Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 The Strain kibeszélő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 1:22 am

.
The Strain S01E13

Na, akkor itt most az lesz, hogy ezúttal én leszek a negatív pólus. Szerintem ugyanis ez Strain-részként is gyenge volt, fináléként meg egyenesen szar, amiből talán csak a záró monológot fogom megjegyezni, de az is másért.

Ugyanis semmi más nem történt benne, mint folytatták az előző rész módszerét, és minden régi, elfeledett szart összehánytak egy kupacba, de annyira irritálóan ostoba módon, és mindenfajta értelem nélkül, hogy még az intenzív Strain-kiképzés után is kiakadtam rajta! Bár talán még ezt is el tudtam volna nézni, előfordult ez már korábban is, ha a) bármilyen módon is pozitívan lepődök meg az események alakulásán, b) nem csalódok több szereplőben is negatívan és c) a színészi játék egy zuhanórepülés kíséretében nem fejel bele a betonba. Na de szép sorjában:

- A maximális csalódásom Palmeré. Én tényleg az egyik legjobban kidolgozott karakternek gondoltam (talán harmadiknak Vas és Abe után), de a gyógyulásával ez mind elszállt! Elsőként az tűnt fel, hogy az őt alakító színész az élettől megrészegülve mekkora ripacs lett, Eichorst mellett meg főleg (pedig ő is éppen eléggé túljátssza a szerepét). Aztán jött Fitzpatrick öntudatra ébredése, de hogy miért pont akkor, azt senki sem tudja, legfeljebb mert már nem akartak fizetni neki készenléti díjat a második évadra. Röhejes, ahogy fenyegetőzik, de közben meg tiszta hisztis picsogás az egész, mintha azon lenne megsértődve, hogy Palmer már nincs ágyhoz kötve, és emiatt ráutalva sem, a gazdája ugyanis akkor még éppen nem követett el semmi olyat, ami miatt meg kéne hasonulni, csak turkált egy kicsit egy zsidó zacis lomjai között, és hazavitt pár szuvenírt. Vagy most azért, mert kirakta a szívet a májak közé, mint valami trófeát? És ugyanilyen nevetséges a szenátorral való megbeszélés, ahogy megint két nullkalóriás szereplőt előrángatnak a szemétről, hogy az egyiket rögtön le is dobják a tetőről. Ez lehetne jó jelenet, de attól, mert egy miniszter meghal, jó esetben nem áll le az élet, Strain-Földön viszont be kell szopnom, hogy tényleg elég egyetlen embernek kidőlnie, és a jajdeveszélyes üzenet, ami a vámpírkórra figyelmeztet, hirtelen tényleg csak ízléstelen viccé válik  faceplam ... amitől mindenki annyira megnyugszik, hogy amikor a Csipet Csapat elhagyja Manhattant, a hídon már békésen halad a forgalom, és a korábban legalább a pánikra emlékeztető zajok is megszűnnek  fuck off . Talán két dolog volt Palmertől, ami tetszett: ahogy még a pincébe ráébred és méltatlankodik, hogy nem volt férges a geci ("fehér", aha, de már bocs, felismerem, ha látom!), amit Duckface nyeletett vele, azt meg megmosolyogtam, ahogy lóbálja Abe egyik kését, a náci meg hátrahőköl tőle... és ezekkel meg Vas megszokottan epés beszólásaival túl is lendülhetünk az epizód csúcs... vagy inkább értékelhető pontjain.

- Ehhez képest nem tudom, mi lett hirtelen a bajotok Gusszal, amikor csak ugyanazt az önfejű, de áldozatokat elszenvedett ganxta-madafaka latino szart nyomta, mint eddig, csak a bosszúvágytól és a kiszolgáltatottságtól még intenzívebben. Inkább a nyúlszájú a hülye, ahogy folyamatosan bezárva tartja, anélkül, hogy bármit mondana neki, de a korona az, amikor elkezd hadoválni arról, hogy Gus méltónak bizonyult arra, hogy a Nyúlkommandó emberi kémje legyen, a "nappali őrség". Méltónak mi alapján?! Mi olyat is produkált Gus, ami alapján szűken nézve is egész Manhattanben ő a legalkalmasabb erre a feladatra? Arról a baromságról nem is beszélve, hogy Gus legyen a "nappali műszak", pontosan emlékezve arra, hogy a Nyulak az ügyvédnő üvegfalú lakásán fényes nappal ütöttek rajta, és akkor nem úgy néztek ki, mint akiket zavar a túl erős ultraibolya sugárzás! A vudu dajka meg mi lett, udvari vajákos Biri néne?!

- Értem én, hogy hanyatt kellett volna ájulnom attól, hogy mutatnak három Ősatya-Duckfacet, ahogy múmiapózban száradnak a valamilyen vértől a fregolin, de az egész jelenet megint csak ledöbbenteni akart, értelme nulla. Ha alszanak, miért nincsenek a szekrényükben? Ha ébredeznek, akkor most mitől fosik a Nyúl, hogy jaj, csak fel ne ébredjenek, amikor nélkülük kiszolgáltatottak? Meg akkor ők most önhatalmúlag szervezkednek a Mesterek ellen, hiszen ha alszanak, utasítást nem kaptak tőlük?! És honnan tudják, hogy "paktumtörés" van, amikor olyan jó a hírzárlat, hogy a teljes Föld szarik az egészre?

- Na és akkor a "nagy leszámolásról"... Kevés dolog baszott fel annyira, mint annak a szánalmas ötlettelensége, hogy a Mester bevackol Bolivar koncerttermébe. Tényleg, egész Manhattanben az a legnyugisabb hely, egy felszíni épület, ahol nyílván folyamatosan a jövés-menés, és az együttesek hetekre-hónapokra előre lefoglalják az összes lehetséges időpontot?! Ennyire kellett spórolni a díszletekkel  faceplam !? Mellette a büfé is egy nagy szar, ahonnan mindenki olyan gyorsan húzott el, hogy a szennyes edények még az asztalokon maradtak, de a poharakon látszik a Somat-ragyogás  faceplam ... és ahogy Vasilij "Mint A Tenyeremet" Fet előadja, hogy pont ennek a büfének az alagsorában van egy csempészalagút, amit Eph biztos kézzel elsőre meg is talál  faceplam ... szerintem ezen Eph "szimatos" poénja és a tíz rész után a semmiből előrángatott, de ezúttal folyamatosan a néző orra alá dörgölt alkeszség sem tud már rontani.

- A legnagyobb baj ugyanis az, ahogy rájöttem, hogy ugyanazt a szart próbálják már negyedszer lenyomni a torkomon, ami már elsőre is csiklandozta azt Mad ..., ráadásul minden második részben, a 7.-től kezdve. Ugyanez volt Eichorsttal a metróban, Palmerrel a lakásában és a Mesterrel a csatornában: Csipeték gyakorlatilag akadálytalanul besétálnak a kiszemelt boss aktuális főhadiszállására, aztán van némi, a kiegyenlítettség látszatát ótvaros rosszul megidézni próbáló hadonászás, aztán valami katartikusan ostoba pillanat után hirtelen mindenki lefagy, vagy jön egy szar fordulat, ami pont elég időt ad a vereségre álló félnek arra, hogy megszökjön. Ugyanez a szar volt már NÉGYSZER... a 13 részből  bounce !!! De még ezek között is ez volt a legnagyobb fos, a legerőtlenebb, legbénább! Nevetséges, hogy Eichorst és Bolivar kivételével az összes vámpírangolnának elvitte a cica a nyelvét, így a legerősebb fegyverük nélkül sorakoznak fel a kardos-pisztolyos kivégzőosztaghoz, az újabb halálba sétálva (mert a benzinkutas támadás turbózombijai szintén hiányoznak), de nincs baj, mert a másik oldalon meg olyan hülyék vannak, mint Dutch, aki négy méterről nem tudja fejbelőni Eichorstot  fuck off ! Ezek után azon akadjak fenn, hogy váratlanul bekerülünk egy törpe nélküli David Lynch filmbe?!

Igazából még az abszolút töltelékjelenetek zavartak a legkevésbé (mint Nora nosztalgikus énekelgetése Szenilla emlékére, Zach álma vagy a fotóalbum nézegetése), mert ezek legalább csak hidegen hagytak, giccses drámázások voltak a hegynyi hülyeség árnyékában. Az utalás Kellyre viszont nem volt rossz, és nála még azt is el tudtam nézni, hogy tényleg kijön a "függöny elé" egy utolsó meghajlásra, sírógörcsbe kergetve Zachet meg a piába Eph-et...

És amikor már azt hittem, hogy vége, és mindenki elfurgonozik a naplementébe, akkor még a stáb odanyomta az utolsó "If you see something, say something"-kaliberű, masszívan  fuck off  fricskáját: "It is a small world after all. We made it that way.". Na ne mondd, bazmeg! Azt hiszed, nem vettem észre!? Hát a Búra alatt is csak jelenthet nektek a beltenyészetes makettvilágotok miatt, amiben egyetlen egy olyan helyszín és szereplő nem fordulhat elő szerintetek, ami/aki bármilyen módon is kívülállóként jelenne meg, miközben semmifajta fizikai korlátotok nincs!!!
középső ujj

Szóval akkor én is nyomok egy "fricskát": erre a részre 4/10-nél nem érzek többet jogosnak, és úgy, hogy az emlékeket megszépíti az idő meg a közös fikázás, úgy adok az egész évadnak 6/10-et... de ha bárki is kérdezi, elrettentő példaként fogom felemlegetni!


R2-D2 írta:

13 rész alatt még mindig nem jutottam odáig, mi jó abban, hogy a városban mindenki zombiként kóvályog és arról nem tudhat senki a világon.


Pedig szerintem egyszerű: ha ez a maroknyi balfasz ekkora gátja tud lenni a Mester tervének, ha ezek is ekkora veszélyt jelentenek rá nézve a vámpírangolna-hordájával meg az Ősvámpír erejével együtt is, akkor mekkora veszélyt jelentene vajon még több balfasz, akár Manhattan vagy a világ teljes lakossága?! Naná, hogy tájékozatlanságban kell őket tartani, nehogy a vámpírvadász balfaszok még többen legyenek!


A hozzászólást Niwrok összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Okt. 08, 2014 11:06 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 1:47 am

Niwrok írta:
.
The Strain S01E13

Na, akkor itt most az lesz, hogy ezúttal én leszek a negatív pólus. Szerintem ugyanis ez Strain-részként is gyenge volt, fináléként meg egyenesen szar, amiből talán csak a záró monológot fogom megjegyezni, de az is másért.taps taps taps taps taps taps


Rég röhögtem ilyen jót!!!

Még valami: mikor Eph megissza azt a piát, Nora úgy kiabál neki, mintha hirtelen Hulkká változna tőle... bár lehet, ez lesz majd a megoldás. Hulk vs Mester... Smile

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 6:00 pm

Még szolid is:

The Strain kritika az aeonfluxon

Jó poén lenne a kibeszélőnket belinkelni. Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 7:21 pm

.
Szerettem volna pár giffel búcsúzni a The Strain első évadától, de hajnalban már nem volt "kedvem" hozzá Smile , felidézve "kedvenc" böszmeségeimet az évadzáróból, és egyet bónusznak Smile .

Mivel túl hipnotikus lenne a sok össze-vissza kép, így elrejtettem őket a SPOILER-ek mögé.

Enjoy Smile !

The Oscar DEFINITELY NOT goes to... :
 

The Oscar DEFINITELY NOT goes to... II.:
 

Odamegy. Megáll. Nyakaz. Visszamegy. Mindezt full fapofával.:
 

És a bónusz  Very Happy !

'Dramatic chipmunk'-ikertornyok:
 
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 7:39 pm

Niwrok írta:
.
Szerettem volna pár giffel búcsúzni a The Strain első évadától, de hajnalban már nem volt "kedvem" hozzá Smile , felidézve "kedvenc" böszmeségeimet az évadzáróból, és egyet bónusznak Smile .


Jók!!!

Már vannak direkt The Strain gifek, vagy Te csináltad őket?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 7:44 pm

R2-D2 írta:

N: Szerettem volna pár giffel búcsúzni a The Strain első évadától, de hajnalban már nem volt "kedvem" hozzá Smile , felidézve "kedvenc" böszmeségeimet az évadzáróból, és egyet bónusznak Smile .

Jók!!! Már vannak direkt The Strain gifek, vagy Te csináltad őket?


Lehet, hogy vannak, de ezeket én csináltam Smile , ahogy a korábbiakat is.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 7:54 pm

Niwrok írta:


Lehet, hogy vannak, de ezeket én csináltam Smile , ahogy a korábbiakat is.
.

Éreztem én... Akkor dupla taps .
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 08, 2014 9:04 pm

Ejj, ha ezt korábban találtam volna, milyen jól használhattuk volna... : banghead
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Pént. Okt. 10, 2014 8:06 pm

Weide írta:


Amúgy már most le merném fogadni, hogy ez lesz a séma; Kitör a káosz, anyuka meghal, anyuka új pasijáról kiderül, hogy egy gyáva farok, ezért valami szánalmas módon fogja levadászni pár vámpír, a hős Eph viszont rögtön megy, hogy megmentse családját, de már csak a gyereket tudja, akivel aztán egymásra lesznek utalva és szépen lassan (újra)kibontakozik majd az apa-fia kapcsolat,  No Ha tévedek, és nem így lesz, akkor viszont megemelem a kalapom a Strain előtt.


Nem kell kalapot emelned, minden majdnem pontosan így történt, leszámítva részben anyuka új pasiját, aki amellett, hogy gyáva farok, még hülye is ... taps
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Okt. 14, 2014 8:19 pm

The Strain S1E14 - Noname

Végre egy rész, amiben nem történt semmi hülyeség!!! Pontosan nem is történt semmi!!!
Bárcsak ilyen lett volna az egész évad!!! Wink

100%


Ui: Majdnem hiányzik is a heti fikázás.. Sad

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3022
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Kedd Okt. 14, 2014 11:34 pm

R2-D2 írta:

The Strain S1E14 - Noname

Ui: Majdnem hiányzik is a heti fikázás..  Sad


Nagyon nem bírod elengedni ezt a topikot, ugye Razz ?
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Szer. Okt. 15, 2014 12:08 am

Niwrok írta:

Nagyon nem bírod elengedni ezt a topikot, ugye Razz ?
.

No No No No No No
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Vas. Okt. 26, 2014 1:35 pm

Ma este 10-kor a FOX-on... újra átélhetjük az élményt, immár magyar szinkronnal. Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4096
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Vas. Okt. 26, 2014 1:38 pm

Weide írta:
Ma este 10-kor a FOX-on... újra átélhetjük az élményt, immár magyar szinkronnal. Very Happy

Szerencsére nincs FOX-om. nono
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 28
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   Vas. Okt. 26, 2014 1:39 pm

R2-D2 írta:
Weide írta:
Ma este 10-kor a FOX-on... újra átélhetjük az élményt, immár magyar szinkronnal. Very Happy

Szerencsére nincs FOX-om. nono

Akarod mondani, sajnos... Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: The Strain kibeszélő   

Vissza az elejére Go down
 
The Strain kibeszélő
Vissza az elejére 
14 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: