Kritikák, gondolatok a filmek világából |
| | Moziajánlók | |
|
+10mesterjani Joe Cornelius Hallenbeck Weide Mr. White butch Niwrok DragonSlayer RaptorZ Remo R2-D2 14 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
R2-D2 Admin
Hozzászólások száma : 4535 Join date : 2012. Oct. 03. Tartózkodási hely : Szombathely
| Tárgy: Moziajánlók Pént. Okt. 05, 2012 4:12 pm | |
| Ha láttál moziban egy új filmet, bátran írj róla, hátha kedvet csinálsz másnak is a megtekintéshez!! | |
| | | Remo
Hozzászólások száma : 351 Join date : 2012. Oct. 08.
| Tárgy: Looper Hétf. Okt. 08, 2012 1:22 pm | |
| A jövő gyilkosa
Több hónapja tartó csalódássorozatot tört meg Rian Johnson sci-fije, ami annál kellemesebb meglepetésként ért, mivelhogy a rendező előző filmjét (Szélhámos fívérek, vagy mi) végig se bírtam nézni. A Looperben, avagy magyar keresztségben A jövő gyilkosában, megvan az, ami a legtöbb mai alkotásból hiányzik: ötlet és kreativitás. Épp annyira merészen csavar az időutazós filmek jól ismert sablonjain, amivel bevont, nem pedig kitaszított magából. Az egyedüli, amit nem tudtam megszokni az Joseph Gordon-Levitt maszkja - mintha egy félresikerült plasztikai műtéten esett volna át, melynek során hiába próbálták Bruce Willissé alakítani. Mivel a srác generációjának egyik legnagyobb tehetsége, ezért meg tudom bocsájtani, hogy nem inkább egy a fiatal Willisre jobban hasonlító színésznek adták a szerepet. A büszkén kopaszodó akciósztárt egyébként szintén öröm újra minőségi szerepben látni olyan haknik után, mint Az igazság nyomában. Meg kell hagyni, a film nem épp tempógyilkos, középtájt pedig szinte kamaradarabbá válik, viszont úgy megismerjük a szereplőket, hogy kénytelen vagyunk újraértékelni őket. A látvány nincs agyoncicomázva számítógépes effektekkel, de hatásos. Nagyon sok különböző, elsőre nehezen összeegyeztethető ötletet sűrítettek a filmbe, néha én is csak néztem, hogy ez meg mi volt, ezért még azoknak is merek tanácsolni egy újranézést, akiknek elsőre nem vette be a gyomra a Loopert.
80% | |
| | | R2-D2 Admin
Hozzászólások száma : 4535 Join date : 2012. Oct. 03. Tartózkodási hely : Szombathely
| Tárgy: Re: Moziajánlók Hétf. Okt. 08, 2012 3:01 pm | |
| - Remo írta:
- A jövő gyilkosa
Több hónapja tartó csalódássorozatot tört meg Rian Johnson sci-fije, ami annál kellemesebb meglepetésként ért, mivelhogy a rendező előző filmjét (Szélhámos fívérek, vagy mi) végig se bírtam nézni. A Looperben, avagy magyar keresztségben A jövő gyilkosában, megvan az, ami a legtöbb mai alkotásból hiányzik: ötlet és kreativitás. Épp annyira merészen csavar az időutazós filmek jól ismert sablonjain, amivel bevont, nem pedig kitaszított magából. Az egyedüli, amit nem tudtam megszokni az Joseph Gordon-Levitt maszkja - mintha egy félresikerült plasztikai műtéten esett volna át, melynek során hiába próbálták Bruce Willissé alakítani. Mivel a srác generációjának egyik legnagyobb tehetsége, ezért meg tudom bocsájtani, hogy nem inkább egy a fiatal Willisre jobban hasonlító színésznek adták a szerepet. A büszkén kopaszodó akciósztárt egyébként szintén öröm újra minőségi szerepben látni olyan haknik után, mint Az igazság nyomában. Meg kell hagyni, a film nem épp tempógyilkos, középtájt pedig szinte kamaradarabbá válik, viszont úgy megismerjük a szereplőket, hogy kénytelen vagyunk újraértékelni őket. A látvány nincs agyoncicomázva számítógépes effektekkel, de hatásos. Nagyon sok különböző, elsőre nehezen összeegyeztethető ötletet sűrítettek a filmbe, néha én is csak néztem, hogy ez meg mi volt, ezért még azoknak is merek tanácsolni egy újranézést, akiknek elsőre nem vette be a gyomra a Loopert.
80% Hááát, nem is tudom. Megint csak én vagyok, akinek nem jött be?? A VOX is áradozik róla, meg úgy áltAlában a fél filmvilág. Számomra semmi nem volt benn, ami fenntartotta volna az érdeklődést, időutazást rövidre zárták, az álatalad is említett kamaradarab meg kifejezetetten idegesített.
A hozzászólást R2-D2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 17, 2014 1:36 am-kor. | |
| | | Remo
| Tárgy: Re: Moziajánlók Hétf. Okt. 08, 2012 3:42 pm | |
| R2-D2: Van az úgy, hogy rossz hangulatban kap el az embert egy film. Legutóbb én például az Árvával jártam így, amit szintén agyba-főbe dicsértek, engem meg elsőre halálra idegesített, viszont mégis megmaradt bennem egy érzés, hogy azért volt a filmben valami. Nemrég adtam neki egy újabb esélyt, másodjára meg végigizgultam. | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Moziajánlók Hétf. Okt. 08, 2012 5:02 pm | |
| - Remo írta:
- R2-D2: Van az úgy, hogy rossz hangulatban kap el az embert egy film. Legutóbb én például az Árvával jártam így, amit szintén agyba-főbe dicsértek, engem meg elsőre halálra idegesített, viszont mégis megmaradt bennem egy érzés, hogy azért volt a filmben valami. Nemrég adtam neki egy újabb esélyt, másodjára meg végigizgultam.
Igazad van, majd ha kijön lemezen, úgyis újranézem. Talán másodjára... Bár a Lopott időnél ez sem segített. | |
| | | Remo
| Tárgy: Re: Moziajánlók Hétf. Okt. 08, 2012 5:20 pm | |
| - R2-D2 írta:
- [Igazad van, majd ha kijön lemezen, úgyis újranézem. Talán másodjára...
Bár a Lopott időnél ez sem segített. Azon a filmen legfeljebb az újraforgatás. Nem akartam elhinni, hogy Andrew Niccol ennyire eladta a lelkét, pedig a Gattaca milyen jó sci-fi volt már, de ez... a végén, amikor bemennek abba a ba**ott nagy bankba, vagy micsodába, már anyáztam. Ha legalább Bonnie & Clyde módjára szanaszét lövik őket a lépcsőn, azt mondom szódával elmegy, így viszont egy rossz vicc volt. | |
| | | RaptorZ
Hozzászólások száma : 2 Join date : 2012. Oct. 11.
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 12:07 pm | |
| - R2-D2 írta:
- Remo írta:
- A jövő gyilkosa
80% Hááát, nem is tudom. Megint csak én vagyok, akinek nem jött be??
A VOX is áradozik róla, meg úgy áltAlában a fél filmvilág. Számomra semmi nem volt benn, ami fenntartotta volna az érdeklődést, időutazást rövidre zárták, az álatalad is említett kamaradarab meg kifejezetetten idegesített. Nem vagy egyedül Mi négyen néztük meg, és lényegében mindannyian úgy álltunk fel a film végén, hogy ez bizony nem volt jó. Leginkább a "kamaradarab" részt kifogásoltuk mi is, hogy jellemábrázolás ide vagy oda, nagyon leültette a cselekményt. Ha azt kivágnák (mert szerintem sokat nem vesztettünk volna vele), és még belepakolnak néhány jó ötletet vagy karaktert (mint a Doktor), akkor sokkal fogyaszthatóbb lett volna... | |
| | | Remo
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 12:31 pm | |
| - RaptorZ írta:
Nem vagy egyedül Mi négyen néztük meg, és lényegében mindannyian úgy álltunk fel a film végén, hogy ez bizony nem volt jó. Leginkább a "kamaradarab" részt kifogásoltuk mi is, hogy jellemábrázolás ide vagy oda, nagyon leültette a cselekményt. Ha azt kivágnák (mert szerintem sokat nem vesztettünk volna vele), és még belepakolnak néhány jó ötletet vagy karaktert (mint a Doktor), akkor sokkal fogyaszthatóbb lett volna... Lehet, hogy fogyaszthatóbb lett volna, de a történet szívébe vágtak volna bele. | |
| | | DragonSlayer
Hozzászólások száma : 30 Join date : 2012. Oct. 07. Age : 49
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 4:24 pm | |
| Ugyan nem friss film, de a horrorrajongóknak szívből ajánlom az Insidious (2010) c. filmet. Elképzelhető, hogy már az Xpressen is volt szó róla, nekem ez tegnapig totál kimaradt az életemből. Azóta viszont nem szívesen ücsörgök sötét szobákban egyedül... :-))) | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 4:47 pm | |
| - DragonSlayer írta:
- Ugyan nem friss film, de a horrorrajongóknak szívből ajánlom az Insidious (2010) c. filmet. Elképzelhető, hogy már az Xpressen is volt szó róla, nekem ez tegnapig totál kimaradt az életemből. Azóta viszont nem szívesen ücsörgök sötét szobákban egyedül... :-)))
Kapcsolj villanyt! | |
| | | DragonSlayer
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 5:09 pm | |
| - R2-D2 írta:
- DragonSlayer írta:
- Ugyan nem friss film, de a horrorrajongóknak szívből ajánlom az Insidious (2010) c. filmet. Elképzelhető, hogy már az Xpressen is volt szó róla, nekem ez tegnapig totál kimaradt az életemből. Azóta viszont nem szívesen ücsörgök sötét szobákban egyedül... :-)))
Kapcsolj villanyt! Te meg nézd! Lehet, rájössz, a villany sem segít. ;-) | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 5:51 pm | |
| - DragonSlayer írta:
- R2-D2 írta:
- DragonSlayer írta:
Kapcsolj villanyt! Te meg nézd! Lehet, rájössz, a villany sem segít. ;-) Ezek után biztosan meglesem. | |
| | | Remo
| Tárgy: Elrabolva 2 Csüt. Okt. 11, 2012 7:29 pm | |
| Elrabolva 2
Írhatnék erről a filmről akár hosszan is, de minek? Mindenki tudja, hogy mire számíthat, és nagyjából azt is kapja: egy középszerű, de élvezhető folytatást a Besson-futószalagról. Az új helyszín (Isztambul) nem rossz, az új felállás (a bosszú jegyében muter+szuperfater elrablása) kissé erőltetett, de a fél órás bevezető után a film kötelezően szállítja egyik akciót a másik után. Az első rész energikusságát, érzelmi töltetét, vagy a vacsorajelenethez hasonló ba*meg-pillanatot kár is várni, Liam Neeson lezúzza (megint) az albán maffiát, ennyi.
60%
A hozzászólást Remo összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 11, 2012 7:36 pm-kor. | |
| | | R2-D2 Admin
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 7:34 pm | |
| - Remo írta:
- Elrabolva 2
Írhatnék erről a filmről akár hosszan is, de minek? Mindenki tudja, hogy mire számíthat, és nagyjából azt is kapja: egy középszerű, de élvezhető folytatást a Besson-futószalagról. Az új helyszín (Isztambul) nem rossz, az új felállás (a bosszú jegyében muter+szuperfater elrablása) kissé erőltetett, de a fél órás bevezető után a film kötelezően hozza egyik akciót a másik után. Az első rész energikusságát, érzelmi töltetét kár is keresni, Liam Neeson lezúzza (megint) az albán maffiát, ennyi.
60% Bíztató, nem is várok mást. Szombaton meglesem.
A hozzászólást R2-D2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 17, 2014 1:37 am-kor. | |
| | | DragonSlayer
| Tárgy: Re: Moziajánlók Csüt. Okt. 11, 2012 9:25 pm | |
| - R2-D2 írta:
- DragonSlayer írta:
- R2-D2 írta:
- DragonSlayer írta:
Kapcsolj villanyt! Te meg nézd! Lehet, rájössz, a villany sem segít. ;-) Ezek után biztosan meglesem. Mindenképp írj róla! :-) | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Moziajánlók | |
| |
| | | | Moziajánlók | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|