Filmfórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Általános film topik

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4377
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Általános film topik - Page 52 EmptySzomb. Május 30, 2020 1:21 pm

Niwrok írta:
.
The Space Between Us

Gardner különleges fiú, több szempontból is, de leginkább abból, hogy ő az első gyerek, aki a Mars kolóniáján született, és az ottani tudósok között nőtt fel. A kamaszkorba érő srác azonban egyre kevésbé tűri a bázis korlátait, a bezártságot, és minden vágya, hogy láthassa a Földet, ahol megkeresheti az apját, és találkozhat végre azzal a lánnyal, Tulsával, akivel titokban csetelni szokott. A gravitációs különbségek miatt viszont ez az utazás igen veszélyes, a projektet vezető tudós ellenzi is, de Gardner csak eljut a kék bolygóra, felfedezni annak minden csodáját, még ha ehhez meg is kell szöknie a rá vigyázók elől.

Ezt a YA sci-fit is kipipálhatom a listáról, a baj csak az, hogy ez igen gyengére sikerült. Bármilyen összetett is az alaphelyzet, a karakterek megvalósítása és viselkedése, az események közötti átkötések olyan felszínesek, amit a többször giccsbe hajló, de amúgy szép látványvilág sem tud kiegyenlíteni. Nem bontakoznak ki az igencsak komoly drámák, így alig lehet együtt érezni a karakterekkel, amit tetéz, hogy az űrben játszódó részek összecsapottak és unalmasak, Gardner "szívatásai", rácsodálkozásai pedig többször kínosak, mint viccesek. Leginkább azok a szakaszok jöttek be a filmből, ahol csak Gardner (Asa "Ender" Butterfield) és Tulsa (Britt Robertson) vannak, mert a kettejük közötti szerelem mentőöv mindkettejüknek, azokban van igazán érzelem... a lánynak is, aki nem érzi magát otthon a Földön, és a fiúnak is, aki tényleg nincs otthon rajta. Már csak azért is kettejüket emeltem ki, mert hiába a nagynevű színészek (Gary Oldman, Carla Gugino), két fillért nem tesznek hozzá a játékukkal a filmhez.

6/10
.

Nekem ez jobban bejött... nem sok jót olvastam róla, talán pont ezért...

Már többször is emlegetted ezt a filmet, többek közöt ugye a Mars sorozat kapcsán, így tulajdonképp sosem volt kérdéses, hogy meg is nézem: a Marson született gyerek anatómiai eltérései a Földhöz képest alapból egy érdekes koncepció, de még így is meglepett, mennyire is dominált az elején a sci-fi jellege. Amitől féltem, az a szerelmi rész volt, de azt meg kellemesen ki volt színezve Gardner gyermekes rácsodálkozásával a világra, illetve a lány kissé lázadó, különc jellemével. Valahogy a végére már az egész összeállt, s tudtam izgulni/örülni Gardner "megmentésének". Sőt, az, hogy a lány bekerült a programba, nekem most nem giccsesként jött le, hanem egyfajta mini katarzisként...

... annak ellenére, hogy kifejezett hülyeségek tarkították az amúgy jó alapokra épített forgatókönyvet. Én nem értem, miért gondolják néha az írók, hogy szülünk egy bébit egy filmbe/sorozatba és annak felnevelésével, egyáltalán életben tartásával már nem kell foglakozni - tessék mondani, itt Gardnert mégis hogyan és ki nevelte az első hónapokban? Kaja, oltások, stb?? Ja... 16 évvel később, mi... hmmm Aztán, a Földön... hát tényleg ennyire töketlen mindenki, hogy két menekülő tinit képtelen követni/elkapni?? Kissé vicces volt az egész üldözéses szakasz, hogy mindig sikerül mindent ellopni, különösebb következmények nélkül. A vége meg... ez az én vagyok az apád... juj... faceplam

De ezektől eltekintve érdekes és szórakoztató volt, tényleg olyan YA sci-fi. Nem bántam meg, hogy megnéztem.75%


.

Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3339
Join date : 2012. Oct. 06.

Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Az utolsó bűntény / The Last Days of American Crime   Általános film topik - Page 52 EmptyCsüt. Jún. 18, 2020 7:55 pm

.
Az utolsó bűntény / The Last Days of American Crime

A nem túl távoli jövőben az egyre jobban elharapózó bűnözéshullám megfékezésére az USA kormánya szélsőséges megoldással áll elő: egy központilag sugárzott rádiófrekvenciával, az API-val tervezik blokkolni az agy erőszakért felelős területét, így már a rablás vagy a gyilkosság puszta gondolatára is görcsökben kezd fetrengeni bárki. A káosz persze ennek nyomán még jobban elszabadul, főleg mert sokan a lezárt, fegyverekkel őrzött határokon át is megpróbálnak átszökni a "szabadság földjére", Kanadába. Ebben a társadalmi alaphelyzetben ismerheti meg a néző a volt kommandós, jelenleg zsoldos Bricke-t, akit az öccse halála óta igazán senki és semmi nem tud kizökkenteni az apátiából, egészen addig, amíg egy enyhén pszichó beütésű gengszterpalánta a dögös hacker-menyasszonyával az oldalán meg nem keresi azzal, hogy az API élesítéséig hátralevő pár napban össze kéne hozniuk még egy igazán nagy akciót, valami olyat, amivel utána bőven megvehetik a nyugodtabb életet Kanadában. Csakhogy ehhez a környék egyik legveszélyesebb maffiacsaládjának fegyverraktárán és a város legjobban őrzött banki széfjén keresztül vezet az út.

Talán ha időben elolvasom, hogy az amúgy találó, egyben röhejes nevű Olivier Megatonnak olyan filmek száradnak a lelkén, mint az Elrabolva 3 és a Szállító 3, talán neki sem állok ennek a filmnek, ugyanis mindkettő az idegesítően gagyi és sárbuta akciómesék táborát gyarapítja nálam. De nem volt sokáig kérdés, hogy Az utolsó bűntény is ebbe a fiókba fog kerülni, már csak azért is, mert bármit gondoltam róla -azt a keveset-, abból semmit nem teljesített. Hiába vezet fel egy érdekes és ellentmondásos társadalmi helyzetet, ha ebből utána csak annyi látszik, hogy a karakterek időnként vicsorogva a fejükhöz kapnak, mint egy fájdalomcsillapító reklámjában. Hiába próbál drámai helyzeteket felvázolni, mint a hackercsaj családi háttere vagy Bricke öccsének halála, ha ezek utána csak kapaszkodóként szolgálnak arra, hogy ez a két figura egymás nagy megértésében olcsó szexjelenetekben dugni kezdjen. Hiába vannak karakteres szereplők, mint a két lábon járó tűzhalál vagy a Dumois-család pszichopatái, ha utóbbiak mondjuk hirtelen fejhangon visítani kezdenek, mint egy rossz mexikói szappanoperában, és a végén kinyírják egymást, bizonyítva, hogy ők milyen kemények. De leginkább hiába ígéri egy heist mozi minden izgalmát, ha az amúgy is minimális számú (talán kettő-három) akciójelenet is totál rajzfilmszerű, semmi izgalom bennük... Mert mit lehet izgulni azon a filmen, ahol a főhőst látványosan le- meg körbeöntik benzinnel, aztán amikor meggyújtják, akkor egy mágikus erőtér megvédi? Ahol úgy lövik a főhőst egy utcai száguldás közben, hogy bedugják a géppuska csövét a szélvédőn, de őt a kilőtt kb. ötven golyóból egy sem éri, még csak nem is súrolja, vagy ahol közvetlen közelről mellkason lövik egy shotgunnal, és éppcsak megbillen, aztán még le is vezet száz kilométert egy kamionnal? Vagy ahol olyan robbanószerek vannak, hogy hűha, lerobban tőle a szupertitkos páncélterem masszív ajtaja, de a lökéshullám zárt térben a főhősnek éppcsak meglengeti a kabátját, meg egy kicsit szétfújja a pénzkötegeket?

Azt olvastam, hogy ez a film azért szar, mert túl macsó. Nem, ez (is) azért szar, mert túl ostoba.

4/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4377
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Általános film topik - Page 52 EmptyCsüt. Jún. 18, 2020 8:40 pm

Niwrok írta:
.
Az utolsó bűntény / The Last Days of American Crime


Talán ha időben elolvasom, hogy az amúgy találó, egyben röhejes nevű Olivier Megatonnak olyan filmek száradnak a lelkén, mint az Elrabolva 3 és a Szállító 3, talán neki sem állok ennek a filmnek, ugyanis mindkettő az idegesítően gagyi és sárbuta akciómesék táborát gyarapítja nálam.

Azt olvastam, hogy ez a film azért szar, mert túl macsó. Nem, ez (is) azért szar, mert túl ostoba.

4/10
.

Én időben elolvastam, ezért eszembe se jutott megnézni. lol2

.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3339
Join date : 2012. Oct. 06.

Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Talpig fegyverben / Guns Akimbo   Általános film topik - Page 52 EmptySzomb. Jún. 20, 2020 11:49 am

.
Talpig fegyverben / Guns Akimbo

Akkor már jobbak azok, amik legalább teljes mellszélességgel felvállalják a baromkodást...

A munkában és a magánéletben is lenullázódott Miles egyetlen szórakozása mostanában, hogy afféle felkent igazságosztóként száll bele a kommentfalak internetes trolljaiba. Ezúttal azonban rossz ellenfelet választ magának ehhez, a Skizmet. Ez egy pszichopaták működtette dark-webes, mégis elképesztően népszerű oldal, ahol életre-halálra zajló párbajokat közvetítenek... és akik úgy döntenek, hogy a következő "játékosuk" Miles lesz, a másik sarokban a "játék" örökös bajnokával, a zakkant szőke szexbomba Nix-szel. Miután Miles lakásán rajtaüt a Skizm vezérkara, másnap reggel csávókám úgy ébred, hogy egy-egy baszomnagy stukker van a kezeihez rögzítve, a némi bénázás után betoppanó Nix pedig egyértelművé teszi, hogy használnia is kell majd azokat, ha túl akarja élni a napot.

Ha egy filmről az első kép, amit meglátok, hogy a háziköntösben és tigrises mamuszban pózoló Daniel Radcliffe próbálja meggyőzni a pánikoló zsarukat, hogy nem, nem fogja tudni eldobni a nála levő pisztolyokat, akkor azt a filmet bizony látnom kell. Nem túl nagy elvárásokkal persze, de Radcliffe-et kiváló színésznek tartom (aki ha kell, a hetes vízihullát is teljes beleéléssel alakítja), a hangulat meg az őrültségével együtt akár jó is lehet ilyenkor (ha már sztoriról nem nagyon érdemes beszélni)... és nagyon nem is lőttem mellé. Szinte az volt vele a bajom, hogy kevésbé őrült, mint lehetne, és ha már estére Milesnak be kell mutatnia a nagy leszámolás során egy szépen megkoreografált pisztoly-katát, akkor lövöldözés is lehetett volna több, hogy elhiggyem, a raktárban már tényleg úgy osztja a fejlövéseket, "mint Rambó az özvegyi jutalékot". A szereplők jók, de ennyi filmmel a hátam mögött sem a wannabe-Harlequin Samara Weaving Nixe a gépágyújával meg a szívecskés napszemcsijével, sem a Scott Pligrim utánérzéses hangulat nem volt akkora hűha, utóbbi okán meg a popkult utalás is lehetett volna több. Igazán csak Radcliffe emelkedett ki belőle, csak a sok esetlenkedés a végére nála is inkább unalmas lett, mint szórakoztató. Ha már a féktelen lövöldözés a téma, akkor azokat a jeleneteket kellett volna kivágni, amik inkább undorítóak, mint viccesek (gondolva itt a használt koton mellől felvakart és megevett penészes virslire), és sajnálom, de nekem Rhys Darby (aki itt a tündérkeresztanya-hómlesz) annyira kretén és gagyi bármiben, hogy azonnal elszáll a kedvem, ahogy meglátom. De az irány Jason Lei Howden számára jó, lehet folytatni...

7/10
.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3339
Join date : 2012. Oct. 06.

Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: The Lodgers   Általános film topik - Page 52 EmptyKedd Jún. 23, 2020 7:40 pm

.
A bentlakók / The Lodgers

Az árvaként a családjuk hatalmas birtokán élő Rachel és Edward szigorú szabályok alapján tengeti napjait, melyek szerint az estéket a házban kell tölteniük, nem jöhetnek ki a szobájukból éjfél és reggel hat között és nem engedhetnek idegent a házba lépni. Merthogy esténként a házat különös lények veszik birtokukba... Ez Rachel számára a nehezebb, mert Edwardban fóbiává erősödtek ezek a családban öröklődő kötelezettségek, aminek a szüleik öngyilkosságát is tulajdonítják, és évek óta még az udvarra vagy a kertbe sem lépett ki. A közös 18. születésnapjuk hoz ebbe az állapotba jelenősebb változást, több okból is. Az egyik, hogy az ügyvédjük egyre határozottabban akarna beszélni az ikrekkel, mert a havi járadékaikon keresztül felélték az örökségüket, a másik pedig az, hogy Rachel a közeli falu boltjában tett látogatás során találkozik a háborús veterán Seannal, és megtetszik neki a fiú.

Kicsit lassan bonyolódó, de alapvetően jó hangulatú és érdekes kísértethistóriának indult, hogy aztán egy elég komoly drámává nője ki magát a The Lodgers. A legjobb benne, ahogy szépen építi fel a család háttérsztoriját az árnyékban megbúvó alakoktól kezdve a szülők halála miatti traumán át addig, hogy micsoda paktum részese is ez a két gyerek. Néha kicsit átmegy álomszerűbe, ami szerintem felesleges, de ehhez kötődik a film nekem az egyik legjobban tetsző jelenete is, ahogy Sean felfelé megy a lépcsőn. Kár, hogy a végére a feloldás már nem lett az igazi, szerintem összecsapott, de meg lehet nézni, akár hogy az ember lásson ír horrort is.

7,5/10
.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Általános film topik - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Általános film topik - Page 52 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Általános film topik
Vissza az elejére 
52 / 52 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: