Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Moziajánlók

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4138
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyCsüt. Márc. 21, 2019 11:33 pm

Niwrok írta:
.
Elrabolt világ / Captive State

három jelenet, amiben a lények is feltűnnek, olyan vaksötét, mint a metróalagútban álló néger seggébe elbújt vakond belső zsebe.

4,5/10
.

lol!


Ezt úgy elképzeltem...

Pedig talán még tervben is volt... na jó, nem moziban, de tervben... scratch

.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4138
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyPént. Ápr. 12, 2019 6:44 pm

Niwrok írta:
.
Kurszk

Mindig van annak valami különleges hangulata, amikor olyan esemény kerül feldolgozásra a történelemből filmen, ami már a mi életünkben történt, amiről vannak/lehetnek emlékfoszlányaink a híradásokból... még ha 20 év alatt azok feledésbe merültek is.

A Kurszk orosz tengeralattjáró elsüllyedése, a legénység túlélésének bizonytalansága és a baleset körül akadozó mentőakció története a 2000. évből ilyen... hogy már tudjuk a végét, csak az oda vezető utat nem annyira. Thomas Vinterberg filmje egyszerre három oldalt is bemutat ebből a történetből, úgymint a legénység kálváriáját és napokig tartó haldoklását a jéghideg vízben, a lassan fogyó levegővel, közben megmutatva az értük aggódó feleségeiket, szüleiket, akiket a katonai titkokra hivatkozva félinformációkkal és hamis ígéretekkel etettek... és magának a katonai oldalnak a bemutatását, hogy hány tényező szerencsétlen együttállása kellett ahhoz, hogy a mentőakció minden lehetősége ellenére úgy végződjön, ahogy. Nyilván most sem lehet biztosat tudni, nem derült ki minden részlet, így a film egy jól dramatizált lehetőséget mutat be, de mert sok esemény a média kamerái előtt történt, vannak pontok, amiket össze lehetett kötni...

A sztorit az élet írta, a filmesek meg maximálisan hozzátették, amit lehetett, olyan, szinte fojtogató jelenetekkel, mint amilyen az oxigénpatronokért merülés "vágatlan" felvétele az akkor már elárasztott hajórészbe.

8/10
.


Két dolog járt közben végig a fejemben: vajon milyen lehetett volna ez, ha az oroszok csinálják - de miért is csinálnák, ugye -, no meg hogy honnan tudhatnánk, mi történt valójában a Kurszk belsejében... de amúgy kifejezetten tetszett az egész. Izgalmas, bicskanyitogató, tanulságos történet, s még az a varázsa is megvolt, hogy hiába tudtam, mi a vége (mármint hogy mennyien jönnek ki a hajóból), mégis tudtam értük izgulni. Az meg - ha igaz - hogy egy ilyen emberi hiba által okozott baleset is jött a végén, az nagyon jó dramaturgiai húzás és remek csavar volt.

Viszont annak ellenére, hogy nem Hollywood, hanem "Europafilm" - vagy tán épp ezért!! - biztos megint jobban tetszett volna, ha a szereplők oroszul beszéltek volna. De legalább nem volt akcentusos angol...

80%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3085
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Brightburn   Moziajánlók - Page 52 EmptySzer. Május 22, 2019 7:40 am

.
Brightburn

Érdekes alapötletű film arról, hogy hogyan alakult volna Superman története, ha Stephen King írja, és a Kryptonról érkező űrcsecsemő nem azzal az üzenettel jött volna a Földre, hogy próbáljon alkalmazkodni és az erejével az őt befogadó emberiség javára lenni, hanem egy démoni hang sugdosta volna folyamatosan a fülébe, hogy az emberiség csak arra való, hogy leigázzák. Batman rémálma így egy kansasi kisvárosban valósul meg az éppen kamaszodó Brandonnal, aki hirtelen rájön, hogy hatalmas ereje van, hogy képes fájdalmat okozni az embereknek... és arra is, hogy jó szociopatához méltóan ez őt cseppet sem zavarja.

A kifordított alapötleten kívül a film maga már olyan sokat nem tett hozzá, kellemesen tisztes iparosmunka kevés izgalommal. Én mondjuk többet el tudtam volna képzelni Brandon meghasonulásának okairól, azon kívül, hogy elkényeztetett démonként hisztizni kezd, valahányszor nem kapja meg azt, amit kinéz magának, csak nála ez egy-egy hullával jár együtt. Az izzó szemű, kötött űrlénymaszkot hordó Brandonban is van valami játékosan fenyegető, és a nagyon kevés akció- meg horrorjelenet is elég brutál, de ezek között nem sok minden akad, amikor meg Brandon percekig csak cikázik a levegőben, az elég unalmas. A film is jobban koncentrál a Kentéket helyettesítő Breyerékre, akik gyorsan rájönnek, hogy van rosszabb is egy lázadozó kamasznál... egy lázadó kamasz szupererővel.

Három jelenetet jegyeztem meg igazán belőle: az "autóbaleset" utánit, és azt a kettőt, ahogy a rémült Kyle farkasszemet néz Brandonnal.

6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4138
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 EmptyVas. Jún. 02, 2019 8:58 pm

Niwrok írta:
.
Marvel Kapitány

Thanos csettintése után, és mert az "ismert" világ összes hőse is kevés volt ahhoz, hogy azt megakadályozzák, várható volt, hogy az MCU-ba betolnak egy eddig kívülálló, új szereplőt, hogy az ő közreműködésével beteljesüljön az az egy "jó" kimenetel, amit Strange előre látott.

Marvel Kapitány, azaz akkor még Vers erre alkalmas is lenne, Csillagharcosként a fejlett és militarista kree birodalom, a Hala egyik elit osztagában teljesít szolgálatot az alakváltó skrullok ellen folytatott, elhúzódó háborúban. Az időnként felvillanó látomásai és az egyik küldetés során felszínre kerülő emlékei azonban egy másik életről, egy földi vadászpilóta bevetéseiről és barátairól szólnak... valamint egy kísérleti hajtóműről, és vele egy olyan energiáról, ami végleg eldöntheti a kree-k és a skrullok közti harcot. Vers a Földre kerülve így egyszerre két, erősen összekapcsolódni látszó irányban is megpróbál nyomokat gyűjteni... ami 1995-ben még egy Csillagharcosnak sem megy könnyen, ha nem kap segítséget maga mellé.

Vers oldaláról ez egy kellemesen összerakott sztori, lehetőséget nyújtva érzelmes összeborulásokra, olcsó poénokra, kicsit esetlen közelharcokra, látványos űrcsatákra és némi retróra meg nosztalgiázásra (leginkább a zenék, a Top Gun és a betárcsázós internet vonatkozásában). Nem Vers hibája, hogy a sztorija kicsit elsikkad, merthogy vele párhuzamosan zajlik Nick Fury és a Bosszúállók eredettörténete is, és ez távoli birodalmak harcánál és egy abszolút erőltetetten és feleslegesen felbukkanó Ronannál általában sokkal jobban érdekli az MCU közönségét. A közepesen langyos csillagharcos sztori mellett Fury és Goose, a "macska" könnyen lopja el a showt Verstől, egyértelműen rájuk fog szinte mindenki emlékezni ebből a filmből, aminek így közvetlenül annyi jelentősége van, hogy megtudtuk, kinek és miért csipogott Fury utolsó erejével a Végtelen háború stáblistás jelenetében.

Az olyan eredettörténetek között, mint a Thor és a Hangya, ez is megállja a helyét; nem jobb, nem rosszabb azoknál. A gond csak annyi vele, hogy ami öt meg tíz éve elég volt, az a mostani MCU-ban már erős visszalépésnek érződik.

7/10
.

Sokkal jobb lett, mint vártam. Talán kicsit még a Végjáték eufóriája is működött, de kifejezetten kellemes két órát éltem át - amilyen hülyeségnek tűnt edig Vasember megmentése, most már egyáltalán nem volt fura az egész.

Bejött az erősebb sci-fi vonal, jó volt benn a "csavar" is, tetszett a 90-es évek beli feeling, - különös tekintettel a Nirvanara - annyira nem volt idióta és hihetetlen, mint gondoltam. A humor sem volt túltolva, pont így működött az egész számomra... akármenyire is beleuntam az MCU-ba, egy-egy alkalommal még mindig veszettül tud szórakoztatni.
80%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3085
Join date : 2012. Oct. 06.

Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: X-Men - Sötét Főnix / X-Men - Dark Phoenix   Moziajánlók - Page 52 EmptySzer. Jún. 12, 2019 8:51 pm

.
X-Men - Sötét Főnix / X-Men - Dark Phoenix

Talán ha a Végjáték előtt jött volna, akkor most jobban örülnék neki, de így most maximum annyit érzek ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy jobban sikerült, mint az X-Men - Apokalipszis. Mint kvadrológiazáró a Foxnál ezzel foglalják keretbe az X-Men - Az elsőkkel kezdődő szakaszt, és nagyjából ugyanazokkal az eszközökkel teszik ezt, mint a Bosszúállók tette a maga 20 részével, csak sokkal haloványabban. Így is legalább nem csak jön valaki névtelen senki szupererővel, hogy leigázza a világot, aztán megy a csihi-puhi, hanem jön a névtelen senki szupererővel (valami űrlények, de kb. fél percet ért meg az írónak a háttértörténetük), de a csihi-puhi közben azért van idő egy kis lelkizésre a múltjával és a jelenével meghasonult Jean Grey miatt, meg arra is, hogy X Prof szembesüljön vele, hogyan dönti romba az emberek és a mutánsok érzékeny fegyverszünetét az, amit a szőnyeg alá söpört az évek alatt, sőt, még szereplőhalál is történik a nagyobb drámaiság végett. Az én izlésemnek egy akciófilmhez képest túl sok a semmibe bámulás, de azért volt egy-két jobb mutáns-harc is, amikből messze a civilek között zajló jött be legjobban, leginkább a tétje és a dinamikája miatt.

7/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Moziajánlók - Page 52 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Moziajánlók   Moziajánlók - Page 52 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Moziajánlók
Vissza az elejére 
52 / 52 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Előzetesek, moziajánlók-
Ugrás: