Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Niwrok írásai 2.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Szept. 13, 2018 8:27 pm

R2-D2 írta:

Talán furának tűnhet, de Marvel napokat tartottam...

A múltkori Galaxis őrzői 2 ismétlés után valahogy kedvem volt újranézni ezt a két filmet (nem, a Thor 3-at még nem, s a Hangya 2-t sem láttam még), és azt kell mondjam, mindkettő veszettül tetszett másodjára (is). Qrva jó poénok, az Av3 a maga összetettségével, drámaiságával, látványával, a rengeteg karakterével pedig szerintem az egyik legjobb Marvel mozi lett.

Tegnap kicsit kutakodtam, hogy jönnek ebből vissza, de semmi konkrétumot nem találtam, csak rajongói találgatást... apropó, Niwrok. A Hangya és Darázs mikor játszódik? A csettintés előtt, vagy után? Esetleg közben?


Nekem annyira nem fura, engem még azért szórakoztat a sorozat. Ezek ketten meg szerintem kb. a legjobbak az egész MCU-ban.

Spoiler:
 

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2   Vas. Szept. 16, 2018 6:43 pm

.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2




Egyszer volt, hol nem volt egy Ned nevű kisfiú, aki egy idilli falucska lakójaként, nagyjából kilenc évesen jött rá arra, hogy különleges képessége van: egyetlen érintésével újra élővé tudja tenni a halottakat. Hogy ennek milyen ára és szabályai vannak, azt csak akkor tudta meg, amikor az otthon süteménykészítés közben agyvérzésben meghalt anyukáját támasztotta így fel. Egy perccel később ezért az életért a halál elragadta a szomszéd Chuck nevű kislány, Ned titkos szerelmének apukáját, de nem sokkal élte túl ezt Ned anyukája sem, mert Ned egy érintése ugyan az életet jelenti, de a második újra halált hoz, immár véglegesen. Az ezután intézetbe kerülő Ned a pitesütésben találta meg a vigaszát, ami húsz évvel későbbre azt eredményezte, hogy saját és sikeres süteményezője lett Pitekuckó néven, oldalán a Nedbe titkon szerelmes Olive-val. Ned a képességét azóta csak egy kis mellékkeresetre használja, a magánnyomozó Emersonnak segítve azzal, hogy baleset vagy gyilkosság áldozatává vált halottakat átmenetileg felélesztve szereznek információkat az eset körülményeiről, akár a gyilkos személyéről. Ned élete ebből a zárkózott, kissé morbid életből akkor lélegzik fel, amikor Chuck újra felbukkan, azzal az apró szépséghibával, hogy ez a felbukkanás a lány gyilkosság általi halálához kötődik, a viszontlátás szomorúsága és az újra életre keltett Chuck öröme pedig oda vezetnek, hogy Ned egy percnél tovább életben hagyja a lányt... annak minden következményével és járulékos titkával együtt.

Egyszer volt, hol nem volt egy Bryan Fuller nevű író, aki mielőtt fejest ugrott volna a morbidba (Hannibal) és a szürreálisba (Amerikai istenek) -mindezt némi Star Trek és Hősök kitérővel-, ötletgazdája volt három olyan sorozatnak, amiket talán romantikus, felnőtt, kicsit nyomozós meseként lehetne összefoglalni. A halál lélekpátyolgató kisinasának szegődött Georgina (Haláli hullák) és a beszélő állatfiguráktól életvezetési tanácsokat kapó Jay (Wonderfalls) története azonban látványra, stílusra még kismiska a Pitekuckó lakói és vendégei mellett, előbbiek ugyanis viszonylag valós körülmények között játszódtak. A Halottnak a csók viszont olyan, mint ha Fuller az összes pozitív, játékos, színes energiáját ebbe a sorozatba sűrítette volna. És ez nem csak a látványos díszletekben vagy a részletgazdag kellékekben ölt testet, pedig ott is olyanok vannak, mint a Dandy Lion autószalon hostesseinek pitypangos (dandelion) fejdíszei, a mézes kozmetikumokat gyártó Betty Méhesének belső lépei, Chuck nagynénjeinek mézeskalács-jellegű háza és a Kedvenc Hableány Kedvencek jelmezei vagy maga a Pitekuckó; minden színes-szagos, legtöbbször émelyítően cukros és giccses, mégis minden nagyon egyedi és kifejező, remekül festenek le hangulatokat és érzéseket. De ugyanúgy ott van a kinyomozni való ügyek bizarrságában, legyen az a halott zsoké átka, a milliókat érő legtökéletesebb kutyakorcs sorsa, egy halálos kívánság végrehajtója, a robbanó szagoskönyv eredete, egy harangtoronyból lezuhant apáca titka, alkoholista bohócok tömeges vízbefulladása vagy egy végzetes kaja-póker, és akkor még ott van az, hogy ezekhez a nyomokat maguk az áldozatok adják elő, általában a hullaház tepsijében fekve. Ott van a színészeiben, hiszen Lee Pace, Anna Friel, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth és a többiek is egy csapásra kedvelt színészekké váltak, mert rengeteg humorral, élettel és kedvességgel töltötték meg a karaktereiket, még a dilemmás, nehezebb pillanatokban is. Ott van a szövegkönyvben, a rengeteg szójátékban, akár az angol, akár a magyar változatot tekintve, amiben nem csak a csavaros összetett mondatok jelentenek egyfajta nyelvi labirintust, hanem egyetlen név sem lehet meg valami trükk vagy utalás nélkül.

Egyszer volt, hol nem volt egy hónapokig tartó írósztrájk 2008-ban, ami még az akkor sikeres sorozatokat (pl.: Helyszínelők, Lost) is érzékenyen érintette, de az olyan kezdő sorozatok sorsát részben meg is pecsételte, mint a Halottnak a csók. Az első évad még az újszerűségével, a színkavalkádjával és a modern mesevilágával a nézők egyik kedvence volt, és amit olyan jellegzetes jelenetek tettek emlékezetessé és szívmelengetővé, mint a távolságtartó, de nagyon is élő szerelem Ned és Chuck között, amit ők ketten úgy próbáltak minél többször minél szenvedélyesebben kifejezni, hogy nem érhettek egymáshoz a nyilvánvaló okból (2. szabály), és mindig ott lebeg köztük Ned aggódása, hogy ez még véletlenül se történjen meg. Aztán amire a késedelmet szenvedett második évad képernyőre került, már fakult a varázs, de maga a kapkodás is meglátszott a forgatókönyveken. A folyamatosan felbukkanó majd kiderülő titkok kavalkádjában talán az összes szappanoperás-krimis klisé előkerült a kötelező amnézián kívül (eltitkolt gyerekek, rejtélyes zsebórák, titokzatos idegenek, stb.), és ezzel inkább kalandos, de nem túl eredeti krimi lett belőle, ami már kevesebb érdekes karakterrel járt (de azért akadtak, ilyen volt például Emerson mamája). Különösen fájó volt látni és olvasni erről a mindig is kedves, jópofa sorozatról annak idején, hogy nem csak a gyártó tévécsatorna tologatott ide-oda részeket, ami a bukás egyik garanciája, de tették mindezt akkor, amikor egy feltűnt élő és egy eltűnt halott is a sztori része lett, és három mellékszereplős epizód után akartak visszatérni a fő szálhoz... de erre már nem kaptak esélyt. A tili-toli hiábavalóságát belátva ugyanis az egyik (utólag az utolsó) rész forgatásának vége felé szóltak a stábnak, hogy akkor még van öt percnyi műsoridejük, hogy lezárják, amit akarnak, mert ez ennyi volt. Na, az olyan is lett... Fuller azóta is felbukkan itt-ott, hogy a Halottnak a csók kielégítőbb lezárásáról, feltámasztásáról biztosítsa a rajongókat, bármilyen formában (a mozifilmtől a képregényen át a musicalig talán csak a diafilm nem merült fel ötletként), míg a rajongók az olyan felduzzasztott streaming-szolgáltatókban bíznak, mint a Netflix. De mivel Fuller azóta sem unatkozik, tíz éve elkaszált sorozatokban pedig nem igazán látni fantáziát, ezért aki kíváncsi, ezzel a más helyzetben egy évadnyi 22 epizóddal kell beérnie, úgy, ahogy az van.

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 8:05 pm

Niwrok írta:
.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2

Ned a képességét azóta csak egy kis mellékkeresetre használja, a magánnyomozó Emersonnak segítve azzal, hogy baleset vagy gyilkosság áldozatává vált halottakat átmenetileg felélesztve szereznek információkat az eset körülményeiről, akár a gyilkos személyéről.

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.


7,5/10
.

Hogy te miket nézel... scratch Még csak nem is hal(l)ottam róla...

Ez picit olyan, mint az iZombie, csak ott meg kell enni a halott agyát hozzá... Smile


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 8:53 pm

R2-D2 írta:
Niwrok írta:
.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.

7,5/10

Hogy te miket nézel...  scratch  Még csak nem is hal(l)ottam róla... Ez picit olyan, mint az iZombie, csak ott meg kell enni a halott agyát hozzá... Smile


Lássuk be, nem is a te műfajod, hogy hallanod kellett volna róla. De nekem néha ilyen is kell Smile . Ezért is sajnálom, hogy úgy lett vége, ahogy, hogy a Wonderfalls olyan rövidkére sikeredett (azt talán még egy fokkal jobban is szeretem, mint a Halottnak a csókot, bár az nem ennyire látványos), és hogy Fuller azóta ennyire elborult. Még mindig a fejemben van például, hogy a Hannibal harmadik évadát pótolnom kéne, csak hogy teljes legyen a sorozat, és mert alapvetően izgalmas, jól eljátszott sorozat... de az is ott van bennem, hogy mennyire utáltam az agybajt már az első két évadban is.

Majd néha nosztalgiázok a sok újdonság között, hátha lesz olyan köztük, ami érdekel téged is Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 11:35 pm

Niwrok írta:
.

Az apáca

A kicsit lassabb szakaszokban meg a The Conjuring 2-höz hasonlóan lehet keresni, hogy hova rejtették el Valak nevét (én egyet találtam), lehet azon gondolkodni, hogy mindezt hogyan fogják ténylegesen hozzákötni a Conjuring-univerzumhoz (mert anélkül ez "csak" egy sima apácás horror lenne), és lehet azt találgatni, hogy honnan ismerős az Irene-t játszó színésznő... de csak amíg a nevét meglátva le nem esik, hogy a Conjuringban Loraine Warrent alakító Vera Farmiga húgáról, Taissáról van szó.

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.

- Én is egyet, a teherautó rendszámát...
- Nekem is tök fura volt, hogy hasonlíthatott ennyire Lorainne-re a csaj, és most megnyugodtam, hogy megírtad (elsőre mindig kicsit felületesebben olvaslak, de gondolom, ez természetes... peace  ).

- Amúgy, nekem sem tetszett annyira. Itthon talán hatásosabb horrort nézni, mint a moziban - bár az effektek valami eszméletlen jók voltak: a madarak, a suttogás a sorrundokból, brrr -, rám ez, ma valahogy nem volt hatással. Sem a parás hangulat nem fogott meg, sem az ijesztgetése nem működött. Azt készséggel aláírom, hogy maga a helyszín, a díszlet, a környezet szenzációs, még a sok "gombócartúr-apácával" sem volt bajom, kellően hatásosak voltak, sőt, Franci is tetszett, valahogy kellett egy kis humor ebbe, de önmagában valahol túl zavaros volt.

Írtad, hogy a csavar az elejétől nyilvánvaló - nos, én e fölött átsiklottam, így néha meglehetősen elvesztem a valóság és a képzelet káoszában. Állandóan azon agyaltam, ez most akkor hogy lehet, most akkor ez most megtörténik-e, vagy nem. A kis Daniel szabály szerint idegesített, pláne fizikai valósággá válása miatt (sztem totál baromság), meg úgy összességében sem értettem néhány dolgot (pl a csillagot Irene hátán).

Valak eredettörténete bejött, de még rengeteg sötét folt van a Conjuringekig vele kapcsolatban. scratch  De Te járatosabb vagy a témában.

S két megjegyzés a végére: azért fura, hogy a nézőközönség 12-től 18 éves korig képviseltette magát, zöme lány. Utóbbi még oké, de minek engednek be erre általános iskolásokat?

A másik meg: az előzetesek közül volt pár érdekes, mindhárom horror tetszett, viszont a Venomtól egyre inkább herótom van, az Aquaman meg... faceplam


Első nézésre nekem is jó lesz a 65%, az Örökséget simán veri. Laughing



.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Hétf. Szept. 17, 2018 7:24 am

R2-D2 írta:
Niwrok írta:

Az apáca

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.

Írtad, hogy a csavar az elejétől nyilvánvaló - nos, én e fölött átsiklottam, így néha meglehetősen elvesztem a valóság és a képzelet káoszában. Állandóan azon agyaltam, ez most akkor hogy lehet, most akkor ez most megtörténik-e, vagy nem. A kis Daniel szabály szerint idegesített, pláne fizikai valósággá válása miatt (sztem totál baromság), meg úgy összességében sem értettem néhány dolgot (pl a csillagot Irene hátán).

Első nézésre nekem is jó lesz a 65%, az Örökséget simán veri.  Laughing


Igen, a teherautóst szúrtam ki én is egyetért .

Spoiler:
 

Melyik három horrorra gondolsz? Venom előzetest én most láttam először, ahhoz képest még tetszett, de nem tudom, mennyire tudom majd Pókember és Carnage nélkül értelmezni, nekem ez a három összetartozik. Az Aquaman meg faceplam ... de sajnos akkor is meg "kell" majd néznem Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Hétf. Szept. 17, 2018 3:49 pm

Niwrok írta:

Az apáca


Igen, a teherautóst szúrtam ki én is   egyetért .

Spoiler:
 

Melyik három horrorra gondolsz? Venom előzetest én most láttam először, ahhoz képest még tetszett, de nem tudom, mennyire tudom majd Pókember és Carnage nélkül értelmezni, nekem ez a három összetartozik. Az Aquaman meg  faceplam ... de sajnos akkor is meg "kell" majd néznem  Smile .

.

Na ja, ha az elején továbbgondoltam volna az öngyilkos nővér esetét, minden bizonnyal kisebb lett volna a káosz a fejemben. scratch Most képzeld el, én végig azon agyalatam, ez most hogy lehet... még a kisfiú esetében is.

Előzetesből volt a Horror Park, az új Helloween és a Sóhajok (Tilda Swinton és Dakota Fanning). Előbbi ugye nekem kötelező, de a másik kettő is nézős. Wink

Akkor a Venom meg az Aquaman a tied, ezt jól megbeszéltük.... tongue


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Ajánlott tartalom




TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 2.0
Vissza az elejére 
50 / 50 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: