Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Niwrok írásai 2.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 37 ... 57  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: A hajsza / The Fall S3   Kedd Márc. 07, 2017 9:58 pm

.
A hajsza / The Fall S3Egyszer már ugyan elvileg elengedtem ezt a sorozatot, de amikor előkerült az új évad reklámja, úgy voltam vele, annyira nem volt ez rossz, hogy ne szánjam rá az időt arra a hat részre. Azt ugyan nem vártam, hogy az első -lassúságában is kiváló- évad hangulatát hozni fogja, de a másodikét reméltem, hogy meghaladja, ha már azon szálak közül, amiket zavarónak és unalmasnak találtam, az egyiket garantáltan elhagyták (Tyler), a másikat meg csak reméltem, hogy el fogják (Katie).

Közvetlen folytatásként a mentőautóban kezd az évad, hiszen ott hagytuk abba, hogy a sorozatgyilkos Paul Spectort a helyszíni szemlén -az elrabolt Rose megtalálása után nem sokkal- meglőtték. Miközben az orvosok a műtőben próbálják eltávolítani a golyókat, és megállítani a vérzést, a rendőri vezetés már a felelősök felderítésével van elfoglalva, hogy mindez ki miatt történhetett egyáltalán meg. Természetesen a nyomozást vezető Stellában találják meg a tökéletes bűnbakot, aki viszont nem ér rá az efféle belső ügyekre, mert nem akarja, hogy a vádirat minél jobb megalapozásához szükséges bizonyítékok szenvedjenek csorbát emiatt. Félő ugyanis, hogy Paul sérülései alapvetően befolyásolják majd a nyomozás és -ha a dolog eljut odáig- a tárgyalás kimenetelét. Paul új ügyvédei is mindent megtesznek, hogy téglánként verjék szét, amit Stella és a csapata felépített, ezért különösen fontos, hogy egy új tanú vallomásán elindulva minél szélesebb körben és évekre visszanyúlva is felderítsék a frissen előkerült nyomokat, mert ha nem, Paul akár ki is bújhat a felelősségrevonás alól.

Mivel Paul őrizetben van, így a tényleges vadászat izgalma már elmúlt, és mert az évad jelentős részét a kórházban tölti, ebből két epizódot kómában, közvetlen hatása sem nagyon van az eseményekre. A múltbeli tettei azonban mindenkit kísértenek, befolyásolnak, akivel csak kapcsolatba lépett, és ahogy Stella mondja egyszer, mint egy vírus, beveszi magát az ember testébe, gondolatai közé, és akkor is pusztít és rombol, amikor nincs is jelen. Ebben a vonatkozásában még azt a pár jelenetet is könnyebb volt elfogadni, amikben a múltkor olyannyira leszólt, és most is inkább csak irritáló Katie szerepel. Hogy Paul szinte végig passzív résztvevő, ezúttal inkább egy tárgyalótermi krimit láthat a néző, ahogy Stella, mint a vád, egy megtalált raktár (nem kicsit erőltetett a dolog, nehezen hihető, hogy Paul csak úgy meghagyta volna ezt a kis "meglepit") és az abból egészen Londonig vezető szállal bebiztosítsák Paul elítélését, a védelem pedig akár a beszámíthatatlanságra hivatkozással vagy Stella meghurcolásával, a legszemélyesebb gondolatai (az álomnaplója) kiteregetésével akar minél előbb pontot tenni az ügy végére.

Az évadra még mindig az a kimért lassúság jellemző, aminek korábban is voltak érdekes vonatkozásai. Bár könnyen lehetne unalmas, engem elsőre is lekötött, ahogy mondjuk a rendőrök valós időben fél órán át helyszínelnek az egyik áldozat lakásán, és most is valahogy megtaláltam annak a jelentőségét, hogy miért szánnak majdnem egy teljes részt arra, ahogy az orvosok Paul életéért küzdenek. Mindennek azért van helye, mert arra koncentrál, ami -a belfasti viszonyok érzékeltetése mellett- a fő vonzerő volt eddig is: az emberi vágyak, kétségek, gondolatok bemutatása. Nem véletlen, hogy órákig követtük Paul portyáit, vagy hogy Stella hogyan találja meg a helyét a férfiak uralta világban, de az sem, hogy néha a mindössze pár percre felbukkanó mellékszereplők egy-egy drámája is terítékre kerül. Erre tényleg lehet mondani, hogy egy kép, egy tekintet, egy elszólás többet mond ezer szónál, ahogy a nyomozás meneténél is nagyobb szerepet kap a motivációk feltérképezése, a következmények megélése. Néha olyan az egész, mintha ez nem is krimi lenne, hanem vallomások sorozata, egy terápia, ahol a másik szereplő, legyen az egy kórházi ápolónő vagy Stella, inkább csak moderátor. Hogyan próbálja egy feleség feldolgozni, hogy az élete értelme és célja, a mindenek felett álló gondoskodás, kudarcot vallott? Milyen egy orvosnak arról gondolkodnia, hogy érdemes-e az erőforrásaikat egy pszichopatára fordítani? Miért hajlandó valaki vállalni akár az életfogytiglani börtönt is ártatlanul? Milyen lehet megélni azokat a vádakat, amiket az ember, saját legjobb tudomása szerint, nem követett el? Ezért lehet az, hogy a két főszereplőn kívül nekem mindig is az egyik kedvenc karakterem Olivia, Paul lánya volt; azon túl, hogy "pár hét" alatt igencsak megnőtt (a sorozat alig két hónap eseményeit fedi le, de majdnem négy éven át forgatták), ő volt a legnagyobb elszenvedője az egész hercehurcának, miközben ő viselte a legtöbb erővel is azt, és imádtam az éleslátását, ahogy nem csak az apján, de az anyján is keresztüllátott, újabb terheket véve a kis vállára.

Ahogy közeledett az évad, és ezzel a sorozat vége, a hátralevő idő egyre kevesebb kétséget hagyott a végkifejletre. Viszont talán éppen ez a sorozat a példa arra a közhelyre, hogy nem a cél a fontos, hanem az út, ahogy eljutunk oda. Márpedig a The Fall a közvetlensége, az összetettsége és a mélysége miatt igencsak nehéz útnak számít; ez nem egy séta a parkban, hanem caplatás a mocsárban... de csak azt mondhatom, hogy érdemes volt végigjárni.

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Kedd Márc. 07, 2017 10:59 pm

Niwrok írta:
.
A hajsza / The Fall S3

Ahogy közeledett az évad, és ezzel a sorozat vége, a hátralevő idő egyre kevesebb kétséget hagyott a végkifejletre. Viszont talán éppen ez a sorozat a példa arra a közhelyre, hogy nem a cél a fontos, hanem az út, ahogy eljutunk oda. Márpedig a The Fall a közvetlensége, az összetettsége és a mélysége miatt igencsak nehéz útnak számít; ez nem egy séta a parkban, hanem caplatás a mocsárban... de csak azt mondhatom, hogy érdemes volt végigjárni.

7,5/10
.

Juj. Most olvasom csak, mit írtam a második évadod után... Embarassed nem tudom, mikor fogom menézni... talán, egyszer... peace


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Márc. 08, 2017 9:18 pm

Niwrok írta:

Halálos hallgatás


Ebből a pár motívumból is látszik, hogy Wan -és az általános munkatársa, Leigh Whannell mennyire ragaszkodnak bizonyos motívumokhoz. Persze mások is szívesen nyúlnak az olyan klasszikus eszközökhöz, mint például a babák, a bizarr kis fejükkel, meg ahogy azzal hozzák a frászt a nézőre, hogy a tekintetükkel követik a szereplőket (hasonlóval operált nemrég ugye a The Boy is), de Wan-nál is akadtak ilyenek, akár a Jigsaw-bábra, akár Annabelle-re gondolunk. Természetesen ugyanilyen kellék a riasztó vénasszony is, mindegy, hogy fátyolban vagy apácaruhában van, esetleg mint itt, valami vámpíros hangulatú estélyiben.

7/10


Ezt is pótoltam!! cheers

Igen, ez nekkem is feltűnt, és én még ide veszem a ház alatti pincerendszert, pont ilyen volt a Démonok közöttben is... Ahogy amúgy a Gyűrűk Ura/Hobbit viszonylatában írtam, nem mindegy mit látsz először: ott pl a pillangó vagy a sas tűnt újrahasznosított elemnek, itt meg ezek, amiket írtunk. Csak nem ebben hasznosították újra, hanem a Démonok közöttben. Smile

De miután nekem ez lett meg később, így itt űnt fel.


Niwrok írta:
Gyakorlatilag Jamie egyetlen feladata, hogy a három-négy helyszín között pattogva összegyűjtse Mary Shaw történetének minden részletét, így megismertetve azt a nézővel, amit csak néha törnek meg olyan, a puszta -de elég light- riogatásra felhasznált jelenetek, mint a moteles. Aztán az mindig is zavart, hogy a kisváros annyira kihalt, hogy mindössze Ashenék laknak ott meg a temetkezési vállalkozó a feleségével (ehhez jön Jamie és Lipton), és rajtuk kívül egy teremtett lelket nem látni, de ugyanakkor ott van az a színház. Amilyen érdekes és részletgazdag az a helyszín, annyira őrültség egy ilyen picsa kisvárosnak (még ha a környékbeliek oda is járnak mind) egy ekkora színház, ami a lakott területtől elég messze, az erdőben, egy tó közepén van, és aminek egyetlen attrakciója egy hasbeszélő vénasszony minden áldott este, akinek az öltözője a zsinórpadlás tetején van (ahova szegény néninek egy tíz méteres létrán kell fel-le másznia), és amely öltözőhöz akkora titkos szoba tartozik, mint egy hangár...

A kihalt kisvároshoz már lassan hozzászokok, komolyabb filmekben is tök üresek az utcák (JW2). Viszont a színházon én is jót mosolyogtam. Biztos buszokkal hozták az embereket a környező településekről. Smile

Niwrok írta:
Ez is csak azért nem zavart annyira, mert a Halálos hallgatás képi világa sokadszor is levett a lábamról, amiben csak néha akad pár bénább CGI vagy jelenet, mint például az erdőben autózások meg a lepedős. Szerintem gyönyörű, akár a helyszíneket (Ashenék háza vagy persze a színház), akár a kellékeket (mégiscsak le kellett gyártani azt a száz babát), és annyira kilóg az egy kaptafára készülő homályos-zöldesszürkés stílusú, sablon horrorfilmek közül, hogy azt el nem tudom mondani. A díszletes, a sminkes és a kellékes különösen sokat tettek azért, hogy képekkel, tárgyakkal, hangokkal (vagy éppen a hangok hiányával; ilyet is "láthattunk" a későbbi filmekben) majdnem tökéletes színpadi illúziót teremtsenek ehhez a szellemidéző szeánsszal és hasbeszéléssel fűszerezett bűvészmutatványhoz. Kár, hogy feszültség helyett igazán csak ezt a hangulatot éreztem az egész film alatt.

Ezzel is maxi egyetértek, rohadt jó a hangulata... de aztán abban ki is merül minden. Gyakorlatilag sem félni, sem izgulni igazából nem lehet rajta, a finálé fordulata meg inkább egy thriller felé tolta a sztorit. A csend viszont tényleg qrva jó volt, először azt hittem, elment a hang.

Niwrok írta:
Christopher Nolan kapcsán mondtam egyszer, hogy "minden rendezőnek kell, hogy legyen legrosszabb filmje", és Wan esetében a többi fényében biztosan ezt mondanám annak; de ha valakinek ilyen a legrosszabb filmje, még kezdőként, akkor az előtt szívesen emelem meg a kalapom... vagy alapítok neki Fan Clubot  Razz .

Ez is így van, de én látatlanban a FF7-et tekintem legrosszab filmjének. S akinek van FF7-e, annak klubjába én nem lépek be. tongue

De köszi, hogy ajánlottad, nem volt rossz, 70-75%-ot nekem is megért. peace


.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Márc. 08, 2017 9:59 pm

R2-D2 írta:

Niwrok írta:

Halálos hallgatás

Ebből a pár motívumból is látszik, hogy Wan -és az általános munkatársa, Leigh Whannell mennyire ragaszkodnak bizonyos motívumokhoz. Persze mások is szívesen nyúlnak az olyan klasszikus eszközökhöz, mint például a babák, a bizarr kis fejükkel, meg ahogy azzal hozzák a frászt a nézőre, hogy a tekintetükkel követik a szereplőket. Természetesen ugyanilyen kellék a riasztó vénasszony is, mindegy, hogy fátyolban vagy apácaruhában van, esetleg mint itt, valami vámpíros hangulatú estélyiben.

...a Halálos hallgatás képi világa sokadszor is levett a lábamról, amiben csak néha akad pár bénább CGI vagy jelenet, mint például az erdőben autózások meg a lepedős. Szerintem gyönyörű, akár a helyszíneket (Ashenék háza vagy persze a színház), akár a kellékeket (mégiscsak le kellett gyártani azt a száz babát), és annyira kilóg az egy kaptafára készülő homályos-zöldesszürkés stílusú, sablon horrorfilmek közül, hogy azt el nem tudom mondani. Kár, hogy feszültség helyett igazán csak ezt a hangulatot éreztem az egész film alatt.

7/10


Ezt is pótoltam!!  cheers

Ezzel is maxi egyetértek, rohadt jó a hangulata... de aztán abban ki is merül minden. Gyakorlatilag sem félni, sem izgulni igazából nem lehet rajta, a finálé fordulata meg inkább egy thriller felé tolta a sztorit. A csend viszont tényleg qrva jó volt, először azt hittem, elment a hang.

...köszi, hogy ajánlottad, nem volt rossz, 70-75%-ot nekem is megért.  peace


Örülök a "pótlásnak", és annak is, hogy tetszett yeah .

Hiába a Fűrész sikere, mivel az inkább thriller volt, ez tekinthető Wan első horrorfilmjének, és mint ilyen, jó pár gyermekbetegséggel rendelkezett. Amiket később "újrahasznosított", azok is inkább tekinthetők továbbgondolásnak, és a Démonok közöttnél látszott talán a legjobban, hova forrja ki magát. Ezért vagyok talán elnéző ezzel a filmmel, pedig aztán vannak hibái dögivel, és amiért a 7-7,5 pont ezesetben még jónak is számít Smile .

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Szer. Márc. 08, 2017 11:41 pm

Niwrok írta:

Halálos hallgatás

Ezért vagyok talán elnéző ezzel a filmmel, pedig aztán vannak hibái dögivel, és amiért a 7-7,5 pont ezesetben még jónak is számít  Smile .


egyetért
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Éjszakai ragadozók   Csüt. Márc. 09, 2017 1:24 pm

Niwrok írta:


Éjszakai ragadozók

A filmet a fentiek összefoglalásaként így az emelte ki a többi hasonló közül -amellett, hogy a film-a-filmben történet milyen kiváló hangulatot teremtett-, hogy nekem inkább érdekes, mint zavaró volt az végigkövetni és találgatni, hogy a film rétegei hogyan kapcsolódnak egymáshoz, amivel mindhárom rétegnek értelme és helye lesz a sztoriban. Hogy ennek lehetőségét hosszú távra biztosítsa az író/rendező Tom Ford, így nyitva hagyta a kérdéseket, a néző pedig éppúgy magára marad azokkal, mint Susan.


8,5/10

Juj... nagyon rég láttam ennyire elbaltázott befejezésű filmet... az utolsó öt percig még akár azt is mondanám, hogy tetszett, na de a vége... mindkét szálon... faceplam

Nem emlékeztem ilyen részletesen írásodra, de örömmel olvastam, hogy téged is kiakasztottak a nyitó képsorok. Kb 3 perc az egész, de esküszöm, kényszeríteni kellett magam, hogy ne kapcsoljam ki az egészet a francba. Ennyire gusztustalan, undorító, elmebeteg, művészieskedő (polgárpukkasztó???) filmkezdetet nem volt egyszerű túlélni - ráadásul az égvilágon semmi logikát és értelmet nem találtam abban, hogy ennek mi köze van a sztorihoz. Ennél még Jancsó meztelen női is több értékkel bírtak a  filmjeiben... Rolling Eyes

Ahogy kibomlik az egész, ahogy Susan megkapja a könyvtervet, ahogy abban megtörténnek a dolgok, az nagyon jó volt. Jó példa a Lavina, tényleg lehet párhuzamba állítani azzal: az már más kérdés, hogy egyáltalán nem volt szimpi Jake karakterének teszefoszasága. Sosem voltam ilyen helyzetben, de tök azt éreztem, hogy én nem ezt tenném. De egyébként ez a szál, ez a  thriller vonal nagyon tetszett, számomra ez adta a film sava-borsát.

A valóság, Susan kínlódása már nem jött be annyira. Az egész művészesdi, a gigoló pasi, a szerelmi kétségek, bánat, emlékek qrvára nem érdekeltek - többször ki is zökkentettek a thriller vonalból. Ráadásul egy halom jelenet maradt a semmiben, az égvilágon semmi jelentőségük nincs a sztori szempontjából: pl a faszinak sincs, aki megcsalja Susant - tényleg, akkor az most a lánya volt?? És milyen lánya??? Mert, hány éves is a nő? hmmm  Az egésznek semmi értelme nem volt számomra.

Érdekesebbnek tűnt a volt férj emléke: abban volt potenciál, abban volt érdekesség, mi is kell egy kapcsolat egyben tartásához. Hülye hasonlat, de most lépett le két emberem, mert bepánikoltak a kissé gyengébb indulástól... hiányzott belőlük a hit és a bizalom irántam és a vendéglő iránt. Ez a szál tetszett... és akkor ennek is olyan feloldása van, hogy csak néztem. WTF? Ez most akkor mit is jelentsen?? Rolling Eyes

De a keserű hab az egészen a töketlen férfi végjátéka volt...

Tudniillik, :
 

Jake jó volt, de nekem a tüdőbajos rendőr is nagy élmény volt, őt 5 évadon keresztül követtem a Gengszerkorzóban. Bírom a faszit, ugynakkor nem kicsit érzem túlzásnak nevezését az Oscarra.

Ez sem volt rossz, de a vége miatt nekem csak 70%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Éjszakai ragadozók / Nocturnal Animals   Csüt. Márc. 09, 2017 8:30 pm

R2-D2 írta:

Niwrok írta:

Éjszakai ragadozók

A filmet a fentiek összefoglalásaként így az emelte ki a többi hasonló közül -amellett, hogy a film-a-filmben történet milyen kiváló hangulatot teremtett-, hogy nekem inkább érdekes, mint zavaró volt az végigkövetni és találgatni, hogy a film rétegei hogyan kapcsolódnak egymáshoz, amivel mindhárom rétegnek értelme és helye lesz a sztoriban.

8,5/10
.

Juj... nagyon rég láttam ennyire elbaltázott befejezésű filmet... az utolsó öt percig még akár azt is mondanám, hogy tetszett, na de a vége... mindkét szálon... faceplam

Ennyire gusztustalan, undorító, elmebeteg, művészieskedő (polgárpukkasztó???) filmkezdetet nem volt egyszerű túlélni - ráadásul az égvilágon semmi logikát és értelmet nem találtam abban, hogy ennek mi köze van a sztorihoz. Ennél még Jancsó meztelen női is több értékkel bírtak a  filmjeiben... Rolling Eyes

Ahogy kibomlik az egész, ahogy Susan megkapja a könyvtervet, ahogy abban megtörténnek a dolgok, az nagyon jó volt. Jó példa a Lavina, tényleg lehet párhuzamba állítani azzal: az már más kérdés, hogy egyáltalán nem volt szimpi Jake karakterének teszefoszasága. Sosem voltam ilyen helyzetben, de tök azt éreztem, hogy én nem ezt tenném. A valóság, Susan kínlódása már nem jött be annyira. Az egész művészesdi, a gigoló pasi, a szerelmi kétségek, bánat, emlékek qrvára nem érdekeltek - többször ki is zökkentettek a thriller vonalból. Ráadásul egy halom jelenet maradt a semmiben, az égvilágon semmi jelentőségük nincs a sztori szempontjából. Az egésznek semmi értelme nem volt számomra. Érdekesebbnek tűnt a volt férj emléke: abban volt potenciál, abban volt érdekesség, mi is kell egy kapcsolat egyben tartásához. Ez a szál tetszett... és akkor ennek is olyan feloldása van, hogy csak néztem. WTF? Ez most akkor mit is jelentsen?? Rolling Eyes

De a keserű hab az egészen a töketlen férfi végjátéka volt...

70%


Örülök, hogy rászántad az időt az akadályozó tényezők (pl.: főcím  Smile ) ellenére is Smile .

Kicsit sajnálom, hogy csak ennyi, de azért nem lep meg, hogy téged a thrilleres-"bosszúállós" vonal jobban lekötött, mint a másik kettő. A végén akkor ezért is írtam, hogy "nekem inkább érdekes, mint zavaró volt az végigkövetni és találgatni, hogy a film rétegei hogyan kapcsolódnak egymáshoz, amivel mindhárom rétegnek értelme és helye lesz a sztoriban", de azért sejtettem, hogy te nem teljes körűen leszel így ezzel  Smile . Mert ezt egyfajta játéknak tekintettem, hogy ne csak legyintsek a "baromságokra", hanem próbáljam megérteni, hogy a legértelmetlenebb hülyeség (nevesítve azt a kettőt, amit te is hoztál példaként) is hogyan illeszkedik a többihez, hogy "Mire gondolt a költő?"  Smile ... akkor is, ha egyébként "Gondolta a fene!". Ezért volt nekem olyan ez, mint a The Philosophers is, ahol persze tök jó, hogy lehet agyalni a világvégés gondolatkísérleten... de a lényeg abban is az volt (nekem legalábbis elsődleges), hogy kinek mi a célja a gondolatkísérlettel (főleg a "köhögőrohamok" után), hogy mit akar elérni vele...

Vagyis az Éjszakai ragadozók kérdése az, hogy Edward miért így írta meg ezt a könyvet, és azzal, hogy elküldte Susannek, mit akart üzenni vele? Hogy mikor(!) ki az éjszakai ragadozó a könyvben... Hiszen a kapocs adja magát, hogy ha Susan még ennyi év után is mindig felemlegeti, hogy a volt férje "éjszakai ragadozónak" nevezte, majd a férfi ezzel a címmel ír neki egy könyvet...

Spoiler:
 

Úgyhogy elbaltázott helyett szerintem inkább bravúros a befejezés  Smile ... igaz, ehhez azért többet kellett masszíroznom a filmet, mint amennyit neked kedved lehetett erre a játékra rászánni  Smile .

Az "igazi" Tony védelmére azért még annyit hadd tegyek hozzá, hogy szerintem az ember persze tervez, de mondjuk inkább szeretne máshogy viselkedni ilyen helyzetben, főleg a végkifejlet ismeretében. De a töksötét halálfaszán három az egy ellen nem feltétlenül az a dolog, amikor az ember megkockáztatja, hogy nem éppen egy kudarcba fulladt emberkedéssel bőszíti-e fel a "ragadozókat", akik talán megelégszenek csak az autóval... vagy igen, de akkor azonnal, meglepetésszerűen kell ledarálni bármi kézügybe eső tárggyal a támadókat, akiknél akár lőfegyver is lehet (USA...), aztán lesz olyan eredménye, amilyen. Mert utólag már késő tudni, hogy ennél rosszabb nem történhetett volna, és jobb lett volna máshogy csinálni... ez a kockázatvállalás lényege. És ez még csak nem is olyan cserbenhagyás, mint menekülés közben visszanyúlni a telefonért egy lavina közeledtére...

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Márc. 09, 2017 9:09 pm

Niwrok írta:

Éjszakai ragadozók

Úgyhogy elbaltázott helyett szerintem inkább bravúros a befejezés  Smile ... igaz, ehhez azért többet kellett masszíroznom a filmet, mint amennyit neked kedved lehetett erre a játékra rászánni  Smile .


tapstaps

Jó okfejtés, lehet is benn valami... hmmm


Akkor csak annyit mondj meg nekem, hogy:
 


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Csüt. Márc. 09, 2017 9:35 pm

Éjszakai ragadozók

Spoiler:
 

Kíváncsi lennék, a filmes barátod mit szólna ehhez a filmhez, és utána a fejtegetésemhez  hmmm ... Esetleg nem dobod fel neki az ötletet Smile ?
.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 1:02 am

Niwrok írta:
Éjszakai ragadozók

Spoiler:
 

Kíváncsi lennék, a filmes barátod mit szólna ehhez a filmhez, és utána a fejtegetésemhez  hmmm ... Esetleg nem dobod fel neki az ötletet Smile ?
.
Spoiler:
 

Laughing A mai beszélgetésünk egyik témája pont ez volt, de ő még annyira sem értette az egészet, mint én. Mindegy, megígérte, hogy elolvassa okfejtésed és jövő héten visszatérek vele rá. Wink


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 1:02 am

Na bazzeg, jól eltüntettem mindent, amit írtál. Bocsi... Sad
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 6:43 am

R2-D2 írta:
Niwrok írta:
Éjszakai ragadozók

Kíváncsi lennék, a filmes barátod mit szólna ehhez a filmhez, és utána a fejtegetésemhez  hmmm ... Esetleg nem dobod fel neki az ötletet Smile ?
.Spoiler:
 

Laughing A mai beszélgetésünk egyik témája pont ez volt, de ő még annyira sem értette az egészet, mint én. Mindegy, megígérte, hogy elolvassa okfejtésed és jövő héten visszatérek vele rá. Wink


Spoiler:
 
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 12:38 pm

Niwrok írta:


Éjszakai ragadozók


Spoiler:
 
.

Nem szeretem azokat a filmeket, amiken ennyit kell agyalni, hogy épkézláb története legyen... pont, mint ahogy említetted, ez tipikusan a "Mire gondolt a költő?" esete...

Szóval akkor:
 


Én inkább az olyan mozikat kedvelem, aminek a története egyértelmű, inkább csak a témáját kell továbbgondolni. Komolyan mondom, minél többet beszélünk erről, annál inkább a Csak Isten bocsáthat meg szintjére süllyed az egész... peace


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 1:05 pm

R2-D2 írta:


Éjszakai ragadozók


Nem szeretem azokat a filmeket, amiken ennyit kell agyalni, hogy épkézláb története legyen... pont, mint ahogy említetted, ez tipikusan a "Mire gondolt a költő?" esete...

Szóval akkor:
 

Én inkább az olyan mozikat kedvelem, aminek a története egyértelmű, inkább csak a témáját kell továbbgondolni. Komolyan mondom, minél többet beszélünk erről, annál inkább a Csak Isten bocsáthat meg szintjére süllyed az egész... peace


Nem "kell" ennyit agyalni, csak figyelni arra, mi történik a filmben, mert nem minden film olyan, amit éjfél körül is van agya az embernek megnézni  Smile .

Olyanért meg ne köpködd ezt a szerencsétlent, amit most már csak te kavarsz bele, mintha az egész csak művészieskedő káosz lenne, konkrétumok és utalások nélkül   nono :

Spoiler:
 

De abbahagyom, mielőtt a Torinói ló szintjére süllyed a dolog  Wink  peace .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   Pént. Márc. 10, 2017 3:13 pm

Niwrok írta:


Éjszakai ragadozók


Nem "kell" ennyit agyalni, csak figyelni arra, mi történik a filmben, mert nem minden film olyan, amit éjfél körül is van agya az embernek megnézni  Smile .

Olyanért meg ne köpködd ezt a szerencsétlent, amit most már csak te kavarsz bele, mintha az egész csak művészieskedő káosz lenne, konkrétumok és utalások nélkül   nono :

Spoiler:
 

De abbahagyom, mielőtt a Torinói ló szintjére süllyed a dolog  Wink  peace .
.

Jó, oké, ilyen útmutatás elég. peace


Én sem akarom annyira szétszedni, csak jeleztem, hogy messze nem volt minden annyira világos, mint neked. Megmondom őszintén, még annyira sem, hogy egyáltalán az eszembe jutott volna, hogy John és a két nő tulajdonképp Edward, Susan és a lánya. Senki nem mondta - nekem meg csak egy könyv volt, amit olvas egy nő...

Spoiler:
 
... nem lehet akkor, hogy mégiscsak a film szimbólumrendszerével van baj?

Mindegy, egyszer jó volt, meg nem bántam, de meg sem értettem annyira, mint te. Smile


.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 2.0   

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 2.0
Vissza az elejére 
18 / 57 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 37 ... 57  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: