Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Moziajánlók

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next
SzerzőÜzenet
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Django elszabadul   Szomb. Jan. 19, 2013 9:03 am

Django elszabadul

Hiába tűnt úgy, hogy a Becstelen brigantyk-kal a kultikusan tisztelt Quentin Tarantino kezd visszatalálni arra az útra, amikor még filmeket készített, nem pedig az ezüstvásznon keresztül onanizált. A Django elszabadul komoly visszalépés, azt mutatja, hogy Tarantinonak fogyóban van az ötlettára. Az, hogy a főhős fekete, aki szinte már a rabszolgatartás egész intézményén áll bosszút, annyit nem csavar a western műfajon, hogy jelentős darabjává válljon. Az pedig, hogy Tarantino nem készült rá, hogy westernt rendezni többől áll, mint bejátszani Ennio Morricone zenéjét erősen érződik a feszültségben és hangulatban szegény jelenetekben.

Mivel a műfajjal Tarantino ugyanúgy nem tud mit kezdeni, mint a Halálbiztosban a horrorral, azt teszi, amiről úgy gondolja, hogy a legjobban ért: szövegel. Ez van, amikor működik, van mikor átátszóvá és erőltetetté válik. Ahogy Kurt Russell sokat tett, hogy feldobja az ellaposodó Halálbiztost, itt is vannak színészek, akik mentik, ami menthető. Konkrétan Leonardo DiCapriora és Samuel L. Jacksonra gondolok, akiknek messze a legérdekesebb karakterek jutottak. Nagy kár, hogy a fél film lemegy mire színre lépnek. Addig Jamie Foxx és Christoph Waltz fejvadász akciói töltik ki a cselekményt, amik jó véresek és olykor viccesek is, de a kettejük kapcsolatának árnyalásával feltűnően adós marad a rendező. Csupán egy szájbarágós párbeszéddel képes azt is illusztrálni, hogy miért is segít Waltz megmenteni Foxx feleségét.

A film valósággal dagonyázik a B-filmes túlzásokban, divatosan szólva explotation elemekben, de azzal a retró bájjal Tarantino nem képes már felruházni alkotását, amivel korábban. Ebben közrejátszik az is, hogy ezúttal sokkal rosszabb zenéket választott, mint szokott. Akadnak pillanatok, amikor megvillan az a Tarantino, akit mindenki imád, leginkább DiCaprio és Jackson közös jelenetei alatt, ám egyébként mind rendezői, mind írói szemszögből a Django elszabadul gyenge munka.

50%
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Django elszabadul   Vas. Jan. 20, 2013 12:18 am

Nos, kedves Remo, ebben nem értünk egyet.... Smile


Django elszabadul

Ez nagyon jó volt. Nem is tudom, mikor szórakoztam és röhögtem filmen ennyit, szinte az egész mozit széles vigyorral néztem: Tarantinonak ismét sikerült egy olyan filmkavalkádot elénk tárni, aminek majdnem minden perce élmény. Véres és komikus, drámai és elgondolkodtató egyben, ahol a western csomagolás csupán csak egy háttér, egy történelmi tabló az események mögött. Valójában az egész egy durva tükör a rabszolgatartás intézményének - rengeteg iróniával -, qrva jól megírt karakterekkel és színészi játékkal, valamint eszméletlen jó dumával Quentin félreismerhetetlen stílusában. Már önmagban a szövegért is megéri megnézni („zergebaszó zord idő”), a magyar szinkron kiváló. Christoph Waltz újfent zseniális, a többiek meg csak szimplán nagyszerűek. Egyetlen hibája, hogy a 165 perc talán kissé sok, a házban néhány jelenet elnyújtottnak tűnt. Viszont az egyik szereplő felrobbanása akkora poén, hogy fogtam a hasam a röhögéstől. Tarantino egy őrült. És zseni.

Kifelé jövet azon gondolkodtam, mi lehetne Tarantino következő projektje… Mondjuk egy sci-fi az űrben…

90%


.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 17, 2014 1:33 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Erőnek erejével   Pént. Jan. 25, 2013 1:18 pm

Erőnek erejével

Az akciósztárok legalább olyan nehezen viselik az öregedést, mint a dívák. Iróniával kísérve ugyan, ám mégiscsak megkísérlik, hogy tíz, vagy csak öt évvel visszapörgessék az idő kerekét. Maga az utolsó akcióhős, Schwarzenegger is megpróbálta, de nem sikerült. Az Erőnek erejével mégis szórakoztató film lett, és ez nagyrészt a rendező Jee-woon Kimnek köszönhető, aki a maga módján jobban ráérzett arra, hogyan kell feleveníteni a '80-as/'90-es évek akciófilmjeit, mint annak régi motorosai. A nosztalgiafaktor szempontjából magas fordulatszámon pörgő, de amúgy feltűnően erölködő Expendables 1-2-vel szemben az Erőnek erejévelben a műfajok és korszakok hihetetlen könnyeddséggel siklanak egymásba. A film távol áll a klasszikustól, de nem lebecsülendő erénye, hogy pontosan tudja, hol a helye és, hogy mi a dolga. Az akciók brutálisak, a férfiak tántoríthatatlanok, a történet pedig bájosan egyszerű. A nagy leszámolásra sokat kell várni, de esküszöm, megéri!

Schwarzenegger való igaz, nem próbál úgy tenni mintha nem lenne benne a korban, azonban az évek tényleg rendesen megkoptatták. Clint Eastwood megteheti, hogy leesik a lóról. Schwarzeneggernél ez nem veszi jól ki magát. Ő egy félsten volt, akit, ha felingereltek akár egy telefonfülkét is kitépett a helyéről. Most egy nagypapi, aki néha menni is alig tud, sőt van, amikor már szinte az arca is eltűnik. Rossz nézni. Azért a film kihozza, ami még megmaradt tekintélyt követelő fellépéséből, alárak pár emlékezetes pillanatot, amitől széles vigyor kanyarodott az arcomra. A bukást sajnálom, de meg tudom érteni. Az Erőnek erejével ugyan nosztalgia nélkül is jó móka, ám csak Schwarzi rajongói tudják elnézni, sőt akár vele mosolyogni azon, hogy a főhősnek ki kell fújnia magát miközben az ellent zúzza.

60%
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Die Hard 5   Pént. Feb. 15, 2013 11:19 pm

Die Hard 5

Világméretű kasszandra kór vette kezdetét. Terjed a hír, de senki nem akarja elhinni, pedig igaz: az új Die Hard el lett ba**va, de kőkeményen! A rajongó csak legyint, nem lehet ez olyan rossz, és annyi igaz, nem ez a legszörnyűbb film, amit valaha látni fogsz, de, ha szeretted, tényleg igazán szeretted a korábbi részeket, akkor ez lesz az egyik legfájdalmasabb élményed. Megvolt az Indiana Jones 4 (ehhez képest diadalmenet), láttad a Batman & Robin-t (megfelelő hangulatban sírvaröhögős), de hidd el, nem vagy rá felkészülve, amit itt kapsz! Nincs mit szépíteni és minden túlzás nélkül állítható, ez itt kérem egy straight-to-DVD színvonalú akciófilm. Ezt érezni az első pillanattól kezdve, az igénytelenség bűzét. Az ócska szövegek, a röhejesen béna szereplők és a másodvonalbéli képi megoldások láttán.

Kínos volt annak is tanúja lenni, hogyan csúszik le a béka segge alá Van Damme meg Seagal, de azt álmomban se gondoltam volna, hogy Bruce Willis ezt meg meri tenni azzal a szereppel, aminek a kurva mozis karrierjét köszönheti! Ő viszont láthatóan tojik bele már ebbe az egészbe. Felmarkolja a lóvét, igyekszik nyitvatartani a szemét, amíg forog a kamera, majd jöhet a következő meló. És most jön a slusszpoén: ezzel a mentalitással is még mindig ő éri a legtöbbet az egész filmben. Igen, a többiek ennyire bénák! Pedig Jai Courtney egész tűrhető volt a Jack Reacherben, de itt... McClane juniorként szimplán egy faszkalap, és nem jó értelemben. Titkosügynöknek hót béna, az apját egyfolytában cseszteti, ami nemcsak tenyérbemászó bunkóság, de annyira életszerűtlen, hogy most jött el az ideje, hogy elküldjem az író Skip Woodsot a büdös francba! Ez az ember lelkiismeretlenül tehetségtelen és sikerült végképp kivívnia megvetésemet. Remélem, hogy a pokolban rohad meg, ahol az örökkévalóságig az általa írt filmeket kell néznie! Gondolnád, hogy egy akciófilmhez nem kell sok, de itt az a kevés is egy akkora fércmunka, hogy a hülyeségmérő egyfolytában úgy pörög, hogy az már ventillátor üzemmód.

És most jönnek csak a gonoszok! Úristen, a gonoszok! Mégis mi ez a ripacskodás? Ez nem a youtube-ra megy, ez a Die Hard, a szentségit! A zavarodottságott nem lehet annyival elintézni, hogy köhögsz meg pislogsz összevissza! És most rádnézek Sebastian Koch! De, hogy történhetett, hogy egy amúgy jó színész is úgy játszik, mint egy brazil tévésztár? Megmondom én, mert a rendező nem volt ott, hogy megmondja, ezt azért nem kéne, vegyük újra. John Moore-t eddig rendszerint megvédtem, ha szóba került a neve. A Főnix útja például egy teljesen jó film tőle, de felőlem mondhatnak akármit a Max Payne-re, annak olyan gyönyörű a látványvilága, hogy öröm ránézni. Itt viszont, amikor látszott, hogy költöttek a jelenetekre, még az is ótvar módon nézett ki. Ha az operatőrnek végre elmúlt az epilepsziás rohama, akkor a vágóra jött rá az ötpec. Így is marad néhány pillanat, amikor a film szinte már élvezhető, de nem kell sokat várni a következő cinkes baromságra, ami visszahozza a rossz szájízt.

Az egyetlen az egész stábból, aki tiszteletet mutat a Die Hard-sorozat iránt és ezt tehetséggel is meg tudja támogatni az a zenét szerző Marco Beltrami. Legyünk igazságosak, a pirotechnikusok is megtették, ami tőlük tellik, de a főjátékosoknak, a kreatívoknak szívből kívánom, hogy komoly produkció közelébe se engedjék őket! Viccen kívül. Nem szabad, mert csak egy újabb darabot ölnének meg a moziból. Ha a készítőknek volna egy csipetnyi önérzetük, megsemmisítenék a film összes létező kópiáját és életük hátralévő részében azt is igyekeznének letagadni, hogy közük volt ehhez a gyalázathoz, hogy csak városi legendaként maradjon fent, mint egy Die Hard Holiday Special.


A hozzászólást Remo összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 16, 2013 7:00 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Szomb. Feb. 16, 2013 12:07 am

Remo írta:
Die Hard 5

Én most már minden vélemény ellenére kivárom a vasárnapot, akkor megnézem, aztán legfeljebb idén majd nem kell annyit gondolkodni a BOTTOM 5 listámon Smile.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Szomb. Feb. 16, 2013 11:54 am

Remo írta:
Die Hard 5


Én meg úgysem terveztem megnézni, hát nyugodt szívvel kihagyom. Az első négy közül csak a negyediket láttam az elejétől a végéig, az meg elég borzasztó élmény volt. Valahogy sosem vonzott McClane karaktere - az első rész BD-t viszont most vettem meg 1500 HUF-ért, azzal teszek egy próbát.Aztán ha nem, hát nem.

Az ötödikre végképp nem vagyok kíváncsi. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Szomb. Feb. 16, 2013 11:56 am

Remo írta:
Erőnek erejével


60%


Nagyjából egyetértek Veled, de én a 60%-ot kicsit sokallom is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Szomb. Feb. 16, 2013 12:02 pm

R2-D2 írta:
Remo írta:
Die Hard 5


Én meg úgysem terveztem megnézni, hát nyugodt szívvel kihagyom. Az első négy közül csak a negyediket láttam az elejétől a végéig, az meg elég borzasztó élmény volt. Valahogy sosem vonzott McClane karaktere - az első rész BD-t viszont most vettem meg 1500 HUF-ért, azzal teszek egy próbát.Aztán ha nem, hát nem.

Az ötödikre végképp nem vagyok kíváncsi. Smile

Ha tanácsolhatok valamit, feltétlenül eredeti hanggal nézd az első részt! Összehasonlíthatatlanul nagyobb az élmény, mint szinkronnal, még úgy is, hogy van egy-két bosszantó hiba a magyar feliratban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Szomb. Feb. 16, 2013 12:15 pm

Remo írta:
R2-D2 írta:
Remo írta:
Die Hard 5


Én meg úgysem terveztem megnézni, hát nyugodt szívvel kihagyom. Az első négy közül csak a negyediket láttam az elejétől a végéig, az meg elég borzasztó élmény volt. Valahogy sosem vonzott McClane karaktere - az első rész BD-t viszont most vettem meg 1500 HUF-ért, azzal teszek egy próbát.Aztán ha nem, hát nem.

Az ötödikre végképp nem vagyok kíváncsi. Smile

Ha tanácsolhatok valamit, feltétlenül eredeti hanggal nézd az első részt! Összehasonlíthatatlanul nagyobb az élmény, mint szinkronnal, még úgy is, hogy van egy-két bosszantó hiba a magyar feliratban.


Úgy lesz. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Gyilkos Joe   Vas. Márc. 03, 2013 6:05 pm

Gyilkos Joe

Míg a Coen-tesók és David Lynch kijönnek egy újabb éjfekete filmmel addig tudom ajánlani William Friedkin hasonlóan perverz módon humoros krimijét. Matthew McConaughey sok év után végre újra kezdi felfedezni színészi oldalát és bár ezt az alakítását nem éreztem annyira átütőnek, de kétség kívül jól hozza Gyilkos Joe hátborzongató figuráját. Számomra a film sztárja a suttyó család volt (az élén az apát játszó Thomas Haden Church-csel), akik annyira lazán jutnak túl a tetteikkel járó erkölcsi gátakon, hogy azt nem tudtam röhögés nélkül megállni. Míg a Fargo egyes szereplőit lehetett valahol sajnálni, addig a Gyilkos Joeban az összes nyomorult megérdemli a sorsát. A lány is csak azért nevezhető hellyel-közzel ártatlannak, mert már rég belebolondult a helyzetébe. Friedkin nem egy szívbajos rendező így hetvenen túl se, és Tracy Letts íróval a legnagyobb határozottággal, sőt élvezettel löki bele szereplőit a mocsokba. A Gyilkos Joe így lesz egy végletekig bűnös élmény, amin úgy lehet szórakozni, hogy belül közben iszonyodunk. Ezt elérni is egyfajta bravúr, amire aztán a totálisan elmebeteg zárókép teszi fel a koronát.

+
A szinkron egész jól sikerült (Nagy Ervin brillírozik McConaughey hangjaként, de a Thomas Haden Church - Haás Vander Péter párosítás is nagyon el lett találva), viszont a képpel nem voltam elégedett. A hiányosságaiban benne lehetett a szűkös költségvetés, ezzel együtt úgy találtam, hogy a hozzánk került kópia egy dvix részletszegénységével vetekszik és a kontúrok is helyenként pixelesek voltak. Röviden nem ezt várom moziélményként, különösen a nemrég felemelt 1590 forintos jegyáron!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Vas. Márc. 03, 2013 8:54 pm

Remo írta:
Gyilkos Joe


Jó Neked, tudsz válogatni a filmek között.... Itt semmi sincs.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Vas. Márc. 03, 2013 8:54 pm

Zero Dark Thirty


Furcsa olyan filmet nézni, aminek gyakorlatilag átélted a történetét Még élénken emlékszem, milyen is volt 2001.09.11, az utána következő amerikai háború, majd a végén Bin Laden megtalálása. Kathryn Bigelow filmje ezt az időszakot öleli föl, egy nő karakterére koncentrálva (Jessica Chastain nagyon jó), aki megrögzött módon ragaszkodik egy ideához – ami végül is elvezeti a sikerhez. Amit a rendező hölgy csinált, ahogy megfogta az egészet, ahogy belevisz Maya agyán keresztül a nyomozásba, az zseniális. Képes volt menet közben is feszültséget teremteni, a vallatások sokkolóak, és jól építette be az Al Kaida időközbeni tetteit is, s végén egészen kiváló, ahogy a Kanárik elcsípik Ladent…

De. Mivel a 13 év nagyrészt nyomozásból, kihallgatásokból, várakozásból állt – s Bigelow erre is kénytelen volt hangsúlyt fektetni, gondolom, nem akart kihagyni semmit sem -, így viszont a film hosszabb lett a kelleténél. Néha bizony unalmas és érdektelen, néha kicsit idegesítő a politikai civódást nézni, amik ténylegesen nem tettek hozzá a Bin Laden hajsza eseményeihez. Talán ha megállnak két óránál, a sok fontos dologból csak az élvezhetőt hagyták volna meg, tökéletes film lehetett volna. Így csak majdnem az.

85%


A hozzászólást R2-D2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 20, 2014 11:57 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Vas. Márc. 03, 2013 10:17 pm

R2-D2 írta:
Zero Dark Thirty


Vizuálisan a film milyen volt?
Megéri moziban megnézni vagy végig olyan mocskos-szemcsés-homályos megjelenésű, mint az előzetesben?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Vas. Márc. 03, 2013 10:43 pm

Remo írta:
R2-D2 írta:
Zero Dark Thirty


Vizuálisan a film milyen volt?
Megéri moziban megnézni vagy végig olyan mocskos-szemcsés-homályos megjelenésű, mint az előzetesben?

Őszintén megmondom, nem tudom... Pendrive-on hozták, itthon néztem.

De ami láttam, az alapján csak a legvége szemcsés, közvetlenül az elkapásnál. A többinek jónak kell lennie.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Remo

avatar

Hozzászólások száma : 347
Join date : 2012. Oct. 08.

TémanyitásTárgy: Dől a moné   Hétf. Márc. 25, 2013 10:48 am

Dől a moné

Messziről érződött, hogy a nem túl ismert Shirley MacLaine-Michael Caine rablós komédia, a Gyalogáldozat újrafeldolgozása nem fogja megváltani a világot, de nem is célja. A Dől a monéban egy sor remek színész (Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman) bolondozik szűk másfél órát, majd jön a stáblista. Nagy fordulatokat ugyanúgy nem érdemes várni, ahogy különösebben nagy poénokat se, viszont az időzítés mindkét esetben pontos, stabilan középszinten tartja a filmet. Míg az eredeti változat adott a feszültségre és egy keveset a romantikára is, az újrafeldolgozásban a komédia kiszorít minden egyebet. A forgatókönyvet bár a Coen-tesók írták, ám a rendezői székbe Michael Hoffman ült, akinek a filmográfiáját nem a remekművek, sokkal inkább a könnyed, gyorsan felejthető alkotások jellemzik, ami a Dől a monéra is igaz. A színészek közül nehezen tudnék bárkit is kiemelni, talán csak Alan Rickman pucérkodása, ami az ember retinájába ég, pláne mivel a film jól sikerült slusszpoénját is ez adja.

60%


+
A szinkron kiváló (Csankó Zoltán, Für Anikó, Helyey László valamint Fülöp Zsigmond gondoskodnak erről) és ezúttal a vetítés/kópia minőségével is meg voltam elégedve, az viszont szégyen, hogy a Westendbéli Cinema City 9-es termében évek óta nem képesek helyreigazítani azt a felülről a vászonba lógó burkolatdarabot!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   

Vissza az elejére Go down
 
Moziajánlók
Vissza az elejére 
4 / 50 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Előzetesek, moziajánlók-
Ugrás: