Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Általános film topik

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Sand Castle   Szer. Feb. 21, 2018 9:52 pm

.
Sand Castle

Matt Ocre közlegény elkövette azt a hibát, hogy alig két hónappal az iraki háború kezdete előtt jelentkezett tartalékosnak némi pénz reményében, és mielőtt észbe kapna, már rakják is hajóra, hogy a Szaddam megdöntésére induló hadsereg tagja legyen. Hiába próbált kibújni a szolgálat alól akár a magának okozott kéztöréssel is, túl kevés az ember ahhoz, hogy nélkülözni tudnák, így kénytelen-kelletlen elfogadja, hogy maradnia kell. Az osztagával egészen jól sikerült már összeszokni, amikor egy különleges akcióval bízzák meg őket: egy iraki fegyverszállító konvoj megtámadásakor az egyik helikopter rakétája célt tévesztett, és szétlőtte a közeli szivattyúház csővezetékeit, ami a közelben levő kisvárost látta el ivóvízzel. A katonák feladata az lenne, hogy pénzt vigyenek a szükséges cserealkatrészekre, illetve hogy egy tartálykocsit kísérjenek, amivel majd a várost el lehet látni vízzel, amíg a vezetéket sikerül megjavítani. A katonáknak amúgy sem nagyon fűlik a foguk ahhoz, hogy ilyen messze teljesítsenek szolgálatot a központi bázistól, de az csak a helyszínre érve derül ki számukra, hogy milyen etnikai ellentétbe sikerült beletenyerelni ezzel az egésszel.

Azon kívül, hogy a bevezető nem sikerült túl jóra, egész jó kis film volt ez. Azzal is annyi volt a bajom, hogy ahhoz túl rövid, hogy érdemben meg tudjuk ismerni Matt és a társai személyiségét, karakterét, azon kívül, hogy mind nagyszájú izomagy... ahhoz viszont túl hosszú, hogy csak ezt követően forduljon rá a film a lényegi témára, a szivattyúház körüli eseményekre. Azzal viszont sikerült egy egészen érdekes helyzetet bemutatni, annak emberi és politikai vonatkozását egyaránt, amiket a szépen megkoreografált akciók tesznek izgalmasabbá. Bejött a sztori, jók voltak az ismerős színészek, és külön tetszett a vége, szóval...


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Megan Leavey   Szomb. Feb. 24, 2018 12:16 am

.
Megan Leavey

A barátja halála óta depresszióval küzdő Megan sehol nem találja a helyét a világban. Nem csak hogy az anyjával állandó vitáik vannak, de a munkáját is utálja, és társasági élete sem nagyon van. Hirtelen elhatározásból, leginkább az otthonról való elszabadulásként jelentkezik tengerészgyalogosnak, pedig különösebben a katonai pálya sem érdekli, és sem az erőnléte, sem az elhivatottsága nincs meg igazán hozzá. A hozzáállása akkor változik meg gyökeresen, amikor felfedezi magának a kutyakiképzők osztagát, akik bombák kiszagolására készítik fel a hadsereg négylábú tagjait. Megan itt talál igazi társra az egyik kutya személyében, közösségre a kiképzők között, és később, Irakban bajtársakat is.

Kb. a Kutyám, Jerry Lee és a Benjamin közlegény forgatókönyvei keveredtek össze ebben a valós eseményeken alapuló sztoriban. A dráma mellett a kiképzés könnyedsége vezeti fel az iraki bevetés jeleneteit, amik között egészen kiválóak is vannak, végül jön Megan küzdelme azért, hogy a társa megkapja a megérdemelt nyugalmat a szolgálata végével. Egynek jó volt.


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Az ostrom / L'assaut   Hétf. Feb. 26, 2018 10:57 am

R2-D2 írta:
.
Az ostrom / L'assaut

Összességében nem volt rossz, de valahogy olyan bizonytalannak éreztem. Néhány dolog, néhány karakter sorsa tök előre volt vetítve (miért is pont az az egy kommandós van családügyileg kiemelve, ugye), aztán nem ártott volna tisztában lenni az akkori terrorista erőviszonyokkal. A terroristák szimplán ordibáló idegbetegnek voltak beállítva, a másik oldalon meg tulajdonképp totál szürke volt mindenki. Igazából nem nagyon van senki a filmből, akivel együtt végig lehetne izgulni az egészet... így valahogy az egész mozi kissé érdektelenségbe fulladt. A korabeli bejátszások természetesen jól illeszkedtek a képbe, az ostrom is kellően feszesre sikeredett, de ha csak a már említett 6 naphoz viszonyítom, az jobban felépített, kidolgozottabb mozinak tűnik. De van néhány nagyon érdekes gondolta, áthallása, pláne az elmúlt évek tükrében (2011-es a film). Mindenekelőtt ugye az itt tervezettek és 09.11 kapcsolata, aztán eleve az, hogy a mai őrület milyen régi gyökerekkel is rendelkezik... Aztán eleve Franciaország, mint gyarmat és a terrorizmus kapcsolata, önmagában az a jónéhány fanatikus iszlám barom léte, akik miatt mára egy komplett rassz meg van bélyegezve.

70%Nincs nagyon hozzáfűzni valóm. Még emlékeztem pár képre az akkori híradókból, a lépcsőn felfelé igyekvő kommandósokra például, így annyiból mindenképpen jó volt, hogy a pár emlékfoszlány hátterét is megismertem. De a megvalósítás tényleg egyszerre olcsó és elnagyolt, miközben ezzel a szürkés színvilággal feleslegesen művészi is akar lenni. Az meg nem a film hibája, hanem a "tékás" kópiáé, hogy angol szinkron van rajta, ami borzalmas.

A felirat viszont jó volt  Smile .


6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Feb. 26, 2018 11:38 am

Niwrok írta:

Az ostrom / L'assaut

Nincs nagyon hozzáfűzni valóm. Még emlékeztem pár képre az akkori híradókból, a lépcsőn felfelé igyekvő kommandósokra például, így annyiból mindenképpen jó volt, hogy a pár emlékfoszlány hátterét is megismertem. De a megvalósítás tényleg egyszerre olcsó és elnagyolt, miközben ezzel a szürkés színvilággal feleslegesen művészi is akar lenni. Az meg nem a film hibája, hanem a "tékás" kópiáé, hogy angol szinkron van rajta, ami borzalmas.

A felirat viszont jó volt  Smile .


6,5/10
.

Köszi. Ha tudnád, hogy az utolsó halotti imához feltúrtam a netet és megtaláltam az eredeti szöveget a Koránból... Laughing

De tényleg tök feledhető az egész, csak a szürkeségre emlékszem.

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Feb. 26, 2018 11:53 am

R2-D2 írta:

Köszi. Ha tudnád, hogy az utolsó halotti imához feltúrtam a netet és megtaláltam az eredeti szöveget a Koránból... Laughing


El tudom képzelni, mert amikor a Kövéren szép az életet fordítottam, akkor nekem is Biblia-fordításokat kellett olvasgatnom, hogy melyik illik a szövegbe a legjobban Very Happy .

Igaz, abból talán többet találni a neten, mint a Koránból Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Jupiter holdja   Hétf. Feb. 26, 2018 1:36 pm

Niwrok írta:
.
Jupiter holdja

Ahhoz képest, hogy ez egy menekültes fantasy (na, ilyen kategória aztán még sehol a világon nem volt, az tuti  Smile ), és hogy Mundruczó Kornél rendezte, akinek a műveivel azért nem ápolok szoros barátságot, még egészen sok pozitív elemet sikerült benne felfedezni. A határátlépés közben szerzett halálos lövés mellékhatásaként különleges erőre szert tevő szír fiú és az belőle minél nagyobb hasznot remélő, amúgy is könnyen megvehető orvos párosának története ugyanis megfelelően kalandos és látványos lett, sok szép kameraváltással és vágatlan jelenettel. Igazán csak a végét untam, a hoteles rész erősen túl lett nyújtva, ami viszont mostanra már egyszerűen a halálom, az a magyar filmben magyarul utószinkronizált külföldi színész, mert totál zavaró és hangulatromboló egyszerre.


6/10
.

Már kezdtem aggódni, hogy a Kojot, de főleg a Testről és lélekről után a Jupiter holdja felteszi az i-re a pontot, és a magyar filmek iránti érzéseim ismét mély letargiába fognak süllyedni, de aztán az a helyzet, hogy kellemeset csalódtam. A három közül ez jött be legjobban, aminek minden bizonnyal az is lehet az oka, hogy ennek ültem neki a legkisebb elvárásokkal. Eleve már a mai helyzetben, migránsokat emlegetni minimum kétesélyes dolog, azt gondoltam, ez valami bújtatott vagy kevésbé bújtatott propagandafilm lesz - már csak azért is, mert eleve úgy indul a promo, hogy egy fiatal migráns fiút a rendőrök lelőnek a határon - de szerencsére ez az egész mozi, annak története az alaphelyzetéből kilépve próbál távolságot tartani. Ahogy a srácot lelövik, az totál hiteles (igaz, tiszta Amerika), de aztán ahogy továbbra is az egész migránskérdést kezeli, teljesen rendben olt számomra. Sőt, egy idő után a srác inkább tűnt egy fura mutánsnak, aki akár az X-filmekből pottyant Magyarországra... a kérdés pedig inkább az volt, mihez kezd a környezete vele.

Ez pedig tetszett. Jó volt az alkoholista (ez legalább itthon hihető) orvos karaktere, ahogy próbál pénzt keresni a srác képességeivel. Jó volt az egész őrült rohanásos, rejtőzködéses, nyomozásos dolog, a thriller beütés működött. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ő most a srác akkor angyal, vagy mi (mutáns), de néhány gondolat vele kapcsolatban kifejezetten tetszett (pl "Az emberek már nem néznek fel"), a srác pedig jól játszott. Jó volt látni Cserhalmit is, bár a rendőrség/hatóság kissé béna volt - tudjuk be annak, hogy anno a Keleti Pu időszakában nagy a káosz itthon. Az egész sztori tudott érdekelni, nyomokban ugyan tartalmazott "hungarian feelinget", de tűréshatáron belül. Azt mondjuk még mindig nem értem, miért nem lehet magyar filmet csinálni dugás nélkül, ez a jancsói örökség része, de talán majd kihal ez is velük együtt.

Messze van attól, hogy újranézzem, de egyszer jó volt. Jobb, mint vártam.75%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Feb. 26, 2018 3:28 pm

R2-D2 írta:

Niwrok írta:
.
Jupiter holdja

Ahhoz képest, hogy ez egy menekültes fantasy (na, ilyen kategória aztán még sehol a világon nem volt, az tuti  Smile ), és hogy Mundruczó Kornél rendezte, akinek a műveivel azért nem ápolok szoros barátságot, még egészen sok pozitív elemet sikerült benne felfedezni. A határátlépés közben szerzett halálos lövés mellékhatásaként különleges erőre szert tevő szír fiú és az belőle minél nagyobb hasznot remélő, amúgy is könnyen megvehető orvos párosának története ugyanis megfelelően kalandos és látványos lett, sok szép kameraváltással és vágatlan jelenettel. Igazán csak a végét untam, a hoteles rész erősen túl lett nyújtva, ami viszont mostanra már egyszerűen a halálom, az a magyar filmben magyarul utószinkronizált külföldi színész, mert totál zavaró és hangulatromboló egyszerre.


6/10

Már kezdtem aggódni, hogy a Kojot, de főleg a Testről és lélekről után a Jupiter holdja felteszi az i-re a pontot, és a magyar filmek iránti érzéseim ismét mély letargiába fognak süllyedni, de aztán az a helyzet, hogy kellemeset csalódtam. A három közül ez jött be legjobban, aminek minden bizonnyal az is lehet az oka, hogy ennek ültem neki a legkisebb elvárásokkal. Eleve már a mai helyzetben, migránsokat emlegetni minimum kétesélyes dolog, azt gondoltam, ez valami bújtatott vagy kevésbé bújtatott propagandafilm lesz - már csak azért is, mert eleve úgy indul a promo, hogy egy fiatal migráns fiút a rendőrök lelőnek a határon - de szerencsére ez az egész mozi, annak története az alaphelyzetéből kilépve próbál távolságot tartani. Ahogy a srácot lelövik, az totál hiteles (igaz, tiszta Amerika), de aztán ahogy továbbra is az egész migránskérdést kezeli, teljesen rendben olt számomra. Sőt, egy idő után a srác inkább tűnt egy fura mutánsnak, aki akár az X-filmekből pottyant Magyarországra... a kérdés pedig inkább az volt, mihez kezd a környezete vele.

Ez pedig tetszett. Jó volt az alkoholista (ez legalább itthon hihető) orvos karaktere, ahogy próbál pénzt keresni a srác képességeivel. Jó volt az egész őrült rohanásos, rejtőzködéses, nyomozásos dolog, a thriller beütés működött. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ő most a srác akkor angyal, vagy mi (mutáns), de néhány gondolat vele kapcsolatban kifejezetten tetszett (pl "Az emberek már nem néznek fel"), a srác pedig jól játszott. Jó volt látni Cserhalmit is, bár a rendőrség/hatóság kissé béna volt - tudjuk be annak, hogy anno a Keleti Pu időszakában nagy a káosz itthon. Az egész sztori tudott érdekelni, nyomokban ugyan tartalmazott "hungarian feelinget", de tűréshatáron belül. Azt mondjuk még mindig nem értem, miért nem lehet magyar filmet csinálni dugás nélkül, ez a jancsói örökség része, de talán majd kihal ez is velük együtt.

Messze van attól, hogy újranézzem, de egyszer jó volt. Jobb, mint vártam.


75%

Meglep... de az ugye miért lenne baj Wink ... Azt hittem, ha a menekültes téma nem is, a vallásos áthallások akkor is ráverik a lakatot erre a filmre nálad, aztán meg látod, sorra jönnek azok, amik neked jobban tetszenek, mint nekem.

Azért meg két film után ne ess már vissza a "letargiába" az előtte levő öt neked tetsző magyar film után Smile . Ha mégis úgy éreznéd, jön a roham, tartsd magad mellett például a Kőmajmok házát, ambuláns esetekre Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Feb. 26, 2018 3:38 pm


Niwrok írta:


Meglep... de az ugye miért lenne baj  Wink ... Azt hittem, ha a menekültes téma nem is, a vallásos áthallások akkor is ráverik a lakatot erre a filmre nálad, aztán meg látod, sorra jönnek azok, amik neked jobban tetszenek, mint nekem.

Azért meg két film után ne ess már vissza a "letargiába" az előtte levő öt neked tetsző magyar film után  Smile . Ha mégis úgy éreznéd, jön a roham, tartsd magad mellett például a Kőmajmok házát, ambuláns esetekre  Smile .

.

Ahogy látod, a menekültes, vallásos témát kiváltottam mutánssal... tongue

Ja, persze, de végülis egyik sem volt nézhetetlen, inkább már majdnem azt várom néha, hogy mindegyik megüsse a nemzetközi szintet. Hogy ne legyen annyira magyar, mint anno régen mind volt. A Kojot sem volt rossz, csak most annyira nem jött be, mint neked... mindenesetre azt hiszem egy kis szünetet tartok. Még majd a Kincsemet vadászom le, az érdekel, meg akkor a Kőmajmok. Aztán pici pihi. peace


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Feb. 26, 2018 4:25 pm

R2-D2 írta:

Niwrok írta:


Meglep... de az ugye miért lenne baj  Wink ... Azt hittem, ha a menekültes téma nem is, a vallásos áthallások akkor is ráverik a lakatot erre a filmre nálad, aztán meg látod, sorra jönnek azok, amik neked jobban tetszenek, mint nekem.


Ahogy látod, a menekültes, vallásos témát kiváltottam mutánssal... tongue


Ja, tudom, az már az Alkonyatnál is működött Very Happy .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Örök tél   Szer. Feb. 28, 2018 6:01 pm

.
Örök tél

Ha észben tartom, hogy tévéfilmnek készült, és hogy legalább el lehet mondani utána, hogy van játékfilmes, akit foglalkoztat a gulág témája, akkor úgy jó, ahogy van. Lehetett volna persze drámaibb, több sorsot is bemutathatott volna, akár csak egy barakkon belül, nem csak azt az ötöt-hatot, ahogy külsőségeiben is átadhatta volna az ottani szenvedést és kilátástalanságot, de amit így átad, az is éppen elég.


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Stronger   Hétf. Márc. 05, 2018 6:55 pm

.
Stronger

Amikor a Patriot's Day-t néztük, az volt a közös megállapítás, hogy nagyon erős képekkel, drámával, jó akciókkal sikerült bemutatnia a 2013-as bostoni maratonon történt robbantásos merényletet és az elkövetők utáni hajszát. Aki csak látta, biztosan emlékszik például a robbanások utáni pánikra, a vérben és húscafatokban fekvő, rémült emberekre, talán arra gondolva, hogy az áldozatok hozzátartozóira, vagy a túlélőkre, a sebesültekre milyen kemény napok, hónapok és évek várnak. Az egyik közülük Jeff Baumann volt... ez az ő története.

Az akkor 27 éves Jeff azért ment ki a célhoz, hogy egy transzparenssel próbálja lelkesíteni a futók között levő barátnőjét, Erint, akivel akkor a se veled-se nélküled kapcsolata holtponton volt. Így viszont mindössze pár méterre állt az egyik bombától, ami szétroncsolta mindkét lábát, arra kényszerítette az orvosokat, hogy térd felett amputálják a csonkokat. Már ezen keresztül is éppen elég drámát lehetne mutatni, ahogy Jeff feldolgozza a traumát, megszenved a rehabilitációkkal, a művégtagokkal, miközben túlélőként tömegek ünneplik és tekintik inspirációnak, amivel ő nem nagyon tud mit kezdeni... arról nem is beszélve, hogy Jeff szerepében mindezt a kettősséget Jake Gyllenhaal adja át a nézőknek. Remek húzással viszont sikerült hatványozni az érzelmeket, kiszélesítve a fontosabb szereplők körét. Így kerül jobban bemutatásra Jeff meglehetősen prosztó-félalkesz családja, akik például vallásos áhítattal tekintenek Oprah Winfrey-re (az nálunk kb. olyan, mintha valaki a Maunika-showtól várna szellemi iránymutatást...), és így természetesen sokkal inkább leköti őket a hírverés, mint hogy a sráccal foglalkozzanak, aki egyedül a WC-t sem tudja használni. Ott van Erin, aki láthatóan folyamatosan őrlődik az ápolónői hivatása (hogy Jeff a mindennapokban mennyire rá van utalva az ő segítségére), a pislákoló szerelme, és aközött, hogy Jeff személyisége, a dolgokhoz való hozzáállása és a családjához idomulása már akkor sem tetszett Erinnek, amikor Jeffnek még volt lába, és ezen nem változtatott, hogy most már nincs. De még az olyan epizódszereplők is, mint Carlos olyan kemény sorsokról mesélnek pár percben, hogy kicsit kibővítve azzal meg lehetne tölteni egy egész filmet.

Mert a "hős" sokféle lehet...


8/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Kedi   Csüt. Márc. 08, 2018 8:49 pm

Niwrok írta:

R2-D2 írta:
.
Kedi - Isztambul macskái

Mindig is inkább macskás voltam, mint kutyás, a mostani, Zserbó nevű kiscica előtt együtt lakott velünk Szimba, aki 15 évig boldogított minket... így nem is volt kérdés, hogy ezt nekem látni kell. Még akkor is jól éreztem volna magam, ha csak 70 percen keresztül cicákat mutattak volna, de így, hogy ez egyszerre volt körkép Isztambul kevéssé ismert (humán) közegeiről, még inkább tetszett, még inkább érdekes volt. Amellett, hogy ez egy végtelenül cuki és aranyos film, van bizony olyan háttere is, amit nem ártana néhány embernek megszívlelni... nekem tök bejött.


Én is inkább macskásnak vallom magam, de nincs viszonyítási alapom, mert azt sem volt nálunk.
Mivel nem pontoztad, gondolom inkább egy kedves doku, mint "valódi" film, így igazán csak az említett "háttér" csigázott fel.


Tévedtem Smile . Érdekes volt a macskák és az emberek évezredes hagyományra visszatekintő együttélése a tengerparti városban, de az fogott meg kevésbé. Az is, de inkább az, ahogy a macskák személyiségét meg a velük foglalkozó emberek sorsát, gondolatait bemutatták.

Hangulatos, kedves film volt.

Köszi!

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3942
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Csüt. Márc. 08, 2018 9:09 pm

Niwrok írta:

Kedi - Isztambul macskái

Tévedtem  Smile . Érdekes volt a macskák és az emberek évezredes hagyományra visszatekintő együttélése a tengerparti városban, de az fogott meg kevésbé. Az is, de inkább az, ahogy a macskák személyiségét meg a velük foglalkozó emberek sorsát, gondolatait bemutatták.

Hangulatos, kedves film volt.

Köszi!

.


egyetért

Szerintem is. Tök jó volt nézni, hogy emberek ekkora tömege így szereti az állatokat (macskákat). Smile

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Csüt. Márc. 08, 2018 9:42 pm

R2-D2 írta:

Niwrok írta:

Kedi - Isztambul macskái

Érdekes volt a macskák és az emberek évezredes hagyományra visszatekintő együttélése a tengerparti városban, de az fogott meg kevésbé. Az is, de inkább az, ahogy a macskák személyiségét meg a velük foglalkozó emberek sorsát, gondolatait bemutatták.

Hangulatos, kedves film volt.

Köszi!


egyetért

Szerintem is. Tök jó volt nézni, hogy emberek ekkora tömege így szereti az állatokat (macskákat). Smile


Igen, jól látszott ebben, hogy ez leginkább összeszokottság, kölcsönös együttműködés és egy kevés egymásra utaltság. A macskákban is benne van az a tisztes távolságtartás, csak annyira avatkoznak az emberek életébe, amennyire azok is elfogadják, és az emberek is időt szántak arra, hogy kiismerjék, melyik macskához hogyan lehet közelíteni, nem csak a cipőjüket hajigálják, hogy "Büdös dög! Sicc!" Smile .

Technikailag is jó volt. Többször is feltűnt, milyen gördülékeny a kameraváltás, a vágás, ami azért egy kóbor macskákról szóló filmnél igencsak kihívás lehetett.


Plusz annyi hozadéka lesz annak, hogy láttam, hogy egy kicsit előrébb került a listámon a Bob, az utcamacska Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2848
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Ritual (2017)   Pént. Márc. 09, 2018 8:09 pm

.
The Ritual

Négy negyven körüli, többségében már családos barát, akik nemrég vesztették el ötödik társukat tragikus körülmények között, úgy döntenek, hogy Rob emlékének ajánlva egy gyalogtúrát tesznek a Svédország és Norvégia közötti Királyok útján. A túra a hideget, az esőt és a távolságot leszámítva nem okoz nekik nagyobb gondot, de két nappal a végállomásra érkezés előtt egyiküknek kimegy a bokája, és hogy ne kelljen végigvánszorogni vele még két hegygerincen, úgy döntenek, hogy lerövidítik az utat egy közeli erdőn keresztül. Ahogy az ilyen filmekben ez lenni szokott, ez nem bizonyul túl jó döntésnek. Az egybemosódó, sűrűn nőtt fák között folyamatosan gyanús zajokat vélnek hallani, és amikor az eső elől menekülve betörnek egy elhagyatottnak tűnő faházba, mintha magukra haragítanának valamit... valami ősit...

Leginkább a Blair Witch-re emlékeztetett némi Sziklák szemével fűszerezve, mindkettőből azt mentve át, ami igazán jól működött ezekben a filmekben. A "normál" eltévedést, az elveszettség érzését, a zseblámpás bolyongásokat az erdőben remekül fokozták a rémálmok és a látomások, bár nekem jobban tetszett volna, ha nem csak egy szereplőre koncentrál a film végig, hanem a többiek szemén keresztül is bemutatnak ezt-azt. A fenyegetés jól lett felépítve, nagyon jók a kísérő kellékek, a totemek, aztán ahogy valóssá válik a félelem tárgya, az is elég ütős... de a kamera többet időzik a csodaszép norvég erdőn, mint amennyit a szereplőkön, ezért lettek volna még tartalékok a filmben.


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   

Vissza az elejére Go down
 
Általános film topik
Vissza az elejére 
36 / 41 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Next
 Similar topics
-
» Nesumika
» Nariko - Avagy a verebek újra szállnak
» Part 14 / 6
» Exiles - Száműzöttek
» A Vérfarkasokról általában

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: