Filmfórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Joe C. Hallenbeck írásai

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4380
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyKedd Jan. 21, 2014 11:32 am

.
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyKedd Jan. 21, 2014 11:39 am

Kösz kösz Smile
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Black sails   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 3:42 pm

.


Black Sails - pilot kritika
Nagyjából 10 évvel ezelőtt Gore Verbinski és Johnny Depp a hamvaiból hozták vissza az élők sorába a kalózos filmet, mint műfajt és talán azóta sem készült valamire való kalózfilm e filmsorozaton kívül (tudtommal). Az Ismeretlen vizeken általános megítélése, miszerint rossz lett, szerintem nem állja meg a helyét, mert úgy gondolom, hogy a gyenge harmadik epizód után végre egy sokkal kiforrottabb, sokkal kalózosabb filmet tudtak letenni az asztalra. Rendben, még lehetne említeni Polanski Kalózok c. filmjét Walter Matthau-val a főszerepben, de őszintén szólva én azt végig sem tudtam nézni, annyira rossz volt. Szóval A Karib-tenger kalózai... olyan franchise, ami sokszor giccsparádéba tud fulladni, de mégis megvan az a kalózos bája, misztikuma, varázslata, ami egy kalóz mesének megfelel. De mi van a műfajjal? Továbbra is halott, azóta sem lehetett látni olyan filmet vagy sorozatot, ami ebben a témában elfogadható vagy jó tudott volna lenni - nem emlékszem ilyenre. Bár elvileg volt egy animációs film is, de nem mozgatott meg. És itt jön képbe egy új sorozat, a Black Sails.

Nos, a Black Sails megpróbálja a lehetetlent, tévés fronton olyan viharos vizeken próbál meg hajózni, amin nem biztos, hogy sokáig fennmarad. Ennek ellenére bizakodom, mert ebből még jó dolog is kisülhet. A pilot epizód megtekintése után kavarognak bennem pozitív és negatív érzések is a sorozattal kapcsolatban. Pozitívnak tartom, hogy végre egy olyan témát vettek elő, amivel eddig nem nagyon foglalkoztak és ehhez megtalálták a megfelelő karaktereket... szerencsére elég erős casting jött össze, bár a legtöbb név számomra nyilván ismeretlenként cseng, de ezzel nincs baj. Szóval a karakterek jók, a díszlet viszonylag szép, még a CGI minőségét is meg tudom bocsátani neki. Mondjuk 1-2 karakter kinézete kifejezetten hajmeresztően vicces: gondolok itt a furcsa szakállas emberre, de a kocsmáros csaj is túl aranyosnak tűnik, de erről majd később. A történet felütése kifejezetten jó ötlet volt, már az első epizódban elég komoly dolgok történnek és valahol megvan benne a misztikum, egy rég letűnt kor szellemisége. Ebből gyakorlatilag még bármi lehet, én bizakodó vagyok, még biztos, hogy visszatérek pár rész erejéig, pedig nem akartam új sorozatba belekezdeni. Vajon mit tudnak majd kihozni belőle?

Ezzel szemben azt is meg kell jegyeznem, hogy ugyanazon a vonalon indult el, mint a manapság futó divatos kosztümsorozatok. Egyébként a Black Sails-t valahová a Game of Thrones és A Karib-tenger kalózai közé tudnám belőni stílusra, és gyanítom, hogy tized annyi büdzsével, mint a GoT esetében. Próbálnak odafigyelni a részletekre, ez látszik, azonban a pilot abszolút nem próbált meg autentikus lenni. Sehol egy jó kalózos akcentus, aye! Valahogy az összes női szereplő kimódoltan túl szép és túl aranyos. A GoT mintájára a szexet is igyekeznek erőltetni nézőcsalogatásképpen, ami nem biztos, hogy túl jó hosszú távon. Viszont részben tetszik az, hogy az erőszakot és a vért nem öncélúan alkalmazzák egyelőre. Tulajdonképpen ez a pilot egy kifejezetten jó élmény volt első körben, azonban nem biztos, hogy mindenkinek fog tetszeni. Nem hagyományos kalózos téma, itt egyelőre dominál a GoT-hoz hasonlóan a politika és az intrika. Össze van ez rakva, de egy kicsit még kilóg a lóláb. Miért is hasonlítgattam a GoT-hoz? Nem szeretném, ha lemásolnák, mert több potenciál van benne, csak ki kell használni az első epizódban nagyszerűen felépített karaktereket.

10/6,5
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4380
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 5:36 pm

Joe C. Hallenbeck írta:
Black Sails - pilot kritika

10/6,5

Köszi az ajánlót, érdekel!!!

De majd csak ha véget ér egy évad - jómagam nem nézek külön-külön részeket. Smile Ha csak fele annyira lesz jó, mint a GoT, akkor jöhet!
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Ivócimborák   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 7:22 pm

Ivócimborák (Drinking Buddies)

Az egyik legfeleslegesebben elkészült film a mai kínálatban. Kíváncsi voltam rá, mert az egyik főszereplő Nick a New Girl c. szuper jó sitcom-ból, ami bőven üti színvonalában a népszerű How I Met Your Mother-t (de erről majd máskor a "mi a helyzet sitcom fronton?" témában beszélek), míg a másik főszereplő Olivia Wilde, akit ismerhetünk a Dr. House-ból, illetve a Tron: Ökörség-ből, hogy a két legnépszerűbb szerepét említsem. Nekem mondjuk Olivia Wilde nem a zsánerem, de nincs vele probléma, nem ronda kislány.

Miért fölösleges ez a film? Elvileg egy romantikus film lenne ez, ami többnyire egy sörgyárban, illetve a hétköznapokon játszódik. Annyira semmilyen az egész film, hogy azon háborodtam fel a film végén, hogy a status quo az egész film alatt szinte semmit nem változott! Bőven elvártam, hogy a végén összejöjjenek, mert egyébként így, ilyen formában csalódást keltő a végkifejlet.

De ami ennél is fontosabb. Valahol semmilyensége ellenére egészen jól és reálisan reflektál a mai viszonyokra. Ez az egyetlen dolog, ami miatt nem ásnám el a filmet, de még így is az értékelhetetlenséget súrolja mind a színészi játék, mind maga az egész film minden aspektusában. Fontos a realizmus, fontos, hogy azért ilyet is lássunk egyszer-egyszer.

Van egy nagyon érdekes dolog az egész filmben. A jelenetek nagy részében mindig ki lehet szúrni a sört. Igazából a film a sörről szól és az ő helyzetéről, pusztulásáról. Gyakorlatilag ezt a filmet antialkoholistáknak nem ajánlanám, mert garantált visszaesés lenne a következménye. Szóval a pia, mint motívum végig jelen van a filmben.

És maga a status quo az, ami nagyjából lefedi azt a két végletet, amit nagyjából ismerünk mindannyian hétköznapjainkból. Adott egy srác, aki a barátnőjével évek óta együtt van és hiába nem működik évek óta a kapcsolat, hiába történik megcsalás, azért mégis együtt maradnak - gyakorlatilag ennek nem látom értelmét! Mert teljesen nyilvánvaló egész végig, hogy váltani kéne. De a srác annyira jól megvan ebben az alkoholista letargiában, ami az ő élete, hogy igazából nincs kedve változtatni ezen. A lány végig nyaggatja, hogy mikor veszi el feleségül? Személyes tapasztalatomból mondhatom, hogy ez az a kérdés, amit egy kapcsolat már nem élhet túl, ha nem működik.

És ott a másik véglet. A csaj, aki folyamat kurválkodik, de arra fogja rá, hogy nem találja a helyét a világban és egyébként is ő ezt megteheti, mert még fiatal és egyébként is YOLO. Ismerősek ezek a típusok, nem? Ha valódi, tartalmas kapcsolatra vágyna, akkor nem így viselkedne. Szóval valahol ő is folyamatosan sörbe fojtja a bánatát. Baromi unalmas ez így. De mégis ez a valóság önreflexiója valahol. Rengeteg ember van manapság, aki csak inni akar, és e mellett mindenféle intellektuális élményt kitagad az életéből - legyen az színház, mozi, bármilyen aktivitás. Rá lehet ezt fogni arra, hogy nem érünk rá, mert rohan az élet, rá lehet fogni a fáradtságra, de valahol a mai társadalmunk itt tart, hogy könnyebb egy csajt elhívni berúgni, mint megnézni vele egy mozit. Nem kívánok értékítéletet mondani, de számomra mindenképpen érdekes ez a jelenség.

Továbbá a következő jelenség: a srác megbeszél egy programot a csajjal, de közben jön egy munkatárs és meghívja sörözni őket estére. És a srác persze nem akar menni, mert nem kedveli a munkatársait - kifejezetten rühelli őket. És itt megint az alkohol jön be, mint társadalmi tevékenység. Én többször megfigyeltem már a környezetemben, főleg ilyen nagyobb összejöveteleken, hogy gyakorlatilag az emberek azért isznak társaságban, mert egyébként hosszú távon nem viselnék el egymást. És most persze természetesen nem a barátokról beszélek. Manapság nincs meg az a fajta érdeklődés a másik ember iránt, ami alapvető lenne egy barátsághoz vagy barátkozáshoz. Van helyette facebook meg lájk gomb, mintha bármit is jelentene. Ez már megint egy másik téma, gyakorlatilag bejött az, amit a Mátrix lefektetett annak idején, lassan mindenki egy virtuális világban éli az életét.

Azért úgy vélem, hogy ezek fontos dolgok társadalmi szempontból és ezekről fontos lenne beszélni.

10/3 - mert érdekes gondolatok merülnek fel a film után, de a megvalósítás valami borzalmas.


A hozzászólást Joe Cornelius Hallenbeck összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Jan. 26, 2014 7:42 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 7:32 pm

R2-D2 írta:


Köszi az ajánlót, érdekel!!!

De majd csak ha véget ér egy évad - jómagam nem nézek külön-külön részeket. :)Ha csak fele annyira lesz jó, mint a GoT, akkor jöhet!

Pár rész múlva bizonyára kiderül azért, hogy milyen irányba megy majd el a sorozat. Egyébként nekem ez maradni fog hetiben, mert 1 epizód 1 órás és azért elég tömény, darálva szerintem rosszabb lenne. De ki tudja, lehet, hogy én is majd 2-3 részes blokkokban nézem. Smile
Vissza az elejére Go down
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 10:43 pm

Joe Cornelius Hallenbeck írta:
Black Sails - pilot kritika

Sok dologgal egyetértek, viszont párral abszolút nem.
Kezdem is az elején: én szintúgy nagyon megörültem a kalózos témának, ugyanis nagyon a szívemhez nőtt ez a téma, hála a Karib-tenger kalózainak, viszont a Spartacus után én a Starztól valami sokkal, de sokkal erősebb kezdést vártam.
Egyrészt a karakterek rém gyengék szerintem, sablonfigurák, akikről már most lehet tudni, milyen szerepet fognak betölteni a nagy egészben.
Ahogy írtad, nem elég, hogy nem autentikus a környezet, számomra kifejezetten szembántó volt ez a puritán egyszerűség. Valahogy rögtön a low-budget feelinget éreztem az első pár perc után, holott kezdésként illene azért összekapniuk magukat az alkotóknak. Minden sivár, nincsenek élénk színek, nincs meg a túlzsúfolt motívumtenger, amit az intróban a képünkbe nyomnak.
Másrészt én, a témából kifolyólag, elvárnak némi misztikumot, egy kis sötét mágiát, kétes híreszteléseket, túlzásokat, élő kalózlegendák emlegetését. De semmi. Túl realista az egész, és a végére ez lett a bajom a Spartacus-szal is. Mert emlékezzetek csak az első évadra. Theokoles pl. egy élő legenda volt, szinte valami túlvilági démonharcos. Az első részben a géták mintha nem is emberi harcosok lettek volna, hanem valami szörnyű pokolfajzatok.
Ez a baj a Black Sails-el is, én jobban örültem volna, ha úgy nyúlnak hozzá a témához, ahogy azt a Karib-tenger kalózai tette. Mágikus amulettek, csápszakállú kalózok, rettegett, mágikus ellenfelek... nem azt mondom, hogy csinálják meg fantasy-re az egészet, de annyi elrugaszkodás nem ártott volna a dolognak, mint amit a Spartacus első részében láttunk. Le merném fogadni, hogy az összes híresebb kalóz egyszerű halandóként fog megjelenni, egyszerű kapitányokként, és ez nekem annyira nem bejövős, főleg az ilyesmi témákban. Persze ez még változhat a részek folyamán, de sajnos kétlem, hogy fog...  Sad
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Jan. 26, 2014 11:41 pm

Weide írta:
Joe Cornelius Hallenbeck írta:
Black Sails - pilot kritika

...
Egyrészt a karakterek rém gyengék szerintem, sablonfigurák, akikről már most lehet tudni, milyen szerepet fognak betölteni a nagy egészben.
Ahogy írtad, nem elég, hogy nem autentikus a környezet, számomra kifejezetten szembántó volt ez a puritán egyszerűség. Valahogy rögtön a low-budget feelinget éreztem az első pár perc után, holott kezdésként illene azért összekapniuk magukat az alkotóknak. Minden sivár, nincsenek élénk színek, nincs meg a túlzsúfolt motívumtenger, amit az intróban a képünkbe nyomnak.
...Túl realista az egész, és a végére ez lett a bajom a Spartacus-szal is. Mert emlékeztek ott az első évadra. ...
... Mágikus amulettek, csápszakállú kalózok, rettegett, mágikus ellenfelek... ...Le merném fogadni, hogy az összes híresebb kalóz egyszerű halandóként fog megjelenni, egyszerű kapitányokként, és ez nekem annyira nem bejövős, főleg az ilyesmi témákban. 

Nekem ilyen téren nem volt gondom, hogy sablonfigurákból építkezett a pilot, hiszen itt még mindig lehetőség van kibontani és árnyalni a karaktereket a későbbiekben. Mivel sorozat, ezért lesz rá idő és remélem, hogy lesznek olyan alkalmak, amikor igencsak meglepődhetünk. De tény, hogy a low-budget nagyon érződik.
A realista hozzáállással nincs gondom, én pont nem olyan misztikumot vártam el tőle, mint a Karib-tenger kalózai franchise-tól - ilyen téren az a filmsorozat teljesen rendben van (kifejezetten bírom, amikor Gibbs nyomatja a legendákat, mert az már önmagában is humoros). Itt pontosan azt várom, hogy legyen kicsit koszosabb, mocskosabb, amilyen a kalózok világa volt annak idején. És persze legendák visszaköszönhetnek, de csak a realizmus szintjén (amennyire a low-budget engedi). Persze értem és megértem a te szempontjaidat és elvárásaidat is. Nekem tetszik, hogy nincs mágia semmilyen szinten sem, ezt mind megkaptam korábban a Karib-tengertől. És tetszik a sivárság, hogy nincs benne annyi giccs.
A Spartacust én sosem néztem és nem is fogom. Láttam belőle 1-2 részt HBO-n, de nem villanyozott fel sajnos.

Az idézetben kiemelt részhez:
 
Vissza az elejére Go down
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyHétf. Feb. 03, 2014 2:14 pm

Black Sails 2. része megvolt már?
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyPént. Feb. 07, 2014 10:41 pm

Igen-igen, megvolt és jobban tetszett! Szerintem megvárom a következő részt és majd a kettőről együtt írok hétvégén :)Bocsi, hogy mostanában nem nagyon tudtam írni egyébként (akartam), de 24/7 nyomtam a dolgokat és még nincs vége, pláne le is betegedtem... talán holnap :/
Vissza az elejére Go down
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptySzomb. Feb. 08, 2014 2:32 pm

Joe Cornelius Hallenbeck írta:
Igen-igen, megvolt és jobban tetszett! Szerintem megvárom a következő részt és majd a kettőről együtt írok hétvégén :)Bocsi, hogy mostanában nem nagyon tudtam írni egyébként (akartam), de 24/7 nyomtam a dolgokat és még nincs vége, pláne le is betegedtem... talán holnap :/

Csak mert nekem is sokkal jobban tetszett már a második rész, kezd végre koherenssé válni a sztori, kezdenek érdekessé válni a karakterek, sőt, még a képi világ, a hangulat is mintha kalózosabb formát öltött volna. Egyszóval ha ilyen ütemben fejlődik a sorozat, ez biza nézős marad!  Smile 
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyVas. Feb. 09, 2014 11:08 am

Weide írta:

Csak mert nekem is sokkal jobban tetszett már a második rész, kezd végre koherenssé válni a sztori, kezdenek érdekessé válni a karakterek, sőt, még a képi világ, a hangulat is mintha kalózosabb formát öltött volna. Egyszóval ha ilyen ütemben fejlődik a sorozat, ez biza nézős marad!  Smile 

Igen, valahogy én is éreztem és a második rész teljesen beszippantott ilyen tekintetben Smile Szóval most megnézem majd a harmadik részt és utána majd írok róla, illetve egy másik filmről Smile És talán még egy moziajánló is beficcenhet, csak ma is rohangálós napom lesz, hiába van vasárnap Smile
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptySzer. Feb. 12, 2014 4:28 pm

Black Sails 3 rész után

A pilot nagyjából lefektette az alapokat, de nem nyújtott semmi extrát. A rákövetkező két részben viszont valahol elkapták azt az alaphangot, amit ha tovább visznek, akár még egy Game of Thrones kaliberű sorozattá is kinőheti magát. Az eddigi húzások nekem marhára tetszettek, néha egészen meglepő fordulatok vannak, amikre nem számítottam. Kezdenek kibontakozni a szálak, kezd igazán ravasz lenni a sorozat. Már a főcímet is sikerült megszeretnem, pedig első körben nem igazán tetszett. Valahogy ügyesen egyensúlyozik a sorozat a kalózok romantikus bája és a bűnözők igazi mocska között. Nekem még a Róma c. sorozat ugrott be még mindig egészen erőteljesen.
Ha a minőséget továbbra is így tartják, még lehet belőle egy nagy kedvenc. Párhuzamba állítanám a Sons of Anarchy c. sorozatot, ami a motorosbandákkal foglalkozik. Ne felejtsük el, hogy ott is bűnöző mindenki, akit szimpatikussá akarnának tenni. A hatodik évadra az a sorozat nagyon elborult, az erőszak sok esetben öncélú lett és kifejezetten gusztustalankodásba csapott át a sorozat. Nem is várom nagyon az utolsó évadot. Ezzel szemben a Black Sails ügyesen találta meg ebben is az egyensúlyt. Eddig minden a helyén van, az erőszak sem öncélú. Biztos, hogy hetente nézni fogom. Ami egy kicsit kiakasztott, az a napszemüveg volt a vicces szakállú emberen.

1x02 10/7
1x03 10/8
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4380
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai EmptySzer. Feb. 12, 2014 4:56 pm

Joe Cornelius Hallenbeck írta:
Black Sails 3 rész után

Biztos, hogy hetente nézni fogom. ...

1x02 10/7
1x03 10/8

No, három ajánlásod után most már én is biztos, hogy megnézem. De szigorúan csak egyben az évadot. Smile
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Mocsok   Joe C. Hallenbeck írásai EmptyPént. Feb. 14, 2014 11:45 pm

Mocsok (Filth)

Már korábban sejtettem, hogy ez lesz az én filmem és direkt nem néztem róla semmilyen előzetest, illetve igyekeztem kerülni a spoilereket. James McAvoy az egyik kedvenc színészem jelenleg, szóval mindenképpen kíváncsi voltam erre a műre. McAvoy nálam a tavalyi év egyik felfedezettje volt, hiszen sokáig csak a Wanted c. filmet láttam tőle, később azonban megismerkedtem Az utolsó skót királlyal, illetve az egészen kiváló Transszal. Mindenképpen olyan színésszé nőtte ki magát, aki képes elvinni a hátán egy egész filmet.

A Mocsokról meg lehet állapítani, hogy mocsok jó film lett. Maga a felütés, hogy van egy szemétláda fazon, aki mindenkivel kibaszik, alapból szimpatikussá tette a filmet, mert szerintem mindenkiben lakozik egy ilyen kisördög, szóval gyakorlatilag guilty pleasure-ként is elmegy. Ezt a karaktert maximálisan jól építették fel, a többi karakter igazából csak asszisztál és díszként vannak jelen a filmben - ami ez esetben nem gond, teljesen hiteles tud lenni mindenki végig. Hihetetlen, olvastam korábban a filmről, hogy hiába egy utolsó nagy mocsokláda az ember, a végére megsajnálod. Nálam ez csak részben igaz.

Szerintem zseniális a történetvezetés is, egy pillanatra sem fullad unalomba a film, engem végig lekötött, annak ellenére, hogy a fő fordulatot szerintem simán ki lehet találni már a második percben - de az arcodba tolva az adott pillanatban azért nagyobbat ütött. Talán az lehet a baj, hogy már túl sok ilyen jellegű filmet láttam.

Kifejezetten tetszik a film merészsége. Tetszik, hogy mer olyan "tabunak" számító témákról mesélni, amik viszonylag ritkán kerülnek elő. *
* spoiler alert, csak akkor tedd láthatóvá, ha már láttad a filmet!:
 

A képi világ gyönyörű, olykor szürreális, színes-szagos, pont amilyet esztétikailag szeretek. Ahogy egy-egy jelenet meg van rendezve, ahogy be vannak állítva a dolgok... ritkán látni ilyet, na! Zeneileg ugyancsak kellemes volt. Tipikusan olyan film ez, amiből bármikor megnéznék még kettőt most azonnal. Sajnálom, hogy tavaly kihagytam moziban, ezt ott lett volna igazi élmény megnézni. A film humorát emelném még ki. Nekem ez a fajta beteg humor bejön. Néha teljesen abszurd, morbid, bizonyos esetekben kifejezetten felkavaró tud lenni, de pont ezért fogod Te is szeretni. Nem mindenkinek ajánlanám. Például akinek tetszett a Transz vagy akár a Trainspotting, annak biztos ez is fog. Aki hétköznapi értelemben prűd, annak nem ajánlanám, mert ez nem az a film lesz, amit könnyen megemészt. Ez a mozi e mellett semennyire sem polkorrekt.
Spoiler:
 

Summa summarum, ez egy nagyon jól átgondolt, összeszedett munka lett, egy igazi mestermű, amit érdemes megtekinteni.

10/10
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Joe C. Hallenbeck írásai Empty
TémanyitásTárgy: Re: Joe C. Hallenbeck írásai   Joe C. Hallenbeck írásai Empty

Vissza az elejére Go down
 
Joe C. Hallenbeck írásai
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: