Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 R2-D2 írásai 1.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Next
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: The Walking Dead S2   Szomb. Feb. 02, 2013 1:48 am

.
The Walking Dead S2

Egy sorozat második évadára már máshogy ül le az ember… Már vannak bizonyos elvárásai, vannak elképzelései arra, hogy mire számíthat. Ismeri és – jó esetben – szereti a karaktereket, így az alkotóknak könnyebb dolguk van. Rendesen belecsaphatnak a lecsóba (esetünkben a ketchupbe).

Nos, a Sétálók második évada pontosan azt hozta, amit vártam. Bizonyos szempontból még jóval többet is – igaz, bizonyos szempontból vissza is lépett. Mit visszalépett: állt ez egy helyben. A korábbi road movie ugyanis megállapodott, az egész évad gyakorlatilag egy helyszínen, egy farmon játszódik. Ezt így hallva bizony unalmasnak tűnhet, de szerencsére nem az. Mert a fokozatosan fenntartott zombiktól való félelem feszültsége mellett új dolgok jelentek meg: igazi, súlyos feszültségek a karakterek közt. Végig éreztem benn Darabont kezét, kicsit olyan volt, mint a Köd: egy kis zárt populáció pszichés vizsgálata, ki hogyan boldogul stresszhelyzetben. Ki a vezető, ki nem. Ki meddig képes elmenni saját céljai érdekében – így a Walking Dead második évada már majdnem inkább drámai sorozat, mint horror. Persze azért az marad az elsődleges, de érezhetően más hangulata is lett az évadnak.

A pilot, az egy órás bevezető rész brutális. Izgalmas, látványos, nagyon jó, s egyben nagyon megdöbbentő. Már rögtön az első részben kapunk egy olyan jelenetet, ami bármelyik „komoly” horrorfilmbe is elmenne – a boncoláskor a hideg futkosott a hátamon. Aztán ugye a baleset, meg az eltűnés ezek után alapvetően meghatározta a következő epizódok eseményeit, a letelepedés a farmon, annak minden hozadékával együtt pedig remek alap a jellemkutatásra. Rick, mint főszereplő mellé teljesen felnő Shane, a titok – amit már szinte vártam, hogy kiderüljön – sem titok már többé. Valahol az egész évad, de különösen második fele kettejük rivalizálása: úgy, hogy a rossz fiú, Shane tettei sem biztos, hogy mindig elítélendőek. A kocsmában viszont Rick is kemény dolgokat tesz – olyan az egész évad, mint egy „ki csinál vadabb dolgokat vetélkedő”. Sophia keresése egy idő után baromi idegesítő (minden Shane mellett szól), viszont a történetszál lezárása minden rossz érzést elfeledtet. Zseniális. A kis love storyk is jót tettek a mozinak, érdekes, hogy a 18-as besorolásba belefér egy kettészakadó zombi test látványa, de egy kivillanó cicié már nem. Erre mondják, hogy családbarát??? :-)

A finálé meg, értem ezen az utolsó két-három részt, egyszerűen parádés. Ha eddig nem kaptunk volna elég drámát, hát most vödörszámra osztják, az alkotók meg mertek lépni olyanokat, amin képes voltam meglepődni. A rivalizálások kiteljesednek, a karakterek másik arcukat is képesek mutatni – külön tetszett Hershell eszement lövöldözése, ahhoz képest, a milyen végig volt az évadban. Az utolsó epizód meg egy kibaszott jó darálás, több száz zombival, egy érdekes csavarral, no meg a sejtelmességgel. Nagyon jó. A karakterek (és színészeik) kegyetlen jók, Rick mellett azonban nekem továbbra is Daryl a kedvencem.

Nagyon bejött nekem ez az évad is: továbbra is beilleszthető lenne Romero életművébe, ugyanakkor most már valódi mélysége is van a figuráknak. A Sétálók meg csak hullnak, azért vannak. Nagyon jól megcsinált élőhalottak, a maszkmesterekre ismét egy rossz szavunk sem lehet, mint ahogy az egész film látványvilágára sem. Mintha egy több órás zombifilm peregne szemünk előtt. Egy percig sem éreztem a TV ízt rajta…

.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:57 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   Hétf. Feb. 04, 2013 3:20 pmKöszi! Azt is hogy végigolvastad, meg azt is hogy tetszett.

Valamikor beszéljünk a Fórumról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: The Expendables2   Szomb. Feb. 09, 2013 1:02 am

.

The Expendables2
Azt mondta Sly az extrákban, hogy a lényeges különbség az első és második rész között az, hogy itt már tudták az irányt, tudták, milyen jellegű mozit akarnak csinálni. Míg az első inkább egyfajta útkeresés volt, kísérletezés, addig ez már mértani pontossággal megszerkesztett akcióvígjáték. Nos, az öregnek tökéletesen igaza van. Az EX2 pontosan ebben a kiforrottságban – és az ebből eredő összes pozitívumban - kerekedett az előzménye fölé és lett a tavalyi év egyik legszórakoztatóbb mozija.

RETRO. Ugyanúgy, mint az első. Akinek az bejött, az egyszerűen ezt imádni fogja. Valahol ez a mozi elsősorban a múltnak szól - mai köntösben -, a múlt ikonjainak, és a múlt nézőinek. Azoknak, akik a 80-as években olyan VHS-eken nőttek föl, mint a Rambo, a Conan, a Véres játék, a Chuck Norris mozik. Akik tudják, értékeli azt a rengeteg utalást, poént, amit ebben a filmbe beletettek. Akik szívesen visszarepülnek gyerekkorukba, hogy újra elmerüljenek az akkori tökös főhősük újabb tökös kalandjaiban. Ezáltal elsősorban a nosztalgiafaktor az, ami a film értékelését alaposan megszépíti, mert ha tárgyilagos, elvakulatlan nézőként tekintenénk a mozira, bizony alaposan le lehetne húzni: történet sablonos és kiszámítható, az események hiteltelenek és túljátszottak, a dialógusok néha bántóan egyszerűek. No de ki a fene foglakozik ezzel, ha már a fentebb említett követelményeknek megfelel?

A mozi tulajdonképp az elején megvesz kilóra. Az az abnormális akcióhalmaz a kínai telepen, a csuklyás ember kiszabadításáért egyszerűen lenyűgöző. Minden lövés talál, minden ellenfél megmurdel – közbe persze a csapaton egy karcolás sincs. Hát mi más is kell egy ilyen moziba? A kis finom csipkelődés pedig csak a kezdet – hogy aztán később örökérvényű beszólások és jelenetek tömkelegévé nője ki magát. Az EX2 sokkal viccesebb, szórakoztatóbb film elődjénél, szinte az első perctől vigyorogva lehet nézni. Ahogy pörögnek az események, kerülnek elő a szereplők, úgy válik a vigyor röhögéssé, hogy aztán a Nagy Repülőtéri Leszámolásnál szinte számolni se lehessen az egysorosokat. Az egész film egy kib*szott jó dumával megírt, régimódi akcióhalmaz, ahol a rosszfiúk a földből nőnek ki, a jófiúk meg legyőzhetetlenek. Hiába feláldozhatók…

A szereposztásról az első résznél már áradoztam, tök jó érzés ennyi „sztárt” egyidejűleg a vásznon látni. Az EX2 legnagyobb húzása azonban vitathatatlanul Chuck Norris – no meg Van Damme – szerepeltetése. Norris belépője talán a tavalyi mozis év legnagyobb dobása, emlékszem, az egész terem egyszerre röhögött fel. Igazi közösségi élmény volt… Van Damme nemkülönben jó húzás, igaz, itt már spárgát nem csinált, de a védjegyeit még simán hozta. Másodszor nézve kicsit furcsa volt, hogy Jet Li eltűnt a filmből, elsőre a nagy akcióhalmazban észre sem vettem. Sly és Schwarzi parádés, nagyon jól áll nekik önmaguk paródiája is. A kiváló dumák és a túlzott akciók miatt a mozi minden mozzanatán érezni, hogy nem szabad komolyan venni – csupán hátradőlni és élvezni…

Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy pl. a fiam totál nem értette, mi van ebben jó, min tudok röhögni. Az új generáció hiába nézi meg ma a korabeli vonatkozó mozikat, az már nem lesz neki ekkora élmény. Az EX2 maximális élvezetéhez születni kellett egy bizonyos korba, hogy együtt öregedhessünk meg ezekkel az arcokkal. Akik remélem, még összehoznak egy folytatást is: az extrákban legalábbis beszélnek róla..

.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:58 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: A Bourne-hagyaték   Hétf. Feb. 11, 2013 12:59 am

.

A Bourne-hagyaték

Emlékszem, fél évvel ezelőtt mekkora csalódás volt a Bourne nélküli Bourne film a moziban. Sikerült neki alaposan megtépázni az amnéziás szuperzseni presztízsét – mindösszesen egyetlen idióta forgatókönyvnek köszönhetően. Így hát nem is igyekeztem annyira újranézni ezt a mozit, holott mindvégig ott ült a vállamon a kisördög, hogy tegyek vele még egy próbát. Merthogy ezt is – mint annyi mást, szeretném szeretni…

Nos, nem sikerül. Legalábbis nem teljesen sikerül. Másodszorra valamennyire talán túlléptem a kék/zöld kapszula krízisen, nevezetesen azon, hogy a készítőknek nem volt jobb ötlete, mint arról filmet csinálni, hogy egy szuperkatona be tudja-e venni a kapszuláját vagy nem… Másodszorra nem is ez volt már a problémám, inkább az, hogy az egész hogyan illeszkedik a franchise-ba. Hát, nyögvenyelősen… Mert hiába vannak egész jó és ötletes kapcsolódási pontok az Ultimátummal, hiába jön át valamennyire a Bourne-filmek feelingje, ha azok egyik legnagyobb erényét, a valószerűséget hajítják kukába a popcorn miatt.

Kezdjük azzal, hogy az egész lóg a semmiben, ráadásul kínosan koppint a múltból a nyitójelenet. Értelemnek halvány szikrája sincs, sokáig nem tudjuk, mi és miért történik. Látjuk Aaront (Renner) átkelni a Ködhegységen, látjuk Byert (Norton) dobálózni a különféle titkos programnevekkel, meg látunk egy laboratóriumot Shearing doktornővel (Weisz), de igazából totál zavaros az egész. Azonban míg a Rejtélyben Bourne-nal együtt nem tudjuk, mi van, s később vele együtt világosodunk meg, itt teljesen hülyének érezzük magunkat: tudnunk, értenünk kellene, de a kohézió hiányzik a jelenetek közül. Legalábbis én így éreztem: a film legnagyobb összeesküvése egy katona leszoktatása egy gyógyszerről. Ugyan már…

De még ha ez hiteles lenne. Azonban a korábbi mozik realizmusát nagy ívben szembe köpik, Aaron tettei korántsem olyan megalapozottak és hitelesek, mint kollégájáé. Inkább szuperhősös figura lett, mint egy jól kiképzett katona. Az egész kompánia, aki üldözi, szerencsétlenebbnek tűnt, de az i-re a negatív pontot a motoros üldözés tette föl. Kellett egy nagy, látványos akció a végére, hát bedobták ezt. Anyám. Akkora ökörségek voltak benne, hogy már-már Vas szintre degradálták a mozit. Arról nem is beszélek, hogy a háztetőn futkosás is ismerős volt, azt nem is merték túlzásba vinni, meg azt gondolták, a sok hüle úgyis elhisz mindent, amit lát, motoron nem számít semmi. De igen, kérem. A Bourne-franchise egyik alappillére volt eddig az, hogy el lehetett hinni: az ügynök valóban meg tudja csinálni azt, és azon/abban/azzal, amit látunk a vásznon. Nem volt túljátszva, túldimenzionálva semmi. Eddig…

A kutya tehát a forgatókönyvben van elásva. Történet nulla, izgalmi faktor minimális. Rennert a Bombák földje ót nagyon bírom, vele semmi gondom nem volt, mint ahogy gyakorlatilag a többi színésszel sem. Az egész mozi talán legeslegnagyobb hibája, hogy ilyen címmel hozták ki, hogy próbálták kötni a Matt Damon által megformált – az elmúlt évtized legjobb – ügynökéhez. S ha igaz, amit olvastam, miszerint több alvó ügynököt is felébreszt Hollywood, hogy majd a legvégén egy nagy SzuperBourne filmben számoljanak le a CIA-val, akkor még jó pár kellemetlen élményben lehet részünk. Matt Damon meg csak röhög magában: meg sem tudják közelíteni őt és karakterét.

A lényeg: a másik három árnyékában elfér a polcon, nem az első eset, hogy egy sorozat sokadik részét szeretni akarom, de nem megy. Nem az első eset, hogy valami azért kerül fel a polcra, hogy teljes legyen egy franchise. És így a másik három mozi is sokkal fényesebb a tükörben…Mindazonáltal még az is lehet, hogy a motorozást lehagyva újra is bírom egyszer nézni – remélem, nem azért, meg a legújabb mozi ebben a világban ennél is szarabb lesz…
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:59 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Válaszcsapás S3   Hétf. Feb. 18, 2013 12:06 am

.
Válaszcsapás S3Valami érezhetően megváltozott: s szerintem egyáltalán nem előnyére…

A korábbi évad(ok) jellemző vesztek el ezzel, ami ugyan önmagában még nem lenne baj, de a Strike Back feeling nálam erőteljesen sérült ez által. Kezdjük azzal, hogy a duplaepizódos történetmesélés nagyjából a múlté. Legalábbis az eddigi, kötöttebb formában: még ugyan ki lehetett hozni a cliffhangereket és a lezárásokat a páratlan és a páros epizódok végére, de az érezhetően előtérbe tolt főszál sokat ront az összképen. Ehhez kapcsolódik, hogy végig Afrikában vagyunk, a korábbi évadok üde sokszínűsége itt beleolvad a forró harmadik világ folyamatos látványába: ezáltal azonban egy újabb védjegy tűnt el a sorozatból...

A sztori nagyjából annyi, hogy egy fehér ember (?) hőn szeretett kontinensét (?), Afrikát nukleáris arzenállal próbálja kiemelni a sárból (?), a négy indítófej visszaszerzéséért hőseink pedig természetesen mindent megtesznek. Lekaszabolnak iszonyat mennyiségű afrikait, akik szinte direkt futnak bele a gépfegyvertűzbe, Scott ismét végigmegy majdnem az összes elérhető nőn, Strombridge pedig egy súlyos drámát is kénytelen feldolgozni közben. Kemény, harcos, lövöldözős ez az évad is, sőt egynémely eseménye miatt a drámaiságra sem lehet panasz, nekem mégiscsak hiányérzetem maradt. Az egy helyben toporgás, a Dél-Afrikában letett bölcső miatt hiányzik a különböző népek, kultúrák, országok bemutatása, Afrikán belül nekem minden fekete egyforma volt. Ráadásul a sorozat készítői itt sem vették a fáradtságot, hogy a kontinens valós problémáira rávilágítsanak – sőt a végén Knox motivációját is elbagatellizálták -, mikor odáig jutott volna a sztori, gyorsan csináltak egy hatalmas akciójelenetet, tömegesen hulló statisztákkal. Aztán lehet, a hiba megint nálam van, az élet velejárója a változás, a SB készítői pedig változtattak. Ezáltal még inkább eltávolodtak az angol originál évadtól, felvettek egy pörgős, de ízig-vérig amerikai stílust: kvázi valóban csináltak egy 24 copyt, csak itt két Jack Bauer van.

Dicséret illeti azonban az új figurák beillesztését. Grant után Dalton egy újabb női – nagyszerű – parancsnok, tetszett a barbár csaj, Markunda is, az ellenfél oldalán pedig rögtön három kiváló figurát ismerhetünk meg: a főgecit, Knoxot, elsőszámú fullajtárját, Matlockot, illetve a zakkant Hansont. Mind kiváló karakter, nagyszerű színészi alakítással. A háttér, Afrika forrósága, kilátástalansága és keménysége nagyszerűen van megcsinálva, mint ahogy az akciójelenetek koreografálása is. Az más kérdés, hogy néha túlzottan hosszúak lettek: de kellett a golyózápor – mint ahogy kellett Scott, meg a dugásai is. Nos, ez érdekes kérdés: a sorozat közben két olyan numera is volt, ami bosszantóan életszerűtlenre sikeredetett, míg az utolsó három részben már egy sem akadt!!!! Vélhetően csak nem tudtak már kit Scott elé tenni, de ha így maradna, én akkor sem bánnám.

Az évad mindkét (sőt, három) drámai halálesete üt rendesen, az már más kérdés, a következményeik mennyire jól kidolgozottak. Különösen a katona esetében, hisz utána Dalton egy primitív forgatókönyv nyomán megírt akciót csinál, ami talán az egész évad leghiteltelenebb és idegesítőbb képsora. Egyébként is: úgy érzem, hogy Chris Ryan öröksége a múltba veszett, a kemény, ámde hiteles bevetések végleg áldozatul estek a nézettség és a popularitás oltárán. Ettől persze a sorozat totál szerethető, a két főszereplő elviszi a hátán, de nem csodálkoznék, ha hamarosan elkaszálnák az egészet. Jobb esetben a Sky visszaveszi…

Negyedik évad azé' még lesz..


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:39 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   Hétf. Feb. 18, 2013 12:54 pm


Ja, hallottam róla. Kíváncsi is vagyok rá.

Egyébként, Köbüki kolléga, az egyik részen nem volt felirat... ;-)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Vadállatok   Szer. Feb. 27, 2013 12:53 am

.

Vadállatok
-„Most sokan azt gondolják, hogy ribanc vagyok…”  
-„Pontosan. Mert az is vagy” – gondoltam, mikor is néztem a prológust…

Én egyébként bírom Oliver Stone-t és filmjeit. Ugyan biztos nem láttam mindet, de amikhez volt szerencsém, azok kimondottan tetszettek. Ezek fényében érdekes csak igazán, mekkora csalódás is volt a Vadállatok. A fenti idézet alapján már a felütéssel gondom volt, egyszerűen képtelen voltam bárkivel azonosulni a bemutatott karakterek közül: megint egy törvényen kívüli társaság, akiknél csak a másik fél rosszabb – ha rosszabb egyáltalán. Volt már film sokkoló, megdöbbentő kezdéssel, olyannal is, amitől majdnem összecsináltam magam, de számomra ennyire a „pozitív” karaktereket megutáltató indítás ritka. Ráadásul – a szerelmi trió visszatetszést kiváltó keverését leszámítva – azt éreztem a pergő képsorokon, hogy a Vadállatok veszélye mindezek mellett még az is, hogy a kis csapaton keresztül bejutunk a drogkészítés dicső világába, mégpedig nem igazán elutasítva, hanem inkább elfogadva azt. A miami csillogás, a hiteltelen, pacifista vadkender termesztés könnyen szimpátiát ébreszthet az egész iránt – mintha olyan qrva ártalmatlan és jópofa lenne az egész…

Mert miről is van szó? A két barát – akik egy közös nőt dugnak, nagy egyetértésben – milliókat keres a marihuana termesztésen, az egyikük ebből segély utakon vesz részt a harmadik világban. WTF? Aztán egy külső ajánlat elutasítása után szembekerülnek egy mexikói kartellel – aminek törvényszerűen nagy és véres következményei lesznek. Érdekes, két nap alatt két ugyanilyen mozit néztem - a másik a Lawless volt -, annak tükrében ez még rosszabbnak tűnik. Oliver Stone neve ebben a moziban semmire nem garancia, én végig azt éreztem, ezt a filmet Tarantinonak vagy Rodrigeznek, esetleg Guy Richienek kellett volna megcsinálni.

A legelső szó, ami eszembe jut róla: dögunalom. A csillivilli miami részeket, amikor semmi nem történik, csak ritkán rázza fel egy-egy véres videoüzenet, vagy rablás. Magában a történetben semmi izgalom, csavar, furfangosság nincs, s ezen az „A” befejezés sem változtat. A másikról ne is beszéljünk, az egyszerűen a rózsaszín hollywoodi ködbe veszik – s végképp nem illik ehhez a filmhez. A női narráció csak ront az összképen, hiába mondja, hogy nem biztos, hogy túlélte – akkor hogy a francba meséli el??? -, meg túlontúl monoton és személytelen az egész. Sokszor a karakterek vélt jellemükhöz képest homlokegyenest másként cselekszenek – legjobb példa erre a „királynő” reakciója a fiúk lépésére –, sokszor a történet tátong méretes lyukaktól. A Vadállatok cím jelentése meg gyakorlatilag kimerül Lado ( Del Toro) tetteiben, az elvárásaim egy sokkal véresebb, brutálisabb, kegyetlenebb mozit vizionáltak.

Helyette egy idealista, pacifista kis lötyögés, ahol a gonosz főnöknő beengedi az ágyába a túszát, elsírja magát, mikor ellene fordul saját fegyvere, ahol a miami csinifiúk a közös pináért ujjat húznak a mexikói maffiával. Olyan édes, nem??? Talán a legkevesebb bajom a háttérrel, díszlettel volt, a baca történethez legalább hiteles és hihető környezet. A színészek és figuráik viszont semmi extrát nem adtak hozzá a filmhez – igaz, nem is húzták le jobban azt. A legjobb egyértelműen Lado (Del Toro), és talán Chon (Taylor Kitsch – én bírom srácot), míg Dennis, a rendőr (Travolta) idegesítően béna karakter, Ben (Aaron Taylor Jonson) szimplán hiteltelen, O-ról (Blake Lively) meg ne is beszéljünk. A legnagyobb baj azonban az, hogy az ellenség, a főgonosz, Elena (Salma Hayek) egyszerűen súlytalan – és egy pont után nevetséges. Miután ezt tehát ismét ilyen szépen levezettem, újfent megállapíthatom: nekem a nemszeretem karakterek ismét csak nemszeretem filmet eredményeztek.  Ahogy az lenni szokott….

Ugyanakkor sajnálom is, mert ez lehetett volna egy igazán tökös, kemény drogháborús film – akár még Stone kezében is.45%.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:40 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   Szer. Feb. 27, 2013 7:01 am

R2-D2 írta:


Vadállatok


Na igen, kb. ilyen egy mese a drogról, amilyennek azt egy anyagilag és farokilag is elkényeztetett plázapicsa látja sok-sok drogon keresztül. Hihetetlen, hogy Mexikóról még Stone-nak is csak a fű, a lövöldözés meg a szappanoperák jutnak eszébe... Nekem a két srác amúgy egyformán volt "hiteles", bőven el tudom képzelni, hogy vannak olyan fűagyú hippik, akik a szerzett pénzüket tényleg eljótékonykodják, és mint egy szükséges rosszat élnék meg a drogkereskedelmet, hogy a világ más részét egy kicsit jobbá tegyék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Paranormal Activity 4   Pént. Márc. 01, 2013 1:01 am

.

Paranormal Activity 4
Mindig kell egy franchise…

Nem gondoltam volna pár éve, hogy a viszonylag harmatos kezdés után pont a PA lesz az a sorozat, ami képes kitölteni nálam azt az űrt, amit a Fűrész hagyott maga után – mégha nem is elsősorban a minőségével, hanem inkább az éves rendszerességével. Mert bizony ott tartunk, hogy a negyedik rész után elismerően lehet csettinteni, s várni a következő epizódot, még akkor is, hogy ha bizony a világ nem szereti ezt a mozit (imdb 4.4). Talán én pont ezért szeretem, de persze azzal is tisztában vagyok, hogy ebben is lesz majd egy pont, mikor jobb lesz befejezni. Szerencsére ez a pont még nem jött el – így akár hosszát tekintve a „nagy elődök” nyomdokaiba is léphet…

Mivel totál elfeledtem a kettes rész végét, ezért én már az elején összecsináltam magam. Meglepett, hogy újra a jelenben vagyunk, 5 évvel a PA 2 történeti szála után, hisz a hármasban a múltban jártunk.  Az alap koncepció ezúttal is ugyanaz, egy házban megjelenik az alaktalan démon, aranyoskámat próbálják rögzíteni, a felvett képanyag meg néha a frászt hozza a nézőre. Egyre profibban, egyre jobban működik ez a rendszer, a beszaratást csúcsra járatták. Mert ez a franchise erről szól. Most már nem is akar, de nem is tudna más lenni, és ez bizony jól áll neki. Sikerült az utóbbi idők legjobb ijesztgetős horrorjává kinőnie magát, amikor szinte jeges félelemmel bámulod a képernyőt: a hatás és a poén ugyanakkor nem az, hogy annyira félelmetes lesz, amit látni fogsz, hanem dermedten próbálod kitalálni, mikor fognak kiugrasztani a fotelből…

Nos, e tekintetben a PA 4 kimondottan jól teljesít, itt a PA2 két szereplőjére építve kerülünk kapcsolatba a még mindig név nélküli démonnal. Nagyszerű hangulatú képsorok, brutális rémisztgetések – bizony, Sulley és Mike jöhetne tanulni. A mélynyomó dörmögése ismét fokozza a pulzusszámot – egyébként ez már az első résztől kimondottan tetszik. Tartottam tőle, hogy az alkotók mi újat tudnak kitalálni a kamerahasználatra, hisz a bekamerázott ház és a forgó kamera hangulati hatása eléggé magasra tette a lécet – de sikerült meglepniük. Egyrészt a szinte minden háztartásban megtalálható laptopok kameráit használták, másrészt kiváló ötlet volt az Xbox 360 Kinect kiegészítőjének felhasználása (ennek utána kellett néznem): a Kinect a mozgásunkat érzékeli, gyakorlatilag testünkkel irányíthatjuk a játékot – mindennek érzékelésére kifinomult szenzorokra van szüksége, melyeknek sugarai körbeölelik az adott teret. Ezek szabad szemmel láthatatlanok, ám a videokamerák éjszakai üzemmódban képesek érzékelni. Így láthatóvá válik a láthatatlan is, nem kevés félelmet és sejtelmességet eredményezve.

Józan paraszti ésszel gondolkodva persze nonszensz, hogy minden szobába jut egy laptop, ami éjjel-nappal megy, sőt, az Xbox sincs kikapcsolva, de a film hatásából ez semmit nem von le. Működik a dolog, mert célját maximálisan eléri – e sorozattól meg nem is várni mást. Ehhez képest még egész jók a karakterek és a színészek is, a finálé meg megdöbbentően zseniális – és kijelölhet egy új utat, egy új szintet a franchise-nak. Van még ebben kraft, van bizony…


76%
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:41 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: A végzet napja   Szomb. Márc. 02, 2013 6:10 pm

.

A végzet napja
Tök jó… Megint olvasom a netet, hogy a sok kritikus hogy leszólja ezt a mozit is… én meg megint élveztem valamit, amit a nagyközönség elutasít. A terápiás kezelés hatására azonban már cseppet sem zavar.

Reményvesztettség, sivárság, kihalt táj, betegség, éhezés, halál… Egy sötét jövő képei ezek, amiket a poszt apokaliptikus mozik rendszeresen megvillantanak történeteik folyamán. Nincs ez máshogy ebben a moziban sem, ugyanakkor ez esetben teljesen másra került a hangsúly… Bármennyire is kilógok tehát ismét a sorból véleményemmel, nekem ez a film kimondottan tetszet: valami rejtélyes ok miatt élveztem az egész szitut, amibe a főhősök kerülnek, az akció előtérbe helyezésével az alkotók pedig sikeresen elűzték a depresszió ilyen filmekre oly jellemző láthatatlan szellemét is.

Öt fiatal kóborol egy elpusztult világban, éhesen, betegen, koszosan, fáradtan - a hangulat még jobb visszaadása miatt szürke, már majdnem fekete/fehér képsorokon, csak néha töri meg szín a képet. Kimerültségük menedéke az út szélén álló ház, ahova betérnek pihenni – s kezdődhet az őrület, az Élőhalottak éjszakája legjobb pillanatait megidéző módon. A ház valódi szerepe csak kicsit később derül ki, addig egy kis betekintést is nyerhetünk a kis csapat összetételébe, jellemeibe… hogy tudjuk őket akár sajnálni is, ha véletlenül elhaláloznának.  Aztán mikor a csapda aktiválódik, egy jól megcsinált akciófilmbe vált át a depi-mozi, néhány meglepően jó kis csavarral megspékelve. Soha rosszabbat.

Minden idők egyik legletaglózóbb (de nem biztos, hogy a legjobb) poszt apokaliptikus filmjéhez, az Úthoz viszonyítva azt tudom mondani, hogy ez egy vígjáték ahhoz képest. Ha az az Út, akkor ez inkább egy Megálló, ahol a Nap eljön a karakterek számára. Ugyanakkor a kataklizma oka itt is ismeretlen, a jövő ugyanúgy kilátástalan, a környezet ugyanúgy deprimáló. Nekem itt valami okból mégsem hiányzott, hogy tudjam, mi is történt, szimplán jól elvoltam a vásznon látott eseményekkel. A civilizáció több részre szakadása itt még szignifikánsabban van jelen, az Útban felvillantott hordák itt széles teret nyertek, gyilkos ösztönük pedig életveszélyt jelent karaktereink számára. A túlélésért vívott harcuk bőven elég volt nekem most az üdvösséghez, a minimalista költségvetés ellenére egy kifejezetten hangulatos kis filmet láttam, egyik legnagyobb kedvencemmel, Dominic Monaghennel…

Ha senki mást nem is illik ismerni a filmből, őt legalább igen. A GYU, a Lost, a Flashforward színésze számára ugyan ez a szerep nem épp egy kihívás, de - ahogy egyébként az egész film is – hitelesen és meggyőzően alakítja a csapat vezérét. Négy másik társa sem teljesen ismeretlen figura, de persze ő viszi a zászlót. No meg a másik oldalról az a Michael Eklund, aki van annyira jó karakterszínész, hogy emlékezetessé váljon az apa szerepében. Az egész bagázs hitelesnek tűnt, nem voltak túljátszott karakterek, a sokszor kritikaként emlegetett dialógusok egyszerűsége pedig csak hűen tükrözik a világvége hangulatot. Ugyan miről is lehetne beszélgetni egy elpusztult világban??

De azt hiszem, tovább nem is kell magyaráznom a bizonyítványt. Miért is kellene… A végzet napja semmivel sem nyújt többet, mint amire vállalkozott, egy akciódús világvége filmet, ami ugyan valóban visszanyúl más mozikhoz, inspirálva van más filmek által, de összességében teljesen korrekt alkotás. Nekem bejött.


78%.


A hozzászólást R2-D2 összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:42 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Az Argo-akció   Vas. Márc. 03, 2013 8:34 pm

.

Az Argo-akció
Meglehetősen nagy kíváncsisággal ültem le az idei év hivatalosan „legjobb filmje” elé, kíváncsian vártam, idén mi varázsolta el az Akadémiát, illetve azt, hogy idén vajon a ritka pillanatok egyikét átélhetem-e, mikor is egyezik a véleményünk…

Hát nem. Nem rossz film az Argo-akció, tisztességesen megcsinált politikai thriller, de ezen kívül semmi. A csillogó történelmi máz alatt belülről üres, sem a dramaturgia, sem az egyenpajuszos szereplők nem tettek hozzá semmit, ráadásul Ben Affleck a szakálla rejtekében kaphatott volna egy fapofa-oscart… Ugyanakkor úgy vélem, nagyjából értem, mit is díjazott ismét a nyugdíjas tábor az Akadémián: egyrészt a patriotizmust, hisz ismét egy amerikai hőstörténetről van szó, másrészt meg az újabb filmes vonatkozást…

Mielőtt elszaladna velem a ló, és túlságosan köpködném a filmet, gyorsan megjegyzem, összességében tetszett. Az elején a híradóbejátszásokra épülő történelmi tabló kicsit nagyvonalú, de korrekt és hatásos. Mint ahogy maga az esemény, a követség ostroma is – dicséret az alkotóknak a nagyrészt hiteles környezettanulmányért. Jó kis feszült képsorok, csak sajna a karakterek súlytalanok, tulajdonképp tökmindegy, ki kicsoda és mit csinál. E tekintetben különösebben nem hatott meg, mi is fog velük történni, kicsit talán jobban el lehetett volna időzni rajtuk. A mentőakció megszervezése viszont tetszett. Már maga az ötlet is, a filmforgatásos álca, de leginkább az, ahogy ezt leszervezték. Az egész film legjobb karaktere számomra Lester, a producer figurája: a többi savanyú pofához képest ő tele van élettel, igazi színt visz a moziba. Egyébként az egész filmcsinálási procedúra alapos görbe tükör Hollywood számára, talán kicsit ez is bejátszott a szobrocskába. Így már el is tudom képzelni, néhány film miken mehetett keresztül, míg a moziba ér…Smile

A kimenekítés izgalmasságát egy ilyen mozinál nagymértékben befolyásolhatja a végeredmény ismerete, ehhez képest egész jól megcsinálták, maximálisan kihegyezve a repülőtéri eseményekre. Feszült, körömrágós fél óra, ahol nem tűnik giccsesnek az utolsó percre időzített siker sem – hogy aztán egy nagyon hollywoodi lezárással rontsák el az egészet. Mondom ezt annak ellenére, hogy az utolsó percek zenéje és a SW figurákon tovasuhanó kamera bennem nagyon kellemes bizsergetést indukált, de az egész film szemszögéből valahogy nem illett oda az a képsor. Ez így olyan nyálas…

A korrajz, a 80-as évek megjelenítése ugyanakkor zseniális. Próbáltam emlékeimben kutatni erről a túszdrámáról, de semmi nincs meg: viszont a korszak képi világa nagyon jó lett. Azok a ruhák és hajak… Állat. Szerencsére a mozi egész jó feszesre van vágva, túl sok üresjárat nincs benn – bár pl. Mendez (Affleck) hezitálása nagyon színpadias -, s alkalmas egy icipici családi történelemórára is. Ben Affleck viszont jobban teljesített ezúttal rendezőként, színészként ennyire érzelemmentes, nullamimikás játékot legutóbb Ryan Gosslingtól láttam. Lehet, ez a trend…


80%
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:43 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Fékezhetetlen   Hétf. Márc. 04, 2013 12:41 pm

.

Fékezhetetlen
John Hillcoat neve az utóbbi két filmje alapján kötelezővé tette a Fékezhetetlen (ehh, már megint egy idióta fordítás) megtekintését. Csak hab a tortán az egészen parádés szereposztás, ami már önmagában is élmény, no meg a számomra oly kedves gengsztervilág… Minden összetevő megvolt tehát a tökéletes filmhez, mégis, számomra a végeredmény valahogy nem lett maradéktalanul hibátlan. Leginkább talán úgy tudnám megfogni a lényeget, hogy Hillcoat is „elkurvult” Hollywood bugyraiban…

Nos, már az alapötlet, hogy egy szeszfőző – kvázi bűnöző – család mindennapjait követjük figyelemmel, mindennek mondható, csak nem eredetinek. Ilyenkor kissé nehezebben veti bele magát az ember a moziba, hisz a rosszfiúkhoz kellene húzni a szívnek, de valahogy – elsősorban Jack (Shia LeBouf) ártatlan és gyermeteg karakterén keresztül – azért sikerül. Meg talán az ember kissé elnézőbb egy zugszeszfőzdés bandával, mint mondjuk egy marihuana-termesztővel szemben… A felütés sem újdonság, miszerint a kedves család más érdekeit sérti, érdekes és tanulságos a három pólus bemutatása is. Banner (Garry Oldman) és Rakes (Guy Pearce) karaktere a háromszög másik két csúcsa, akik önmagukban semmivel nem jobbak, mint a Bonduelle-fiúk… :)A „ki a rosszabb” körhinta jól működik, hol az egyik, hol a másik fél kerül előtérbe, néha csak kapkodjuk fejünket az erőszak megnyilvánulásain. Akkor is, ha ezek a rendezőhöz képest bizony visszafogottabban vannak ábrázolva, különösen Az ajánlathoz képest…

Forrest (Tom Hardy) makacssága és Howard ( Jason Clarke) taplósága és alkoholizmusa aztán törvényszerűen vezet el minket a nagyjelenethez, ami szerintem az egész film legklisészerűbb megoldása. Még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy egy kis valódi drámát becsempésszenek a történetbe – de gondolom ez inkább Nick Cave érdeme/hibája. Itt érezni csak igazán Hillcoat megalkuvását, a lövöldözés és az azt követő idilli képek nem rá vallanak. Tulajdonképp az egész történet, annak kivitelezése – néhány valóban ütős jelenetet leszámítva – langyos és kiszámítható. A korábbi vizualitás, a gyönyörű képek is háttérbe szorultak – igaz, nincs is mit feloldani. Az egész mozi egy (sikeres) szórakozató ipari termékké vált, amit a PR jól el is ad, adva van hozzá gyakorlatilag minden. S ha ez nem Hillcoat neve alatt jön ki, talán rácsodálkozhatnánk, mily nagyszerű mozit látunk, azonban az előzményei ismeretében ez eléggé vérszegény. Azt is tudom, hogy mindig balgaság viszonyítani egy filmet bármihez, legyen az a rendező korábbi életműve, vagy akár más, hasonló témájú alkotás, de ha az embernek hiányérzete marad, óhatatlanul keresi az okokat. Mert ennél a filmnél is az annyira várt katarzis végül elmaradt.

Hogyan is írta egy nagyrabecsült fórumtársunk a Gengszterosztag kapcsán???
„… ugyanis nini, a (…) is egy csudaszép (…) lövöldével ér véget... „

Azért összességében a Lawlessnek több pozitív tulajdonsága van, mint negatív. A már említett kiváló actorgárda mellett a korrajz is zseniális, a karakterek, s azok motivációi jól megírtak és hitelesek. A kötelező szerelmi vonal szerencsére nincs túllihegve,  Forrest halhatatlanságának mítosza is megmarad a sejtelmes kategóriában, amolyan városi legenda szinten. A fényképezés és néhány kamerabeállítás is nagyszerű, az a kevés erőszak kimondottan ütős. Jó film a Lawless, de sem a rendezőhöz képest, sem műfajtársaihoz képest nem kiemelkedő alkotás.
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   Hétf. Márc. 04, 2013 2:43 pm

R2-D2 írta:

Hogyan is írta egy nagyrabecsült fórumtársunk a Gengszterosztag kapcsán???
„… ugyanis nini, a (…) is egy csudaszép (…) lövöldével ér véget... „

.

Ezen nem biztos, hogy érdemes fennakadni, mert akkor le se szakadnánk róla Smile. Hollywood évek óta feltűnően egy kaptafára készíti egyes zsánerfilmjeit, mondjuk fantasyt sem tudnak elképzelni egymásnak rontó seregek és/vagy beteljesülendő prófécia és/vagy több tonnányi építőanyag leomlása, lerombolása nélkül a fináléban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   Hétf. Márc. 04, 2013 7:33 pm

Niwrok írta:


Ezen nem biztos, hogy érdemes fennakadni, mert akkor le se szakadnánk róla Smile. Hollywood évek óta feltűnően egy kaptafára készíti egyes zsánerfilmjeit, mondjuk fantasyt sem tudnak elképzelni egymásnak rontó seregek és/vagy beteljesülendő prófécia és/vagy több tonnányi építőanyag leomlása, lerombolása nélkül a fináléban.

De olyan jó volt idézni.... Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Trónok harca S2   Kedd Márc. 19, 2013 6:18 pm

.

Trónok harca S2

Annyira jó dolog visszatérni egy kedvelt sorozat világába, annyira jó, mikor pár napra újra elmerülhetünk valamiben, amit szeretünk. Sok sorozatnál sajna nem adatik meg, hogy eljussunk a második évadig, így alaposan felértékelődik a Tűz és Jég dala monumentális történetének második felvonása. Közben meg lehet dörzsölni a kezünket is, hisz a harmadik évad elkészült, és úgy néz ki, jó pár évig elleszünk a Vastrónért vívott harccal.

Ez nagyon jó volt. Jobb, mint az első évad, követhetőbb, izgalmasabb, látványosabb. Miután már képben vagyunk a karakterekkel - nem kell azon tűnődni, hogy ez most kicsodának a kicsodája -, sokkal könnyebb beleélni magunkat a kusza történetbe, amit az író elénk tár. Pedig az első évad világa azért bővül is új helyszínekkel és új szereplőkkel, jóval összetettebb, nagyobb ívű is az egész. A főbb figurákat alaposan szétszedte térben a sors, így gyakorlatilag folyamatosan 5-6 szálon és helyszínen futnak az események, a közel 9 órás játékidő ellenére többnyire izgalmas és látványos módon. Kedvenc eseménysorom így nem is igazán van, összességében nagyon élveztem az egészet: egy icipicit talán csak Daeneryshez és sárkányaihoz húz jobban a szívem.

A Lannisterek szála Királyvárban, a királyi udvarral hasonlít a legjobban az eddigi HBO sorozatokra. Az ármánykodás, a gusztustalan játszmák egy nyilvánvalóan elmebeteg suhanc királlyal, az egész légkör csillivilli mocska kiváló lett. Ismét sikerült néha undort kiváltani belőlem a komplett családdal szemben, leszámítva természetesen a törpe Tyriont. Szerintem az egész sorozat legzseniálisabb figurája ő, eszével, humorával toronymagasan viszi a prímet. Királyvárhoz tartozik az évad legnagyobb és legjobb eseménye, az ostrom, gyakorlatilag a komplett kilencedik epizód. Sorozathoz képest nagyon jól megcsinált képek – ugyanakkor keserű szájízzel vettem tudomásul, hogy gyakorlatilag lemásolták a Helm szurdok ostromát..

Robb Stark és környezete, a tábor, az ott történtek a maguk morális kérdéseivel nagyszerűek lettek, s az új spiné, Talisa pedig elbűvölő. Kicsit talán még sajnáltam is, hogy oly könnyen megmutatta bájait a kamerának, így valamicskét veszített sejtelmes izgalmasságából. A szőke herceg fogsága kifejezetten karakterromboló látvány, Cat Stark, az anya figurája pedig a vállára rakott nehéz terhekkel borzalmasan összetett és együttérzésre sarkalló… Talán csak a kevés csata róható e szál számára, inkább morális és stratégiai mederben folyik a történet, amit tökéletesen egészít ki (és hatással van rá) a Deresben történő várfoglalás, de még talán a Baratheon fivérek viszálya is. A sztori bizonyos pontjain már öt király van a porondon – ékes példája és leképzése ez akár a mai kornak is: ha egy vezér elmegy, megindul a marakodás a csonton és a hatalmon. Mindig és mindenhol.

Nagyon tetszett az egész Arya szál. A Tywinn Lannister pohárnokaként eltöltött idő minden perce feszült volt – a lebukás veszélye végig a levegőben lógott, ami jócskán izgalmassá tette az eseményeket. Jaquen H’ghar figurája egy nagyszerű új szereplő, búcsúja pedig megdöbbentően hatásos – erősítendő a fantasy jelleget. Arya pedig, mint a legkisebb Stark lány örökké belopta magát a szívembe. Ahogy azonban már említettem a legjobban nekem a Khaleesi, azaz a szőke csaj története tetszett. Nem is csak a története miatt, hanem valahogy a meleg, az arab/perzsa világot megidéző képek, város, a sárkányok mind szerepet játszottak benne. No persze önmagában Emilia Clarke látványa is el tudott varázsolni, de az előző évad pont általa kezdett fantasy-jelleg kiteljesedése nagyon ínyemre volt. Kíváncsi vagyok, a kifejlett sárkányokkal majd ki tudja megállítani később..

S ha már fantasy: ebben a sorozatban aztán tényleg van minden. Sárkányok, fekete árnyember, zombik… A legutolsó képek brutálisan jók - bár kicsit Karib tenger kalózait idézik-, a falon túli világ és lehetőségei a maguk titokzatosságával már az első perctől tetszettek. Ráadásul Havas John egy borzasztó szimpatikus arc (ellentétben Theon Greyjoyal), a szőke vadóc, akit meg talált magának, egyelőre a dumájával is levett a lábamról. Érdekes kontrasztokat eredményezett a Falon túli jég és Qarth városának forrósága, amik a nagyjából realista, erősen középkorra hajazó látványvilágú történet két ellenpontja a fantasy szempontjából: az egyikben a zombikkal, a másikban a sárkányokkal. Észak és Dél, a két véglet – s a Hét Királyságot kívülről fenyegető két természetfeletti csapás. A fantasy utat tör a birodalomba, de amitől tartottam, egyáltalán nem jött be: igenis jól áll a sorozatnak e természetfeletti motívum. Elnézve pedig a harmadik évad trailereit – nos, az sem lesz rosszabb…
.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 19, 2018 3:45 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   

Vissza az elejére Go down
 
R2-D2 írásai 1.0
Vissza az elejére 
5 / 67 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: