Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 The Strain kibeszélő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 23, 2014 11:04 pm

Mr. White írta:

Weide a rajzos képen ki az aki karddal van és nem az öreg?


Így ránézésre a patkányos fickónak nézem...
De az is igaz, hogy az imdb-adatlapot nézegetve annyi azért kiderült, hogy a szereplőgárda gyorsan le fog cserélődni egy-két rész alatt, úgyhogy még olyan is lehet, akit nem ismerünk.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mr. White

Mr. White

Hozzászólások száma : 255
Join date : 2014. Jan. 25.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 23, 2014 11:30 pm

Niwrok írta:


Ha már színészfelismerőt játszunk Smile : én Abrahamben ismertem fel a Roxfort Mr. Finchét és a latino mamát is láttam már a Bábelben, ahogy dadaként két gyerekkel vágott át a sivatagon.
.

Akkor ott van még a ruszki akit nem tudom, hogy hol láttam talán a Füstölgő Ászok testvérek közül volt az egyik? Valamint mintha Salieri és aki
Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Júl. 24, 2014 1:05 am

Niwrok írta:
.
The Strain - S01E01 és S01E02

Artunak köszönhetően, és egy kis csalással (egyszerre néztem meg a tőle kapott részeket) akkor én is csatlakoznék a kibeszélőhöz...


És akkor a Q&S-szekció... azaz "kérdések és hülyeségek"

.

Ez a dolog működik, hurrá!!! Minden héten, kedd szerda környékén majd megkapod az aktuális részt, mert kétségkívül van varázsa ennek  kibeszélőnek...  egyetért 

Egyébként jól összeszedted te is a hülységeket - sűrűn bólogattam olvasása közben.

Mr. White írta:


Akkor ott van még a ruszki akit nem tudom, hogy hol láttam talán a Füstölgő Ászok testvérek közül volt az egyik? Valamint mintha Salieri és aki
Spoiler:
 

A "ruszki" volt Little John a Robin Hoodban, játszott a Noéban, a Csontvárosban, a Téli mesében, stb... A néger pedig - igen, ő volt Curtis.
Spoiler:
 


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Júl. 24, 2014 12:25 pm

Mr. White írta:
Akkor ott van még a ruszki akit nem tudom, hogy hol láttam talán a Füstölgő Ászok testvérek közül volt az egyik?

Nekem a Kaptárból, az X-Men Farkasából, meg a Légió Gabriel-eleként volt ismerős a fazon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Júl. 24, 2014 12:30 pm

Niwrok írta:
.
The Strain - S01E01 és S01E02

Örülök, hogy te is becsatlakoztál! Igazából én is csak egyetérteni tudok veled mindenben, jól összefoglaltad a problémákat, illetve a sorozat előnyeit és pozitívumait is. Ahogy elnézem, nagyjából mind a négyen hasonlóan viseltetünk a sorozat iránt -egyelőre-, kíváncsi vagyok, ez hogyan fog alakulni a továbbiakban.

Idézet :
Rögtön kezdjük is ugye azzal, hogy Eph családi problémáit kapásból kukáznám. Hihetetlen, hogy ennél a "válófélben lévő ex-alkesz, workaholic" figuránál blokkol le állandóan a forgatókönyvírók agya... még egy rákos szülő kéne, és tutira epét hánynék! A szó is kár erre a kliséhegyre, legfeljebb csak akkor fogom szóba hozni, ha még ennél is jobban kiakaszt.
egyetért 

Idézet :
Ami látványosan buta volt nekem, az a járványügyisek vizsgálódása volt. A repülőre úgy mennek fel, hogy dupla kotont húznak, utána viszont az összes csomagolást és szemlét egy darab gumikesztyű védelme alatt ejtik meg, úgy, hogy egyébként legfeljebb sejtik, hogy ez mi a picsa! A halottkém is tök érdekesnek találja, hogy vér helyett fingjasincs "opálos" geci folyik a hullákból, de annyira azért nem, hogy legalább egy maszkot húzzon! Ha ilyen kretének kutatnák a feketehimlőt, úgy elterjedne, mint a pinty!
 lol! egyetért 

Idézet :
+ Senki nem említette, de a legjobb húzás szerintem a négy élő volt a sok hulla között, ügyesen rájátszva a hatóságok titkolózására, ahogy az apa is mutatta. Mivel senki nem tudta, hogy kik a túlélők, így amikor a halottnak hitt rokonaik felbukkantak, mindenki azt hihette, hogy az ő rokonuk az egyik, és mivel azt hihették, hogy elengedték őket (a tévében is bemondták ugye, hogy szénmonoxid volt csak, nem fertőzés...), így azt is hihették, minden rendben.
+ Szerintem a szeretet is ezért a kulcs: nem a kislány hullájában levő vagy megmaradt szeretet a fontos, ő szerintem csak arra a helyre ment, ahol az érzelmi kötődések miatt legnagyobb eséllyel fogadják be, azaz haza. Az apa szeretete a lényeg, akinek ha voltak is kétségei, hogy mit keres otthon a hullasápadt, furcsán viselkedő lánya, a szeretete miatt nem volt bátorsága azoknak hangot is adni, hiszen azzal azt kockáztatta volna, hogy megint elveszik tőle, akit szeret. Vagyis tényleg a szeretet kihasználásával gyorsították és segítették a férgek a terjeszkedést.

Az előbbi tényleg egy jó magyarázat, az utóbbit pedig én is abszolút így értelmeztem, csak nem tudtam ilyen szépen kifejteni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Hétf. Júl. 28, 2014 11:30 pm

Gone Smooth

Na, az már sokkal jobban bejött, mint az előző rész. Persze a 40 perces játékidő még mindig édeskevés, de itt legalább alig volt kínos, túljáratott jelenet. Kezdem a rosszal, legyünk túl rajta. Eph karaktere egyre unszimpatikusabb. Legalább a gyermekelhelyezési tárgyalást lezavarták, de ami hisztit levágott utána ez a pöcs... A felesége tök rendes volt, mondta, hogy bármikor átjöhet meglátogatni ha előre szól, nem kell tartani magát a bírói utasításhoz, erre a fazon teljesen indokolatlan módon elkezd nyavalyogni. Aztán az otthoni jelenet a gyerekkel meg az anyjával is teljesen felesleges volt. Egyre több teret és több hangsúlyt fog kapni ez a szál, hiszen minden részben jelen van, pedig tényleg ez érdekel szerintem mindenkit a legkevésbé.
Na, de azért voltak itt dögivel jó dolgok is. A Master és bandája konkrét tervei ugyan még mindig homályosak számomra, de elég félelmetes az a tény, hogy konkrétan befolyással tudnak lenni bármire. És itt jön be Jim szála, akinek örülök, hogy elővették, féltem, hogy el fog sikkadni a karakter, de kapott egy jó, fekete-fehér karaktert egy logikus motivációval, szóval ez tetszik. Eichorst még mindig egy geci, ráadásul ronda is, de a maszkírozós jelent tetszett.
Vasilij és az öreg viszont hatalmas jeleneteket kaptak. Előbbi figurája egyre jobban bejön, főként a humoros oldalának köszönhetően, az vén zsidót pedig egyre inkább talpraesettebbnek látom, illetve elhiszem róla, hogy ez képes lesz minden lehető módon szembeszállni és keresztbe tenni a vérszopóknak.
A fertőzöttek jeleneteinek hála pedig megkaptuk a rész WTF-jeleneteit, amik ismételten megint morbidok és hát... nah, ja, szóval azok lettek. Maga a sokkolás, a hangulat fokozása és sejtelmesség szerintem nagyon jól van felvezetve, illetve lassan adagolva, ami épphogy nem elelégíti ki a kíváncsiságomat, de ráadásul még jobban felpörget, hogy látni akarom a következő részt, jó lenne fényt deríteni a dolgokra, meg végre összerakni a mozaikdarabkákat. De ezek a részek is felemásra sikeredtek, ugyanis már megint képtelenek voltak elszakadni pár baromságtól. Nem hiszem el, hogy olyan állapotban, mint a szemüveges fickó volt, nem hajlandó elmenni kórházba. Ez már nem az a "visszafekszel az ágyba azt jobban leszel" dolog, ráadásul az sem hatotta meg a családtagokat, hogy a csávó bazmeg a szívószervével szürcsölgette ki a steak alól a véres levet, majd komótosan felbaktatott az emeletre. Aztán ott van Redfern kapitány is, akihez muszáj berángatni a CDC munkatársait, hogy eltűnt. Na ne, látjuk. Amúgy a vele történő harcjelent is inkább volt nevetséges, mint akció dús, de legalább láthattuk, hogy Eph sem nyámnyila ahhoz, hogy vért fehér gevdát ontson, ha a helyzet úgy kívánja. Bolivar átalakulása viszont. Huh, na az az igazi horror. Nem hiszem, hogy hosszú távra terveznének a karakterrel, de az átalakulás hidegrázós folyamatait legalább jól tudják szemléltetni vele.
A mexikói páros most fel sem tűnt, de annyira nem is hiányoztak.
Jövő héten pedig, ahogy az előzetesből kivettem, megkezdődik a "túlélők" levadászása, vagyis egy pörgősebb, talán brutálisabb részre számíthatunk. ÉN kifejezettem várom, a mostani epizód abszolút meghozta a kedvem a hozzá, jobban sikerült, mint az előző, bár az első résztől még mindig elmarad. 7/10.

S akkor teoretikus kérdések;
- Vajon minden vámpír aszexuális, vagy csak ezek az állatias vérszívókká alakított teremtmények?
- Vajon Eichorst mire utalhatott azzal, hogy "No more charade."? Vajon az a tervük, hogy minden embert megfertőzve, a vírust elterjesztve ostoba ösztönlényekké változtatják a népességet, vagy csupán egy részüket, hogy aztán, még emberi formában tehessék rabszolgáikká a túlélőket? Esetleg valami ennél jóval komplikáltabb dologról lehet szó?
- Ha már Eph ott járt a francia kiscsaj házában, miért nem hozott valami bevizsgálható tárgyi bizonyítékot, amit aztán elemezni lehetett volna a laborban?
- Az öreg Abe, annyira tud valamit, hogy csak na, a CDC-s csaj mégis miért bizonytalanodik el az öreg szövegeit hallgatva? Igazán elkezdődhetne már a kooperáció ilyen téren.
- A listát megszerző csaj miért nem reklamált az öregnél, hogy adja oda a PS4 tápkábelét is, különben a büdös életben nem fogja tudni használni? Jól átbaszta az öreg.  Twisted Evil 
- Ha már az összes hulla eltűnt (még mindig rejtélyes módon), a járványügyiseknek miért nem az első dolga, hogy legalább azt a négyet begyűjtsék, leellenőrözzék, akiket már karanténba zártak? Értelemszerűen ott kellett volna felvenni a fonalat mielőbb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Júl. 29, 2014 8:58 am

Weide írta:

Gone Smooth

Aztán az otthoni jelenet a gyerekkel meg az anyjával is teljesen felesleges volt. Egyre több teret és több hangsúlyt fog kapni ez a szál, hiszen minden részben jelen van, pedig tényleg ez érdekel szerintem mindenkit a legkevésbé.


Bár ezt a részt még nem láttam, de ez tudtommal máshogy van... hál'istennek Smile ! Ahogy néztem az imdb-s adatlapon, az asszonyka és a gyerek is csak 3 részben szerepel, amiből legrosszabb esetben is már kettő lement (a 2.-ban úgy emlékszem nem voltak, csak az AA-klub), tehát belőlük egy részt kell már csak kibírni. Az egy más kérdés, hogy Eph mennyit fog hisztizni miattuk, de ha nincsenek szem előtt, csak elsorvad ez a szál a francba...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Júl. 29, 2014 9:59 am

Niwrok írta:
Weide írta:

Gone Smooth

Aztán az otthoni jelenet a gyerekkel meg az anyjával is teljesen felesleges volt. Egyre több teret és több hangsúlyt fog kapni ez a szál, hiszen minden részben jelen van, pedig tényleg ez érdekel szerintem mindenkit a legkevésbé.


Bár ezt a részt még nem láttam, de ez tudtommal máshogy van... hál'istennek Smile ! Ahogy néztem az imdb-s adatlapon, az asszonyka és a gyerek is csak 3 részben szerepel, amiből legrosszabb esetben is már kettő lement (a 2.-ban úgy emlékszem nem voltak, csak az AA-klub), tehát belőlük egy részt kell már csak kibírni. Az egy más kérdés, hogy Eph mennyit fog hisztizni miattuk, de ha nincsenek szem előtt, csak elsorvad ez a szál a francba...
.

Eddig minden részben szerepeltek, ebben biztos vagyok. És ha az anyuka nem is élné túl az első évadot, a gyerek biztosan túl fogja, ezt pedig én tudom megerősíteni a képregény alapján (amit nem olvastam ugyan, de voltak árulkodó jelek, mikor a netet böngésztem). Amúgy már most le merném fogadni, hogy ez lesz a séma; Kitör a káosz, anyuka meghal, anyuka új pasijáról kiderül, hogy egy gyáva farok, ezért valami szánalmas módon fogja levadászni pár vámpír, a hős Eph viszont rögtön megy, hogy megmentse családját, de már csak a gyereket tudja, akivel aztán egymásra lesznek utalva és szépen lassan (újra)kibontakozik majd az apa-fia kapcsolat,  No 
Ha tévedek, és nem így lesz, akkor viszont megemelem a kalapom a Strain előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 30, 2014 12:12 pm

Weide írta:
Amúgy már most le merném fogadni, hogy ez lesz a séma; Kitör a káosz, anyuka meghal, anyuka új pasijáról kiderül, hogy egy gyáva farok, ezért valami szánalmas módon fogja levadászni pár vámpír, a hős Eph viszont rögtön megy, hogy megmentse családját, de már csak a gyereket tudja, akivel aztán egymásra lesznek utalva és szépen lassan (újra)kibontakozik majd az apa-fia kapcsolat,  No 
Ha tévedek, és nem így lesz, akkor viszont megemelem a kalapom a Strain előtt.


Szerintem is így lesz, azért ez nem 24, hogy máshogy legyen. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 30, 2014 12:36 pm

The Strain S1E03 - Gone Smooth


Az előző epizódnál nem volt nehéz jobbnak lenni, az tény, de én még mindig nem érzem ebben a sorozatban azt az erőt, ami miatt - ha nem lenne ez a kedves kis megállapodásunk - én minden héten körömrágva leülnék elé. Továbbra is totál közepes számomra, a harmadik részben kevés új ökörséggel. De a régiek továbbra is foglalkoztatnak...

Az, hogy Eph családi viszonyaira ismét elpazaroltunk 5-10 percet, már nem lep meg, úgy látszik, az alkotók elképzelhetetlennek tartják e nélkül a sorozatot. Sajnos Weidének igaza van abban, hogy már itt látszik, mit is készítenek vele elő, de majd meglátjuk. Nálam egyébként a fő szálon sem történt semmi egetverően fontos, a múltkori epizód szörnyét ott hagytuk a garázsban, biztos még mindig próbálja megszállni a beteg öreget no, meg a hazasétáló halottakról sem tudunk továbbra sem semmit... Ja, és nincs egy kibaszott biztonsági kamera a halottasházban, de a kórházban sem, aminek meg lehetne nézni a felvételeit...

Egyébként is: mi a különbség a halottak és a négy túlélő között? Látszatra semmi, mindegyiknek szép hosszú nyelve van. Akkor meg minek az egész? Csak azért, hogy az énekesnek le tudjon esni a pöcse??? Mi van az ügyvédnővel? Ő miért maradt ki a szórásból? A beteg faszi a családjával meg már szinte röhejes... Úgy gondolom, a harmadik epizódra legalább már azt illene tudni, hogy most ebből mi lesz: mi értelme lesz "megfertőzni" a világot? Az miért és kinek lesz jó, ha hüllőket csinálnak az emberiségből, akik szép hosszú nyelvükkel kapkodják majd el a legyet?

Nem tudom. A beharangozó és a pilot kiváló Vírus/Androméda felütése teljesen átmegy egy komikus mutánsos történetszálba, mi nekem egyre inkább nem fekszik. Ehhez tényleg nem kell már a járványügy. Pláne nem ez a páros/trió, ami itt van. Mekkora klisé már megint, hogy a családdal zsarolják Jimet... ááá... Az öreg zsidó meg Nora beszéde talán még annyira nem röhejes, csak majd a következő epizód tükrében lesz az, mikor tényleg elkezdenek irtani. Onnantól meg majd tisztára Odaát lesz, a Winchesterek nélkül.

Egy dolog volt, ami tetszett, Eichorst öltözködése az elején. Semmi értelmét nem látom, de hatásos volt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 30, 2014 6:53 pm

.
The Strain S01E03

Mivel megint csak harmadiknak szólok hozzá, így ezúttal is csak az maradt, hogy egyetértsek veletek, és a kettőtök véleménye között keressem valahol a helyem Smile .

- Eph családilag egy barom. A legtöbb, amit ebből a részből megtudtam, hogy a gyereknek is több esze van, mint neki. A hülye képtelen felfogni, hogy nem az a baj, hogy a gyerek nem szereti eléggé vagy hogy bárki ellene beszélt volna, csak a kölyök ennyi év után már baromira unja a hazugságait és a kifogásait. Így is ugyanannyit fognak találkozni, mint eddig, csak már nem lesz két találkozás között öt "Jaj, bocs, hogy nem értem haza, de dolgoznom kellett...".
- "Samu", Vaszilij és az öreg sztorija ugyan semmit nem mozdított előre a történeten, de legalább egy kicsit szélesített rajta, egy kicsit többet sikerült megtudni a hátteréről. Például hogy a fővámpírizé hatalmának kiteljesedését még a patkányoknak sincs kedvük kivárni... Vagy az sem kizárt, hogy a 200 féreggránát húzta meg magát a csatornában, és azok elől menekülnek... ez meg válasz lehet arra is, hogy miért nem találják őket.
- A túlélőkkel kapcsolatos vergődés viszont még mindig a legszánalmasabb pontja a The Strainnek. Amúgy is idegesítő, hogy tényleg rohad már szét mindegyik, vért szürcsölgetnek a hús alól meg rajongókat harapdálnak, de mindenki néz bociszemekkel, hogy talán vegyél be két aszpirint, hátha jobban leszel faceplam ... de értem, leírtam múltkor is, ez biztos a "szeretet erejé"-nek kifejeződése, hogy nem akarják orvoshoz küldeni őket, mert félnek, hogy azzal megint elveszítik egymást, oké, benyelem... Na de amikor Eph a végén benyögi, hogy "Egyet sem sikerült megtalálni a három túlélőből...", akkor bizony kiszalad egy ízesebb, mert ugyan hogyan is lehetne megtalálni őket, amikor az egyik OTTHON van, a másik bazmeg meg az előre lejelentett koncertteremben!?!?!  fuck off Na mindegy, most talán már kaptak egy kis "ösztönzést", hogy felemeljék a picsájukat, és "valahogy" mégiscsak megtalálják a "túlélőket"... igaz, most már sokkal nehezebb lesz  ...

Most olyan 6-6,5/10-nél járok...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 30, 2014 9:22 pm

Niwrok írta:
The Strain S01E03

Bár sok újdonságot valóban nem találtam az írásodban, abba ne hagyd, mert olyanokat röhögök az olvasása közben, amitől vétek lenne megfosztanod minket!  Laughing Very Happy 
Amúgy a patkány kérdés; én eddig valamiért úgy építettem fel magamban a dolgokat, hogy a patkányok lesznek a féregvírus első számú hordozói és az elterjedésének oka, de látod lehet, hogy a fertőzöttek tényleg a város alatt húzták meg magukat, és ezért inaltak el onnan a kis rágcsálók. Majd kiderül.  hmmm 

R2-D2 írta:
Egyébként is: mi a különbség a halottak és a négy túlélő között?
Max annyi, hogy a halottak gyorsabban alakultak át, ugye egy-két órán belül, míg az "életben maradt" fertőzöttek szépen lassan formálódtak vérszopókká. A folyamat sebessége különbözik, de látszatra a végeredmény ugyanaz; ostoba, agresszív ingerlények ösztönlények. Már csak az a kérdés, akkor mi értelme volt különböző módon megfertőzni őket, vagy az egésznek tényleg mi értelme volt, na már a vámpírok világuralmi tervére nézve. Vagy a négy túlélőben van valami minimális, egyedi ellenanyag, ami lassítja a folyamatot? Talán ők lesznek a kulcs egy esetleges antiszérum elkészítéséhez?  
Illetve ez felvet még egy kérdést; ha a vámpírizmus átadásával csak ilyen szörnyeket képes kreálni a Master, akkor hogyan keletkeznek olyan intelligens vámpírok, mint pl. Eichorst?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Júl. 30, 2014 11:15 pm

Weide írta:

The Strain S01E03
Bár sok újdonságot valóban nem találtam az írásodban, abba ne hagyd, mert olyanokat röhögök az olvasása közben, amitől vétek lenne megfosztanod minket!  Laughing Very Happy 


Hát de nem? Milyen qrva nehéz lehetett már NEM megtalálni azokat a túlélőket, akik el sem mozdultak onnan, ahonnan azt mondták, hogy lesznek?! Már a zsidó tata is tudja, hova kell menni, pedig ő még külön ki kellett jöjjön a sittről és meg kellett vegye az utaslistát. Az lesz az igazi szégyen, ha még Abe is előbb ér a "túlélőkhöz", mint Eph csapata...

Ugyanazt a sorozatot nézzük mindahányan, túlságosan nem láthatjuk máshogy Smile . Amíg szórakoztat engem is a dolog, addig írni fogok róla, ezt megígérhetem Smile ... hogy téged/titeket is szórakoztat, az a bónusz Smile .

R2-D2 írta:

Egyébként is: mi a különbség a halottak és a négy túlélő között?


Weide írta:

Max annyi, hogy a halottak gyorsabban alakultak át, ugye egy-két órán belül, míg az "életben maradt" fertőzöttek szépen lassan formálódtak vérszopókká. A folyamat sebessége különbözik, de látszatra a végeredmény ugyanaz; ostoba, agresszív ingerlények ösztönlények. Már csak az a kérdés, akkor mi értelme volt különböző módon megfertőzni őket, vagy az egésznek tényleg mi értelme volt, na már a vámpírok világuralmi tervére nézve. Vagy a négy túlélőben van valami minimális, egyedi ellenanyag, ami lassítja a folyamatot? Talán ők lesznek a kulcs egy esetleges antiszérum elkészítéséhez?  
Illetve ez felvet még egy kérdést; ha a vámpírizmus átadásával csak ilyen szörnyeket képes kreálni a Master, akkor hogyan keletkeznek olyan intelligens vámpírok, mint pl. Eichorst?


Most már úgy tűnik, semmi Smile ... Ha van is valami különbség köztük, én inkább a korábban is jósolt rituáléhoz gondolnám fontosnak a túlélőket.

Lehet, hogy Eichorst-ot a Mester még azelőtt hozta létre, hogy a 70-75 évvel ezelőtti harcban meggyengült volna. De ha tényleg olyan nagy a hatalma, akkor talán befolyásolni is tudja, hogy kit mivel fertőz.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Csüt. Júl. 31, 2014 2:56 pm

Weide írta:

The Strain S01E03

S akkor teoretikus kérdések;
- Vajon Eichorst mire utalhatott azzal, hogy "No more charade."? Vajon az a tervük, hogy minden embert megfertőzve, a vírust elterjesztve ostoba ösztönlényekké változtatják a népességet, vagy csupán egy részüket, hogy aztán, még emberi formában tehessék rabszolgáikká a túlélőket? Esetleg valami ennél jóval komplikáltabb dologról lehet szó?
- Az öreg Abe, annyira tud valamit, hogy csak na, a CDC-s csaj mégis miért bizonytalanodik el az öreg szövegeit hallgatva? Igazán elkezdődhetne már a kooperáció ilyen téren.


Csak most olvastam át jobban ezeket a kérdéseket:

- A magyar feliratban, ahogy én néztem, úgy fordították, hogy "Hamarosan vége a színjátéknak.", és maga a mondat tényleg csak ennyit jelenthetett, hogy rövidesen vége lesz ennek az egész öltözködési rituálénak, mert nem kell többet úgy tenniük, mintha emberek lennének.
- Minél több minden kiderül ezekről a "féreggránátokról", annál inkább azt hiszem, hogy itt valami invázióról, lerohanásról lehet szó. Ezeket nem arra találták ki, hogy csak részleges pusztítást okozzanak, és lehet, hogy az egész Föld kipusztítása a cél, hogy valami mással népesítsék be a helyünket.
- Annyiból azért megértem a csajt, hogy nem könnyű nemcsak többszáz embernek a halálával szembesülni, hanem ahhoz önkéntes asszisztensnek is jelentkezni. Ezúttal az öreg volt az, aki az infókat is csak akkor lett volna megosztani, ha a nő azt mondta volna: "Persze, menjünk elégetni az összes férgest és a rokonaikat!". Amit nem fog mondani...
.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Pént. Aug. 01, 2014 3:14 pm

Niwrok írta:
.
Hihetetlen, hogy ennél a "válófélben lévő ex-alkesz, workaholic" figuránál blokkol le állandóan a forgatókönyvírók agya... még egy rákos szülő kéne, és tutira epét hánynék!


Tényleg, ezt még nem is mondtam: az epehányás elmaradt, de azért látszik, hogy nem sokkal Smile ...
Családi drámaklisék kimaxolva, most már tényleg lehet a sztorival foglalkozni!
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   

Vissza az elejére Go down
 
The Strain kibeszélő
Vissza az elejére 
3 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: