Filmfórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Moziajánlók

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 51, 52, 53, 54  Next
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyCsüt. Márc. 21, 2019 11:33 pm

Niwrok írta:
.
Elrabolt világ / Captive State

három jelenet, amiben a lények is feltűnnek, olyan vaksötét, mint a metróalagútban álló néger seggébe elbújt vakond belső zsebe.

4,5/10
.

lol!


Ezt úgy elképzeltem...

Pedig talán még tervben is volt... na jó, nem moziban, de tervben... scratch

.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyPént. Ápr. 12, 2019 6:44 pm

Niwrok írta:
.
Kurszk

Mindig van annak valami különleges hangulata, amikor olyan esemény kerül feldolgozásra a történelemből filmen, ami már a mi életünkben történt, amiről vannak/lehetnek emlékfoszlányaink a híradásokból... még ha 20 év alatt azok feledésbe merültek is.

A Kurszk orosz tengeralattjáró elsüllyedése, a legénység túlélésének bizonytalansága és a baleset körül akadozó mentőakció története a 2000. évből ilyen... hogy már tudjuk a végét, csak az oda vezető utat nem annyira. Thomas Vinterberg filmje egyszerre három oldalt is bemutat ebből a történetből, úgymint a legénység kálváriáját és napokig tartó haldoklását a jéghideg vízben, a lassan fogyó levegővel, közben megmutatva az értük aggódó feleségeiket, szüleiket, akiket a katonai titkokra hivatkozva félinformációkkal és hamis ígéretekkel etettek... és magának a katonai oldalnak a bemutatását, hogy hány tényező szerencsétlen együttállása kellett ahhoz, hogy a mentőakció minden lehetősége ellenére úgy végződjön, ahogy. Nyilván most sem lehet biztosat tudni, nem derült ki minden részlet, így a film egy jól dramatizált lehetőséget mutat be, de mert sok esemény a média kamerái előtt történt, vannak pontok, amiket össze lehetett kötni...

A sztorit az élet írta, a filmesek meg maximálisan hozzátették, amit lehetett, olyan, szinte fojtogató jelenetekkel, mint amilyen az oxigénpatronokért merülés "vágatlan" felvétele az akkor már elárasztott hajórészbe.

8/10
.


Két dolog járt közben végig a fejemben: vajon milyen lehetett volna ez, ha az oroszok csinálják - de miért is csinálnák, ugye -, no meg hogy honnan tudhatnánk, mi történt valójában a Kurszk belsejében... de amúgy kifejezetten tetszett az egész. Izgalmas, bicskanyitogató, tanulságos történet, s még az a varázsa is megvolt, hogy hiába tudtam, mi a vége (mármint hogy mennyien jönnek ki a hajóból), mégis tudtam értük izgulni. Az meg - ha igaz - hogy egy ilyen emberi hiba által okozott baleset is jött a végén, az nagyon jó dramaturgiai húzás és remek csavar volt.

Viszont annak ellenére, hogy nem Hollywood, hanem "Europafilm" - vagy tán épp ezért!! - biztos megint jobban tetszett volna, ha a szereplők oroszul beszéltek volna. De legalább nem volt akcentusos angol...

80%


.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Brightburn   Moziajánlók - Page 52 EmptySzer. Május 22, 2019 7:40 am

.
Brightburn

Érdekes alapötletű film arról, hogy hogyan alakult volna Superman története, ha Stephen King írja, és a Kryptonról érkező űrcsecsemő nem azzal az üzenettel jött volna a Földre, hogy próbáljon alkalmazkodni és az erejével az őt befogadó emberiség javára lenni, hanem egy démoni hang sugdosta volna folyamatosan a fülébe, hogy az emberiség csak arra való, hogy leigázzák. Batman rémálma így egy kansasi kisvárosban valósul meg az éppen kamaszodó Brandonnal, aki hirtelen rájön, hogy hatalmas ereje van, hogy képes fájdalmat okozni az embereknek... és arra is, hogy jó szociopatához méltóan ez őt cseppet sem zavarja.

A kifordított alapötleten kívül a film maga már olyan sokat nem tett hozzá, kellemesen tisztes iparosmunka kevés izgalommal. Én mondjuk többet el tudtam volna képzelni Brandon meghasonulásának okairól, azon kívül, hogy elkényeztetett démonként hisztizni kezd, valahányszor nem kapja meg azt, amit kinéz magának, csak nála ez egy-egy hullával jár együtt. Az izzó szemű, kötött űrlénymaszkot hordó Brandonban is van valami játékosan fenyegető, és a nagyon kevés akció- meg horrorjelenet is elég brutál, de ezek között nem sok minden akad, amikor meg Brandon percekig csak cikázik a levegőben, az elég unalmas. A film is jobban koncentrál a Kentéket helyettesítő Breyerékre, akik gyorsan rájönnek, hogy van rosszabb is egy lázadozó kamasznál... egy lázadó kamasz szupererővel.

Három jelenetet jegyeztem meg igazán belőle: az "autóbaleset" utánit, és azt a kettőt, ahogy a rémült Kyle farkasszemet néz Brandonnal.

6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyVas. Jún. 02, 2019 8:58 pm

Niwrok írta:
.
Marvel Kapitány

Thanos csettintése után, és mert az "ismert" világ összes hőse is kevés volt ahhoz, hogy azt megakadályozzák, várható volt, hogy az MCU-ba betolnak egy eddig kívülálló, új szereplőt, hogy az ő közreműködésével beteljesüljön az az egy "jó" kimenetel, amit Strange előre látott.

Marvel Kapitány, azaz akkor még Vers erre alkalmas is lenne, Csillagharcosként a fejlett és militarista kree birodalom, a Hala egyik elit osztagában teljesít szolgálatot az alakváltó skrullok ellen folytatott, elhúzódó háborúban. Az időnként felvillanó látomásai és az egyik küldetés során felszínre kerülő emlékei azonban egy másik életről, egy földi vadászpilóta bevetéseiről és barátairól szólnak... valamint egy kísérleti hajtóműről, és vele egy olyan energiáról, ami végleg eldöntheti a kree-k és a skrullok közti harcot. Vers a Földre kerülve így egyszerre két, erősen összekapcsolódni látszó irányban is megpróbál nyomokat gyűjteni... ami 1995-ben még egy Csillagharcosnak sem megy könnyen, ha nem kap segítséget maga mellé.

Vers oldaláról ez egy kellemesen összerakott sztori, lehetőséget nyújtva érzelmes összeborulásokra, olcsó poénokra, kicsit esetlen közelharcokra, látványos űrcsatákra és némi retróra meg nosztalgiázásra (leginkább a zenék, a Top Gun és a betárcsázós internet vonatkozásában). Nem Vers hibája, hogy a sztorija kicsit elsikkad, merthogy vele párhuzamosan zajlik Nick Fury és a Bosszúállók eredettörténete is, és ez távoli birodalmak harcánál és egy abszolút erőltetetten és feleslegesen felbukkanó Ronannál általában sokkal jobban érdekli az MCU közönségét. A közepesen langyos csillagharcos sztori mellett Fury és Goose, a "macska" könnyen lopja el a showt Verstől, egyértelműen rájuk fog szinte mindenki emlékezni ebből a filmből, aminek így közvetlenül annyi jelentősége van, hogy megtudtuk, kinek és miért csipogott Fury utolsó erejével a Végtelen háború stáblistás jelenetében.

Az olyan eredettörténetek között, mint a Thor és a Hangya, ez is megállja a helyét; nem jobb, nem rosszabb azoknál. A gond csak annyi vele, hogy ami öt meg tíz éve elég volt, az a mostani MCU-ban már erős visszalépésnek érződik.

7/10
.

Sokkal jobb lett, mint vártam. Talán kicsit még a Végjáték eufóriája is működött, de kifejezetten kellemes két órát éltem át - amilyen hülyeségnek tűnt edig Vasember megmentése, most már egyáltalán nem volt fura az egész.

Bejött az erősebb sci-fi vonal, jó volt benn a "csavar" is, tetszett a 90-es évek beli feeling, - különös tekintettel a Nirvanara - annyira nem volt idióta és hihetetlen, mint gondoltam. A humor sem volt túltolva, pont így működött az egész számomra... akármenyire is beleuntam az MCU-ba, egy-egy alkalommal még mindig veszettül tud szórakoztatni.
80%


.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: X-Men - Sötét Főnix / X-Men - Dark Phoenix   Moziajánlók - Page 52 EmptySzer. Jún. 12, 2019 8:51 pm

.
X-Men - Sötét Főnix / X-Men - Dark Phoenix

Talán ha a Végjáték előtt jött volna, akkor most jobban örülnék neki, de így most maximum annyit érzek ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy jobban sikerült, mint az X-Men - Apokalipszis. Mint kvadrológiazáró a Foxnál ezzel foglalják keretbe az X-Men - Az elsőkkel kezdődő szakaszt, és nagyjából ugyanazokkal az eszközökkel teszik ezt, mint a Bosszúállók tette a maga 20 részével, csak sokkal haloványabban. Így is legalább nem csak jön valaki névtelen senki szupererővel, hogy leigázza a világot, aztán megy a csihi-puhi, hanem jön a névtelen senki szupererővel (valami űrlények, de kb. fél percet ért meg az írónak a háttértörténetük), de a csihi-puhi közben azért van idő egy kis lelkizésre a múltjával és a jelenével meghasonult Jean Grey miatt, meg arra is, hogy X Prof szembesüljön vele, hogyan dönti romba az emberek és a mutánsok érzékeny fegyverszünetét az, amit a szőnyeg alá söpört az évek alatt, sőt, még szereplőhalál is történik a nagyobb drámaiság végett. Az én izlésemnek egy akciófilmhez képest túl sok a semmibe bámulás, de azért volt egy-két jobb mutáns-harc is, amikből messze a civilek között zajló jött be legjobban, leginkább a tétje és a dinamikája miatt.

7/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Toy Story 4   Moziajánlók - Page 52 EmptyVas. Jún. 30, 2019 7:19 pm

.
Toy Story 4Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont a Toy Story negyedik rézén fogok ennyit nevetni...

Magamban kicsit leírtam a filmet előre, meg hát azért a gyerekek felnövésével kissé el is engedtem a mesefilmeket, de meg kell mondjam, egészen kiválóan szórakoztam rajta. A történet icipicit ugyan "megerőszakolt", de amilyen poénok és karakterek vannak benne, az beszarás. Kezdve mindjárt Villivel, aki egy villa, a szemetesből származik, ezért kb 20 percen át hihetetlen poénokon keresztül próbál visszajutni oda. Öntudatra majd Woody fogja ébreszteni, aki elmagyarázza neki élete értelmét, miszerint ő egy nagyon fontos szemét, és immár Bonnie kedvenc játéka/szemete.

Aztán a korábban megismert kis csapat útra kel egy lakókocsiban, majd egy vidámpark mellett köt ki, ahol valaki elveszik, a többiek kiszabadítják. Van egy picit gonosz baba, aki csupán rossz beszélőjét akrja megcsinálni, egy régiségbolt, meg egy 9 éve eltűnt másik korábbi szereplő, akiből harcos amazon lett. Ja, meg egy macska... elképesztő poénok forrása.

Másfél óra tömény szórakozás, pici ézelgősség, rengeteg humor és jópofa ötlet. Érdemes volt megcsinálni és megnézi.

85%


.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Pókember: Idegenben / Spider-Man: Far from Home   Moziajánlók - Page 52 EmptyHétf. Júl. 22, 2019 12:28 am

.
Pókember: Idegenben / Spider-Man: Far from Home

Szegény Peter elég nagy terhet kapott a vállára a Marveltől, hiszen a Végjáték után neki egyszemélyben kell elhitetnie a rajongókkal, lezárva a nemistudom hányadik szakaszt az MCU-ban, hogy van még a képregénymozikban szufla, hiába ment nyugdíjba a fél Bosszúállók-stáb.

Nem is tudott ebből mindent megoldani, annyira nem, hogy a film alapvető témája is ez: hogy a "Barátságos Pókember" mit kezd Tony Stark örökségével, miközben meg szeretne maradni annak a középiskolás srácnak is, ami, aki például esetlenül szeretné felhívni magára M.J. figyelmét, és aki a barátaival ki akar ruccanni Európába, miközben nagyon hiányzik neki egy apafigura, aki Stark ugye már nem lehet. Ebben még az is benne van, hogy az MCU-s Pókember már rég túllépett azon, hogy Pókember az, akit megcsípett egy radioaktív pók, mert Vasember közreműködésével Peter már sokkal jobban támaszkodik a csillió dolláros ruhákba rejtett kütyükre, mint pusztán azokra a képességekre, amit a balesetéből kapott. Tom Holland továbbra is remekül hozza a karakter minden rétegét, és nem az ő hibája, hogy az írók a Hazatérésben már látott sztori-sablonokkal pakolják tele a filmet, csak itt mondjuk nem Washingtonba mennek a srácok osztálykirándulásra, hanem Velencébe meg Prágába, és legalább olyan béna tinifilmes poénok is vannak benne (pl.: "Cicc!"). Az sem tesz jót a filmnek, hogy a Végjáték folytatásaként egy csomó kérdésre ennek a filmnek kell, kellene megadnia a választ, de még az olyan, komplett sorozatoknak témát szolgáltató dolgokat is lezavarják egy iskolai híradó keretében, mint a "pitty".

Spoiler:
 

Ami menti a filmet, az Jake Gyllenhaal személye és vele Mysterio. Az előzetesek nagyon ügyesen építettek arra a meglehetősen kiábrándító és lapos alapötletre, hogy Pókember dolga annyi lesz a filmben, hogy le kell nyomnia három-négy őselem-elementált egy-egy frekventált turistaparadicsomban, de ennél szerencsére jóval több lett maga a film. Nem csak a váltás az érdekes, ahogy az Idegenben hátrébb lép az elementálos marhaságtól, hanem az is, hogy ezt mennyi öniróniával teszi... még úgy is, hogy a végére valaki fontosabbnak gondolt egy annál is markánsabb -ellenben erőltetettebb és feleslegesebb- politikai kiszólást a filmbe pakolni, mint amilyen a Fekete Párduc volt.

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyPént. Aug. 09, 2019 2:30 pm

Niwrok írta:
.
Elrabolt világ

Nem igazán értem, hogy ha meg akarták csinálni, akkor miért nem szántak rá annyi pénzt és időt, ami a ebben a lehetőségben benne van... ha meg nem akarták megcsinálni, akkor miért csinálták meg?! Ha csak annyira lett volna jó, mint a Skyline, én már annak is örültem volna...

4,5/10
.

Nehezen képzeltem el, hogy ennyire szar tud lenni egy inváziós sci-fi, de teljesen igazad van. A viszonylag jó és érdekes felütés után úgy belegabalyodik önmagába és a sötétségbe a film, hogy szinte élvezhetetlen lesz... És igen, a Skyline köröket ver erre.

Hogy ebben mit keres Vera és Frédi, azt nem tudom. faceplam


.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Volt egyszer egy Hollywood / Once upon a Time in...Hollywood   Moziajánlók - Page 52 EmptyKedd Aug. 20, 2019 3:20 pm

.
Volt egyszer egy Hollywood / Once upon a Time in...Hollywood

Tarantinot talán sokan szidják azért, mert csak "összelopkodja" a filmjeit, de azzal nehéz vitába szállni, hogy mindig a legjobbat hozza ki a színészeiből, és hogy a korrajzai a maguk abszurditásai mellett is kiválóak. Nincs ez máshogy ezzel a mozival sem, ahol a fél gárdának kijárna az Oscar (és csak nem kell megint széttépetnie magát egy medvével ahhoz, hogy DiCaprio meg is kapja, mert brutális, ahogy megjeleníti a "szerepet a szerepben"), és az ember tényleg ott érzi magát a 60-as évek végi Los Angelesben, a filmesek szikrázó gazdagsága és az utcán lejmoló hippik között. Ott, ahol egy kikopott tévésztár próbál megkapaszkodni újra a mozik világában, de csak a régi szerepeinek szelleme tartja még a pályán.

Technikailag és élményre azonban két bajom volt a filmmel. Az egyik, hogy aki nem ismeri annyira Hollywood történelmét és akkori figuráit, annak nem sok kapaszkodót ad a film, mert gyakorlatilag semmi története nincs. Nekem ez akkor tudott volna talán működni, ha több benne az anekdota, az érdekesség, és a megszokott Tarantinos beszélgetések is ebben a témakörben mozognak inkább, és nem mondjuk arról szól egy negyed órás jelenet, hogy Sharon Tate megnézi a saját moziját, és élvezi, hogy a közönség hogyan szórakozik, ami színészi munka és hangulat szempontjából csillagos ötös, de nem olyan kis "buborék" a film cselekményén belül, mint a német tisztek beszélgetése a Brigantykban. A másik pedig az, hogy kvázi egy két és fél órás filmnek alig van cselekménye, azon kívül, hogy Rick Dalton megjárja a poklot szakmailag, az utolsó fél óra meg egyfajta elégtételről szól, amolyan Tarantino-féle filmes bosszú.

Nem rossz ez, csak nekem nem adott sokat.

7/10
.
Vissza az elejére Go down
Remo

Remo

Hozzászólások száma : 351
Join date : 2012. Oct. 08.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyVas. Szept. 08, 2019 8:43 am

AZ: MÁSODIK FEJEZET

Egy horror, ami annyira próbálkozik, mint ez a film, hogy a fenébe lehet ennyire nem félelmetes? Külön listát lehetne írni arról, hogyan lesz az Az második fejezete horrorként totális mellélövés. Az unalmas jump scare-cunamitól kezdve a túltolt komputereffektekig hosszan lehetne sorolni, de a fő ok azt hiszem az, hogy a folytatás inkább megnevettetni hajlamos, mint beparáztatni. Van egy-két durvább rész, de mikor Richie meg Eddie van a színen, nos ők nem csupán oldják a feszültséget, hanem el is tüntetik. Akaratlanul a felnőtt Henry Bowers is többnyire csak mosolyt váltott ki. Az egyszerre jó és rossz, hogy itt vannak megint a srácok az első részből. Jó, mert még mindig rendkívül szerethetőek. Rossz, mert emiatt az egyébként pazar felnőttkori gárda kevésbé tud kibontakozni. Az epikus végkifejletről ugyanaz mondható el, mint a három órás játékidőről: a kevesebb több lett volna. Szóval itt van ez a film, ami bár számos sebből vérzik, de tulajdonképpen végig szórakoztató, csak nem horrorként.

6/10
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyKedd Szept. 10, 2019 1:38 pm

Remo írta:
AZ: MÁSODIK FEJEZET

Egy horror, ami annyira próbálkozik, mint ez a film, hogy a fenébe lehet ennyire nem félelmetes? Külön listát lehetne írni arról, hogyan lesz az Az második fejezete horrorként totális mellélövés. Az unalmas jump scare-cunamitól kezdve a túltolt komputereffektekig hosszan lehetne sorolni, de a fő ok azt hiszem az, hogy a folytatás inkább megnevettetni hajlamos, mint beparáztatni. Van egy-két durvább rész, de mikor Richie meg Eddie van a színen, nos ők nem csupán oldják a feszültséget, hanem el is tüntetik. Akaratlanul a felnőtt Henry Bowers is többnyire csak mosolyt váltott ki. Az egyszerre jó és rossz, hogy itt vannak megint a srácok az első részből. Jó, mert még mindig rendkívül szerethetőek. Rossz, mert emiatt az egyébként pazar felnőttkori gárda kevésbé tud kibontakozni. Az epikus végkifejletről ugyanaz mondható el, mint a három órás játékidőről: a kevesebb több lett volna. Szóval itt van ez a film, ami bár számos sebből vérzik, de tulajdonképpen végig szórakoztató, csak nem horrorként.

6/10

egyetért

Azt hiszem, így láttam én is, csak engem az űrpók legyőzésének módja kiakasztott. Smile


Vissza az elejére Go down
Remo

Remo

Hozzászólások száma : 351
Join date : 2012. Oct. 08.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyKedd Szept. 10, 2019 5:12 pm

R2-D2 írta:
Remo írta:
AZ: MÁSODIK FEJEZET

6/10

 egyetért

Azt hiszem, így láttam én is, csak engem az űrpók legyőzésének módja kiakasztott. Smile

Szerintem az egész pókos baromságot kukázni kellett volna. Azt hittem, hogy valami ötletesebbel rukkolnak elő, mint a Pennywisepók. Az, hogy lényegében megismételték az első rész "már nem félünk tőled-fogását" hát szintén nem túl sok kreativitásról árulkodik.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4374
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptySzer. Szept. 11, 2019 6:19 pm

Niwrok írta:
.
X - A rendszerből törölve


Az egyik netes írásban olvastam azt a hasonlatot, hogy az "X" tulajdonképpen egy magyar viszonyok között forgatott skandináv krimi, és talán ezzel sikerült nálam megfogni az egésznek a lényegét. Mert egyfelől ott van a mély dráma, ami Éva személyét, a világgal és az emberekkel való kapcsolatának sajátosságát jelenti, másrészt a magyar közelmúlt eseményeinek felhasználásával sikerült egy jó kis politikai thriller hátterét felépíteni, néhány meglepő csavarral, meg egy-két előre leleplezettel is. Az egy más kérdés, hogy filmként annyira nem kellemes nézni. A rendező Ujj Mészáros Károly ugyanis annyira a nézőre akarja erőltetni Éva pánikrohamainak átélését, ami nemcsak az élvezhetőséget rontja (sípolás és zihálás keveréke uralkodik el a hangsávon), hanem néha a történetmesélést is magával rántja (a sípolás és zihálás keverékén keresztül egyszerűen nem érteni, mit beszél a többi szereplő). Szintén furcsa jellegzetességei a filmnek az átvezető képsorok Budapestről, de feje tetejére állítva, ami egy kicsit ugyan öncélú, de nekem alapvetően tetszett a hangulatuk és a mögöttes jelentésük a tótágast álló világról.


7/10
.

Szóról szóra, betűről betűre egyetértek... egyetért

Nekem is az jutott eszembe elsőre, hogy lehetne egy újabb Q ügyosztályos mozi, totál olyan az egésznek a hangulata és megvan benn az a potenciál is, ami azok közé emelhetné... izgalmas, fordulatos, vérbeli krimi.

Csak sajnos Évi betegsége tényleg túlságosan rátelepszik a filmre, néha már annyira idegesítő volt, hogy elvett az élményből. Nem az első eset az sem, hogy magyar filmben, magyar színészek mondandóját nem értem,annyira halk a párbeszéd - de bezzeg a zene az üvölt, mint az állat. Valamint nekem rettentően művészieskedő volt a tótágas felvétel - én nem értettem ennek az aktuálpolitikai, társadalmi áthallását. A másikat sem teljesen, az meg egy fura mix volt az egész az ország rendszerváltás utáni történelméből...

Mindegy, egyszer jó volt, de kiváló is lehetett volna.

Nálam is 70%.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyCsüt. Szept. 12, 2019 10:27 pm

R2-D2 írta:

X - A rendszerből törölve

Egyszer jó volt, de kiváló is lehetett volna. Nálam is 70%


Így is örülök, hogy sorra került. Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3338
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Joker   Moziajánlók - Page 52 EmptyVas. Okt. 13, 2019 10:35 pm

.
Joker

A mentálisan sérült Arthur Fleck a napjait szinte teljes kiközösítettségben éli a '70-es évek Gothamjében. Kényszeres nevetési rohamai, amit egy korábbi idegsérülés okoz, a szakmájában, hogy hivatásos bohóc, akár jól is jöhetnének, de belső nyomora és az állandó szívatások, megalázások miatt ezekben soha nincs egy csepp boldogság, öröm sem. A kollégákkal nehezen talál közösséget, az anyja a saját kis világában él, a kirendelt pszichológus és a gyógyszerek haszontalannak bizonyulnak, és ilyen állapotban nagyon fel sem merül, hogy Arthurnak barátai vagy barátnője legyen, ahogy az sem, hogy titkos álmát valóra váltsa humoristaként. A dolgok akkor kezdenek még az eddigieknél is jobban szétesni és elveszni számára amikor elveszíti a munkáját, és miközben Arthur egyre jobban csúszik le a lejtőn, eközben mintha az amúgy is káosz szélére sodródott várost is mage után húzná.

Szegény Nolant mennyit köpködték a realista Batmanjei miatt, közben meg Todd Williamsnél onnan lehet tudni, hogy képregény a filmjének az alapja, hogy szerepelnek benne a "Gotham", a "Joker", a "Thomas Wayne", a "Bruce Wayne" és az "Arkham Asylum" nevek, és hogy beleszőtték nyolcvanharmadszor is azt a jelenetet, ahogy megmerénylik a Wayne szülőket, a gyöngyök meg szétgurulnak. Nem az a baj, hogy újragondolta a Joker megszületését, hanem az, hogy ezt milyen erőltetetten teszi, és hogy ezek a kellékek csak bele vannak dobálva egy igencsak művészkedő, lassú megőrüléses, a társadalom romlottságának kritikájával fűszerezett sztoriba, amire viszont a képregényes hivatkozások nélkül aligha ültek volna be ennyien. Phoenix is hiába adja jól vissza azt, ahogy az amúgy is semmit sem birtokló Arthur mindent elveszít, ha közben percekig csak annyit látni, hogy Arthur lassított felvételen táncikál, meg egy pisztollyal pózol.

A Taxisofőrt eddig sem szerettem különösebben. Ezen az sem változtat, hogy ráadtak egy bohócjelmezt.

5/10
.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Moziajánlók
Vissza az elejére 
52 / 54 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 51, 52, 53, 54  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Előzetesek, moziajánlók-
Ugrás: