Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Általános film topik

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 33 ... 42  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Spectral   Csüt. Dec. 15, 2016 3:59 pm

.
Spectral

A közép-kelet európai bevetésre érkező amerikai katonák egy csoportja nem elég, hogy feszült polgárháborús helyzettel találja magát szembe, de egy olyan jelenséggel is, amire semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudnak szolgálni, viszont a puszta fizikai kontaktus is a katonák azonnali halálával jár. Érzékelni is csak azért tudják, mert egy új éjjellátó képpé tudja alakítani a mindenféle elektromágneses hullámokat, ezért a legjobb ötletük az, hogy elküldetnek a szemüveg feltalálójáért, találja ki az, mit is lát a gépe. A tudós aztán egy mentőakció keretében csatlakozva az osztaghoz maga is kénytelen megtapasztalni, micsoda pusztításra képesek ezek a humanoid energiagócok, és rövidesen már harctéri MacGyverként kell minden leleményességét bevetnie, ha túl akarja élni ezt a bevetést.

Ahhoz képest, hogy mennyire hihetetlenül ostoba sztorija van (már a moldáv polgárháború közepette nyíltan kommandózó amerikai hadseregtől is felszaladt a szemöldököm, nem hogy a kísérleti spektrumérzékelőn megjelenő "szellemektől", hát még később a 2 fős "civil lakosságtól" és az ún. "fordulatoktól"), és hogy némelyik CGI ultragáz (pl. ahogy a kondenzcsíkot húzzák magukkal a szellemek, az egyszerűen ronda), meglepően jól szórakoztam rajta. Ennek részben az az oka, hogy az akciójelenetek többsége nem pusztán látványos, hanem dinamikus is (az aknás részt vagy a tank "szétverését" szerintem a nagy blockbusterek némelyike is megirigyelhetné), és még némi feszültség is akad abban, ahogy a katonák tanácstalanul állnak az észrevétlenül gyilkoló szellemek előtt. A másik a helyszín, ugyanis megint Budapest lett a fő díszlet, de ezúttal nem csak rövid snittek erejéig, hanem sokszor a pesti utcákon, épületekben játszódik, némelyik jelenet még madártávlatból is megmutatja, és sokat dolgozott rajta a stáb, hogy a bedigitalizált romokkal egy háború dúlta város képét megteremtsék.

Szóval a Spectral egy Black Hawk Down-light energiaszellemekkel, Budapest módra. Ezt így leírva még jobban meglep, hogy tetszett, de így van...

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Anthropoid   Pént. Dec. 16, 2016 9:22 pm


Anthropoid


Most sajnálom csak igazán, hogy esélyem sincs bővebb ajánlókat írogatni... Crying or Very sad ugyanis erről a filmről tényleg lehetne írni. Méghozzá jókat, nagyon jókat, jó alaposan bemutatva és körbejárva a hátteret, mindent.

A Metro Manila rendezője, Sean Ellis hozta tető alá (írta és rendezte) ezt a cseh-angol-francia mozit, ami egy eddig számomra teljes ismeretlenségbe burkolódzott második világháborús eseményről szól. Nevezetesen egy bizonyos náci tiszt, Heydrich elleni merényletről, amit 1942 június 4-én hajtottak végre ellene Prágában - nekem már az is újdonság volt, hogy ő volt akkor a harmadik ember a Birodalomban. Szóval az Antropoid hadműveletre keresztelt akció keretében egy cseh és egy szlovák ejtőernyős, akiket az Angliába emigrált cseh kormány dobott le Prága közelében azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a Prágai Mészárosnak nevezett Heydrichet - a két fiatal pedig tűzön vízen keresztül próbálja véghezvini a tervet. Prágában azonban nem mindenki örül ennek, a cseh ellenállás is megosztott - jó okkal és jogosan tartanak a véres bosszútól: a film egyik központi témája egyébként pont ez a dilemma. Márminthogy egy véreskezű náci megölése (aki helyett tucat másik jöhet) megér-e több ezer ártatlan cseh áldozatot - konkrétan egy egész falu kiirtását... scratch

Josef Gabcik (Cillian Murphy) és Jan Kubis (Jamie Dornan!!!) valós személyek, ahogy utánaolvastam a neten (megint csak szigorúan a film után!!!), a film cselekménye pedig tényleg így történt, ahogy történt. Az első egy óra icipicit talán nyögvenyelősebb, hosszabb a kelleténél, viszont miután megtörtént maga a támadás, onnantól egy percre nem ereszt a mozi. Feszült, izgalmas, drámai: tényleg nem lehet tudni, túléli-e valaki a kalandot. Vajon az élet volt-e olyan kegyes a támadókhoz, hogy hőst csinált belőlük, vagy maradnak mártírok?? Rohadt jó az egész finálé, templomostól, mindenestől, a korrajz, díszletek kiválóak, az amerikai giccsparádé is hiányzik - nem is értem, erről a filmről megint miért csak egy baráti ajánlóból kellett értesülnöm.

80%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Pént. Dec. 16, 2016 9:49 pm

R2-D2 írta:

Anthropoid

A Metro Manila rendezője, Sean Ellis hozta tető alá (írta és rendezte) ezt a cseh-angol-francia mozit, ami egy eddig számomra teljes ismeretlenségbe burkolódzott második világháborús eseményről szól. Nevezetesen egy bizonyos náci tiszt, Heydrich elleni merényletről, amit 1942 június 4-én hajtottak végre ellene Prágában - nekem már az is újdonság volt, hogy ő volt akkor a harmadik ember a Birodalomban. Szóval az Antropoid hadműveletre keresztelt akció keretében egy cseh és egy szlovák ejtőernyős, akiket az Angliába emigrált cseh kormány dobott le Prága közelében azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a Prágai Mészárosnak nevezett Heydrichet - a két fiatal pedig tűzön vízen keresztül próbálja véghezvini a tervet.

80%


Ezt felírtam, mert Ellis filmjeit szeretem.
Te meg szerintem dobd a listára a Spectralt, ha eddig nem tetted volna meg, mert ha jól emlékszem, te nézted a Halo-filmeket, és annál szerintem jobb.

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Pént. Dec. 16, 2016 10:42 pm

Niwrok írta:


Ezt felírtam, mert Ellis filmjeit szeretem.
Te meg szerintem dobd a listára a Spectralt, ha eddig nem tetted volna meg, mert ha jól emlékszem, te nézted a Halo-filmeket, és annál szerintem jobb.

.

Oké. Smile

Amúgy nekem inkább az A legsötétebb óra ugrott be róla... hmmm

A Halo-filmekből csak egyet láttam, nem is igazán értettem az egész világot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Sense8 - A Christmas Special   Hétf. Dec. 26, 2016 1:10 am

.
Sense8 - A Christmas Special

Magáról a Sense8 sorozat első évadáról már a maga helyén írtam, ahogy valószínűleg a második évadról is ott fogok, ez a kis "különkiadás" viszont annyit nem mozdított előre a sztorin, hogy egymagában érdemes lenne írni róla, főleg nem megvárni vele a májusban esedékes folytatást. Aki nem látta, olvasta vagy emlékszik, a Sense8 a Wachowski-"nővérek" tévés menedéke lett a mozis bukták után, amiben nyolc, különleges képességgel megáldott/megvert ember van a középpontban, akik szétszórva élnek a világban, de mert azonos pillanatban születtek, a tudásukat, tapasztalataikat át tudják adni egymásnak... most már akár tudatosan is.

Mindazt, ami ebben az epizódban történik, csak azért történhet meg, mert Will próbál elbújni heroin segítségével az üldözőik elől, mert az ő érzékeire már rá tudnak hangolódni, így akaratlanul is eszköz lehetne a lehallgatásban, ezzel leleplezve, hogy hol vannak a többiek... igaz, így ő is egyre többet tud meg a rájuk vadászókról. A többiek így ráérnek a saját kis ügyeikkel foglalkozni, Kala a félresikerült házasságával, Lito a coming out következményeivel, Wolfgang a berlini alvilág egyre feszültebb légkörével, Capheus a buszával. Ezek inkább csak arra jók, hogy vissza lehessen egy kicsit idézni, hogy mi hogyan is volt, illetve hogy többet lehessen látni a "testcserékből", amit remélem, legközelebb már készségszinten és gyakran akar a stáb használni. Paradox módon a legtöbb akciójelenet Sunhoz kapcsolódik, aki a legkevésbé mozoghat szabadon, lévén az egész epizódot a szöuli börtön egyik magánzárkájában tölti, mert mindenki őt hívja, ha bunyóra kerül a sor. Mindezek között pedig a már jól ismert tájképek, "no comment" jelenetek vannak, illetve egy csomó ünneplés képei, hogy a nyolc sensate hogyan tölti a szülinapját, a karácsonyt és a szilvesztert.

Tényleg csak függelék, amiben még a szokásosnál is több az üresjárat, pontosabban a pusztán "feel-good" jelenetek (van egy "öt perc buli - öt perc orgia" kombó, ami már tényleg túlzás volt), de a hangulatát és a sztoriszálak többségét még mindig bírom.

6,5/10

Én most ezzel kívánok Boldog Karácsonyt még erre az egy napra az itteni olvasóknak és íróknak   cheers  !
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Autopsy of Jane Doe   Pént. Dec. 30, 2016 4:54 pm

.
The Autopsy of Jane Doe

Egy gyilkosságsorozat helyszínén, ahol a házban lakó idős párt és az azon felújítást végző vállalkozót lemészárolták, a rendőrség a pincében még egy holttestet talál, egy ismeretlen nőét, félig beásva a földbe. "Jane Doe" még a laikusok számára is friss hullának tűnik, külsérelmi nyomok nélkül, ezért a nyomozók nem értik, hogy mitől halt meg egyáltalán, és hogyan került a házba. A feladat, hogy ezt kiderítsék, a több generációs múltra visszatekintő, jelenleg apa és fia által vitt temetkezési és halottkémi vállalkozásra vár. A boncolás során egyre bizarrabb sérülések derülnek ki a nőről (pl.: törött ízületek, kivágott nyelv), amik csak fokozódnak a belső szervek vizsgálata során.

Horror-ínséges időszakokra elmegy, mert maga Jane Doe "kicsomagolása", a háttere érdekes, ahogy az azt kísérő "halottszemle" is. Viszont a bevezető a srác barátnőjével majdnem felesleges, az ijesztgetések között is akadnak bénák (van egy, ami csak arról szól, hogy a füstös homályban rángatják a kamerát, mint a veszedelem), a jobb napokat látott Brian Cox-nak és Emile Hirsch-nek pedig sajnos kevés fogalma van róla, hogyan is kéne viselkedni és félni egy horrorfilmben, ráadásul több olyan hangulatromboló kellék is akad benne, mint az a dalocska. A végén pedig, ahogy a semmi is képes csilingelni, azt már csak kinevetni tudtam.

5,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Szomb. Dec. 31, 2016 1:12 am

Niwrok írta:

A játszma / The Call Up

3/10

Gondoltam  Smile . Ettől még megnézheted, hiszen nem mindig látjuk "ugyanazt" a filmet  Smile .
.

ENNYIRE nem volt rossz. Leginkább az irtó béna karakterek akasztottak ki a hisztijeikkel,no meg hogy fingom nincs, ennek mi volt az értelme... hmmm
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Szomb. Dec. 31, 2016 1:25 am

R2-D2 írta:

Niwrok írta:

A játszma / The Call Up

3/10


ENNYIRE nem volt rossz. Leginkább az irtó béna karakterek akasztottak ki a hisztijeikkel,no meg hogy fingom nincs, ennek mi volt az értelme... hmmm


Pedig leírtam, mi az "értelme": "kétdimenziós karakterek lövöldöznek másfél órán keresztül a háromdimenziós térben" Smile .

Mert mennyire volt rossz Smile ? 3,5/10? Ha annyi is, vedd úgy, hogy az a fél pont az semmi Smile .
Nekem annyira volt rossz, hogy majdnem minden szempontból elpazaroltnak tartottam nem csak a rá szánt pénzt, de az időt is.

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Szomb. Dec. 31, 2016 1:39 am


Niwrok írta:

A játszma / The Call Up

Pedig leírtam, mi az "értelme": "kétdimenziós karakterek lövöldöznek másfél órán keresztül a háromdimenziós térben"  Smile .

Mert mennyire volt rossz  Smile ? 3,5/10? Ha annyi is, vedd úgy, hogy az a fél pont az semmi  Smile .
Nekem annyira volt rossz, hogy majdnem minden szempontból elpazaroltnak tartottam nem csak a rá szánt pénzt, de az időt is.

.

lol!

Én ennél magasztosabb értelmet kerestem benne... tongue leginkább azt, hogy mire ment ki az egész. Csak egy gazdag fasz szórakozására?? Ahhoz minek kellet ekkora felhajtás??

Ugye, én eleve nem adtam pénzt érte, úgyhogy azt nem sajnáltam rá, de egyébként elvoltam vele. Vizualitása, hangulata kifejezetten tetszett, én nem játszok ilyeneket, úgyhogy nekem egy tök idegen világba tett utazás volt. Ha nem nyávogtak volna benn annyit (először a szakállas faszi még az elején, aztán a csaj, aztán a dagi), no meg ha icipici logikát találtam volna abban, hogy miért pont ők pont ott... akkor még lehet, tetszett is volna. Tudod, végig az járt a fejemben, hogy mennyire szeretjük mi ezt a "Kis társaságot összezárni valami OK miatt, és hagyni, hogy eszkalálódjon a feszültség köztük, majd a végén megmagyarázni, milyen büntiből vannak ők ott" típúsú filmeket - nos, ezt vártam az utolós percig, de ez, így nem jött.

Miután viszont ennek egy része megvolt, ezért ez most nem fájt. Ha mindenképp ragaszkodsz az értékeléshez, én 60 %-ot simán adok neki. peace
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Hétf. Jan. 02, 2017 5:24 pm

R2-D2 írta:

Beépülve - Az Escobar ügy

Már a cím is totál becsapós, ennek, így, ilyen történettel nem sok köze van kedvenc kolumbiai drogbárónkhoz, ő maga kb 10 másodperces cameoban képviselteti csak magát a filmben. Egyébként ha nem láttam(láttuk) volna a két évadnyi Narcost, akár még le is nyűgözhetett volna a Beépülve, de így, ennyi háttérismerettel, ekkora tapasztalattal a témában csak egy zavaros és felületes maszlag lett.

A mozi eleje totál káosz. Fél óráig fogalmunk sincs, ki kivel és miért van, a korrajzhoz igazított fejek, pajeszok, ruha sem segít megkülönböztetni egymástól a jó és rosszfiúkat. Nincs egy igazán karakteres arc, akit meg lehetne jegyezni, pillanatképek vannak egymás után egy-egy elfogásról. A legelején a faszi hasán lévő sebet a mai napig nem értem, pedig azt a részt direkt kétszer néztem, meg.

70%


"Zavaros és felületes maszlag"... akkor már nem is nagyon kell írnom semmit.
Nekem is az volt a bajom, hogy követhetetlenül csapong a szereplők között, úgy, hogy néha egy jelenet, vagy akár egy snitt alapján kéne megjegyeznek, hogy ez a pofa most drogkereskedő vagy bankár. A képi világ szétszínezésétől kiégett a szemem, és még csak "Walter" sem jelentett vigaszt. Pedig egyébként a beépülős sztori jó (főleg a végkifejlettel), és többségében a színészi alakítások is tetszettek.

6/10

U.i.: A mikrofon zárlatos lett, az égette a sebet Bob mellkasába. Amikor leveszi az inget, akkor látszik, ahogy szikrázik.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Race   Kedd Jan. 03, 2017 1:46 am


Race


1936-ban, a berlini olimpián egy néger srác rendesen beleszart a náci propagandába, és példátlan módon négy aranyérmet is nyert atlétikában. Ő volt Jesse Owens, akiről megmondom őszintén, én eddig még nem is hallottam - pedig csupán egy ember volt képes megismételni eddig, amit ő csinált... az az egy ember pedig egy bizonyos Carl Lewis. Mindketten egy olimpián szereztek 100m, 200m, távolugrás és 4x100m váltó aranyat - mégis, míg utóbbi jóemberről tudni lehet, előbbiről alig esett szó.

Nos, a Race című film, Stephen Hopkins (érdemes ránézni, miket csinált eddig yeah ) rendezésében ennek a fiatal néger srácnak a négy aranyával foglalkozik - mégpedig a jól megszokott sportfilmek dramaturgiájával. De ezen felül két egészen érdekes aspektusa is van a mozinak, ami miatt mindenképp érdemes megnézni: az egyik természetesen a náci olimpia, annak körítése, mit, hogyan manipuláltak Goebbelsék, hogy eladható legen a játékok a nagyvilág számára. Zseniális korrajzban kiváló karakterek (Goebbels borzongató), egy igazán elgondolkodtató és korrekten kritikus hangvételű kórkép - ami azonban még így is eltörpül az USA aktuálpolitkiai viszonyai mellett. Több filmet is néztünk itt már a feketék emancipációjáról, de minden egyes alkalommal mellbe képes vágni az a tény, ahogy a XX-ik században bántak a négerekkel a "demokrácia (export) fellegvárában". Hogy egy négyszeres olimpiai bajnoknak az elnök nem gratulál (a szóbeszéd szerint ellenben Hitler a színfalak mögött igen), sőt, a teherliften kell neki felmenni a saját tiszteletére rendezett fogadásra. Volt néha olyan gondolat a fejemben, miszerint nem is állt egymástól messze a német és az amerikai faji ideológia... Shocked

A mozival különösebb bajom nem volt, jó színészek, tök jó korrajz, viszont nem minden szakaszában tudott lekötni. Sportdrámaként talán nem vájt elég mélyre a faji kérdésben, icipicit talán hosszú is, de mindenképp értékes film: arra mindenesetre jó volt, hogy 80 évvel később méltó emléket állítson egy nagy sportolónak - megadja azt a tiszteletet, amit akkor nem kapott meg, mikor legnagyobb szüksége lett volna rá.75%.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Kedd Jan. 03, 2017 7:14 am

R2-D2 írta:

Race

1936-ban, a berlini olimpián egy néger srác rendesen beleszart a náci propagandába, és példátlan módon négy aranyérmet is nyert atlétikában. Ő volt Jesse Owens, akiről megmondom őszintén, én eddig még nem is hallottam - pedig csupán egy ember volt képes megismételni eddig, amit ő csinált... az az egy ember pedig egy bizonyos Carl Lewis. Mindketten egy olimpián szereztek 100m, 200m, távolugrás és 4x100m váltó aranyat - mégis, míg utóbbi jóemberről tudni lehet, előbbiről alig esett szó.

A mozival különösebb bajom nem volt, jó színészek, tök jó korrajz, viszont nem minden szakaszában tudott lekötni. Sportdrámaként talán nem vájt elég mélyre a faji kérdésben, icipicit talán hosszú is, de mindenképp értékes film: arra mindenesetre jó volt, hogy 80 évvel később méltó emléket állítson egy nagy sportolónak - megadja azt a tiszteletet, amit akkor nem kapott meg, mikor legnagyobb szüksége lett volna rá.

75%


Hallani már hallottam Jesse Owensről, meg a körülményekről is, ahogy nyert, de ettől függetlenül biztosan érdekes lesz megtudni majd pár újabb részletet, ha megnézem a filmet.

Mondjuk így elsőre a cím egyszerű kettőssége tetszik benne a legjobban.

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Forest   Szer. Jan. 18, 2017 9:31 pm

.
Sötét erdő / The Forest

Amikor Sara megtudja, hogy a Japánban élő ikernővére, Jess eltűnt, azonnal repülőre ül, hogy megkeresse. A kutatást nehezíti, hogy az erdő, ahol Jesst utoljára látták, misztikus félelem és rengeteg baljós legenda övezi, így a helyiek csak tisztelettel vegyes óvatossággal merik megközelíteni azt. A hiedelmek szerint azoknak a szelleme kísérti az erdőt, akiket éhínségek idején oda vittek meghalni, és azoké, akik később ott követtek el öngyilkosságot. Sara így nehezen talál idegenvezetőt, aki hajlandó bemenni vele az elhagyatottabb ösvényekre, de végül egy ausztrál újságíró és az erdész ismerőse elfogadja a felkérést, nem várt bonyodalmakat okozva. Egy másik legenda szerint ugyanis az erdő lelkei kihasználják az emberekben a szomorúságot és a gyászt, látomásokkal ragadva el őket... Saranak és Jessnek pedig bőven kijutott mindkettőből gyermekkoruk óta.

Ez is elég gyengécske horror lett, amit pár álombeli jump-scare, pár érdekesebb haluzás (pl.: a folyó) és a diáklány az erdőben dob fel a riogatós részben. Addig sokkal jobb volt a hangulat, amíg Sara el nem jut az erdőbe, mert Japán elég különleges háttér az egész szellemesdihez, addig még különösen szépen is fényképezett, és Natalie Dormerből is több látszik Smile .

6/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2875
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Pént. Jan. 20, 2017 9:13 pm

R2-D2 írta:

Haverok fegyverben

A film alapja megtörtént sztori, talán épp ezért annyira megdöbbentő az egész - mindenekelőtt az, hogy USA-ban gyakorlatilag vállalkozói igazolvánnyal (céggel) lehetsz fegyverkereskedő, sőt, a Pentagon napi szinten ír ki tendereket mindenféle hadi eszköz beszerzésére, és a tendereken bárki indulhat(ott). Agyrém az egész - a mozi pedig amellett, hogy egy qrva jó görbe tükre ennek, egy jó kis vidám kalandfilmbe csomagolja ezt a szatírát.

Igen, vidám, mert Efrain karaktere (és eljátszása is) egyszerűen zseniális, a film pedig hiába rokon a Wall Street farkasával illetve a Pain&Gainnel (azok egyfajta keveréke) azoknál sokkal jobb és szórakoztatóbb lett. Kevésbé ripacs, kevésbé fókuszál a megszerzett életszínvonalra, sokkal inkább basztatja a csőrünket az a gondolat, hogy basszus, ennyire nem lehet idióta a világ vezető (?) hatalma...

80%


Én meg ezt néztem meg az ajánlottakból, és nagyjából én is erre a 8 pontos szintre lőttem be, mert jól szórakoztam.

Mondjuk én azt hittem, hogy inkább magáról az üzletbe bekerülésről fog szólni, az talán egy kicsit jobban is érdekelt volna, ahogy elkezdenek bizniszelni a nagykutyákkal, mind így, hogy David szinte csak beleül a dologba, és majdnem végig "utánfutózik", miközben Efrain és Jonah Hill csinálják a showt. A kaland része bejött, ahogy próbálták a maguk primitív módszereivel helyrehozni, amit a kapcsolataik és a tapasztalatuk hiánya jelentett, és ezen belül az a kis montázs tetszett a legjobban, ahogy photoshopolták az iratokat, és sok mindent elmond a szakma érzékenységéről, hogy azokkal egy surmó masszőr meg egy dörzsölt kis g*ci bekábított három könyvvizsgálócéget.

De hát nem az idiótaság itt a kérdés, hanem a képmutatás, mert persze úgy kellett látszania, hogy nem üzletelnek az olaszok az irakiakkal, meg az USA Kínával, aztán mégis levajazódott itt párszázmilliónyi üzletecske. Ebből a szempontból egyébként Efrain figurája az egész film szimbóluma, azé, ahol az üzletben és a diplomáciában mindenki azt mondja, amit a másik hallani akar, a hátak mögött meg békésen egymásba csattannak a tenyerek... különben még éhen halna az összes fegyvercsempész.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3970
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: A fegyvertelen katona   Szomb. Jan. 21, 2017 1:14 am


A fegyvertelen katona


Azt hiszem, mindenkinek jobb, ha nem írok róla több oldalnyi anyagot - egyrészt azért, mert zömében ismétlés lenne, Niwrok kolléga remekbeszabott (és széles körben ismertté vált Wink ) írásának ismétlése... másrészt meg képtelen lennék mindazt a hit és vallásellenes indulatomat kihagyni az értékelésből, ami a mozi első harmadában maga alá temetett. És a végén még az jönne ki belőle, hogy számomra az A fegyvertelen katona rossz film lenne...

Nem az. Messze nem. Annak ellenére, hogy az első harmada kifejezetten idegesítő volt, a többi része letaglózóan nagyszerű: kb. onnantól, mikor istenről és a vallásról áthelyeződik a hangsúly a csatára. A bevezető szakasz szó szerint fájt, a srác valahogy annyira topa, szerencsétlen és azzal a bárgyú mosolyával tenyérbemászóan irritáló volt, hogy szinte kínszenvedés volt nézni. Erre jött rá az idióta vallássosága - szerencsére a kiképzés közben némi humorral sikerült háborgó lelkemet csillapítani. De ha ilyen arányú mix lett volna tovább, lehet, kijövök a moziból.

A sziklafal tetején aztán új film kezdődött: talán az eddigi legjobb, leghiteleseb, legintenzívebb háborús szcéna, amit valaha láttam. Kellő érzelmi töltet, brutális események, remek fényképezés - mestermű a maga nemében. Ekkor már Desmondhoz is máshogy sikerült hozzáállnom, az az idióta vigyor is eltűnt az arcáról: tátott szájjal bámultam a vásznat. Ez kenterbe veri a Ryan közlegény partraszállását, vagy az Iwo Jimát, de talán még a Rambo négyet is. Ha valakinek meg akarom mutatni, miért ne háborúzzon, ezt mutatom majd meg neki...

Úgyhogy nekem az A fegyvertelen katona csak háborús filmként értékelhető, annak viszont egészen kiváló. Mel Gibson rendezőként újfent remekelt.


85%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   

Vissza az elejére Go down
 
Általános film topik
Vissza az elejére 
24 / 42 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 33 ... 42  Next
 Similar topics
-
» Nesumika
» Nariko - Avagy a verebek újra szállnak
» Part 14 / 6
» Exiles - Száműzöttek
» A Vérfarkasokról általában

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: