Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Niwrok írásai 2.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 53 ... 57  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: A hatos / SIX S2   Vas. Szept. 02, 2018 6:48 pm

.
A hatos / SIX S2
A History Channel elvileg valós kommandósakciók felhasználásával készült katonás sorozata az az előző évadban ott ért véget, hogy a modern technikát a dzsihád érdekében jobban kihasználó akaró Michael Nasry mindenki elől rejtve maradt követője sikerrel hajtott végre egy merényletet a Nasry-t fogságba ejtő tengerészgyalogosok egyik tagja ellen, és ezt kamerásmobilra véve azóta vírusvideóként, majd a híradókban terjedni is kezdett.

Innen közvetlen folytatásként úgy kezd az évad, hogy miközben az aggódó katonák a kórházban várják a fejleményeket, már a bosszú jár a fejükben. Arra, hogy ki lőtt és hogy honnan jött a videó, kevés nyom van -és a hatóságok azt a keveset is félremagyarázzák a régi beidegződéseik alapján-, így inkább a másik végéről kezdik el a SEAL-esek felgöngyölíteni Nasry hálózatát. Teszik ezt azért is, mert rajta keresztül lehet a szinte mindenki elől rejtőzködő, a csak Herceg néven ismert dzsihádista vezetőt utolérni. Ehhez összekötőként kapnak maguk mellé egy CIA-ügynököt, Ginát, akinek a terrorelhárításon túl személyes elszámolnivalója is van a Herceggel. A fő probléma azonban az, hogy amíg "Bear" osztaga a Balkántól a Kaukázusig követi a Herceget azon infót alapján, amiket Gina a nagy túlélő és ügyes manipulátor Nasry-ból kiszed -főleg azok után, hogy a Herceg biztosíték gyanánt elraboltat egy olyan üzletembert, aki baráti kapcsolatot ápol az USA elnökével, így a kimentése minden más érdeket felülír-, közben úgy tűnik, hogy elfeledkeznek arról, aki az otthonukban, közvetlenül támadta meg őket... és akinek nem csak egy név van a listáján.

Akció szempontjából így megint futószalagon érkeznek a lelövésre váró martalócok, és bármennyire is látványos ez, bármennyire próbálják is megidézni egy jó rajtaütés rutinná gyakorolt taktikáját, bevallom, nekem ezek voltak a legkevésbé érdekesek. Nézni jó, mert tényleg jól meg lettek csinálva, de nálam ezeknek mindig van egy kicsit videojátékos hangulata, hogy csak X ellenfél lelövése után lehet csak a következő, eggyel nehezebb szintre menni, és ezt a sorozat is erősíti, ahogy például a kilencedik-tizedik "szinten" már légitámogatással lehet aprítani az ellent. Akkor már kíváncsibb voltam az ezekhez tartózó emberi és politikai körítésre. Előbbire jó példa volt a túszcsere helyszínéül szolgáló csecsen falu, utóbbit meg a CIA-féle szarkavarás és az új "mumus" kijelölésének nem is olyan enyhe propagandája határozza meg. Mert azért csak feltűnt az utóbbi években, ahogy a filmekbe, sorozatokba szép lassan visszaszivárog a szinte már nosztalgikus hidegháborús felállás, ahogy hirtelen megint minden mögött az oroszok (itt név szerint hozva Putyint) és az FSZB vannak, míg a muszlim fanatikusok és opportunisták mellett egyre gyakrabban bukkannak fel a mérsékelt iszlamisták, akik "normális" amerikai életet élnek, és még akár a vérüket és életüket is adják az USÁ-ért, mint "Fishbait".

Mert most legalább ő is megkapja a maga 15 percét, és ahogy egyébként a dráma, a katonák otthoni életének bemutatása is egyenletesebben lett elosztva. Chase és Fish mondjuk most sem kap túl nagy műsoridőt, amiből még mindig az az érdekesebb, ahogy a Harvardon végzett jogász a bevetések hatására megváltozik. Ugyanúgy fura volt egy kicsit az új csapattagként érkező Trevor, aki egyszerre volt nagyobb seggfej, mint Caulder, miközben jobban játszotta a nagy bölcset, mint Buddha, de mégis az marad meg a legjobban belőle, hogy a stáb leginkább ideológiai szócsőnek használta. Ő azért kerül be, mert Caulder egy sérülés miatt kényszerszünetet tart, és ez egyszerre adott a forgatókönyvíróknak lehetőséget, hogy aktuális közéleti témákkal foglalkozzanak (mint az észak-amerikaiak egyre durvább ópiátfüggősége (oxy), és az inkább az amerikai foci kapcsán előkerült agysérülések), és hogy azt is próbálják megidézni, milyen nehézségekkel néz szembe az a katona, aki egészségügyi okokból nem tudja folytatni a szolgálatot, hogy milyen lelki teher ez. Így ahogy az első évad karakterépítés szempontjából leginkább Joe sztorija volt, úgy lett ez a mostani Alexé, mert "Bear" nem nagyon jut egyről a kettőre a különköltöző asszonykájával, bárhogy próbálkoznak is akár szétmenni, akár újra összejönni, és az Ortiz-família is legtöbbször csak amiatt kerül képbe, mert a lányuk kamaszodik.

Nekem továbbra is bejött a sorozat, mind kommandós akciófilmként, mind katonás drámaként tetszett, bármennyire is érződik rajta a propaganda (amúgy melyik katonás filmen nem...). Mások nem így voltak vele, a gyér nézettség miatt a HC-nél nem terveznek további évadokat... és így, ez a 20 rész lezárás szempontjából viszonylag kerek, csak nem éppen egy happy-end.


8/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 02, 2018 8:49 pm

Niwrok írta:
.
A hatos / SIX S2

Nekem továbbra is bejött a sorozat, mind kommandós akciófilmként, mind katonás drámaként tetszett, bármennyire is érződik rajta a propaganda (amúgy melyik katonás filmen nem...). Mások nem így voltak vele, a gyér nézettség miatt a HC-nél nem terveznek további évadokat... és így, ez a 20 rész lezárás szempontjából viszonylag kerek, csak nem éppen egy happy-end.


8/10
.

Szegény ember, aki már ígérni sem tud, de elképzelésem sincs, mikor fogom ezt a szűk két évadot megnézni. Állandóan azt érzem, hogy soha nem érem utol magam a néznivalóban... Sad


De az biztos, hogy valamikor megnézem. peace


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Bletchley Circle S1-S2   Vas. Szept. 09, 2018 6:50 pm

.
The Bletchley Circle S1-S2
A II. világháború idején Susan néhány hasonlóan tehetséges társához hasonlóan Alan Turing csapatának tagjaként kódfejtéssel segített Angliának elérni az áhított győzelmet. Azóta eltelt közel egy évtized, az Enigma és a Bletchley a szigorú titoktartási nyilatkozatok homályába vész, Susan pedig kétgyerekes háztartásbeliként kódfejtéssel legfeljebb a keresztrejtvényekben találkozik... egészen addig, amíg az újságokat olvasva fel nem figyel egy különös "mintára", amiknek a felismerésében olyan jó volt. Az újságcikkek egy gyilkosságsorozatról szólnak, addigra a rendőrök már a negyedik fiatal női holttestet találják meg London elhagyatott részein, Susan pedig biztos benne, hogy ő rájött egy olyan összefüggésre az esetek között, amire talán még a rendőrség sem gondolt. Mivel azonban a Yard egy unatkozó, ámde élénk fantáziájú feleség figyelemfelhívó akciójának tartja az egészet már az első kudarc után, Susan úgy érzi, ha meg akarja akadályozni a gyilkost, akkor össze kell szednie a volt kolléganőit, hogy együtt próbálják megállítani a tettest.

Így indul ez a két évadosnak hirdetett, de amúgy mindössze hét részből álló, amúgy meg három (3-2-2 epizódos) történetet (már ez is külön kódfejtés Smile ) elmesélő angol sorozat leginkább három filmnek tűnik, érintőlegesen összefűzve. Olyan filmeknek, amik leginkább krimi-thrillerként állják meg a helyüket, hiszen a körülményekből adódóan itt tényleg klasszikus nyomozás folyik. Az első a már említett sorozatgyilkos utáni hajszát dolgozza fel, amit pár hónappal követ egy olyan gyilkosság hátterének felderítése, aminek a szálai egészen a hadseregig vezetnek, végül a harmadik során a részben megváltozott csapat egy embercsempész-hálózatot próbál leleplezni. Mindegyik sztoriban van valami, amiért azok érdekesek voltak, de nekem talán az első kettő jött be jobban, talán részben azért, mert Susan hiányában a hangulat egyik fontos eleme veszett el, a helyettesítője a kódfejtésben már nem jeleskedett annyira.

Ugyanis ez a kis társaság abból is különleges, hogy minden nőnek megvannak a maga "képessége", amivel besegít a nyomozásokba. Susannak ez az összefüggések már említett átlátása, a viselkedési minták gyors felfedezése, mellette a fiatal Lucy a fotografikus memóriájával volt elengedhetetlen része a csapatnak (annak minden előnyével és hátrányával), hiszen a rengeteg papíranyag, akták tonnáinak átnyálazása egyetlen szóért vagy névért maga a tű a szénakazalban, az pedig a magas körökig elérő Jean reszortja volt, hogy ezekhez az aktákhoz hozzá is jussanak. Talán Millie lógott ki nekem ebből a társaságból, mert őt használták talán a legkevésbé; a nyelvtudása és a színészi képességei miatt ő leginkább a beépülésekben jeleskedett, de abból igazán csak egy akadt.

Nekem azért legérdekesebb benne természetesen a történelmi vonatkozása volt, mert bár Bletchley maga csak utalások szintjén szerepel, de a hangulata benne van szinte minden mozzanatban, plusz mindegyik ügynek és/vagy a felderítésüknek is köze van a háború utóhatásaihoz. Vagy bevezetőnek, vagy az epizód későbbi menetében közvetlenül is szerepet kapnak az Enigmák és a kódolt üzenetek visszafejtése, de maga az is tetszett, hogy ezek a mások által csak lesajnált háziasszonyok milyen pengeéles logikával kezdik el a régi tudásukat használni, például akkor, amikor nem kódolt betűk és számsorok között kell megtalálni az összefüggéseket, hanem egy vasúti menetrendet kell összevetni egy munkabeosztási táblával. Emellett Susan esetében fontos szerepet kapott a Titoktartási Törvény évtizedekkel később is élő rendelkezései, hogy akár a saját családjuk sem tudhatott arról, hogy Bletchleyben mi is zajlott... és mert az ügyek ehhez kapcsolódnak, így persze azokról sem nagyon beszélhetnek senkivel törvényszegés nélkül.


7/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Az apáca / The Nun   Szer. Szept. 12, 2018 7:06 pm

.
Az apáca / The Nun"A rendfőnökasszony azt mondta, hogy a dinoszauruszok nem léteztek soha, és hogy a földben levő csontok csak a hit próbái."


Ami időnként nagy stúdióknak sem megy hozott anyagból, azzal egy viszonylag kis stúdió saját kútfőből viszonylag jól áll. Pár éve a The Conjuring és a folytatása Warrenék trezorjával szinte tálcán kínálta a lehetőséget, hogy szemezgetve az ottani tárgyakhoz kapcsolódó történetekből, a Lionsgate-nél egy kis horror-antológiát hozzanak össze. Eddig elég jól állnak (még ha a színvonal kicsit hullámzó is), a két Annabelle és a folyamatban levő Görbe ember mellett most itt az Ed Warrent fenyegető, fityulás démon Valak háttérsztorija.

Az 1950-es években a természetfeletti és ördögűzési ügyekben nagy tapasztalatra szert tett Burke atyát megbízza a Vatikán, hogy derítse fel egy eldugott kis erdélyi apácazárdában a közelmúltban történt rejtélyes események okát. Az ott élő apácák minimális kapcsolatban állnak csak a külvilággal, évek óta nem látta őket senki, de amikor legutóbb a középkori várból kialakított kolostorhoz érkezett a fuvaros, aki az élelmet szokta nekik hozni, egy halott apáca véres tetemét találta meg a bejárat fölé lógatva. A Vatikán kérésére Burke atya egy fiatal londoni novíciát, Irene-t is kísérőül kap az útra, remélve, hogy rajta keresztül az atya eredményesebb kapcsolatot tud kialakítani a kolostor apácáival... bár ezt az elképzelést mindkét érintett furcsának találja, hiszen Irene még sosem hagyta el Angliát, és még a fogadalmát sem tette le. Erdélyben még csatlakozik hozzájuk a Francziként bemutatkozó fuvaros srác, és együtt érkeznek meg a kolostorhoz, ami már a körülötte elterülő temetővel és a lépcsőn levő friss vérrel is elég baljós, de Burke atya szerint legalább egy pár napig maradniuk kéne, hogy megalapozottan ki tudják jelenteni, ez már nem egy megszentelt hely...

Kicsit belegondolva a koncepcióba, máris szembeötlik, hogy nem túl sok változatossággal kecsegtet. Kényszerűségből egy helyszínen játszódik (van egy rövid kikacsintás egy kocsmára, de az egyáltalán nem hiányzott volna), mindössze három szereplője van, aki nem apáca vagy túlvilági lény, és mivel egy puritán kolostorban játszódik, így a kellékekkel sem vagyon lehet játszani. Ehhez még kis adalék, hogy a nyomozás a néző szempontjából jelentőségét veszti, és a legfőbb csavar is kósza legyintést eredményez csak, mivel ezek kimenetelét a film az első két percben maga árulja el, és nem túl eredeti módon arra fut ki az egész, hogy meg kell találni az átjárót, amin a démon átjött, és le kell zárni. A szereplők sem nagyon brillírozhatnak, mert legtöbbször sikítozós menekülésre vannak kárhoztatva, és mindegy, hogy a bűntudatát cipelő ördögűzőről vagy a fehér ruhás szendeségről van szó... meg ott van Franczi, akit egy Disney-rajzfilmbe jobban el tudtam volna képzelni a csajozós-laza karaktere alapján, főleg ami a csetlés-botlását és a humorát illeti. A jó hír az, hogy ezekkel kb. le is fedtem azt a nem túl sok dolgot, amivel az Apácában problémám volt.

Mert ezek között a korlátok és botlások között az film feszültségben és ijesztgetésben elég jól teljesít. Mivel a szereplők be vannak zárva, így van idő rendesen kibontani egy-egy ijesztést, koncentrálva az éjszakákra, amik akár 15-20 perc folyamatos parát is jelenthetnek, amire az írók megengedik, hogy a néző elengedje a zabszemet. A félelemkeltéssel és a jump-scare-rel meg kicsit úgy van a film, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: mind "csoki", de azért van letakart apáca, háttal álló apáca, recsegő csontú apáca, fekete ürességnek látszó apáca, lógó apáca, ülő apáca, visszatükröződő apáca, árnyék apáca, amikkel apáca létükre kellően működik a frász. A bő egy órás kolostorbeli elvarázsolt kastélytúra így igazán csak a vége felé késztetett feszengésre (mert onnantól, hogy a küzdelem Valakkal magával megy, a démon elleni harc túl lett nyújtva), de az addigi események hangulatára és ritmusára nem volt panaszom. A kicsit lassabb szakaszokban meg a The Conjuring 2-höz hasonlóan lehet keresni, hogy hova rejtették el Valak nevét (én egyet találtam), lehet azon gondolkodni, hogy mindezt hogyan fogják ténylegesen hozzákötni a Conjuring-univerzumhoz (mert anélkül ez "csak" egy sima apácás horror lenne), és lehet azt találgatni, hogy honnan ismerős az Irene-t játszó színésznő... de csak amíg a nevét meglátva le nem esik, hogy a Conjuringban Loraine Warrent alakító Vera Farmiga húgáról, Taissáról van szó.

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Szept. 12, 2018 8:20 pm

Niwrok írta:
.

Az apáca / The Nun


Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.

A pontszámod kissé kevésnek tűnik, de a TWIB párhuzam kecsegtető. Terveztem moziban nézni, úgyhogy meg is lesz talán hétvégén. Ettől többet várok, mint az új Predatortól... scratch


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Szept. 13, 2018 6:30 am

R2-D2 írta:
Niwrok írta:

Az apáca / The Nun

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs.

6,5/10
.

A pontszámod kissé kevésnek tűnik, de a TWIB párhuzam kecsegtető. Terveztem moziban nézni, úgyhogy meg is lesz talán hétvégén. Ettől többet várok, mint az új Predatortól... scratch


Elég közel éreztem a 7-hez, és csak azért lett kevesebb, mert a végére már kicsit untam. Nálam a 6,5 még nem rossz, inkább csak olyan egyszernézős film, aminek már vannak hibái.
Az Annabelle-t kellett volna jobban lepontoznom, azt azóta is "bánom"...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Szept. 13, 2018 8:16 pm

Niwrok írta:
.

Bosszúállók: Végtelen háború


Amikor tíz éve kijött a Vasember -kicsit közelebbről nézve meg nyolc éve a Thor-, talán még csak pár kreatív fejében és néhány rajongó álmában szerepelt az, hogy tényleg eljut az MCU a Végtelen Kesztyűig. Addig, hogy az itt-ott elszórt morzsákból, a néha felbukkanó vagy lelepleződő, hatalmas erejű és más-más képességgel bíró kristályokból összeáll a nagy egész, egybefűzve dimenziók sokaságát, a technológiai fejlődést, a mágiát és a galaxis végtelenségét, és szállnak szembe Thanosszal az évek alatt megismert képregényhősök.


A Marvel tíz éve gondozott gyümölcse érett be. Nem is kérdéses, hogy a Bosszúállók ezzel a filmmel minden idők egyik legepikusabb filmes vállalkozásává vált, ami után megpróbálhat tovább loholni a konkurencia, de láthatóan felesleges. Az MCU néha fakó és ingatag, de azért célirányos építkezésével jutottunk el a mostani "évadzáróig", a maga kapcsolati hálójával, akciódömpingjével, látványorgiájával és cliffhangerével is, és amiben legfeljebb annyi negatívum akadt -egy-két fájdalmasan kínos poén és Shuri puszta jelenléte mellett-, amit kénytelen-kelletlen a stáb kihagyott belőle az MCU hatalmas emléktárából.


9/10
.


R2-D2 írta:


Amerika Kapitány: Polgárháború

Miután tavaly a Bosszúállók különítménye – megtámogatva némi mutánssal – sikeresen leamortizált egy boszniai (bocsánat sokoviai) falut, a Marvel lezárta az ún. második fázisát – ezzel egyidőben én meg valahol lezártam (és leírtam) magamban az egészet.

... Mindezt pedig egy olyan filmtől kaptam, amitől a legkevésbé számítottam rá: a Polgárháború így számomra sokkal több, mint egy újabb, világmegváltó idétlen akciófilm: van nem kevés érzelmi töltete, van az eseményeknek súlya és az egész sokkal személyesebb, mint eddig bármelyik történet is volt.

... ezzel a fergeteges polgárháborús ütközettel a nézők elsősorban Bosszúállók moziként fognak emlékezni a filmre, ugyanakkor a dolgok mélyén ez egy igazán átgondolt, mély érzelmi töltetű, sőt elgondolkodtató Kapitány film. Nekem tetszett ez az egyveleg, de objektívan nézve, ha ilyen tempóban bővül a figurák száma, akkor egy idő után a sok karakter kezelhetetlen, összjátékuk pedig élvezhetetlen lesz – pontosan sok szempontból felületes. Most még nem volt az.
80%Niwrok írta:
.
Amerika Kapitány: PolgárháborúAhogy egyébként a filmben végig volt valami furcsa kettősség. Alapvetően jól éreztem magam közben, jól elhelyezettek voltak a poénok (nem olyan erőlködős-jópofizós, mint legutóbb az az iszogatás Ultron érkezése előtt), kemények voltak az akciók... de azért így is akadtak laposabb részek, már-már unalmasak is, és a történet váza is csak annyival volt jobb az Ultronénál (bocs, de tényleg az a legjobb összehasonlítás, úgyis szinte mindenhol "Avengers 2.5"-ként emlegetik a Polgárháborút), amennyivel kevésbé kapkodósra és töményre csinálták. Érdekes például, ahogy az eddigi viszonylag zárt világ helyett a Bosszúállók gyakorlatilag világkörüli turnéra indulnak, így is tágítva, globálissá téve az MCU-t, közben folyamatosan téma, hogy a Bosszúállók tevékenysége mennyire a mindennapok (ld. híradóbejátszások) és a popkult része, a "kapcsolódó áldozatok" kérdése végig napirenden is tartja ezt... hogy aztán az emberek egyszerűen eltűnjenek a filmből, és a lipcsei reptéri(!) hirig közben úgy lehessen legyalulni a fél terminált, hogy senkinek a haja szála meg nem görbül; persze lehet, hogy az evakuálást Stark intézte el, de akkor nem ártott volna (jobban) utalni erre. Az akciójeleneteknél pedig eddig is csak méltatni tudtam a Russo-tesók hozzáállását, ahogy rendszerben gondolják végig, mi hogy történjen, mi mire hat, és úgy fűzik össze a bunyókat egy pörgős egésszé, és amit imádok tőlük, az az, ahogy a környezeti elemeket (ki)használják ehhez (ld. lépcsőkorlát, repülőszárny, tartálykocsi)... de közben a túl gyakori vágások elaprózzák ezeket, elveszik a lendület, ami most zavart és kizökkentett a hangulatból. De legalább akadt pozitív meglepetés is, nem kis fenntartásaim voltak ugyanis Zemoval, a fő ellenféllel kapcsolatban, miután felkészülésképpen egy kicsit utánaolvastam... de mind Daniel Brühl jelenléte és alakítása, mind Zemo sokkal földhözragadtabb, kevésbé misztikus megközelítése, és annak a béna jelmeznek az elhagyása jó pont volt a filmnek, és úgyis csak lazán összefűzni kellett a hősöket.


8,5/10
.

Talán furának tűnhet, de Marvel napokat tartottam...

A múltkori Galaxis őrzői 2 ismétlés után valahogy kedvem volt újranézni ezt a két filmet (nem, a Thor 3-at még nem, s a Hangya 2-t sem láttam még), és azt kell mondjam, mindkettő veszettül tetszett másodjára (is). Qrva jó poénok, az Av3 a maga összetettségével, drámaiságával, látványával, a rengeteg karakterével pedig szerintem az egyik legjobb Marvel mozi lett.

Tegnap kicsit kutakodtam, hogy jönnek ebből vissza, de semmi konkrétumot nem találtam, csak rajongói találgatást... apropó, Niwrok. A Hangya és Darázs mikor játszódik? A csettintés előtt, vagy után? Esetleg közben?


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Szept. 13, 2018 8:27 pm

R2-D2 írta:

Talán furának tűnhet, de Marvel napokat tartottam...

A múltkori Galaxis őrzői 2 ismétlés után valahogy kedvem volt újranézni ezt a két filmet (nem, a Thor 3-at még nem, s a Hangya 2-t sem láttam még), és azt kell mondjam, mindkettő veszettül tetszett másodjára (is). Qrva jó poénok, az Av3 a maga összetettségével, drámaiságával, látványával, a rengeteg karakterével pedig szerintem az egyik legjobb Marvel mozi lett.

Tegnap kicsit kutakodtam, hogy jönnek ebből vissza, de semmi konkrétumot nem találtam, csak rajongói találgatást... apropó, Niwrok. A Hangya és Darázs mikor játszódik? A csettintés előtt, vagy után? Esetleg közben?


Nekem annyira nem fura, engem még azért szórakoztat a sorozat. Ezek ketten meg szerintem kb. a legjobbak az egész MCU-ban.

Spoiler:
 

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2   Vas. Szept. 16, 2018 6:43 pm

.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2
Egyszer volt, hol nem volt egy Ned nevű kisfiú, aki egy idilli falucska lakójaként, nagyjából kilenc évesen jött rá arra, hogy különleges képessége van: egyetlen érintésével újra élővé tudja tenni a halottakat. Hogy ennek milyen ára és szabályai vannak, azt csak akkor tudta meg, amikor az otthon süteménykészítés közben agyvérzésben meghalt anyukáját támasztotta így fel. Egy perccel később ezért az életért a halál elragadta a szomszéd Chuck nevű kislány, Ned titkos szerelmének apukáját, de nem sokkal élte túl ezt Ned anyukája sem, mert Ned egy érintése ugyan az életet jelenti, de a második újra halált hoz, immár véglegesen. Az ezután intézetbe kerülő Ned a pitesütésben találta meg a vigaszát, ami húsz évvel későbbre azt eredményezte, hogy saját és sikeres süteményezője lett Pitekuckó néven, oldalán a Nedbe titkon szerelmes Olive-val. Ned a képességét azóta csak egy kis mellékkeresetre használja, a magánnyomozó Emersonnak segítve azzal, hogy baleset vagy gyilkosság áldozatává vált halottakat átmenetileg felélesztve szereznek információkat az eset körülményeiről, akár a gyilkos személyéről. Ned élete ebből a zárkózott, kissé morbid életből akkor lélegzik fel, amikor Chuck újra felbukkan, azzal az apró szépséghibával, hogy ez a felbukkanás a lány gyilkosság általi halálához kötődik, a viszontlátás szomorúsága és az újra életre keltett Chuck öröme pedig oda vezetnek, hogy Ned egy percnél tovább életben hagyja a lányt... annak minden következményével és járulékos titkával együtt.

Egyszer volt, hol nem volt egy Bryan Fuller nevű író, aki mielőtt fejest ugrott volna a morbidba (Hannibal) és a szürreálisba (Amerikai istenek) -mindezt némi Star Trek és Hősök kitérővel-, ötletgazdája volt három olyan sorozatnak, amiket talán romantikus, felnőtt, kicsit nyomozós meseként lehetne összefoglalni. A halál lélekpátyolgató kisinasának szegődött Georgina (Haláli hullák) és a beszélő állatfiguráktól életvezetési tanácsokat kapó Jay (Wonderfalls) története azonban látványra, stílusra még kismiska a Pitekuckó lakói és vendégei mellett, előbbiek ugyanis viszonylag valós körülmények között játszódtak. A Halottnak a csók viszont olyan, mint ha Fuller az összes pozitív, játékos, színes energiáját ebbe a sorozatba sűrítette volna. És ez nem csak a látványos díszletekben vagy a részletgazdag kellékekben ölt testet, pedig ott is olyanok vannak, mint a Dandy Lion autószalon hostesseinek pitypangos (dandelion) fejdíszei, a mézes kozmetikumokat gyártó Betty Méhesének belső lépei, Chuck nagynénjeinek mézeskalács-jellegű háza és a Kedvenc Hableány Kedvencek jelmezei vagy maga a Pitekuckó; minden színes-szagos, legtöbbször émelyítően cukros és giccses, mégis minden nagyon egyedi és kifejező, remekül festenek le hangulatokat és érzéseket. De ugyanúgy ott van a kinyomozni való ügyek bizarrságában, legyen az a halott zsoké átka, a milliókat érő legtökéletesebb kutyakorcs sorsa, egy halálos kívánság végrehajtója, a robbanó szagoskönyv eredete, egy harangtoronyból lezuhant apáca titka, alkoholista bohócok tömeges vízbefulladása vagy egy végzetes kaja-póker, és akkor még ott van az, hogy ezekhez a nyomokat maguk az áldozatok adják elő, általában a hullaház tepsijében fekve. Ott van a színészeiben, hiszen Lee Pace, Anna Friel, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth és a többiek is egy csapásra kedvelt színészekké váltak, mert rengeteg humorral, élettel és kedvességgel töltötték meg a karaktereiket, még a dilemmás, nehezebb pillanatokban is. Ott van a szövegkönyvben, a rengeteg szójátékban, akár az angol, akár a magyar változatot tekintve, amiben nem csak a csavaros összetett mondatok jelentenek egyfajta nyelvi labirintust, hanem egyetlen név sem lehet meg valami trükk vagy utalás nélkül.

Egyszer volt, hol nem volt egy hónapokig tartó írósztrájk 2008-ban, ami még az akkor sikeres sorozatokat (pl.: Helyszínelők, Lost) is érzékenyen érintette, de az olyan kezdő sorozatok sorsát részben meg is pecsételte, mint a Halottnak a csók. Az első évad még az újszerűségével, a színkavalkádjával és a modern mesevilágával a nézők egyik kedvence volt, és amit olyan jellegzetes jelenetek tettek emlékezetessé és szívmelengetővé, mint a távolságtartó, de nagyon is élő szerelem Ned és Chuck között, amit ők ketten úgy próbáltak minél többször minél szenvedélyesebben kifejezni, hogy nem érhettek egymáshoz a nyilvánvaló okból (2. szabály), és mindig ott lebeg köztük Ned aggódása, hogy ez még véletlenül se történjen meg. Aztán amire a késedelmet szenvedett második évad képernyőre került, már fakult a varázs, de maga a kapkodás is meglátszott a forgatókönyveken. A folyamatosan felbukkanó majd kiderülő titkok kavalkádjában talán az összes szappanoperás-krimis klisé előkerült a kötelező amnézián kívül (eltitkolt gyerekek, rejtélyes zsebórák, titokzatos idegenek, stb.), és ezzel inkább kalandos, de nem túl eredeti krimi lett belőle, ami már kevesebb érdekes karakterrel járt (de azért akadtak, ilyen volt például Emerson mamája). Különösen fájó volt látni és olvasni erről a mindig is kedves, jópofa sorozatról annak idején, hogy nem csak a gyártó tévécsatorna tologatott ide-oda részeket, ami a bukás egyik garanciája, de tették mindezt akkor, amikor egy feltűnt élő és egy eltűnt halott is a sztori része lett, és három mellékszereplős epizód után akartak visszatérni a fő szálhoz... de erre már nem kaptak esélyt. A tili-toli hiábavalóságát belátva ugyanis az egyik (utólag az utolsó) rész forgatásának vége felé szóltak a stábnak, hogy akkor még van öt percnyi műsoridejük, hogy lezárják, amit akarnak, mert ez ennyi volt. Na, az olyan is lett... Fuller azóta is felbukkan itt-ott, hogy a Halottnak a csók kielégítőbb lezárásáról, feltámasztásáról biztosítsa a rajongókat, bármilyen formában (a mozifilmtől a képregényen át a musicalig talán csak a diafilm nem merült fel ötletként), míg a rajongók az olyan felduzzasztott streaming-szolgáltatókban bíznak, mint a Netflix. De mivel Fuller azóta sem unatkozik, tíz éve elkaszált sorozatokban pedig nem igazán látni fantáziát, ezért aki kíváncsi, ezzel a más helyzetben egy évadnyi 22 epizóddal kell beérnie, úgy, ahogy az van.

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 8:05 pm

Niwrok írta:
.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2

Ned a képességét azóta csak egy kis mellékkeresetre használja, a magánnyomozó Emersonnak segítve azzal, hogy baleset vagy gyilkosság áldozatává vált halottakat átmenetileg felélesztve szereznek információkat az eset körülményeiről, akár a gyilkos személyéről.

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.


7,5/10
.

Hogy te miket nézel... scratch Még csak nem is hal(l)ottam róla...

Ez picit olyan, mint az iZombie, csak ott meg kell enni a halott agyát hozzá... Smile


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 8:53 pm

R2-D2 írta:
Niwrok írta:
.
Halottnak a csók / Pushing Daisies S1-S2

Egyszer volt, hol nem volt egy jó nagy adag nosztalgiám a Halottnak a csók iránt, ezért is néztem újra tíz év után, de azért tíz év alatt elég sok minden történt bennem és a sorozatvilágban is ahhoz, hogy kicsit máshogy lássam ezt is. Továbbra is szeretem a karaktereit, a kedvességét és a játékosságát, a Pitekuckó például nagyon melengető tud lenni a hideg téli estéken, de a technikai hiányosságai (a CGI például feltűnően harmatgyenge) és a botladozó, hiányos forgatókönyv felett már kevésbé tudok szemet hunyni egy évtizednyi minőségi ugrás után.

7,5/10

Hogy te miket nézel...  scratch  Még csak nem is hal(l)ottam róla... Ez picit olyan, mint az iZombie, csak ott meg kell enni a halott agyát hozzá... Smile


Lássuk be, nem is a te műfajod, hogy hallanod kellett volna róla. De nekem néha ilyen is kell Smile . Ezért is sajnálom, hogy úgy lett vége, ahogy, hogy a Wonderfalls olyan rövidkére sikeredett (azt talán még egy fokkal jobban is szeretem, mint a Halottnak a csókot, bár az nem ennyire látványos), és hogy Fuller azóta ennyire elborult. Még mindig a fejemben van például, hogy a Hannibal harmadik évadát pótolnom kéne, csak hogy teljes legyen a sorozat, és mert alapvetően izgalmas, jól eljátszott sorozat... de az is ott van bennem, hogy mennyire utáltam az agybajt már az első két évadban is.

Majd néha nosztalgiázok a sok újdonság között, hátha lesz olyan köztük, ami érdekel téged is Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Vas. Szept. 16, 2018 11:35 pm

Niwrok írta:
.

Az apáca

A kicsit lassabb szakaszokban meg a The Conjuring 2-höz hasonlóan lehet keresni, hogy hova rejtették el Valak nevét (én egyet találtam), lehet azon gondolkodni, hogy mindezt hogyan fogják ténylegesen hozzákötni a Conjuring-univerzumhoz (mert anélkül ez "csak" egy sima apácás horror lenne), és lehet azt találgatni, hogy honnan ismerős az Irene-t játszó színésznő... de csak amíg a nevét meglátva le nem esik, hogy a Conjuringban Loraine Warrent alakító Vera Farmiga húgáról, Taissáról van szó.

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.

- Én is egyet, a teherautó rendszámát...
- Nekem is tök fura volt, hogy hasonlíthatott ennyire Lorainne-re a csaj, és most megnyugodtam, hogy megírtad (elsőre mindig kicsit felületesebben olvaslak, de gondolom, ez természetes... peace  ).

- Amúgy, nekem sem tetszett annyira. Itthon talán hatásosabb horrort nézni, mint a moziban - bár az effektek valami eszméletlen jók voltak: a madarak, a suttogás a sorrundokból, brrr -, rám ez, ma valahogy nem volt hatással. Sem a parás hangulat nem fogott meg, sem az ijesztgetése nem működött. Azt készséggel aláírom, hogy maga a helyszín, a díszlet, a környezet szenzációs, még a sok "gombócartúr-apácával" sem volt bajom, kellően hatásosak voltak, sőt, Franci is tetszett, valahogy kellett egy kis humor ebbe, de önmagában valahol túl zavaros volt.

Írtad, hogy a csavar az elejétől nyilvánvaló - nos, én e fölött átsiklottam, így néha meglehetősen elvesztem a valóság és a képzelet káoszában. Állandóan azon agyaltam, ez most akkor hogy lehet, most akkor ez most megtörténik-e, vagy nem. A kis Daniel szabály szerint idegesített, pláne fizikai valósággá válása miatt (sztem totál baromság), meg úgy összességében sem értettem néhány dolgot (pl a csillagot Irene hátán).

Valak eredettörténete bejött, de még rengeteg sötét folt van a Conjuringekig vele kapcsolatban. scratch  De Te járatosabb vagy a témában.

S két megjegyzés a végére: azért fura, hogy a nézőközönség 12-től 18 éves korig képviseltette magát, zöme lány. Utóbbi még oké, de minek engednek be erre általános iskolásokat?

A másik meg: az előzetesek közül volt pár érdekes, mindhárom horror tetszett, viszont a Venomtól egyre inkább herótom van, az Aquaman meg... faceplam


Első nézésre nekem is jó lesz a 65%, az Örökséget simán veri. Laughing.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Hétf. Szept. 17, 2018 7:24 am

R2-D2 írta:
Niwrok írta:

Az apáca

Az Apáca legalább az Annabelle-nél jobban sikerült, de a Démonok közöttökkel összevetve esélye sincs. Klasszikus kísértethistória lett belőle (hangulatában leginkább a The Woman in Blackhez áll közel), aminek a bő felében csak annyi történik, hogy a szereplők sötét kőfolyosókon bolyonganak, és időnként rájuk veti magát egy apáca. A háttere és a riogatásai tűrhetően fel lettek építve, viszont nekem hiányzott belőle valami kis egyediség, több szín, nagyobb mozgástér, amitől még az Annabelle sem volt ennyire megfosztva.


6,5/10
.

Írtad, hogy a csavar az elejétől nyilvánvaló - nos, én e fölött átsiklottam, így néha meglehetősen elvesztem a valóság és a képzelet káoszában. Állandóan azon agyaltam, ez most akkor hogy lehet, most akkor ez most megtörténik-e, vagy nem. A kis Daniel szabály szerint idegesített, pláne fizikai valósággá válása miatt (sztem totál baromság), meg úgy összességében sem értettem néhány dolgot (pl a csillagot Irene hátán).

Első nézésre nekem is jó lesz a 65%, az Örökséget simán veri.  Laughing


Igen, a teherautóst szúrtam ki én is egyetért .

Spoiler:
 

Melyik három horrorra gondolsz? Venom előzetest én most láttam először, ahhoz képest még tetszett, de nem tudom, mennyire tudom majd Pókember és Carnage nélkül értelmezni, nekem ez a három összetartozik. Az Aquaman meg faceplam ... de sajnos akkor is meg "kell" majd néznem Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4085
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Hétf. Szept. 17, 2018 3:49 pm

Niwrok írta:

Az apáca


Igen, a teherautóst szúrtam ki én is   egyetért .

Spoiler:
 

Melyik három horrorra gondolsz? Venom előzetest én most láttam először, ahhoz képest még tetszett, de nem tudom, mennyire tudom majd Pókember és Carnage nélkül értelmezni, nekem ez a három összetartozik. Az Aquaman meg  faceplam ... de sajnos akkor is meg "kell" majd néznem  Smile .

.

Na ja, ha az elején továbbgondoltam volna az öngyilkos nővér esetét, minden bizonnyal kisebb lett volna a káosz a fejemben. scratch Most képzeld el, én végig azon agyalatam, ez most hogy lehet... még a kisfiú esetében is.

Előzetesből volt a Horror Park, az új Helloween és a Sóhajok (Tilda Swinton és Dakota Fanning). Előbbi ugye nekem kötelező, de a másik kettő is nézős. Wink

Akkor a Venom meg az Aquaman a tied, ezt jól megbeszéltük.... tongue


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3001
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Ghost Stories   Csüt. Szept. 20, 2018 7:55 pm

.
Ghost Stories
Philip Goodmant gyermekkora óta foglalkoztatják a kísértethistóriák, a médiumok és minden, ami természetfeletti... csak éppen ő megrögzött szkeptikusként ezek leleplezésére törekszik. Ebben leginkább egy gyerekkorában látott műsor inspirálja, amiben Cameron professzor leplezte le a csalókat, sarlatánokat és hamis látnokokat, akik csak a gyászoló, reményt kereső emberek kihasználásából élnek... de a műsornak hirtelen vége szakadt, amikor Cameron rejtélyes körülmények között eltűnt. Felnőttként Philip vállalta magára ezt a szerepet, folytatva Cameron munkásságát. Aztán egy nap levelet kap, benne egy kazettával, ami egy meghívó... és a jelzett helyen nem más várja, mint a láthatóan halálán levő, de azért még élő Cameron. A professzor -Philip legnagyobb megdöbbenésére- mélységes csalódásának ad hangot a Philip által folytatott boszorkányüldözés miatt, hiszen ő éppen azért kerülte az "eltűnésétől" kezdve a nyilvánosságot, mert megértette, mennyire hamis és tudatlan is az, amit csinál. Mert a misztikum, a természetfeletti, a látható világon túli világ igenis létezik, és Cameron azt akarja, hogy ezt Philip is lássa. Ezzel átad neki három dossziét, három olyan üggyel, amik szerinte Philipet is meg fogják győzni arról, hogy eddig mennyire vak volt.

Bocsánat, ha "valakinek" megint túl sokat elárultam Smile , de anélkül, hogy nem jutok el a három aktáig, nem sok értelme lett volna bármi mást leírnom erről a brit horrorfilmről a címén kívül. Ez a három történet az, amik a történet gerincét adják, amik leginkább meghatározóak a hangulat szempontjából, és amiket Philip a szemtanúkat felkeresve hallgat meg, úgy elevenednek meg a film nézői előtt. Az elsőben egy raktárrá alakított elmegyógyintézet éjjeliőre meséli el, sok évnyi munka után, egy éjszakai élmény hatására miért nem volt képes akár egyszer is visszamenni a munkahelyére, a második egy folyamatos rettegésben élő tinédzser srác autóbalesetéről szól, ami után a fiúnak láthatóan nem adatott meg egyetlen nyugodt pillanat sem, míg a harmadik során egy gazdag fickó életébe nyer a néző betekintést, akinek akkor voltak "tapasztalásai", amikor a felesége hosszú évek próbálkozása után az első gyerekükkel volt várandós. Hogy ezek a kis "novellák" egy másfél órás filmen belül kapnak helyet, abból azért sejthető, hogy önmagukban alig pár perces rövidfilmekről van szó, mindössze néhány jump-scare-re felépítve, de mert azt az időt teljesen kitöltik parával (hosszan készítve fel a nézőt "valamire", amitől külön-külön mindhárman szinte halálra rémültek vagy többé-kevésbé megőrültek), és mert ötletes módon Philip is minél mélyebbre ássa magát ezekben, annál inkább hatással lesznek ezek a történetek őrá is, így egy percig nem volt hiányérzetem.

Ugyanez igaz a körítésre is. Az író-rendező Jeremy Dyson - Andy Nyman páros számára ugyan a nagyjátékfilm eléggé új terep, de a korábbi sorozataikon, műsoraikon keresztül kiismerték a világot, amikből ezek a történetek táplálkoznak. Már eleve az, ahogy Philipet felvezették, remekül sikerült, de számomra külön élménnyel is szolgált, hogy két kedvencemet a műfajból (Démonok között 2., Grave Encounters) is felidézte bennem ez a kicsit fél-reality stílus. Csak az a kár, hogy úgy igazán nyomozás nincs, a tanukkal készült interjúkon kívül Philip csak az egyik eset helyszínét látogatja meg. Hasonlóan jók a már fent leírt, a klasszikus és a modern vonásokat jól keverő, többször is a meghökkentésre játszó történetecskék, de mert azokat Cameron "elspoilerezte", így engem jobban megfogott a történeteken kívüli történet, ami idővel egyre nyomasztóbb és szürreálisabb lesz. Mert jó az a sztori is, amit Simon elmesél Philipnek, na de az igazi besz*rás nekem az volt, amíg egyáltalán feljutnak a srác szobájába, hogy elmesélje, amit kell (egy újabb ok megtanulni végre Alex Lawther nevét). És persze nem is onnan jönne a film, ahonnan, ha nem ízesítené egy kicsi hol abszurd, hol morbid humor mindezt, ami megint csak nem a feszültségkeltés rovására megy, inkább csak magától értetődő még ebben a helyzetben is a film "angolsága".

Természetesen a Ghost Stories sem fogja megváltani a horror műfaját, különösen nem a közelmúlt filmjeinek tükrében, de attól még kellemesen szórakoztató és borzongató volt, ezeken túlmutatva pedig különleges szempontból vizsgálja, hogy mi is lehet az, ami az embereket leginkább "kísérti".


7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 2.0
Vissza az elejére 
49 / 57 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 53 ... 57  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: