Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 The Strain kibeszélő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next
SzerzőÜzenet
Mr. White

Mr. White

Hozzászólások száma : 255
Join date : 2014. Jan. 25.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Vas. Aug. 03, 2014 9:46 pm

Niwrok írta:


Tényleg, ezt még nem is mondtam: az epehányás elmaradt, de azért látszik, hogy nem sokkal Smile ...
Családi drámaklisék kimaxolva, most már tényleg lehet a sztorival foglalkozni!
.

Nem tudom, hogy volt-e már róla szó, de ebben a sorozat is megjelenik a legnagyobb klisé(bár igaz annyira nem is bosszantó, de attól még klisé) a helyszin választás még pedig New York! Bár gondolom, hogy azért mert ez egy nagy város tele furcsábbnál furcsább és kib@szott sok emberrel és bár filmből tudjuk is, hogy a new yorkiaiakat nem nagyon botránykoztat meg semmi.
Viszont a hullaházban lévő kamera hiánya engem is zavart a nézéskor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Hétf. Aug. 04, 2014 5:12 pm

It's Not for Everyone

Ez megint egy felemás rész lett, de most számomra inkább a pozitív oldal irányába billen a mérleg nyelve.
Eph és csapata talán most először elkezdett logikusan cselekedni. Volt egy hullájuk, éltek is a lehetőséggel és tüzetesen megvizsgálták. Kaptunk egy félig-meddig elfogadható magyarázatot arra, hogy miért éppen ilyen módon alakulnak át a fertőzöttek, és hogy ennek a testi átváltozásnak mik is az előnyei... mármint a vámpírok szempontjából. Ezek szaporodni fognak. Az még nem derült ki, hogyan és mi módon, de az már tisztán látszik, hogy két alfajuk lesz (a Masterrel három). Az intelligensek és a katonák. Amúgy a boncolásos jelenet kurva jó volt, jól voltak megalkotva a gumi-belsőségek, tetszett, hogy nem használtak CGI-t, kicsit a Penge 2 autopsziás jelentére emlékeztetett.
Eichorst meg Palmer közben szövögetik tovább a szálakat, de hogy ez konkrétan hova is fog elvezetni, azt még mindig nem látom át teljesen. Itt van némi cliffhanger is a sztoriban, érdekel, hogyan fog tovább folytatódni ez a szál.
A túlélők kapcsán viszont bejönnek megint a bullshit, illogikus cselekedetek. Az Ansel házaspár olyan gyökér, hogy azt elmondani nem lehet. Leginkább az asszony, mert a fószer szerintem már tudta, mi lesz ennek a végkifejlete, ezért is cselekedte azt, amit. És még talán érhető is valamilyen szinten, hogy nem az öngyilkosságot választotta, hiszen láthattuk, mennyire vallásos a család. Viszont a fészeres jelenet a szomszéddal...  confused Hát az tényleg hülyeség volt, egy hithű, szerető háziasszony egyszerűen nem cselekedne így, de szerintem senki. Sajnos ezek olyan klisés momentumok, amiktől nem tud szabadulni a sorozat. Ugyan ez a helyzet Jim vallomásával, vagy éppen a mexikói brigantikkal. Az ő száluk már megint tök fölösleges volt. Mármint a cselekmény szempontjából, karakterbemutatás szempontjából nem rossz, de szerintem az emberek nagy részével képtelenség lesz megkedveltetni Gust. Na meg itt is a jelenet a főbérlővel...
Az a baj, hogy ez a sorozat szinte csak klisékből építkezik. Rengeteg klisékből, amiket egyelőre -látszólag- jól fűznek össze, de eredetiség, egyéniség, újítás egyszerűen semmi sincs a sorozatban.
És akkor a vége jelent, ami tetszett. Abe akcióba lendül, végre láthatjuk, miért is hatékony az ezüstpenge, és megkezdődik a várva-várt kooperáció Eph és a zsidó között. Már csak a patkányos csávót kell bevonni a buliba, és akkor végre összejönne egy szuper trió, aminek mindegyik tagja olyan jellemmel rendelkezik, hogy remek kémiát tudnának felvonultatni a sorozat hátralévő részeiben. Meg majd gondolom jön Gus is, bár ő felőlem elpatkolhatna mihamarabb.
A következő részben pedig betekintést kaphatunk Eichorst és Abe közös múltjába, ami mindenképpen várós.
Ez akkor így még mindig egy közepes 6/10, de én még mindig látom a sorozatban a lehetőséget és némi reményt, hogy fognak még tudni igazi meglepetéseket okozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Hétf. Aug. 04, 2014 9:19 pm

.
The Strain S01E04

Azért kezdtem el minisorozatokat nézni, mert azt hittem, azoknál nem lehet olyan pofátlanul húzni az időt, mint ahol 22-26 részt kell fixem kitölteni egy évadban. Ezeknél -gondoltam- már nincs meg a kényszer, mint alig pár éve, egy évad éppúgy lehet 6, mint 15 vagy 18 részes, amennyit a téma éppen megkíván, és ha a történetnek túl sok a 13 rész, akkor még nyugodtan lehet 10... de ez a rész bebizonyította, hogy de, lehet.

Lehet, hogy én vagyok a rosszindulatú, és ennek valami hihetetlen összeesküvés, izgalmas cselszövés van a hátterében, fontos szakasza az inváziónak, amit én nem látok át... de akkor is meg kell kérdeznem: mit mutat egy sorozatról, ha olyan elkúrt töltelékjelenetekkel kell kipárnázni már a 4. részt is, mint ami itt a mexikóiakkal történik? Ki a faszt érdekel, hogy mit csinálnak a kommunális szeméttel, hogy hogyan rendezik a lakbért meg hogyan seftelnek lopott kocsival?! És ki a faszt érdekel ez akkor, amikor egyébként pörögnie kéne az eseményeknek, lehetne mutogatni a fertőzötteket, a nyomozást, a tömegeket, akik körül egyre megmagyarázhatatlanabb események történnek, még akkor is, ha ezeket nem kapcsolják a fertőzésekhez. De nem, a fontos az, hogy Gus nem 400, hanem 800 dolcsival tud hazamenni az orgazdától... szerintem meg fuck off !

A többi esemény ehhez képest maga a tömény izgalom!
- Rögtön az elején a három kismókus végre rádöbben, hogy mivel is állnak szemben, és összegyűjtve minden bátorságukat, befejezik azt a boncolást, ami múltkor a hullaházban félbeszakadt. Majd a megszerzett információval felvértezve riadót fújnak, figyelmeztetve a többi járványügyest, az FBI-t... ja, nem, az egy másik film, bocs! Itt nem elég, hogy a három bokáig lefosott lábú tudós akarja felvenni a harcot 200+, csúnya torokgyíkkal megfertőzött zombival, de "Samu"-nak akut őszinteségi rohama is lesz, a legjobb pillanatban gondoskodva róla, hogy felbomoljon ez a "Szövetség" is. Az, hogy esetleg elmondhatná, kik is vannak a háttérben, hogy hol találkozott Eichorsttal, stb., az most nem fontos, annál inkább az, hogy a kötelező örihari-fázist átélje a csapat; az egyetlen csapat, akiknek még mindig a legtöbb fingja van róla, mi folyik itt faceplam ! Plusz múltkor még védtem a csajt, hogy jó, hát szegény nem akar tevőleges része lenni egy tömegmészárlásnak, de nem tudom, mi a fenét vár akkor, mégis milyen gyógymódra gondolt, amikor látta a féreghordozókat belülről, és azt is, hogy mire képesek?! Ez tényleg azt hiszi, hogy ad nekik egy szurit, és majd visszanőnek a szerveik, amiket a kukacok felfaltak, és az alkarvastagságú, háromméteres vámpírangolna, ami befészkelte magát a régiek helyére, majd hipp-hopp, felszívódik faceplam ?
- Nem tudtam, mik hiányoznak ebből a sorozatból, de a készítők gyorsan a segítségemre siettek: a szentfazekak! De a vallásos áhítat a legkevesebb, sokkal nagyobb bajokra világít rá a Barbour-házaspár öntudatlanul is, mégpedig arra, hogy a fertőzés terjedése és hatása egyedül a drámaiságnak van alárendelve! A négy túlélőből egy annyira elfajult, öntudatlan zombivá vált, hogy Eph-nek agyon kellett vernie, a rockerrel viszont a másfél nap alatt nem történt semmi érdekes egy zsúfolt, zombi-svédasztalnak is beillő koncertteremben (mert ugye egy képkockányit sem szerepel), de a legjobb még mindig az ügyvédnő, aki körül annyira nem történik semmi említésre méltó, hogy még egyszer sem vették a fáradtságot megmutatni, hogy vele mi van! Erre most itt van ez a vallásos kis házaspár a karácsonyi katalógusba való két kis gyermekükkel, és íme, az apának nem csak arra van ideje, hogy őket biztonságos helyre küldje magától, hanem másnap még lefolytat egy eszmecserét az asszonykával! A keresztényi hit és az istenfélelem lassította a fertőzést, segített megőrizni a fickónak a tudata bizonyos részeit, vagy mi? Ehhez képest az, hogy az eseményektől megbolondult asszonyka felszolgálja az akadékoskodó szomszédot a szeretett férjének vacsira, még illik is a történetbe... pont az a "szerelemféltés" van benne, amit minden alkalommal kiemeltem, és az egyetlen dolog, amit ez a sorozat legalább következetesen használ... itt már ez is nagy kincs...
- Ahogy ebben a sorozatban az is lehet előny, ami kimarad: Eph családi szála teljesen hanyagolva van... be is írok érte egy piros pontot Smile ...
- Ezúttal Abe történetszála is jórészt egy nulla. A papa múltkor annyira fel volt tüzelve, felvértezve az utaslistával, hogy márpedig halál az összes férgesre, hogy azt vártam, nekiindul irtani, de annyira azért mégsem sürgős a dolog, mert még a boltot is van ideje kinyitni (hogy Gus visszavihesse neki az órát faceplam ...), és csak este indul portyára. Ezt még megmagyarázná az, hogy a férgesek este térnek vissza a fészekbe, azt viszont nem, hogy Abe honnan ugrott elő egy pincében úgy, hogy Eph-ék csak akkor veszik észre, amikor már lesújtott? Azt, hogy amikor a CDC-s csaj járt itt, a zombi nem hallgatott zenét, így nem hívta fel magára a figyelmet, de most rögtön, azt inkább nem is minősítem... De igen, az legalább egy csillanásnyi értelmet jelent, hogy Abe és Eph lerakták az együttműködés alapjait.
- Az egyetlen dolog, ami megmentette ezt a részt attól, hogy a közepén abbahagyjam (...és bocs, de vele a sorozatot is, mert ez már kezd jobban felbaszni, mint szórakoztatni  ), ezúttal Palmer volt. A hacker behozása a képbe egy kifejezetten jó ötlet, még azelőtt elejét véve a gyanús hírek, események elterjedésének a közösségi médiában, hogy az egyáltalán elindulna. Mindig panaszkodok, hogy a katasztrófa- meg szörnyfilmekbe az írók úgy csinálnak, mintha még mindig öt évvel ezelőtt lenne, és mondjuk egy Godzilla-támadás híre nem kerülné meg a Földet háromszor egy óra alatt a facebookon meg a youtube-on... ezt itt legalább megemlítették, még ha meg nem is mutatták. Ráadásul szinte már sajnálom nézni, hogy szegény öreg még mindig azt hiszi, bármilyen tényezőt is fog játszani a formálódó ősvámpír-világrendben, és saját szakállára nekiáll politikusokat gründolni, akikről azt hiszi, hogy majd afféle helytartókként közvetíthetnek az ősvámpírok és az emberek között. Ahogy nézem, nagy megváltás lesz neki, hogy a műtét közben meghal (legalábbis szerintem), és már nem kell látnia, ahogy a terve szétmállik, és kitűnik mögüle, hogy gyakorlatilag az emberiség teljes kipusztításához asszisztált...

És hogy az "análizálás", a részletek mellett milyen az összkép? Az első rész remek alapokat tett le, apróbb bakikkal, de azóta stabilan zuhan a színvonal. Egyik részről túl nagy falat volt ez, egyszerűen egy ekkora méretű, ilyen kiterjedésű invázió bemutatása sokkal nagyobb erőforrásokat igényel, mit ami itt rendelkezésre állt, és nem csak pénzben, hanem szereplőben, ötletben és szemléletben is, másrészt viszont ezzel a csekély számú szereplővel sem tudnak mit kezdeni. A legrosszabb, hogy hatalmas időtávokat hagynak kihasználatlanul: ez a rész kb. másfél nap volt, és kizárt, hogy ez az invázió és ez a harc az invázió ellen megengedhesse magának, hogy ebben a másfél napban csak ennyi történjen.

Értem, hogy mire vonatkozik a mostani cím, duplán is (a hacker tevékenységére és Norára), de kezdem én is így érezni... nem való ez mindenkinek...

Palmer miatt 5,5/10.
.


A hozzászólást Niwrok összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 07, 2014 11:35 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Hétf. Aug. 04, 2014 9:49 pm

Weide írta:

It's Not for Everyone

Kaptunk egy félig-meddig elfogadható magyarázatot arra, hogy miért éppen ilyen módon alakulnak át a fertőzöttek, és hogy ennek a testi átváltozásnak mik is az előnyei... mármint a vámpírok szempontjából. Ezek szaporodni fognak. Az még nem derült ki, hogyan és mi módon, de az már tisztán látszik, hogy két alfajuk lesz (a Masterrel három). Az intelligensek és a katonák.


A szaporodást nálam a kukacok már kipipálták, valószínűleg ahhoz van közük. Az alfajokat inkább a férgek között látom, mint egy hangyabolyban: vannak a dolgozók, amik a gazdatest átalakítását végzik, és van az egy, a "királynő", ami lerakja a "petéket", plusz képes új "bolyt" létrehozni harapással és táplálkozással. Láttuk, hogyan szaporodnak: mint a zombik, harapással, ahogy Emmával és az apjával történt, Maguk a fészkek viszont egyelőre úgy tűnik, csak fáziskésésben vannak, a túlélők most tartanak kb. ott az átalakulásban, ahol a hullák voltak a boncteremben. Egy intelligens van eddig, Eichorst, de az ő szerepére talán a következő részben lesznek végre válaszok.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Hétf. Aug. 04, 2014 11:49 pm

Niwrok írta:
.
The Strain S01E04


 Sikerült, jól van!  Wink Azért csak egyszerűbb így...

Nem olvastalak bennetek, majd holnap megnézem én is, ha lesz hozzá felirat. Viszont az értékeléseiteket látva továbbra is maradt a középszer...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
téglagyári megálló

téglagyári megálló

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2012. Oct. 04.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Aug. 05, 2014 9:34 am

Igazán nem akarok hangulatromboló lenni, de belepillantva az írásaitokba még jobban meggyőződtem arról, hogy ez marhára nem az én sorozatom. Taszít az egész, úgyhogy csak azért, hogy beszélgethessünk, biztos nem fogom megerőszakolni magamat ezzel.
Üres pillanataimra kitalált új szórakozásom az öt évados Knight Rider. Nem kell olvasni, tudok közben kajálni is, nosztalgikus, egyszóval teljesen jó kikapcsolódás. Smile

Azért örülök, hogy ti jól elvagytok ennek kapcsán, hajrá tovább. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Aug. 05, 2014 6:19 pm

Niwrok írta:
Weide írta:

It's Not for Everyone

Kaptunk egy félig-meddig elfogadható magyarázatot arra, hogy miért éppen ilyen módon alakulnak át a fertőzöttek, és hogy ennek a testi átváltozásnak mik is az előnyei... mármint a vámpírok szempontjából. Ezek szaporodni fognak. Az még nem derült ki, hogyan és mi módon, de az már tisztán látszik, hogy két alfajuk lesz (a Masterrel három). Az intelligensek és a katonák.


A szaporodást nálam a kukacok már kipipálták, valószínűleg ahhoz van közük. Az alfajokat inkább a férgek között látom, mint egy hangyabolyban: vannak a dolgozók, amik a gazdatest átalakítását végzik, és van az egy, a "királynő", ami lerakja a "petéket", plusz képes új "bolyt" létrehozni harapással és táplálkozással. Láttuk, hogyan szaporodnak: mint a zombik, harapással, ahogy Emmával és az apjával történt, Maguk a fészkek viszont egyelőre úgy tűnik, csak fáziskésésben vannak, a túlélők most tartanak kb. ott az átalakulásban, ahol a hullák voltak a boncteremben. Egy intelligens van eddig, Eichorst, de az ő szerepére talán a következő részben lesznek végre válaszok.
.

Nálam az nem világos, hogy mi alapján dől el, hogy meghalnak vagy megfertőződnek és átváltoznak az áldozatok. Teszem azt a kutya vajon kikaparja-e magát vámpírzombikutyaként a földből, vagy már döglött marad? A boncmester átváltozott-e, vagy azt úgy szétcincálták, hogy esélye sem volt rá. Mi van a ribanccal, akiből Bolivar kiharapott egy darabot? Akkor már fertőzött?
Amúgy nekem is Palmer szála tetszett a leginkább a negyedik részből, egyrészt a cliffhanger miatt, másrészt szerintem nem fog elpatkolni a beavatkozás közben, és még lesz itt szarkavarás a részéről.
Abe random feltűnése viszont elég röhejes volt. Honnan jött, mit csinált addig, a szekrényben kuksolt, vagy mi a franc?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Aug. 05, 2014 6:21 pm

téglagyári megálló írta:
Igazán nem akarok hangulatromboló lenni, de belepillantva az írásaitokba még jobban meggyőződtem arról, hogy ez marhára nem az én sorozatom. Taszít az egész, úgyhogy csak azért, hogy beszélgethessünk, biztos nem fogom megerőszakolni magamat ezzel.
Üres pillanataimra kitalált új szórakozásom az öt évados Knight Rider. Nem kell olvasni, tudok közben kajálni is, nosztalgikus, egyszóval teljesen jó kikapcsolódás. Smile

Azért örülök, hogy ti jól elvagytok ennek kapcsán, hajrá tovább. Smile

Hátha innentől felfelé fog ívelni a sorozat nívója, és a sok 8-9 pontos epizódkritika után kedvet kapsz hozzá.
Én nagyon ritkán kaszálok el sorozatokat, szóval ha nem lenne ez a heti kidumálás, akkor is nézném tovább, de így azért nagyobb lelkesedéssel vetem bele magam az aktuális részbe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Aug. 05, 2014 7:28 pm

Weide írta:

Nálam az nem világos, hogy mi alapján dől el, hogy meghalnak vagy megfertőződnek és átváltoznak az áldozatok. Teszem azt a kutya vajon kikaparja-e magát vámpírzombikutyaként a földből, vagy már döglött marad? A boncmester átváltozott-e, vagy azt úgy szétcincálták, hogy esélye sem volt rá. Mi van a ribanccal, akiből Bolivar kiharapott egy darabot? Akkor már fertőzött?


Így egyelőre ezek azok a kérdések, amikre szerintem a stáb sem tud válaszolni. A kutya valszeg nem jön vissza, a boncmester gondolom ott van a csatornában gubbasztó féreggránátok között, és ha azt nézem, hogy a fejlettség azon fázisában, ahol Bolivar most van, a pilóta mit csinált, akkor a koncertteremből mostanra már mészárszéknek kell lennie.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
téglagyári megálló

téglagyári megálló

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2012. Oct. 04.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Aug. 06, 2014 10:25 am

Weide írta:

Hátha innentől felfelé fog ívelni a sorozat nívója, és a sok 8-9 pontos epizódkritika után kedvet kapsz hozzá.

Semmi sem lehetetlen. Ha például a következő résztől kezdve nem lennének benne zombik meg fertőzöttek, esetleg fertőzött zombik, máris jobban érdekelne. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Aug. 06, 2014 10:55 am

téglagyári megálló írta:
Weide írta:

Hátha innentől felfelé fog ívelni a sorozat nívója, és a sok 8-9 pontos epizódkritika után kedvet kapsz hozzá.

Semmi sem lehetetlen. Ha például a következő résztől kezdve nem lennének benne zombik meg fertőzöttek, esetleg fertőzött zombik, máris jobban érdekelne. Smile

Zombik eddig sem voltam, csak vámpírok. Vagy valami ahhoz hasonlók.  Cool 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Aug. 06, 2014 6:20 pm

The Strain S1E04 - It's not for everyone

ÁÁÁÁÁÁÁÁ..... Mad 

Bazzeg, a falat kapartam közben. Ennyi böszmeséget, amit ebben az epizódban is összehoztak - úgy, hogy még a korábbakat sem magyarázták ki - csontig hatoló fájdalommal nézem. Niwrokhoz hasonlóan én is szívem szerint abbahagynám az egészet, de mivel tetszik ez a kibeszélősdi, folytatom. Mindemellett az is biztos, hogy soha többet epizódonként nem nézek sorozatot, hót szar ez így.

- A boncolás. Maga az ötlet, a cselekmény ilyen irányú folytatása tetszett, de milyen kórház az, ahol simán le lehet zavarni titokban egy ilyen boncolást? New Yokban, nem pedig a Bivalybasznádi megyei kórházban? Azon is húztam a számat, ahogy felvágták az ipsét, én a vágást máshogy ismererem: no de amikor kihúzta belőle azt a valamit, felröhögtem. Miért kellett a hatásvadászat miatt egy három méteres valamit belecsempészni a fél méteres helyre???  No 
- Samu vallomása kimondottan kínos volt, ebben egyetértünk. De miért vitte el Nora a telefonját? Hisz nem zárta be, utána oda mehetett, ahova akart...
- Mindezek után pedig Nora a végén teljesen kiborul. Hát mi az anyámat várt?? Látta, mi van a nyelvnyújtogatók belsejében. Ő az egyik a négy közül, aki tudja... Ezek után sajnál egy feltámadt halottat, aki nyilvánvalóan megtámadta őket. Minek kell még ahhoz majd történni, hogy kimondják, ez nem vírus? S hogy az öreg módszere az egyedüli hatékony?? Eh, nők...  faceplam 
- Nők. A másik nő, akitől hülyét katam, az a vallásos picsa volt. Minden egyes mozdulata, mondata bántóan buta, a fészerbe zárt vámpír táplálása meg az egyik legelcsépeltebb klisé, ami hasonló filmekben előfordulhat. Az is érdekes kérdés, milyen ösztön alapján láncolta meg magát a faszi...  Rolling Eyes 
- Miután a második epizód végén a koporsós démon épp megszállni készült az öreget, aki most meg májműtétre vár. WTF? Akkor most mégse? Büdös volt az öreg, vagy mi??? Hol a koporsószökevény?
- Továbbra is érdekel, hol a többi 200 halott? És a boncmester?
- Minek kellett az autólopás? A négerek? A főbérlő és a szemét???  Rolling Eyes 

- Az jó pont volt, hogy Eph családja nem szerepelt, mint ahogy tetszett az öreg zsidó akciója is - bár hogy hogyan került oda, azt én sem értem.
- A hacker csaj színrelépése is tetszett, de szerepe még túl homályos, majd meglátjuk mi lesz bellőle. de kb. ennyi az összes pozitívuma az epizódnak, inkább bosszantott, mint tetszett.


Hülyeségből, kliséből és időhúzásból áll eddig az egész, még mindig a pilot volt a legjobb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Aug. 07, 2014 1:39 pm

R2-D2 írta:

The Strain S1E04 - It's not for everyone

- A boncolás. Maga az ötlet, a cselekmény ilyen irányú folytatása tetszett, de milyen kórház az, ahol simán le lehet zavarni titokban egy ilyen boncolást? New Yokban, nem pedig a Bivalybasznádi megyei kórházban? Azon is húztam a számat, ahogy felvágták az ipsét, én a vágást máshogy ismererem: no de amikor kihúzta belőle azt a valamit, felröhögtem. Miért kellett a hatásvadászat miatt egy három méteres valamit belecsempészni a fél méteres helyre???  No 
- Samu vallomása kimondottan kínos volt, ebben egyetértünk. De miért vitte el Nora a telefonját? Hisz nem zárta be, utána oda mehetett, ahova akart...
- Miután a második epizód végén a koporsós démon épp megszállni készült az öreget, aki most meg májműtétre vár. WTF? Akkor most mégse? Büdös volt az öreg, vagy mi??? Hol a koporsószökevény?

- A hacker csaj színrelépése is tetszett, de szerepe még túl homályos, majd meglátjuk mi lesz bellőle. de kb. ennyi az összes pozitívuma az epizódnak, inkább bosszantott, mint tetszett.


- Tényleg, a boncterem! Bár Eph mintha az epizód elején matatott volna valami nylonnal, és akkor lehet, hogy két jelenet között átvitték a saját laborjukba. Persze akkor még mindig kérdés, hogy hogy lehet kivinni egy hullát észrevétlenül egy kórházból, de mert nem ez az első hulla, amivel ez a sorozat nem tud elszámolni, így igazából már fenn sem akadok rajta.
- Az emberi testben most is elfér úgy 5-6 méter bél, úgyhogy feltekeredve gondolom elfér a "burokban" a vámpírangolna is Smile ... még ha az a jelenet tényleg úgy is néz ki, mint egy bűvészmutatvány Razz .
- A vicces válaszom Samu telefonjára az, hogy Eph gyakorlatilag kirúgta őt a CDC-től, és mint céges tulajdont kellett leadnia a mobilt Smile ... A kevésbé vicces válasz az lenne, hogy ha Eph-nek lenne esze, akkor azért kérte volna el a telefont, mert meg akarja nézni a híváslistát, és azzal a nyomára akadni "Samu" megbízójának... de nincs.
- A Master és Palmer találkozója nekem inkább bemutatkozásnak tűnt akkor. A műtét meg csak időnyerés addig, amíg a Mester nem teljesíti Palmer felé az üzletük rá eső részét, ami gondolom valami gyógyítás vagy "örök fiatalság".
- A hacker feladata, hogy lassítsa a netet, és még "poénkodtak" is vele, hogy rosszabb lesz, mint a betárcsázós net, meg hogy kínszenvedés lesz akár egy képet is fel- vagy letölteni. Ezért gondolom -főleg, hogy ez utóbbira Palmer külön rákérdez-, hogy ezzel akarják elejét venni, nehogy a készülő invázióra utaló képek vagy infók túl korán kiszivárogjanak... akár mondjuk csak olyan szinten is, hogy képeket kezdenek posztolni a manhattaniek arról, ahogy a patkányok fejvesztve menekülnek a csatornából, mert valakiben akkor esetleg felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Aug. 07, 2014 1:44 pm

Niwrok írta:
- Tényleg, a boncterem! Bár Eph mintha az epizód elején matatott volna valami nylonnal, és akkor lehet, hogy két jelenet között átvitték a saját laborjukba. Persze akkor még mindig kérdés, hogy hogy lehet kivinni egy hullát észrevétlenül egy kórházból, de mert nem ez az első hulla, amivel ez a sorozat nem tud elszámolni, így igazából már fenn sem akadok rajta.

A Strain világában nem létezik az a szó, hogy biztonsági kamera, és senkit sem érdekel, hogy mi történik a betegekkel/halottakkal. Ez egy ilyen univerzum, kész.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Aug. 07, 2014 2:40 pm

R2-D2 írta:

The Strain S1E04 - It's not for everyone

Az is érdekes kérdés, milyen ösztön alapján láncolta meg magát a faszi...  Rolling Eyes 


Weide írta:

A Strain világában nem létezik az a szó, hogy biztonsági kamera, és senkit sem érdekel, hogy mi történik a betegekkel/halottakkal. Ez egy ilyen univerzum, kész.


Na ja!
Ez egy ilyen világ, hogy nem csak a kórházi ápolók és biztonságiak pislognak, amikor valaki arról érdelkődik náluk: "Elnézést, nem látott pár perce erre csoszogni egy hullasápadt fickót, derékig érő nyelvvel?", de még a vámpírzombik is random öntudatra ébrednek. Így aztán arra is van válaszom, hogy az apa miért láncolta meg magát (a "megvédi önmagától a családját" giccsparádét leszámítva)... hát azon ösztön alapján, amivel a pilóta az előző részben úgy ment végig egy emberekkel teli folyosón és egy lépcsőházon önmegtartóztatóan, hogy egyiküknek sem támadt neki, viszont pontosan tudta, hogy a kórházban hol vannak olyan néptelen helyek az alagsorban, ahol szabadon hagyott vértasakokat tárolnak, és ő ott nyogodtan szürcsölgethet.

Igen... ez egy ilyen világ, ahol az írók szerint a nézőket vajmi kevéssé érdekli, hogy egyik jelenetből hogyan jut el a sztori a másikig, és hogy egyáltalán milyen jeleneteket mutogatnak. A lényeg, hogy prezentáljanak egy hullákkal teli repülőt, ősvámpírzombikat, fenyegető köpenyeket, háromméteres vámpírangolnákat meg ahogy egy vámpír sminkel, stb., és attól már a 18-49 felvevőcsoport el lesz alélva... és nehogy azt higgyétek, hogy nincsenek, az imdb-n 8,3 ponton, rottenen 87%-on áll ez a "fos".

Azért lássuk be, annyi előnye mindeképpen lesz a dolognak, a jófajta eszmecsere és a közös "szekatúra" mellett, hogy ha ez így halad tovább, az évad végén simán bevállalom pihenésképpen(!) a Sharknadot vagy bármelyik Asylumot is...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   

Vissza az elejére Go down
 
The Strain kibeszélő
Vissza az elejére 
4 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: