Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 R2-D2 írásai 1.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 67  Next
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Vizsga   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Jan. 02, 2013 9:51 pm

Niwrok, neked ez nem lesz újdonság.... SmileR2-D2 írásai 1.0 - Page 5 MCBBxMzVizsga10 szereplő, egy szoba, Stuart Hazeldine rendező… Ezek a kellékei a hazánkat sokáig ok nélkül elkerülő, kiváló másfél órás brit mozinak. Ami nálam az örökranglistán simán a legjobbak közé verekedte magát.

Ha valaki első egész estés filmjeként ilyet tud írni és rendezni, az méltán tekinthet szép jövő elé a filmiparban. Hollywoodban ez minden bizonnyal így lenne, azonban a tengeren innen ez korántsem ilyen biztos – hisz legnagyobb meglepetésemre Mr. Hazeldine 2009 óta nem rendezett újabb filmet. Kár érte, mert a Vizsga után örömmel néztem volna mást is tőle.

Pedig annyira nem is eredeti az ötlet, hogy egy szűk csoport tagjait zárt közegben stressznek kitéve vizsgáljunk – több, sikeres film foglakozott már ezzel. Örök kedvencem e témában a német Kísérlet, de rengeteg példát tudnék hozni a szitura. Itt talán még inkább szűkítve van a környezet: a szoba a nyolc asztallal, nyolc székkel, órával és lámpákkal már önmagában is biztosít egy megfelelő – akár klausztrofóbiás - alapfeszültséget. A Vizsgabiztos mondókája által generált stresszhelyzet, illetve az abból kibontakozó cselekmény pedig csak növeli az izgalmi állapotot – az ember sokszor megdöbbenve figyeli a szereplők viselkedését. Zseniális az egész „akadálypálya”, amin végigmennek, amíg eljutnak a végkifejlethez és a megoldáshoz. Kicsit a Fűrész némely csapdájára emlékeztet az egész játék, bár természetesen ez korántsem olyan véres – ámbár nem kevésbé tanulságos.

A kegyetlen jól felépített történet és élethelyzet ugyanakkor semmit sem érne a karakterek nélkül. Hisz a mozi nem más, mint emberi jellemvizsgálat, egyfajta pszichológiai teszt – amit ironikus módon kétszer is kiemelnek a filmben, kvázi tükröt tartva saját maguk elé. Az egyik, mikor is megállapítják, hogy milyen gondosan összeválogatott társaság van a szobában, másrészt pedig a dilidoki csaj elemzéseiben… Briliáns az egész, ahogy a figurák viselkednek, ahogy reagálnak egymásra. Ahogy a két alfahím egymásnak feszül (az arab srácról rögtön Sayid ugrott be a Lostból), ahogy egyre több minden derül ki mindenkinek a múltjáról, ahogy elkezdődik a vérre (állásra) menő harc. A karakterek színessége totál kiütközik tetteiken, a bunkó, törtető férfitól a csendes, életet mentő nőig. Tulajdonképp majdnem mindenkivel lehet azonosulni, talán egyedül Fehérrel nem, hisz a többiek jóval visszafogottabb alakok. Elnevezésük ugyanakkor jókora tisztelgés a Kutyaszorítóban előtt, a filmbe épített meglepi pedig a Fűrész (ismét) előtt.

Az egész egyébként olyan, mint egy színdarab. Nem lepődnék meg, ha ezt hamarosan színházba is adaptálnák – hisz 10 szereplővel egy színpadon is megoldható. 10 egészen kiváló színészi alakítással - mint itt -, ilyen kiválóan megírt dialógusokkal minden bizonnyal megállna lábán ott is. A film eszköztára ugyanakkor jócskán segít a feszültség fenntartásában, a vágásokkal, kamerabeállításokkal, lámpaszínekkel operálva a másfél óra még másodszori nézésre is tenyérizzasztóan izgalmas tud lenni. A legnagyobb poén és pont az i-n az lett volna, ha a 80 perc valós időben zajlik, de közben direkt ránéztem az órára és volt eltérés a piros digitális nyolcvan perc és a valós idő között. Kár..

Hiába próbálok hibát keresni a filmben, egyszerűen nem találok. A legrosszindulatúbb gondolatom talán az lehet, hogy végül is az a szereplő marad talpon a végén, akire úgy nagyjából lehet számítani – de ez már lehet egy túl sok filmet látott rajongó fanyalgása is. Gyakorlatilag minden tökéletes – s ez a mozi is Európából jött.


Tessék megnézni mellé a NÉMET Kísérletet is... Smile.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 18, 2018 8:16 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Remo

Remo

Hozzászólások száma : 351
Join date : 2012. Oct. 08.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Jan. 02, 2013 11:00 pm

R2-D2 írta:


Vizsga

Tessék megnézni mellé a NÉMET Kísérletet is... Smile

.

Én A módszer című filmet ajánlom. Szerintem nagyban merítettek belőle. A köztévén csíptem el egy-két éve. Ez se rossz, de nekem a spanyol film lényegesen jobban tetszett.

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3136
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Jan. 02, 2013 11:15 pm

Remo írta:
R2-D2 írta:


Vizsga

Tessék megnézni mellé a NÉMET Kísérletet is... Smile

.

Én A módszer című filmet ajánlom. Szerintem nagyban merítettek belőle. A köztévén csíptem el egy-két éve. Ez se rossz, de nekem a spanyol film lényegesen jobban tetszett.


Jaja, ez az a bizonyos Grönholm-módszer (én ezen a címen láttam), amit többször emlegettem az Exam kapcsán!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3136
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Jan. 02, 2013 11:38 pm

R2-D2 írta:
Niwrok, neked ez nem lesz újdonság.... Smile

Vizsga

.

Hogyne lenne újdonság! Oké, hogy a véleményed ismertem a filmről, de az sms keretei azért elég szűkek az élmény teljes körű átadására, úgyhogy reméltem, a DVD megjelenése téged is valami hosszabbra sarkall.

Ami jó, az jó Smile ...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: A cég S1   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyPént. Jan. 18, 2013 12:37 am

Tuajdonképp az égvilágon semmi értelmét nem látom, de íme egy kis olvasnivaló. Hármunknak... Sad


R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 IAKFmpE
A cég
Kezdetben volt Tom Cruise és a Cég. Meg az ebből készült zseniális thriller, egy – mai szemmel ugyan kissé régimódi – magával ragadó, lebilincselően izgalmas nyomozós/összeesküvős mozi. Aztán valakinek kipattant az ötlet a fejéből, hogy erre építve egy TV sorozatot kellene csinálni, s lám, 20 évvel a bázis film után, illetve 10 évvel Mitch McDeere memphisi rohangászása után itt is van az új kaland. Egy újabb elkaszált sorozat formájában – hogy dőlne rájuk az ég…

Nem volt rossz, de istenigazából elájulva sem vagyok tőle. Aki sötétben tapogatózik, annak azt tudom írni róla, hogy képzeljen el egy tárgyalótermi sorozatot, ahol az egyes epizódokban egy-egy nehéz esetet old meg a főhős, közben ismét belekeveredik egy összeesküvésbe, s ráadásul az ifjú maffiafőnök bosszúja is ott lóg a feje fölött Damoklész kardjaként. A legnagyobb baj az, hogy ezt a három összetevőt szerintem nem sikerült a megfelelő arányban keverni: a tárgyalótermi részek önmagukban ugyan izgalmasak, ámde a cselekményt egyáltalán nem mozdítják elő. Mintha a mozifilm lassúságát próbálták volna lekövetni ezzel – hogy aztán egyszerre meg csak hirtelen abbamaradjanak. A sorozat közepe zseniális, a Cég leleplezése, a fő történetszál kicsúcsosodása kellően izgalmas és magával ragadó. Az a néhány epizód ott a legjobb sorozatok hangulatát idézi. Meg is lepődtem, hogy a végkifejlet után még mi jöhet – aztán persze rögtön rájöttem, hogy az első résztől háttérben lévő szál fog előtörni. A semmiből.

Csakhogy az már nem Cég. Az, úgy már nem az. Különben is érezni némi identitászavart az egészen, hisz a tárgyalótermi rész nem igazán illik az eredeti filmhez – bár ezt rá lehet fogni az eltelt tíz évre -, még akkor sem, ha tényleg jók, de a finálé maffiavonala nagyon kilóg a sorból. Ráadásul nem is igazán van kidolgozva. A semmiből előkerülő gyilkos, a töketlen FBI, Abby érthetetlen és idegesítő fordulata zavart kicsit. Még így is élvezetes volt, de úgy éreztem, hogy a puskaport már ellőtték a közepén az alkotók… ráadásul újra egy abnormálisan befejezetlen, félbehagyott sztori, egy újabb csonka sorozat.  Amiből már így is annyi van…

Hangulatilag borzasztóan próbál illeszkedni a Tom Cruise-féle mozihoz. Már az első képek, a rohanó ügyvéddel egyértelműen erre hajaznak, de az egész, a megjelenésük, a ruházkodás, minden. Ez speciel jól áll a sorozatnak, mint ahogy a Lost feelinget hordozó flashbackek illetve flashforwardok beillesztése is. Ami viszont nem áll jól – s szerintem számomra a mínusz egy csillagot eredményezte, az McDeere figurája. Pontosabban Josh Lucas figurája. Nem tehetek róla, egyszerűen képtelen voltam elvonatkoztatni Tom Cruise-tól. Végig az ő arca volt a szemem előtt, szegény Josh Lucas bármennyire is jónak tűnt, nem tudta belopni magát a szívembe. McDeere az Tom – de gyanítom, ezt nem csak én gondolom így e széles kis világban. Mint ahogy az Abby-t megformáló Molly Parker sem lett szívem csücske: a korábbi Abby a maga ártatlanságával szimpatikusabb volt, ráadásul volt egy tök hasonló arcú osztálytársam az általánosban-, aki többször eszembe jutott a TV-t nézve és ez bizony zavart kissé. De ezek a problémák nem elsősorban a casting problémái, hanem önmagának a sorozatnak a létjogosultságát kérdőjelezik meg: ha ennyire akarnak illeszkedni a bázis filmhez, annak szereplőivel kellett volna csinálni. Akkor nagy durranás lehetett volna…

Ray McDeere és Tammy karaktere annyira nem volt fájó. Juliette Lewis új színt vitt a figurába, ő egyébként egy méltatlanul el nem ismert színésznő, s Callum Keith is elég vagány volt Mitch testvérének. Azonban a korábbi impozáns mellékszereplő lista bizony hiányzik, a néhány bántóan teátrális bólintás és testbeszéd irritált, de a legjobban Tom Cruise hiánya volt az, ami az élményt befolyásolta.

Na, mindegy, láttam, érdekelt, érdemes volt, de megvenni nem kell. Úgyse jelenik meg itthon.73 %    Very Happy.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 18, 2018 8:23 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Caprica   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Jan. 30, 2013 1:29 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 N4ysaRECapricaHát persze, hogy látnom kellett… Miután kb. egy éve végignyomtam a komplett Battlestar Galactica sorozatot - s mit ne mondjak, nagyon tetszett-, törvényszerű volt, hogy a Viasat6-on futó sorozatot a kezdetekről is megnézem. A lehetőséget sokadszor is köszönöm a Nagy Embernek, aki folyamatosan ellát engem ilyen néznivalókkal – jómagam ugyanis még mindig nem jutottam el odáig, hogy bármit is megszerezzek a netről. Mondjuk most ennek „kiadvány”nak a minősége jócskán hagyott kivetnivalót maga után, de ez esetben úgysem technikai értékelésről van szó…

Nos, hol is kezdjem. Azt hittem, sokkal jobb lesz. Azt hittem, fog hordozni BSG feelinget, azt hittem, megint megérint az a világ. Sajnos nem. Végig lehetett nézni, tulajdonképp néha még érdekes is volt, de azért összességében inkább a semleges vagy az idegesítő kategóriába sorolnám. S itt most nem is csak arról van szó, hogy ebben minimális az űrhajó, a BSG sorozat sci-fi világa… Nem. Itt egyszerűen egy túlcsavart sztori keveredett baromira idegesítő és céltalan karakterekkel, akik az évad nagy részében totál logikátlanul cselekednek, s akiket az évad végére sem lehet maximálisan megkedvelni. A nemszeretem karakterek újabb nemszeretem filmje.

A történet 58 évvel a Kolóniák pusztulása előtt játszódik. Nagy vonalakban annyi, hogy egy Daniel Graystone nevű fickó létrehozott egy Mátrix szerű virtuális világot, ahova az emberek úgynevezett holopánttal kedvükre beléphetnek, s ott következmények nélkül élhetik ki magukat (azt mondjuk sosem értettem, ha van egy ilyen holovilág, ott miért is vannak csórók meg dolgozó emberek – lenne olyan mazochista, aki szegénynek megy el a képzeletébe???) No, mindegy. Szóval ez a fickó egy zseni és tovább akar lépni: hadiipari megrendelésre egy értelmes robot megalkotásában dolgozik. Tragédiájára egy robbanásban meghal Zoé, a lánya – akivel egyébként nem volt túl jó a viszonya – aki titokban nem kevésbé zseniális programozó volt. Olyannyira az, hogy a holovilágban csinált magáról egy avatart. Apuka rájön, lemásolja ezt az avatart, majd egy balszerencse folytán a Zoé-kópia bekerül egy robottestbe… Közben van egy hisztis anyuka, egy Adama név alatt futó tauroni (a 12 Kolónia egy másik bolygója) család, illetve egy egyistenhívő titkos szekta történetszála is. Az igazi bonyodalom akkor kezdődik, mikor Zoé a robottestben öntudatra ébred, s mindent megtesz, hogy keresztülhúzza apja számításait, valamint egy titkos cél érdekében elhagyja Capricát…

Ez eddig talán még nem is tűnik oly borzasztónak. A robot, mint a cylonok elődje ígéretes kezdet, az egyik kapocs a kettő közül a BSG felé. A kísérletezés a mesterséges intelligenciával kiváló sci-fi alapanyag, a szokásos morális kételyekkel. Ez a szál jó is lett volna, ha Graystone anyu nem olyan idegbeteg, mint amilyen, nem cselekszik totál életszerűtlenül, ahogy azt teszi. A másik család, Adamáék (a másik kapocs) története is lóg a levegőben, csak a vége felé van egy flashbackes epizód, megmagyarázandó, kik is ők – szóval ez a maffiás, tetkós vonal nem illik Capicába, ráadásul Adama apu is többször önmaga paródiájaként viselkedik. Az egész sorozat legjobb karaktere Sam, az öccse, ő egy igazi tökös csávó – kár, hogy egy könyörtelen gyilkos. Nem igazán láttam azt az ívet a családban, ami majd elvisz ahhoz a Bill Adamához, aki 60 év múlva megvívja a harcot a cylonokkal…

Ami azonban kimondottan idegesített, az az Egy Katonái szervezete, amit, és ahogy képviseltek. Értem a lényeget, a felvetett problémát, de nekem ez az istenes hablatty sok volt. Alapban is totál elmebeteg dolog bármilyen vallás vagy eszme mögé bújva embereket ölni, de itt az egész társaság egy undorító fanatikus szekta volt. Sokszor nem tudtam eldönteni, hogy most egyházellenes irónát nézek, vagy valami propagandafilmet isten oldalára állítandóan. Clarice, a vezetőjük ráadásul annyira egy ocsmány, visszataszító egy nőszemély volt, hogy szabályosan rosszul érezem magam, mikor a képernyőn volt…itt is rengeteg logikátlan és értelmetlen esemény, mintha az egész sorozatban mindenki tökhülye lett volna. Abszolút nem éreztem a hihető motivációkat, ki, mit miért is csinál, egyedül talán a Bolygóvédelmis Duren ügynök volt hiteles.

A holovilág történései tovább bonyolítják helyzetet… elismerem, néhány húzás kimondottan ötletes volt, Zoé és Tamara párharca viszont erős koppintás, mint ahogy Zoé hatalma is. A sorozat megvalósítása, a sok CGI enyhén szólva is hullámzó színvonalú, a végén a stadionos résznél irtó gagyi. Valahol nem csodálom, hogy bukott az egész… S még valamit. Az utolsó négy perc, kvázi a S2 előzetese - ami ugye nem lett -, amit annyian istenítenek, számomra nem hozta el a katarzist. Clarice, mint a cylonok hittérítője? Ugyan már… Felskiccelték a jövőt, de én nem láttam benn az indokot a támadásra. Egyedül Zoé áttöltése tetszett. Az első cylon. A 13-ik cylon???

Hogy ajánlom-e? BSG rajongóknak mindenképp, ők tudnak majd benn kapaszkodót találni. Különben nem. Bosszantó, érdektelen sci-fi utánzat, egy görög mitológia vs. kereszténység párharccal, egy olasz maffia szállal, no meg egy megromlott apa/anya vs. lányuk kapcsolattal. Nem fogom megvenni.

De azért köszi, Nagy Ember!  Smile.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 18, 2018 8:21 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: The Walking Dead S2   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzomb. Feb. 02, 2013 1:48 am

.R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 3EjpyEG
The Walking Dead S2

Egy sorozat második évadára már máshogy ül le az ember… Már vannak bizonyos elvárásai, vannak elképzelései arra, hogy mire számíthat. Ismeri és – jó esetben – szereti a karaktereket, így az alkotóknak könnyebb dolguk van. Rendesen belecsaphatnak a lecsóba (esetünkben a ketchupbe).

Nos, a Sétálók második évada pontosan azt hozta, amit vártam. Bizonyos szempontból még jóval többet is – igaz, bizonyos szempontból vissza is lépett. Mit visszalépett: állt ez egy helyben. A korábbi road movie ugyanis megállapodott, az egész évad gyakorlatilag egy helyszínen, egy farmon játszódik. Ezt így hallva bizony unalmasnak tűnhet, de szerencsére nem az. Mert a fokozatosan fenntartott zombiktól való félelem feszültsége mellett új dolgok jelentek meg: igazi, súlyos feszültségek a karakterek közt. Végig éreztem benn Darabont kezét, kicsit olyan volt, mint a Köd: egy kis zárt populáció pszichés vizsgálata, ki hogyan boldogul stresszhelyzetben. Ki a vezető, ki nem. Ki meddig képes elmenni saját céljai érdekében – így a Walking Dead második évada már majdnem inkább drámai sorozat, mint horror. Persze azért az marad az elsődleges, de érezhetően más hangulata is lett az évadnak.

A pilot, az egy órás bevezető rész brutális. Izgalmas, látványos, nagyon jó, s egyben nagyon megdöbbentő. Már rögtön az első részben kapunk egy olyan jelenetet, ami bármelyik „komoly” horrorfilmbe is elmenne – a boncoláskor a hideg futkosott a hátamon. Aztán ugye a baleset, meg az eltűnés ezek után alapvetően meghatározta a következő epizódok eseményeit, a letelepedés a farmon, annak minden hozadékával együtt pedig remek alap a jellemkutatásra. Rick, mint főszereplő mellé teljesen felnő Shane, a titok – amit már szinte vártam, hogy kiderüljön – sem titok már többé. Valahol az egész évad, de különösen második fele kettejük rivalizálása: úgy, hogy a rossz fiú, Shane tettei sem biztos, hogy mindig elítélendőek. A kocsmában viszont Rick is kemény dolgokat tesz – olyan az egész évad, mint egy „ki csinál vadabb dolgokat vetélkedő”. Sophia keresése egy idő után baromi idegesítő (minden Shane mellett szól), viszont a történetszál lezárása minden rossz érzést elfeledtet. Zseniális. A kis love storyk is jót tettek a mozinak, érdekes, hogy a 18-as besorolásba belefér egy kettészakadó zombi test látványa, de egy kivillanó cicié már nem. Erre mondják, hogy családbarát??? :-)

A finálé meg, értem ezen az utolsó két-három részt, egyszerűen parádés. Ha eddig nem kaptunk volna elég drámát, hát most vödörszámra osztják, az alkotók meg mertek lépni olyanokat, amin képes voltam meglepődni. A rivalizálások kiteljesednek, a karakterek másik arcukat is képesek mutatni – külön tetszett Hershell eszement lövöldözése, ahhoz képest, a milyen végig volt az évadban. Az utolsó epizód meg egy kibaszott jó darálás, több száz zombival, egy érdekes csavarral, no meg a sejtelmességgel. Nagyon jó. A karakterek (és színészeik) kegyetlen jók, Rick mellett azonban nekem továbbra is Daryl a kedvencem.

Nagyon bejött nekem ez az évad is: továbbra is beilleszthető lenne Romero életművébe, ugyanakkor most már valódi mélysége is van a figuráknak. A Sétálók meg csak hullnak, azért vannak. Nagyon jól megcsinált élőhalottak, a maszkmesterekre ismét egy rossz szavunk sem lehet, mint ahogy az egész film látványvilágára sem. Mintha egy több órás zombifilm peregne szemünk előtt. Egy percig sem éreztem a TV ízt rajta…

.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:57 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyHétf. Feb. 04, 2013 3:20 pmKöszi! Azt is hogy végigolvastad, meg azt is hogy tetszett.

Valamikor beszéljünk a Fórumról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: The Expendables2   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzomb. Feb. 09, 2013 1:02 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 UvW7gJ9
The Expendables2
Azt mondta Sly az extrákban, hogy a lényeges különbség az első és második rész között az, hogy itt már tudták az irányt, tudták, milyen jellegű mozit akarnak csinálni. Míg az első inkább egyfajta útkeresés volt, kísérletezés, addig ez már mértani pontossággal megszerkesztett akcióvígjáték. Nos, az öregnek tökéletesen igaza van. Az EX2 pontosan ebben a kiforrottságban – és az ebből eredő összes pozitívumban - kerekedett az előzménye fölé és lett a tavalyi év egyik legszórakoztatóbb mozija.

RETRO. Ugyanúgy, mint az első. Akinek az bejött, az egyszerűen ezt imádni fogja. Valahol ez a mozi elsősorban a múltnak szól - mai köntösben -, a múlt ikonjainak, és a múlt nézőinek. Azoknak, akik a 80-as években olyan VHS-eken nőttek föl, mint a Rambo, a Conan, a Véres játék, a Chuck Norris mozik. Akik tudják, értékeli azt a rengeteg utalást, poént, amit ebben a filmbe beletettek. Akik szívesen visszarepülnek gyerekkorukba, hogy újra elmerüljenek az akkori tökös főhősük újabb tökös kalandjaiban. Ezáltal elsősorban a nosztalgiafaktor az, ami a film értékelését alaposan megszépíti, mert ha tárgyilagos, elvakulatlan nézőként tekintenénk a mozira, bizony alaposan le lehetne húzni: történet sablonos és kiszámítható, az események hiteltelenek és túljátszottak, a dialógusok néha bántóan egyszerűek. No de ki a fene foglakozik ezzel, ha már a fentebb említett követelményeknek megfelel?

A mozi tulajdonképp az elején megvesz kilóra. Az az abnormális akcióhalmaz a kínai telepen, a csuklyás ember kiszabadításáért egyszerűen lenyűgöző. Minden lövés talál, minden ellenfél megmurdel – közbe persze a csapaton egy karcolás sincs. Hát mi más is kell egy ilyen moziba? A kis finom csipkelődés pedig csak a kezdet – hogy aztán később örökérvényű beszólások és jelenetek tömkelegévé nője ki magát. Az EX2 sokkal viccesebb, szórakoztatóbb film elődjénél, szinte az első perctől vigyorogva lehet nézni. Ahogy pörögnek az események, kerülnek elő a szereplők, úgy válik a vigyor röhögéssé, hogy aztán a Nagy Repülőtéri Leszámolásnál szinte számolni se lehessen az egysorosokat. Az egész film egy kib*szott jó dumával megírt, régimódi akcióhalmaz, ahol a rosszfiúk a földből nőnek ki, a jófiúk meg legyőzhetetlenek. Hiába feláldozhatók…

A szereposztásról az első résznél már áradoztam, tök jó érzés ennyi „sztárt” egyidejűleg a vásznon látni. Az EX2 legnagyobb húzása azonban vitathatatlanul Chuck Norris – no meg Van Damme – szerepeltetése. Norris belépője talán a tavalyi mozis év legnagyobb dobása, emlékszem, az egész terem egyszerre röhögött fel. Igazi közösségi élmény volt… Van Damme nemkülönben jó húzás, igaz, itt már spárgát nem csinált, de a védjegyeit még simán hozta. Másodszor nézve kicsit furcsa volt, hogy Jet Li eltűnt a filmből, elsőre a nagy akcióhalmazban észre sem vettem. Sly és Schwarzi parádés, nagyon jól áll nekik önmaguk paródiája is. A kiváló dumák és a túlzott akciók miatt a mozi minden mozzanatán érezni, hogy nem szabad komolyan venni – csupán hátradőlni és élvezni…

Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy pl. a fiam totál nem értette, mi van ebben jó, min tudok röhögni. Az új generáció hiába nézi meg ma a korabeli vonatkozó mozikat, az már nem lesz neki ekkora élmény. Az EX2 maximális élvezetéhez születni kellett egy bizonyos korba, hogy együtt öregedhessünk meg ezekkel az arcokkal. Akik remélem, még összehoznak egy folytatást is: az extrákban legalábbis beszélnek róla..

.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:58 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: A Bourne-hagyaték   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyHétf. Feb. 11, 2013 12:59 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 PdM93mp
A Bourne-hagyaték

Emlékszem, fél évvel ezelőtt mekkora csalódás volt a Bourne nélküli Bourne film a moziban. Sikerült neki alaposan megtépázni az amnéziás szuperzseni presztízsét – mindösszesen egyetlen idióta forgatókönyvnek köszönhetően. Így hát nem is igyekeztem annyira újranézni ezt a mozit, holott mindvégig ott ült a vállamon a kisördög, hogy tegyek vele még egy próbát. Merthogy ezt is – mint annyi mást, szeretném szeretni…

Nos, nem sikerül. Legalábbis nem teljesen sikerül. Másodszorra valamennyire talán túlléptem a kék/zöld kapszula krízisen, nevezetesen azon, hogy a készítőknek nem volt jobb ötlete, mint arról filmet csinálni, hogy egy szuperkatona be tudja-e venni a kapszuláját vagy nem… Másodszorra nem is ez volt már a problémám, inkább az, hogy az egész hogyan illeszkedik a franchise-ba. Hát, nyögvenyelősen… Mert hiába vannak egész jó és ötletes kapcsolódási pontok az Ultimátummal, hiába jön át valamennyire a Bourne-filmek feelingje, ha azok egyik legnagyobb erényét, a valószerűséget hajítják kukába a popcorn miatt.

Kezdjük azzal, hogy az egész lóg a semmiben, ráadásul kínosan koppint a múltból a nyitójelenet. Értelemnek halvány szikrája sincs, sokáig nem tudjuk, mi és miért történik. Látjuk Aaront (Renner) átkelni a Ködhegységen, látjuk Byert (Norton) dobálózni a különféle titkos programnevekkel, meg látunk egy laboratóriumot Shearing doktornővel (Weisz), de igazából totál zavaros az egész. Azonban míg a Rejtélyben Bourne-nal együtt nem tudjuk, mi van, s később vele együtt világosodunk meg, itt teljesen hülyének érezzük magunkat: tudnunk, értenünk kellene, de a kohézió hiányzik a jelenetek közül. Legalábbis én így éreztem: a film legnagyobb összeesküvése egy katona leszoktatása egy gyógyszerről. Ugyan már…

De még ha ez hiteles lenne. Azonban a korábbi mozik realizmusát nagy ívben szembe köpik, Aaron tettei korántsem olyan megalapozottak és hitelesek, mint kollégájáé. Inkább szuperhősös figura lett, mint egy jól kiképzett katona. Az egész kompánia, aki üldözi, szerencsétlenebbnek tűnt, de az i-re a negatív pontot a motoros üldözés tette föl. Kellett egy nagy, látványos akció a végére, hát bedobták ezt. Anyám. Akkora ökörségek voltak benne, hogy már-már Vas szintre degradálták a mozit. Arról nem is beszélek, hogy a háztetőn futkosás is ismerős volt, azt nem is merték túlzásba vinni, meg azt gondolták, a sok hüle úgyis elhisz mindent, amit lát, motoron nem számít semmi. De igen, kérem. A Bourne-franchise egyik alappillére volt eddig az, hogy el lehetett hinni: az ügynök valóban meg tudja csinálni azt, és azon/abban/azzal, amit látunk a vásznon. Nem volt túljátszva, túldimenzionálva semmi. Eddig…

A kutya tehát a forgatókönyvben van elásva. Történet nulla, izgalmi faktor minimális. Rennert a Bombák földje ót nagyon bírom, vele semmi gondom nem volt, mint ahogy gyakorlatilag a többi színésszel sem. Az egész mozi talán legeslegnagyobb hibája, hogy ilyen címmel hozták ki, hogy próbálták kötni a Matt Damon által megformált – az elmúlt évtized legjobb – ügynökéhez. S ha igaz, amit olvastam, miszerint több alvó ügynököt is felébreszt Hollywood, hogy majd a legvégén egy nagy SzuperBourne filmben számoljanak le a CIA-val, akkor még jó pár kellemetlen élményben lehet részünk. Matt Damon meg csak röhög magában: meg sem tudják közelíteni őt és karakterét.

A lényeg: a másik három árnyékában elfér a polcon, nem az első eset, hogy egy sorozat sokadik részét szeretni akarom, de nem megy. Nem az első eset, hogy valami azért kerül fel a polcra, hogy teljes legyen egy franchise. És így a másik három mozi is sokkal fényesebb a tükörben…Mindazonáltal még az is lehet, hogy a motorozást lehagyva újra is bírom egyszer nézni – remélem, nem azért, meg a legújabb mozi ebben a világban ennél is szarabb lesz…
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:59 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Válaszcsapás S3   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 12:06 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 JQY9CnUVálaszcsapás S3Valami érezhetően megváltozott: s szerintem egyáltalán nem előnyére…

A korábbi évad(ok) jellemző vesztek el ezzel, ami ugyan önmagában még nem lenne baj, de a Strike Back feeling nálam erőteljesen sérült ez által. Kezdjük azzal, hogy a duplaepizódos történetmesélés nagyjából a múlté. Legalábbis az eddigi, kötöttebb formában: még ugyan ki lehetett hozni a cliffhangereket és a lezárásokat a páratlan és a páros epizódok végére, de az érezhetően előtérbe tolt főszál sokat ront az összképen. Ehhez kapcsolódik, hogy végig Afrikában vagyunk, a korábbi évadok üde sokszínűsége itt beleolvad a forró harmadik világ folyamatos látványába: ezáltal azonban egy újabb védjegy tűnt el a sorozatból...

A sztori nagyjából annyi, hogy egy fehér ember (?) hőn szeretett kontinensét (?), Afrikát nukleáris arzenállal próbálja kiemelni a sárból (?), a négy indítófej visszaszerzéséért hőseink pedig természetesen mindent megtesznek. Lekaszabolnak iszonyat mennyiségű afrikait, akik szinte direkt futnak bele a gépfegyvertűzbe, Scott ismét végigmegy majdnem az összes elérhető nőn, Strombridge pedig egy súlyos drámát is kénytelen feldolgozni közben. Kemény, harcos, lövöldözős ez az évad is, sőt egynémely eseménye miatt a drámaiságra sem lehet panasz, nekem mégiscsak hiányérzetem maradt. Az egy helyben toporgás, a Dél-Afrikában letett bölcső miatt hiányzik a különböző népek, kultúrák, országok bemutatása, Afrikán belül nekem minden fekete egyforma volt. Ráadásul a sorozat készítői itt sem vették a fáradtságot, hogy a kontinens valós problémáira rávilágítsanak – sőt a végén Knox motivációját is elbagatellizálták -, mikor odáig jutott volna a sztori, gyorsan csináltak egy hatalmas akciójelenetet, tömegesen hulló statisztákkal. Aztán lehet, a hiba megint nálam van, az élet velejárója a változás, a SB készítői pedig változtattak. Ezáltal még inkább eltávolodtak az angol originál évadtól, felvettek egy pörgős, de ízig-vérig amerikai stílust: kvázi valóban csináltak egy 24 copyt, csak itt két Jack Bauer van.

Dicséret illeti azonban az új figurák beillesztését. Grant után Dalton egy újabb női – nagyszerű – parancsnok, tetszett a barbár csaj, Markunda is, az ellenfél oldalán pedig rögtön három kiváló figurát ismerhetünk meg: a főgecit, Knoxot, elsőszámú fullajtárját, Matlockot, illetve a zakkant Hansont. Mind kiváló karakter, nagyszerű színészi alakítással. A háttér, Afrika forrósága, kilátástalansága és keménysége nagyszerűen van megcsinálva, mint ahogy az akciójelenetek koreografálása is. Az más kérdés, hogy néha túlzottan hosszúak lettek: de kellett a golyózápor – mint ahogy kellett Scott, meg a dugásai is. Nos, ez érdekes kérdés: a sorozat közben két olyan numera is volt, ami bosszantóan életszerűtlenre sikeredetett, míg az utolsó három részben már egy sem akadt!!!! Vélhetően csak nem tudtak már kit Scott elé tenni, de ha így maradna, én akkor sem bánnám.

Az évad mindkét (sőt, három) drámai halálesete üt rendesen, az már más kérdés, a következményeik mennyire jól kidolgozottak. Különösen a katona esetében, hisz utána Dalton egy primitív forgatókönyv nyomán megírt akciót csinál, ami talán az egész évad leghiteltelenebb és idegesítőbb képsora. Egyébként is: úgy érzem, hogy Chris Ryan öröksége a múltba veszett, a kemény, ámde hiteles bevetések végleg áldozatul estek a nézettség és a popularitás oltárán. Ettől persze a sorozat totál szerethető, a két főszereplő elviszi a hátán, de nem csodálkoznék, ha hamarosan elkaszálnák az egészet. Jobb esetben a Sky visszaveszi…

Negyedik évad azé' még lesz..


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:39 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 12:54 pm


Ja, hallottam róla. Kíváncsi is vagyok rá.

Egyébként, Köbüki kolléga, az egyik részen nem volt felirat... ;-)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Vadállatok   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Feb. 27, 2013 12:53 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 GvCcfnQ
Vadállatok
-„Most sokan azt gondolják, hogy ribanc vagyok…”  
-„Pontosan. Mert az is vagy” – gondoltam, mikor is néztem a prológust…

Én egyébként bírom Oliver Stone-t és filmjeit. Ugyan biztos nem láttam mindet, de amikhez volt szerencsém, azok kimondottan tetszettek. Ezek fényében érdekes csak igazán, mekkora csalódás is volt a Vadállatok. A fenti idézet alapján már a felütéssel gondom volt, egyszerűen képtelen voltam bárkivel azonosulni a bemutatott karakterek közül: megint egy törvényen kívüli társaság, akiknél csak a másik fél rosszabb – ha rosszabb egyáltalán. Volt már film sokkoló, megdöbbentő kezdéssel, olyannal is, amitől majdnem összecsináltam magam, de számomra ennyire a „pozitív” karaktereket megutáltató indítás ritka. Ráadásul – a szerelmi trió visszatetszést kiváltó keverését leszámítva – azt éreztem a pergő képsorokon, hogy a Vadállatok veszélye mindezek mellett még az is, hogy a kis csapaton keresztül bejutunk a drogkészítés dicső világába, mégpedig nem igazán elutasítva, hanem inkább elfogadva azt. A miami csillogás, a hiteltelen, pacifista vadkender termesztés könnyen szimpátiát ébreszthet az egész iránt – mintha olyan qrva ártalmatlan és jópofa lenne az egész…

Mert miről is van szó? A két barát – akik egy közös nőt dugnak, nagy egyetértésben – milliókat keres a marihuana termesztésen, az egyikük ebből segély utakon vesz részt a harmadik világban. WTF? Aztán egy külső ajánlat elutasítása után szembekerülnek egy mexikói kartellel – aminek törvényszerűen nagy és véres következményei lesznek. Érdekes, két nap alatt két ugyanilyen mozit néztem - a másik a Lawless volt -, annak tükrében ez még rosszabbnak tűnik. Oliver Stone neve ebben a moziban semmire nem garancia, én végig azt éreztem, ezt a filmet Tarantinonak vagy Rodrigeznek, esetleg Guy Richienek kellett volna megcsinálni.

A legelső szó, ami eszembe jut róla: dögunalom. A csillivilli miami részeket, amikor semmi nem történik, csak ritkán rázza fel egy-egy véres videoüzenet, vagy rablás. Magában a történetben semmi izgalom, csavar, furfangosság nincs, s ezen az „A” befejezés sem változtat. A másikról ne is beszéljünk, az egyszerűen a rózsaszín hollywoodi ködbe veszik – s végképp nem illik ehhez a filmhez. A női narráció csak ront az összképen, hiába mondja, hogy nem biztos, hogy túlélte – akkor hogy a francba meséli el??? -, meg túlontúl monoton és személytelen az egész. Sokszor a karakterek vélt jellemükhöz képest homlokegyenest másként cselekszenek – legjobb példa erre a „királynő” reakciója a fiúk lépésére –, sokszor a történet tátong méretes lyukaktól. A Vadállatok cím jelentése meg gyakorlatilag kimerül Lado ( Del Toro) tetteiben, az elvárásaim egy sokkal véresebb, brutálisabb, kegyetlenebb mozit vizionáltak.

Helyette egy idealista, pacifista kis lötyögés, ahol a gonosz főnöknő beengedi az ágyába a túszát, elsírja magát, mikor ellene fordul saját fegyvere, ahol a miami csinifiúk a közös pináért ujjat húznak a mexikói maffiával. Olyan édes, nem??? Talán a legkevesebb bajom a háttérrel, díszlettel volt, a baca történethez legalább hiteles és hihető környezet. A színészek és figuráik viszont semmi extrát nem adtak hozzá a filmhez – igaz, nem is húzták le jobban azt. A legjobb egyértelműen Lado (Del Toro), és talán Chon (Taylor Kitsch – én bírom srácot), míg Dennis, a rendőr (Travolta) idegesítően béna karakter, Ben (Aaron Taylor Jonson) szimplán hiteltelen, O-ról (Blake Lively) meg ne is beszéljünk. A legnagyobb baj azonban az, hogy az ellenség, a főgonosz, Elena (Salma Hayek) egyszerűen súlytalan – és egy pont után nevetséges. Miután ezt tehát ismét ilyen szépen levezettem, újfent megállapíthatom: nekem a nemszeretem karakterek ismét csak nemszeretem filmet eredményeztek.  Ahogy az lenni szokott….

Ugyanakkor sajnálom is, mert ez lehetett volna egy igazán tökös, kemény drogháborús film – akár még Stone kezében is.45%.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:40 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3136
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptySzer. Feb. 27, 2013 7:01 am

R2-D2 írta:


Vadállatok


Na igen, kb. ilyen egy mese a drogról, amilyennek azt egy anyagilag és farokilag is elkényeztetett plázapicsa látja sok-sok drogon keresztül. Hihetetlen, hogy Mexikóról még Stone-nak is csak a fű, a lövöldözés meg a szappanoperák jutnak eszébe... Nekem a két srác amúgy egyformán volt "hiteles", bőven el tudom képzelni, hogy vannak olyan fűagyú hippik, akik a szerzett pénzüket tényleg eljótékonykodják, és mint egy szükséges rosszat élnék meg a drogkereskedelmet, hogy a világ más részét egy kicsit jobbá tegyék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4183
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Paranormal Activity 4   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 EmptyPént. Márc. 01, 2013 1:01 am

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 47n2XUz
Paranormal Activity 4
Mindig kell egy franchise…

Nem gondoltam volna pár éve, hogy a viszonylag harmatos kezdés után pont a PA lesz az a sorozat, ami képes kitölteni nálam azt az űrt, amit a Fűrész hagyott maga után – mégha nem is elsősorban a minőségével, hanem inkább az éves rendszerességével. Mert bizony ott tartunk, hogy a negyedik rész után elismerően lehet csettinteni, s várni a következő epizódot, még akkor is, hogy ha bizony a világ nem szereti ezt a mozit (imdb 4.4). Talán én pont ezért szeretem, de persze azzal is tisztában vagyok, hogy ebben is lesz majd egy pont, mikor jobb lesz befejezni. Szerencsére ez a pont még nem jött el – így akár hosszát tekintve a „nagy elődök” nyomdokaiba is léphet…

Mivel totál elfeledtem a kettes rész végét, ezért én már az elején összecsináltam magam. Meglepett, hogy újra a jelenben vagyunk, 5 évvel a PA 2 történeti szála után, hisz a hármasban a múltban jártunk.  Az alap koncepció ezúttal is ugyanaz, egy házban megjelenik az alaktalan démon, aranyoskámat próbálják rögzíteni, a felvett képanyag meg néha a frászt hozza a nézőre. Egyre profibban, egyre jobban működik ez a rendszer, a beszaratást csúcsra járatták. Mert ez a franchise erről szól. Most már nem is akar, de nem is tudna más lenni, és ez bizony jól áll neki. Sikerült az utóbbi idők legjobb ijesztgetős horrorjává kinőnie magát, amikor szinte jeges félelemmel bámulod a képernyőt: a hatás és a poén ugyanakkor nem az, hogy annyira félelmetes lesz, amit látni fogsz, hanem dermedten próbálod kitalálni, mikor fognak kiugrasztani a fotelből…

Nos, e tekintetben a PA 4 kimondottan jól teljesít, itt a PA2 két szereplőjére építve kerülünk kapcsolatba a még mindig név nélküli démonnal. Nagyszerű hangulatú képsorok, brutális rémisztgetések – bizony, Sulley és Mike jöhetne tanulni. A mélynyomó dörmögése ismét fokozza a pulzusszámot – egyébként ez már az első résztől kimondottan tetszik. Tartottam tőle, hogy az alkotók mi újat tudnak kitalálni a kamerahasználatra, hisz a bekamerázott ház és a forgó kamera hangulati hatása eléggé magasra tette a lécet – de sikerült meglepniük. Egyrészt a szinte minden háztartásban megtalálható laptopok kameráit használták, másrészt kiváló ötlet volt az Xbox 360 Kinect kiegészítőjének felhasználása (ennek utána kellett néznem): a Kinect a mozgásunkat érzékeli, gyakorlatilag testünkkel irányíthatjuk a játékot – mindennek érzékelésére kifinomult szenzorokra van szüksége, melyeknek sugarai körbeölelik az adott teret. Ezek szabad szemmel láthatatlanok, ám a videokamerák éjszakai üzemmódban képesek érzékelni. Így láthatóvá válik a láthatatlan is, nem kevés félelmet és sejtelmességet eredményezve.

Józan paraszti ésszel gondolkodva persze nonszensz, hogy minden szobába jut egy laptop, ami éjjel-nappal megy, sőt, az Xbox sincs kikapcsolva, de a film hatásából ez semmit nem von le. Működik a dolog, mert célját maximálisan eléri – e sorozattól meg nem is várni mást. Ehhez képest még egész jók a karakterek és a színészek is, a finálé meg megdöbbentően zseniális – és kijelölhet egy új utat, egy új szintet a franchise-nak. Van még ebben kraft, van bizony…


76%
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:41 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 5 Empty

Vissza az elejére Go down
 
R2-D2 írásai 1.0
Vissza az elejére 
4 / 67 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 35 ... 67  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: