Filmfórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Alien Universe kibeszélő

Go down 
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptySzomb. Jan. 04, 2014 2:24 am

Ha már ilyen szépen kérik... meg még úgysem hoztam létre topikot Smile .
Vissza az elejére Go down
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptySzomb. Jan. 04, 2014 2:30 am

Niwrok írta:
Ha már ilyen szépen kérik... meg még úgysem hoztam létre topikot Smile .

Fasza, köszönet!  cheers 
Még a héten összedobok egy mini-kritikát az univerzumról, meg hogy aztán milyen hatással volt rám a viszonylag "hirtelen" jött Prometheus, és hogy hogyan változott a véleményem ez utóbbiról az elmúlt évben, aztán már csak várni kell Hallenbeck szétcincálására.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptySzomb. Jan. 04, 2014 12:44 pm

Niwrok írta:
Ha már ilyen szépen kérik... meg még úgysem hoztam létre topikot Smile .

Nagyon ügyi vagy. Építed Rómát! Smile
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Ridley Scott, a keselyű egye ki a májad! Prometheus kritika   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Jan. 19, 2014 7:08 pm

Az Alien univerzum sosem volt rám olyan hatással, hogy hatalmas fan legyek. Mindemellett a klasszikus kvadrológia kedvelt filmjeim közé tartozik, bár könyveket nem olvastam a témában és még csak figurákat sem gyűjtöttem. A sorrendet megbontva kezdeném talán az Alien vs. Predator filmekkel. Az első epizód nekem viszonylag tetszett, bírtam az alapötletet, miszerint a Predator família csupán homokozóként, játszótérként használta kis bolygónkat a régi időkben. Gondoljunk bele azért, hogy ez micsoda fricska azért az emberiség felé és gondoljunk bele, hogy a Prometheus valahol kicsit részben keresztbe szarta, részben támogatta ezt a gondolatot is. Sokan szidják a második Alien vs. Predator kalandot, pedig simán szórakoztató tinivígjátékként, nagyjából ennyit is ér és nem kell túlmisztifikálni. A Predalien érdekes gondolat volt, talán jobban kihasználhatták volna.

Na, de térjünk vissza a régi idők mozijaira, a régi kvadrológia epizódjaira. Sokakban felmerülhet, hogy mégis hogyan jön mindez a Prometheus-hoz? Mindenképpen így szeretném bevezetni a témát, mert talán ebből lehet igazán megérteni, hogy mit vártam és mit kaptam a Prometheus-tól az Alien filmek kontextusában. A régi filmekről talán mindenkiben van egyfajta belső sorrend, hogy ki melyiket kedveli a legjobban. Bevallom őszintén, számomra James Cameron epizódja sikerült a legkevésbé. Pedig imádom az akciófilmeket, de valahol az Alienhez, a magányhoz, a belső borzongáshoz sosem illett számomra az akció.

Kedvencem a harmadik epizód, ott David Fincher valahogy eltalálta azokat az arányokat, amik számomra tökéletes Alien filmmé tették a művet. Ahogy Jeunet negyedik része is inkább megállta a helyét sci-fi akciófilmként, mint James Cameron bugyuta, teljességgel ostoba rendezése. Mert mégis egy kipusztított bolygón mit keresne egy kisgyermek a szellőzőcsatornákban? Ugyan... De Fincher ezt is okosan megoldotta, hogy eltüntetett minden ilyesféle sallangot és gyakorlatilag lecsupaszította az egészet, hogy újra borzonghassunk, akárcsak az első részen, némi csavarral megspékelve.

És most térhetünk rá a Prometheus c. remekműre. Mit is vártam a Prometheustól? Egyáltalán nem egy Alien filmet, se nem eredettörténetet, semmi ilyesmit, hiszen már a promók idején tudtuk, hogy nem kiskedvencünkről fog szólni ez az etap, hanem valami egészen másról.

Maga az alapfelütés érdekes lehetne. Honnan származik az emberiség? Mik vagyunk, miből vagyunk, mivé leszünk és hová tartunk, mi lehet a jövőnk? Nekem ez a téma szimpatikus, kíváncsi voltam mi sül ki belőle. Kezdem talán a filmmel kapcsolatos pozitívumokkal. Szerintem marha szórakoztatóra próbálták megcsinálni ezt az egészet és tényleg a látvány egész jó, a film nem ül le, pörög végig. Még valamennyi humor is van benne, nincs ezzel semmi gond. Nem is kell ide borzongás, nagy magasztos gondolatok, hiszen ez nem egy 2001: Űrodüsszeia. Nem baj.

A színészgárdára egy panaszom nem lehet. Fassbender korunk egyik legkiválóbb színésze véleményem szerint, a Shaw-t játszó Noomi Rapace hihetetlenül jó színésznő és mind e mellett gyönyörű szépnek tartom. Charlize Theron-nak simán jól áll mostanában ez a gonosz picsa szerep, gondolom nagyban betudható A rém c. filmnek ez a dolog. Idris Elbát pedig a Luther óta és a Spíler c. film óta lehet kedvelni szerintem és talán Guy Pierce-t is érdemes megemlíteni, mert piciny jelenlétével emeli a film színvonalát Lockout-i magasságokba. Tehát a színészgárda jó, nincs ezzel gond. És a téma is bőven hordoz magában annyi muníciót, hogy érdekes legyen és kitartson 2 és fél órán át akár.

Na, de akkor mi volt a probléma? Mik a film negatívumai?
Elsősorban az, hogy Ridley Scott próbálta lehozni nekünk a tüzet Hollywood Olümposzáról. (Halkan jegyzem meg, hogy remélem Tony Scott nem azért lett öngyilkos, mert megnézte bátyja új filmjét. Filmügyileg jobban kedvelem mind a mai napig Tony Scott-ot, több maradandó alkotása van számomra.) Ez a legnagyobb baja a produktumnak, hogy nagyon hollywood-i lett... manapság divat ez a fajta technokrata hozzáállás, gyakorlatilag minden filmet teletömnek mostanra szuperjó kütyükkel, fasza futurisztikus cuccokkal és akkor ettől már sci-finek akarjuk hívni a babát. Pedig ettől még nem lesz sci-fi, csupán digitális játszótér. Engem zavart ez a "nézzük az eseményeket a testkamerán keresztül" dolog. Mi szükség van rá? Kit érdekel? De a technikára még visszatérünk. A másik, amiatt nagyon beharagudtam a filmre, az az a tény, hogy rendkívül ostoba. Olyan, mint amikor van egy barátnőd, aki mindenáron vitatkozni akar veled és amikor már igazat adtál neki, hogy hagyja végre abba a hisztit, csak azért is újabb konfliktust generál, hogy baszogasson téged. Na, hát az ilyennek mindig szakítás a vége. Mitől ostoba ez a film? Ridley Scott helyében nem sajnáltam volna a pénzt, hogy felkérjek 1-2 szakembert, hogy kommentálják a science részét a filmnek. Mert rendben, a fiction megvan, de mi van a sci-vel?

Kezdjük ott az egészet, hogy elmennek egy idegen bolygóra. Mi van a munka- és balesetvédelmi előírásokkal? Szkafander apám, nem ám levenni a barlangban. És ha van légkör, akkor mi van? Ismeretlen mérges gázok nem fordulhatnának elő a levegőben? Holloway, te egy kibaszott zseni vagy, hogy nem tudsz várni 1-2 napot és neked karácsonykor kell kikötnöd a masnit... Holloway egyébként amíg élt, pöcsfej volt és meg is értem az android David-et, hogy beharagudott rá. Kifejezetten tetszett az a fajta asimov-i magasságokba ugró jelenet, az a húzás, amikor David megkérdezi Holloway-t, hogy meddig lenne hajlandó elmenni, hogy kapjon válaszokat? Aki ismeri a robotika törvényeit, az talán elengedett ennél a jelenetnél egy félmosolyt.

Amikor beérünk a barlangba, akkor a geológus srác a kiskutyáit kiengedi, hogy feltérképezzék a helyet. Mindenkin van GPS, az a legjobb, tehát mindenkinek ismerjük a helyzetét. Mégis kik tévednek el? A geológus és a biológus. A geológus GPS-szel tévedt el! Ez azért művészet. A másik a biológus - tudtam egyébként, hogy egy biológus fog elsőként meghalni a filmben, én is az vagyok. Szóval biológusként ott vagy egy idegen bolygón. Mit csinálsz, ha egy ágaskodó bot alakú valamivel találkozol egy terembem, ami valami fekete szmötyiben úszkál? ODAMÉSZ MEGSIMOGATNI??? Nem. És csodálkozik, hogy letépi a kezét. Miért? Mire számított?

De a butaságnak itt még nincs vége, hiszen a film elején látjuk, ahogy a Tervezők megteremtik számunkra az RNS világot - itt egy kérdés. A Tervezők között volt egy olyan, aki képes volt feláldozni saját magát csak azért, hogy a többiek majd később legyilkolhassák az embereket meg játszhassanak az emberi fajjal? Visszatérve a dolog lényegi részére. Rendben, látjuk, ahogy összeállnak a kis méretű DNS darabok és persze beindul az evolúció meg minden, egyből többsejtű élőlények keletkeznek, abszolút kihagyva a prokariótákat. Rendben, nem fért bele a játékidőbe, ezt elnézem. De az, amikor mintát vesznek az egyik Tervezőből és összehasonlítják az emberi genommal (egyébként fasza, hogy ilyen gyorsan szekvenálnak, én is kérek egy ilyen gépet!), akkor azt kapják, hogy 100%-ban megegyezik??? Mi??? Mi egyezik meg 100%-ban? Mi van a mutációkkal, mi van a genomi átrendeződésekkel, mi van a deléciókkal? Meg ha 100%, akkor fenotípusosan eléggé hasonlónak kéne lennie a Tervezőknek hozzánk, hiába az epigenetikai és környezeti tényezők... De rendben, ilyen szinten azért nem kérem számon a filmen a dolgot, de a 100% kicsit sok volt, hiszen a film elején darabjaira hullott szét a Tervező genomja.

Rendben, hogy azt hisszük, hogy mi vagyunk az evolúció csúcsa, hiszen az emberben mindig is megvolt ez az érzés, de sorsunkat tekintve mi ugyanúgy kihalhatunk idővel, mint a dinoszauruszok. Mi van még? Shaw. Vele kapcsolatban két dolog is eszembe jutott. Annyira jó, hogy a Prometheus-on van egy olyan orvosi segédeszköz, ami hipermodernszuper. Ki is kapta a babát Shaw-ból egy pillanat alatt. Modern lézertechnika, hasított rendesen. De rá 3 másodpercre szerintem sírva lehet röhögni azon, hogy a gép gyakorlatilag összeszegecseli Shaw-t. Semmi gond, Shaw ezután még 5 km-t le tud futni simán és le tud nyomni egy Tervezőt.

A másik problémám a film végével volt. Ha a Tervezők ki akartak nyírni minket, de elfelejtettek, akkor Shaw miért olyan buta tyúk, hogy úgy gondolja, hogy majd ha odahajókázik az ő galaxisukba, akkor majd szívélyesen fogadnak minket és életben hagyják az emberiséget? Miért megy oda integetni, hogy hello, öljetek meg engem is, mert túléltem az előző kalandot?

No és a legjobb az egész filmben Guy Pierce volt. Tegye fel a kezét, aki komolyan meglepődött azon, hogy ott van velük a hajón! Nem, te sem tetted fel a kezed, csak mosolyogsz, mert ez is egy annyira nyilvánvaló fordulat volt, hogy inkább fogtad a fejed miatta. Pierce egyébként zseniálisan megtestesíti a mai ember milliárdosait - vannak, akik örökké élni akarnak és sosem tudják elfogadni az öregedést, holott ez életünk velejárója és szépsége egyaránt.

És természetesen a film végén mindenképpen az arcunkba kellett tolni egy megszülető Alient, hogy az Alien fanok is megvásárolják a filmet később. Minek kellett ez? Nekem nem lett volna szükségem rá, hiszen az alapötlet önállóan megállta volna a helyét.

Szóval nekem ezek a butaságok csapták agyon a filmélményt, mert amúgy nagyon szórakoztató lehetett volna ez a (sci-)fi. Sajnos nem ez lesz az a film, ami után felállok és azt mondom, hogy végre láttam egy jó sci-fit. Pedig várom, hogy szülessen egy ilyen alkotás, de az utóbbi években valahogy nem érzik ezt a témát. Mai napig csodálkozom azon, hogy Asimov történeteit miért nem viszik vászonra? Talán túl sok benne a logikai kihívás Hollywood számára? Hollywood megtanulhatná, hogy az emberek nem buták, hanem gondolkodó lények, ahogy e film is próbálta sugallni, de olyan prosztó kocsmafilozófiával próbál kitűnni, hogy ezért válik értékelhetetlen próbálkozássá.

Szóval meglátásom szerint nagyon tudománytalan lett és erényei ellenére is gyenge film egy Alien univerzumba. Nem ezt vártam. Ez egy lufi, ami hatalmasra nőtt és még nem pukkadt ki sajnos. A minap 3x ültem neki megnézni, ebből 2x elaludtam rajta.  Sleep 
A film látványára is volt panaszom annak idején a moziban, hiszen a 3D szerintem egyáltalán nem hozott ki többet a filmből és nem is adott hozzá. Egyszerűen nem olyan látványvilággal operál a film, amihez indokolt lenne a 3D. Mindemellett a tájak képei szépek.

10/5 - a szereplők, a pörgős akció és a tájképek miatt.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Jan. 19, 2014 9:25 pm

Joe C. Hallenbeck írta:
10/5 - a szereplők, a pörgős akció és a tájképek miatt.

Tartalmas írás, köszi. Jót tesz a Fórumnak... Smile

Érdekes volt olvasni egy biológus szemén át a Promit, kíváncsi lennék, milyen lett volna, ha az első nézéskor ki tudtad volna kapcsolni a tudományos zemüveget... Most már késő.

Dänikent olvastál? Hozzám részben pont miatta áll közel a film.
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Jan. 19, 2014 9:39 pm

R2-D2 írta:
Érdekes volt olvasni egy biológus szemén át a Promit, kíváncsi lennék, milyen lett volna, ha az első nézéskor ki tudtad volna kapcsolni a tudományos zemüveget... Most már késő.

Dänikent olvastál? Hozzám részben pont miatta áll közel a film.

Nem olvastam Dänikent (még). Sajnos regényekkel, szórakoztató irodalommal mostanában nem állok jól. A wikipedia szerint érdekes témákról írhat. Viszont megvettem minap a Ponyvaregény forgatókönyvét, kíváncsi vagyok, hogy miben tér el az eredeti változat a filmtől.

Sajnos ez olyan szemüveg, ami csak akkor tud lekerülni, ha a film felépít maga köré egy saját világot saját fizikával (pl. The Last Airbender és hasonlók vagy akár a Gyűrűk Ura)... Viszont ezzel szemben a sci-fik esetében szigorúbb vagyok. Azért várom el ilyen téren a hitelességet valamilyen szinten a filmektől, mert ez a fajta szórakozás lehet az, ami a hétköznapi embert közelebb viheti a tudományokhoz, hiszen valahol mindennapi életünk része. Legyen szó bármiről. A szomorú az, hogy tényleg egyre gyakoribb az, hogy butának feltételezik az embert. Olyan ritkán van 1-1 intelligensebb film. Pedig sokszor még logikai hibák sem zavarnak egy filmnél, ha tényleg le tud kötni. A Prometheus esetében ez a sok modern technika volt az, ami kiölte az új, ismeretlen felfedezésének örömét, félelmét és magányát.
Nyilván a régebbi Alien filmekben is van hiba, de nem ennyire látványos. Sőt, a 4. részben kifejezetten érdekesnek találtam a klónos témát.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Jan. 19, 2014 9:49 pm

Joe C. Hallenbeck írta:


Nem olvastam Dänikent (még)...

... Sajnos ez olyan szemüveg, ami csak akkor tud lekerülni, ha a film felépít maga köré egy saját világot saját fizikával (pl. The Last Airbender és hasonlók vagy akár a Gyűrűk Ura)... Viszont ezzel szemben a sci-fik esetében szigorúbb vagyok... szomorú az, hogy tényleg egyre gyakoribb az, hogy butának feltételezik az embert. Olyan ritkán van 1-1 intelligensebb film....


Dänikennel vigyázz, az ő életműve az idegenek teremtettek minket - ez tudományos szemüvegen át idegesítő lehet. Mikor én voltam gyerek, akkor szinte nem is volt más, mint a könyvek, így nagyon sokat olvastam tőle - tudományos tapasztalat nélkül ittam szavait, s mély nyomokat hagyott bennem.

Az meg, hogy egyre butábbnak néznek minket... Igen, mert egyre butább is a társadalom, különösen az amerikai. A Promi végképp nem intelektuell film, szerintem az átlag nézőnek még ennyi sci is sok: az már más kérdés, hogy az általad felvetett bakik valóban megállhatják a helyüket.

No de amíg az átlag néző ámul a "digitális játszótéren", addig nem fog agyalni a biológus halálán...

Smile
Vissza az elejére Go down
Joe Cornelius HallenbeckHozzászólások száma : 27
Join date : 2014. Jan. 02.
Age : 32
Tartózkodási hely : Budapest

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Jan. 19, 2014 10:06 pm

R2-D2 írta:
Dänikennel vigyázz, az ő életműve az idegenek teremtettek minket - ez tudományos szemüvegen át idegesítő lehet. Mikor én voltam gyerek, akkor szinte nem is volt más, mint a könyvek, így nagyon sokat olvastam tőle - tudományos tapasztalat nélkül ittam szavait, s mély nyomokat hagyott bennem.

...Igen, mert egyre butább is a társadalom, különösen az amerikai. ...

No de amíg az átlag néző ámul a "digitális játszótéren", addig nem fog agyalni a biológus halálán...

Smile

Mondjuk engem mindig is érdekeltek az ilyen fantasztikumok, amik a világűrrel foglalkoznak :)Nyilván Däniken könyveit sem értékelném komolyan vehetőnek, azonban ez is egy nézőpont és lehet érdekes is.

Hogy buta lenne az amerikai társadalom? Nem hinném, hiszen mint tudjuk, minden társadalomban vannak gyenge láncszemek, világtól elszakadó, leszakadó elemek. Talán inkább az, hogy az egy más kultúra. Azt látom, hogy a médiának ebben hatalmas szerepe van és a mozinak, mint médiumnak ugyancsak hatása van az emberek gondolkodásmódjára. Ahogy a kritikán aluli mai magyar műsoroknak egyaránt. Tulajdonképpen azt mondanám, hogyha a filmvilág úgy döntene, hogy tömegességében blockbusterekhez hasonlóan olyan mozikat is gyártanának, amik gondolkodásra késztetnek, máris egy jobb világban élnénk. Vagy csak egy picit vennék komolyabban a feladatot, hogy akkor most egy jó sci-fit akarunk készíteni, figyeljünk oda az apróságokra... ez hülyeség, ezt vágjuk ki, oldjuk meg másképp a konfliktust... csupán fantázia kell hozzá.

A biológus halála: egyszer beszélgettünk ilyesmiről. Láttatok már olyan filmet, ahol a biológus nem gonosz vagy nem teljességgel idióta? Smile
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyHétf. Jan. 20, 2014 1:34 pm

Joe C. Hallenbeck írta:


Hogy buta lenne az amerikai társadalom? Nem hinném, hiszen mint tudjuk, minden társadalomban vannak gyenge láncszemek, világtól elszakadó, leszakadó elemek. Talán inkább az, hogy az egy más kultúra. Azt látom, hogy a médiának ebben hatalmas szerepe van és a mozinak, mint médiumnak ugyancsak hatása van az emberek gondolkodásmódjára. Ahogy a kritikán aluli mai magyar műsoroknak egyaránt. Tulajdonképpen azt mondanám, hogyha a filmvilág úgy döntene, hogy tömegességében blockbusterekhez hasonlóan olyan mozikat is gyártanának, amik gondolkodásra késztetnek, máris egy jobb világban élnénk. Vagy csak egy picit vennék komolyabban a feladatot, hogy akkor most egy jó sci-fit akarunk készíteni, figyeljünk oda az apróságokra... ez hülyeség, ezt vágjuk ki, oldjuk meg másképp a konfliktust... csupán fantázia kell hozzá.


Ezt valahol máshol kéne folytatnunk, meg eléggé OFF itt, de egy gondolat hozzá: tipikusan a tyúk meg a tojás esete. A néző blockbustert kap, mert arra van igénye, de nem is tud mást nézni, mert blosckbustert kap. Smile
Vissza az elejére Go down
Mr. White

Mr. White

Hozzászólások száma : 255
Join date : 2014. Jan. 25.
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest

Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő EmptyVas. Május 18, 2014 5:51 pm

Joe Cornelius Hallenbeck írta:

Tulajdonképpen azt mondanám, hogyha a filmvilág úgy döntene, hogy tömegességében blockbusterekhez hasonlóan olyan mozikat is gyártanának, amik gondolkodásra késztetnek, máris egy jobb világban élnénk. Vagy csak egy picit vennék komolyabban a feladatot, hogy akkor most egy jó sci-fit akarunk készíteni, figyeljünk oda az apróságokra... ez hülyeség, ezt vágjuk ki, oldjuk meg másképp a konfliktust... csupán fantázia kell hozzá.

A biológus halála: egyszer beszélgettünk ilyesmiről. Láttatok már olyan filmet, ahol a biológus nem gonosz vagy nem teljességgel idióta? Smile

Lenne pár hozzáfűzni valóm!
Szerintem az ami blockbuster és elgondolkodtató is arra jó példa a Terminator 2!
Én is örülnék ha okosabb filmeket készítenének legalább amit egy stúdió tud egy év alatt csinálni(mennyi is lehet az kb 12-15 film) azok közül maximum lenne 3-4 és már boldogabbak is lehetnénk!

Ez az örült,gonosz vagy ostoba biológus engem is érdekelne volt olyan ahol normális biológus volt mint talán Dustin Hoffman a Vírusban? Gondolom lehet ez az idiótaság a filmekben azért van mert az ember(legalábbis a legtöbbje) ledermed egy balesetnél és csak úgy nézi az eseményeket de nem vesz rész aktívan benne!

És ha már Alien univerzum ti mit tennétek, ha 57 évig lennétek egy kapszulában nem öregedtetek meg, de akiket ismertetek azok már meghaltak? A 4. részben(nem tudom ti hogy voltatok vele), de én nagyott nevettem amikor elmondták, hogy a Weiland-Yutani céget megvette a Wal-Mart! Én meg sajnos úgy vagyok az Alien filmekkel kapcsolatban, hogy nálam az első két rész kedvenc a 3. meg kedvenc a 4-el meg nálam semleges viszonyban vagyok!
Valamint a kislány azon a bolygón azért volt mert (ha jól megfigyeled a filmet akkor meg is tudhatod, előre hogy mi lesz a vége!)
1;Mert Newt volt a legjobb a bújócskában! És gondolom, hogy amikor szegény apát betámadta a lény!!!! akkor anya a gyerekekkel elment a bázisba(az apával és az izével karöltve) és ekkor volt, hogy mindenkire ráment a lény ami után bevitték a telephelyre és ezáltal készen is volt a vesztük!

2; Az elején volt, hogy Ripley elvesztette a lányát ezért kellett, hogy az egyedüli túlélő egy kislány legyen még pedig pont annyi vagy hasonló korú, mint Ripley lánya amikor utoljára látta őt!
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Alien Universe kibeszélő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Alien Universe kibeszélő   Alien Universe kibeszélő Empty

Vissza az elejére Go down
 
Alien Universe kibeszélő
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: