átvezető animációk tekintetében is (csak példaképpen érdemes megnézni ezt a kettőt itt és itt, amik a XIII.-ból nekem a legjobban tetszettek), és bár ezúttal néha túl kopárnak tűnnek egyes hátterek, fakónak a színek (ettől egy kicsit sajnos egybe is mosódnak néha a dolgok), illetve néha döcögős az animáció, részletgazdagságban kevés riválisa akad. Ugyanez igaz a karakterekre, azaz a színészek modellezésére is: külső megjelenítés és testmozgás szempontjából teljesen élethű, majdnem filmszerű az egész, de nem ártana, ha a "face capture"-ről konzultálnának a Quantic Dream-mel, mert a szájmozgás és a mimika a Kingsglaive egyik nagy gyengéje (a másik nálam a tolakodó, állandóan duruzsoló zene volt), aminek "köszönhetően" mindenki elég rezignált, kőarcú, botox-túladagolást sejtetően, amitől az érzelmek is úgy látszanak csak az arcukon, mintha gyurmából gyúrták volna meg azokat. Így sajnos a hangjukat kölcsönző színészek is csak korlátozottan tudnak kiteljesedni, pedig olyan, aktuálisan nagy neveket sikerült megnyerni a három fő szereplő szinkronjához, mint Sean Bean, Aaron Paul és Lena Headey (már ha valaki az angol verziót nézi, a magyar változatban -mert készült magyar szinkron a kiadványhoz!- ugyanők Csernák János, Szabó Máté és Bertalan Ágnes hangján szólalnak meg). Kiemelném még a szörnyekkel való harcokat, amikből ezúttal nincs sok, talán három-négy, de dinamikájukban, és ahogy a méret- és erőkülönbségek megjelennek, az megint csak hatalmas plusz.

Eos világa ugyan elég szűk, de mégis elég összetett ahhoz, hogy csak a fő szálakat megalapozó bevezető vagy öt perces legyen, és még csak utána kap szerepet -egy 12 éves ugrást követően- a címadó Kingsglaive... ami a magyar fordításban nem értettem, miért lett "Ősök gyűrűje" lett, amíg bőven túl a film felén elő nem került egy gyűrű, ami amolyan light-"Egy Gyűrű". A politikai helyzet és annak történelmének jó részéből csak ízelítőt kapunk, de ez is a Final Fantasy sajátossága, nem egy történet évszázadokat és idősíkokat átívelően alakult már eddig is, amiből két órába ennyi fér bele. A történetnél megint csak a Trónok harcára tudok hivatkozni, legalábbis ami a politikai machinációkat illeti, mert sok szereplő egyéni céljaira, múltjára és motivációira kitérnek, egészen érdekes árnyalatokat adva a cselszövésekhez és az árulásokhoz, de csak nagy vonalakban, mert a játékidő csaknem felét az akciójelenetek teszik ki, a fent már méltatott minőségben.

Én eddig is szerettem a Square Enix játékait és filmjeit, és ebbe a sorba a Kingsglaive is remekül beleillik. Ha látványfilm, akkor már inkább ez az etalon, nálam az összes eddig idén látottat lenyomja, így az esetleges hibái felett is könnyebben hunyok szemet. Például afelett -aminek a tudomásul vétele nélkül sajnos nem is érdemes leülni elé-, hogy ez a film egy "pilot"; bevezető, kedvcsináló a hamarosan megjelenő játékhoz, így bár maga a fő cselekmény Insomniában lezárul, a történet közel sincs befejezve. De így is egy olyan világot és akciójeleneteket mutat be, amire érdemes rászánni a két órát.

8,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 10:10 pm

Niwrok írta:


Nálad ki a tipp?
.

Spoiler:
 

Hétfőn 10 kor legkésőb megtudom. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mesterjani

mesterjani

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2012. Oct. 07.
Age : 30
Tartózkodási hely : Szentgotthárd

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 10:22 pm

Niwrok írta:
.

Én eddig is szerettem a Square Enix játékait és filmjeit, és ebbe a sorba a Kingsglaive is remekül beleillik. Ha látványfilm, akkor már inkább ez az etalon, nálam az összes eddig idén látottat lenyomja, így az esetleges hibái felett is könnyebben hunyok szemet. Például afelett -aminek a tudomásul vétele nélkül sajnos nem is érdemes leülni elé-, hogy ez a film egy "pilot"; bevezető, kedvcsináló a hamarosan megjelenő játékhoz, így bár maga a fő cselekmény Insomniában lezárul, a történet közel sincs befejezve. De így is egy olyan világot és akciójeleneteket mutat be, amire érdemes rászánni a két órát.

8,5/10
.

Köszi, most azonnal nekilátok a filmnek. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mesterjani

mesterjani

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2012. Oct. 07.
Age : 30
Tartózkodási hely : Szentgotthárd

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 10:26 pm

R2-D2 írta:
Niwrok írta:


Nálad ki a tipp?
.

Spoiler:
 

Hétfőn 10 kor legkésőb megtudom. Smile

Én Glennre tippelek, van egy olyan érzésem, hogy
Spoiler:
 
valahogy a Trónok harcánál is megéreztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 11:27 pm

Niwrok írta:
.
Ősök gyűrűje / Kingsglaive: Final Fantasy XV

De így is egy olyan világot és akciójeleneteket mutat be, amire érdemes rászánni a két órát.

8,5/10

Köszi az írást, ez nekem teljesen vakfolt. Lehet, egyszer majd teszek velük egy próbát.... scratch
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 11:40 pm

R2-D2 írta:

Ősök gyűrűje / Kingsglaive: Final Fantasy XV

Köszi az írást, ez nekem teljesen vakfolt. Lehet, egyszer majd teszek velük egy próbát.... scratch


A Spirits Withint, a Harc szellemét sem láttad?
Tizenöt éves film, de még azért ma is megteszi.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szomb. Okt. 22, 2016 11:54 pm

Niwrok írta:

A Spirits Withint, a Harc szellemét sem láttad?
Tizenöt éves film, de még azért ma is megteszi.
.

Csak részleteket belőle. Annak ellenére idegenkedem kicsit a stílustól, hogy a SWTOR Cinematic trailerei ugyanilyenek.. Embarassed .
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mesterjani

mesterjani

Hozzászólások száma : 89
Join date : 2012. Oct. 07.
Age : 30
Tartózkodási hely : Szentgotthárd

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Okt. 23, 2016 12:51 am

mesterjani írta:
Niwrok írta:
.

Én eddig is szerettem a Square Enix játékait és filmjeit, és ebbe a sorba a Kingsglaive is remekül beleillik. Ha látványfilm, akkor már inkább ez az etalon, nálam az összes eddig idén látottat lenyomja, így az esetleges hibái felett is könnyebben hunyok szemet. Például afelett -aminek a tudomásul vétele nélkül sajnos nem is érdemes leülni elé-, hogy ez a film egy "pilot"; bevezető, kedvcsináló a hamarosan megjelenő játékhoz, így bár maga a fő cselekmény Insomniában lezárul, a történet közel sincs befejezve. De így is egy olyan világot és akciójeleneteket mutat be, amire érdemes rászánni a két órát.

8,5/10
.

Köszi, most azonnal nekilátok a filmnek. Smile

Meg is volt, hát huhhh. Pörgős két óra volt az biztos. Bár a két korábbi FF film sem volt túl lassú. Ez mindkettőnél jobban bejött.
Amik nagyon tetszettek, hogy a politika és a mesterkedések olyan szintre jutottak amik sokszor tényleg megidézték a Trónok Harcát. A békeszerződés aláírásának pillanataiban olyan feszültség volt amit már régen láttam.
A filmet nyitó ostrom és a záró epic harc a székbe szegezett. Néha elég gyors volt sajnos a vágás ezért nagyon kellett figyelni, mert könnyen le lehetett maradni akár egy végtagvesztésről is.
Középkorias modern társadalom is eléggé betalált. Főgenya páncéljáról és harci stílusáról pedig állandóan a Dark Souls 3 ugrott be.

Talán negatívumként említhetném a film hosszát, jó másfél órát még adtam volna a világnak. Kicsit jobban megismerni az ottani életet, főbb karakterek múltját.
Összességében nagyon bejött nálam is 8,5
Aki nem látta a filmet ne nyissa meg de:
Spoiler:
 

Egyébként a hazai BD megvan neked? Jövő hét elején lesz egy xpress csomagom, ha jó a kiadvány akkor ezt még beleteszem. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Okt. 23, 2016 1:19 am

mesterjani írta:

Ősök gyűrűje / Kingsglaive: Final Fantasy XV

Talán negatívumként említhetném a film hosszát, jó másfél órát még adtam volna a világnak. Kicsit jobban megismerni az ottani életet, főbb karakterek múltját.
Összességében nagyon bejött nálam is 8,5  

Egyébként a hazai BD megvan neked? Jövő hét elején lesz egy xpress csomagom, ha jó a kiadvány akkor ezt még beleteszem. Smile


Örülök, hogy ennyire tetszett, és hogy érdemes volt ajánlanom yeah ! Ilyen gyorsan rég néztek meg bármit is az ajánlásomra egyetért .

Igen, hát volt ebben még szufla, de akkor ugye mi jutna a játék 100 órájára (JRPG-nél az a minimum) Smile ? Ez tényleg csak egy prológus, sok minden nyilván ott fog kiderülni, még a múltról is. Ilyen bevezetővel talán még neki is állnék, ha lenne PS4-em, meg ha a bossharcokon kívüli küzdelmek nem lennének minden Final Fantasyban bődületesen repetitívek és unalmasak.

BD-m még nincs, de erősen gondolkodom a megvételén. Kevés BD-im egyike a Spirits Within, amellett jól mutatna, hátha szebb is lemezről, mint a 720p, amiben láttam, és különösen azért venném meg, hogy szinkronnal újranézzem Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 2.0
Vissza az elejére 
9 / 57 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 33 ... 57  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: