HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Általános film topik

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33 ... 39  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Vas. Ápr. 02, 2017 5:21 pm

R2-D2 írta:

Ghost is the Shell anime

Igazából az anime Niwrok asztala, szívesen olvasnék is így, a mozifilm kapcsán egy írást a '95-ös japán filmről tőle, én ugyanis meglehetősen laikus vagyok a témában. A GitS pedig természetesen azért került elő most, mert hamarosan megnézem az élőszereplős remake-t belőle: meglehet, hogy nincs rá szükség, de úgy gondoltam, jobb, ha képben vagyok a karakterekkel meg a világgal.

80%


Igazából az anime Weide asztala, még ha egyéb elfoglaltságai miatt kénytelenek is vagyunk nélkülözni  Wink . Rám már úgyis kiosztottad a mostani magyar filmes hullám "szakértőjének" szerepét, és én meg is elégszem ezzel az egy titulussal  Smile . Én amine-ból legfeljebb annak a négy-öt rendezőnek a filmjei közül láttam párat, akiknek a magyar tömegkultúrába is eljutott a híre.

A GitS-nek is talán egyedüliként az az egy jelenete égett az agyamba, amikor az MI politikai menedékjogot kér és annak a digi-filozófiai háttere, és a filmet is leginkább azért szeretném megnézni. A többire nem vagy alig emlékszem, pedig kétszer láttam. Hiába volt korszakalkotó és érdekes a világa, rám nem volt akkora hatással.
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Éjféli látomás / Midnight Special   Hétf. Ápr. 03, 2017 6:09 pm

.
Éjféli látomás / Midnight Special

Két férfi egy autóban siet az éjszakai autópályán valahol az USA-ban, mögöttük a hátsó ülésen egy kisfiúval. Láthatóan menekülnek valami elől, és a rádióban hamarosan el is hangzik, hogy két férfi elrabolt egy nyolc éves gyereket, a rendőrség a lakosság segítségét kéri, de azt is, ne lépjenek kapcsolatba az emberrablókkal, mert veszélyesek. De ebben a történetben nem csak hogy semmi sem az, aminek látszik, hanem egyre újabb és elképesztőbb részletek derülnek ki, arról az alaphelyzetről, aminek a film leginkább a végkifejletét mutatja be. Mondjuk eleve onnantól kezdve, hogy a kisfiú, Alton, fontos szerepet játszott egy vallási szekta életében.

Bár a plakátja időnként előkerült korábban is, inkább csak akkor kaptam fel rá a fejem, amikor több éves listán is szerepelt. És ha nálam nem is fért volna be oda, jó volt, mert ahogy a néző egyre többet tud meg Altonról, annál több rétege mutatkozik meg a filmnek, a rájuk vadászók szempontjából éppúgy, mint az említett szekta vonatkozásában, vagy hogy milyen lehet az egész vázolt helyzetet a szüleiként megélni. Altonra az a legkevesebb, ha azt mondjuk rá, "különleges", amitől a filmnek egyszerre lesz misztikus, sci-fi, de még komoly vallási hangulata is.  

Spoiler:
 

Ez is "felfedezős film", lépésenként kibontva működik leginkább, és egyben olyan is, ami egyszerű eszközökkel, inkább csak a forgatókönyvvel és a szereplőkkel való játékkal idéz elő izgalmat, feszültséget, aggódást, sajnálatot, és még tucatnyi mást. És ehhez látványelemnek is alig használ többet, mint egy kevés CGI-t és egy kék úszószemüveget.

8/10

U.i.: A címnek (bármelyiknek) biztos van valami értelme, de én nem találtam. Biztos utal valamire...
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3859
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Rablók / Braqueurs   Kedd Ápr. 11, 2017 8:14 pm

.

Rablók / BraqueursMindösszesen 80 perces francia akciókrimi, ami önmagában már azért is jó és élvezhető, mert francia. Néhány hollywoodi panelt ugyan használ, de próbál végig a földön járni, akciójelenetei hitelesek (sőt, van egy, amit inkább nem is mutatnak, nehogy csóváljuk a fejünket), karakterei pedig olyannyira hétköznapi és aktuális figurák, hogy már-már dokumentumfilm szereplők...

Az arab (marokkói) Yanis profi rabló, specialitása a pénzszállítók kirablása. Embert nem öl, a saját kis bűnszervezetét szükség szerint látja el munkával és pénzzel. Jól mennek a dolgai, nem is lenne baj, ha az öccse nem csinálna egy őrültséget - ezzel pedig beleszarnak egy néger konkurrens banda bizniszébe. A dolog jóvátételéhez pedig nem pénzre van szükség, hanem egy újabb rablásra, amiben 70 kg heroint kell elrabolni. Persze, a munka kissé félresikerül, a két banda meg vérre menő öldöklésbe kezd - Párizs utcáin és lakótelepein.

A mozi nagy része kifejezetten feszült és izgalmas, jók a lövöldözések, jó a kézikamera, jók a karakterek. Teljesen rendben van a vége, néhány halál kiszámítható, néhány nem - legalábbis egy amerikai filmben úgy nem lépnének le néhányan, ahogy itt teszik. Viszont, a baromi rövid játékidő ellenére így is van nem kevés üresjárat a moziban, ami kizökkent a ritmusból, valamint nem kezd semmit azzal a helyzettel, amit a főszereplő bandák rasszjai tálcán kínálnak. Én legalábbis nem tudtam kiverni a fejemből, hogy ez a film egy picit görbe tükör is a csodás multikulti Franciaország társadalmi viszonyairól - ugyanakkor az égvilágon semmi, de semmi jelentőséget nem adtak ennek a filmben. Lehet, csak én láttam bele... scratch

Mindegy, egy estére jó volt, egy kis lövöldözős akciófilm, mondjuk, a 36 árnyékában...75%


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Kedd Ápr. 25, 2017 6:14 pm

R2-D2 írta:

Hétköznapi titkaink

A sztori lényege ugye az, hogy egy híres fényképész nő halála után három évvel egy tervezett újságcikk miatt felszínre kerül az özvegy apa és két fia közti kapcsolati háló minden problémája, amiben a kisebbik, kamaszodó fiú totál nem találja a hangot az apjával (amúgy a világgal sem), a nagyobbik viszont már elköltözve otthonról nem tud mit kezdeni új feleségével és gyerekével. Miután pedig egy játéktérre kerülnek, sorra derülnek ki hétköznapi titkaik, egyre mélyebb lesz a szakadék közöttük, amit természetesen csak úgy lehet majd áthidalni, ha végre képesek lesznek őszintén beszélni egymással.

Akár egy zseniális mozi is lehetne ez az egész, ha nem folyt volna szét a kapcsolati háló a rendező (Trier távoli rokona Rolling Eyes  ) kezei között. Az igazi drámát magukban hordozó jelenetek simán félbe vannak hagyva, lezáratlanok, a szereplők néha teljesen irracionálisan képesek viszonyulni dolgokhoz, egymáshoz és másokhoz. Lassú, vontatott, néhol kissé unalmas és depressziós mozi, ami valahol megint csak a gyásszal foglalkozik: csak most a központi téma az, amiket nem mondanak ki az érintettek. Ebből lehetett volna egy kiváló alkotás, csak még egy pici munka kellett volna hozzá... esetleg egy Susanne Bier...

70%


Nincs mit hozzátennem. Mindegyik téma baromi jó, akár tényleg a gyász feldolgozásáról, akár a gyerekek életébe az utat nem találó apáról van szó, de talán a legjobb az anya története, aki a sok kiküldetése, távolléte miatt nem lehet(ett) úgy a családja része, ahogy szerette és tudta volna.

De ez a film nekem borzasztóan "európai" volt... Az egy dolog, hogy a képzelet játékainál is eltartott jó pár másodpercig, amíg rájöttem, mit is látok, és hogy sokszor csak az unalmas narráció marad, de a napi rutin semmitmondó képeitől és a fél percig tartó kamerába bámulástól végképp kivoltam.

5,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Fury of a Patient Man / Tarde para la ira   Szomb. Május 06, 2017 10:09 am

.
The Fury of a Patient Man / Tarde para la ira

Mint egy fordított Oldboy, de talán még inkább tudnám hasonlítani a Blue Ruinhoz ezt a filmet, amiben a középkorú Jose nyolc éven keresztül készül arra, egy teljesen új életet építve fel magának, hogy megbosszulja azokat, akik miatt a menyasszonya meghalt, az apja pedig kómában fekszik. Önmagában a sztori nem is lenne rossz, ahogy fokozatosan derülnek csak ki a kirakósok, vagy ahogy egy-egy csavarral próbálják az írók érdekesebbé tenni a filmet, de azzal, hogy mindezt ilyen lassan teszik, az az én türelmemet is jobban igénybe vette. Az első fél órában nem is nagyon látszik, hogy ami a képernyőn zajlik, annak értelme lenne, és utána is egy-két kitörést leszámítva inkább szociodrámának érződött ez, mint akár kriminek, és főleg akciófilmnek.

Nagyon realista bosszúfilm akart ez lenni, de talán már egy kicsit túlságosan is az. Próbának belefért, de Raúl Arévalot továbbra is inkább az egyik kedvenc spanyol színészemként fogom jegyezni, mint rendezőként.

5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Tiszta lappal / I'll Follow You Down (Continuum)   Kedd Május 16, 2017 11:21 pm

.
Tiszta lappal / I'll Follow You Down (Continuum)

A főiskolás Erol hiába tehetséges fizikus, aki akár a legbonyolultabb egyenleteket is sikerrel tudja megoldani, a családi körülményei, leginkább az anyja miatt nehezen tud kibontakozni. Az anyja, Marika ugyanis sosem tudta feldolgozni, hogy a férje, Gabriel, aki szintén sikeres volt a fizika, azon belül is Einstein elméleteinek területén, egy pár naposnak induló üzleti útról soha nem tért haza. A bizonytalanság felőrölte a nőt, akit így Erol sem szívesen hagyna magára, bármennyire is szeretné ezt Grace, Erol barátnője. Erol tehetségére azonban nagyon is felfigyel a nagyapja, Sal, aki elérkezettnek látja az időt, hogy megosszon egy titkot a fiúval, amit már 12 éve őriz, és ami az egész család életét újraírhatja...

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy egy időutazós filmről van szó, kicsit a Frequency / Pillangó-hatás vonalon, amitől ugye nekem is felcsillan a szemem... de rögtön le is kell hűtenem a kedélyeket, ugyanis ez a film ezt a témát egy teljesen egyedi, drámai oldalról kívánja megközelíteni, sikerrel, viszont ebbe bele is bukott. Mert vannak ugyan újszerű felvetések abban, ahogy Erol az időutazás hatásait kívánja kielemezni, és von le azokból következtetéseket, ahogy Marika kvázi gyásza, Sal szakmai vergődése és Grace dilemmája is érdekes... de beszélgetni az időutazásról lényegesen unalmasabb, mint csinálni... cseréljétek ki az időutazást mondjuk a szexre... Na, pont annyira! Még a nyomozós-rejtélymegoldós is csak pár percre tudja feldobni, ami előtt és után hiába a remek színészek (Haley Joel Osment, Gillian Anderson, Rufus Sewell, stb.), a személyes problémák felvetése és a végén az egészre felépített csavar, nem állt össze igazán ez a "képlet".

Az sem segített a filmnek, hogy angolul néztem, "mankó" nélkül, Continuum címen, és csak amire vége lett, jöttem rá, hogy a másik két megjelölt címmel nagyobb sikerrel jártam volna. Szóval aki akarja, megtalálhatja (igen, akár magyar szinkronnal is   banghead ), de szerintem nem baj, ha ennyivel "tisztább" lesz az a lap...

4/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: In the Valley of Violence   Pént. Jún. 09, 2017 6:21 pm

.
In the Valley of Violence

Van, akinek bejön, ha új műfajban próbálja ki magát... és van, akinek nagyon nem. Ti West munkáiból van, amik tetszettek (The Innkeepers, The Sacrament) meg van, ami elment, de eddig általában horror-thriller vonalon mozgott. Most úgy döntött, hogy westernt csinál, de ezt azért még nem ártott volna gyakorolni. Az egész olyan, mintha Tarantino forgatta volna le a John Wicket egy dezertőr katonával a főszerepben egy évszázada elhagyatott bányászváros romjai között, de úgy, hogy Tarantinotól csak a szófosásban szenvedő karaktereket vette át. Az egymondatos sztorit Ethan Hawke és John Travolta sem tudta elégségesre hozni, pedig a szövegek között akadt egy-két jobb is...

4/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Ticket   Csüt. Jún. 15, 2017 7:06 pm

.
The Ticket

"- Hiszek, amikor szükségem van a hitre.
- Akkor te nem is hiszel igazán."


James boldog családban, a feleségével és a fiával él, de egy gyermekkori betegség miatt vakon. Egy reggel azonban úgy ébred, hogy lát, mert mint később az orvosa megállapítja, a tumor, ami eddig elvette a látását, visszahúzódott. James a családjával, a barátaival és a kollégáival együtt örül a csodaszámba menő gyógyulásnak, de ahogy James egyre több olyan dolgot fedez fel, amit eddig nem láthatott, például olyan lehetőségeket, amik eddig elkerülték a figyelmét, annál nehezebb lesz mindannyiuk számára James teljesen új élete.

Egyszerű kis film volt, és mégis volt benne valami erős és különleges... mondjuk az első kétharmadában. A vakság érzékeltetése is hangulatos volt, ahogy a néző Jamesszel együtt "kapta vissza" a látását, de igazán a drámai része tetszett. Az, ahogy James újra megtanul látni, és látni azokat a titkokat (például hogy a fiát verik a suliban), rejtett dolgokat, amiket a vakság eddig elfedett előle. James reakcióiban talán nem volt olyan nagy ritkaság, de ahogy ezek sokrétűségét bemutatták, aztán azt, hogy a környezet hogyan válaszol erre, például azzal, hogy emberek félteni kezdik a pozícióját, ahogy felbukkan az irigység, az a lassúsága ellenére is tartalmassá tette a filmet. Leginkább azt mutatta be jól, hogy amikor ekkora változás történik valakinek az életében, legyen bármilyen örömteli elsőre, az a közössége életvitelét is maga után húzza... és ezt nem mindenki veszi jó néven.

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3859
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Csüt. Jún. 15, 2017 7:46 pm

Niwrok írta:
.
The Ticket

"- Hiszek, amikor szükségem van a hitre.
- Akkor te nem is hiszel igazán."7,5/10
.

egyetért

Ez tetszik. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Girlfriend's Day   Szomb. Jún. 17, 2017 10:22 am

.
Girlfriend's Day

"- Ahhoz képest, hogy szerelmes üzenetek írásából élsz, nem voltál valami romantikus.
- Nem akartam hazavinni a munkát."


Nem túl izgalmas romantikus filmnek indult, amiben a kiégett, lecsúszott üdvözlőlap-író Ray (Bob "Saul" Odenkirk) próbálja újra rendbe rakni az életét a válása és a kirúgása után. Aztán egyre jobban megkedveltem a szövegei és a karakterei miatt, de a legjobban az tetszett, ahogy kicsit elborult lett, és egyre mélyebben vezetett be az üdvözlőlap-írók életének csillogó részébe és alvilági bugyraiba is. Meg hogy éppen olyan rövid, mint ez az írás  Smile .

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Harlock: Space Pirate / Kyaputen Hârokku   Kedd Jún. 20, 2017 6:36 pm

.
Harlock: Space Pirate / Kyaputen Hârokku

Az emberiség galaktikus kirajzása után, a honvágy következtében a Földért meginduló háborúk olyan súlyos áldozatokat követeltek minden oldalon, hogy a szemben álló felek létrehozták a Gaia Szövetséget, ami a Földet törvényen kívül helyezte, mindenki számára megtiltva, hogy elfoglalja az emberiség szülőbolygóját. De nem mindenki fogadta el ezt a döntést. A halhatatlan hírében álló Harlock kapitány és renegát legénysége a szabadság nevében majdnem száz éve keresi a módját, hogyan térhetnének vissza a Földre, és úgy tűnik, ez mostanra egy -mondhatni ördögi- terv keretében meg is valósulhat... de egy Gaia-ügynök sikerrel férkőzik be a kalózok közé, akinek egyetlen célja Harlock megölése, akár a saját élete árán is.

Igazán látványos kis űreposz-animét hoztak össze a japánok, de azért a történetmesélési stílusa annyira nem jött be. Nem mintha nem lenne fordulatos, egy-két kellemesebb meglepetéssel, de ahogy lassan vezet be az események háttereként szolgáló évszázados múltba, és mindezt keveri a személyes történetekkel... lehet, hogy én voltam gyenge, de nem mindig értettem, mit is akar a "költő". Amit meg értettem, az sajnos jórészt sablonos volt, főleg ami a karaktereket és a kinézetüket illeti, amit a feleknek a Földhöz, az élethez való érdekes hozzáállása egyensúlyozott ki valamennyire. Az űrcsaták viszont jók, csak azok is egy kicsit kiüresednek egy idő után, ahogy Harlock többszázas birodalmi flottákat amortizál le anélkül, hogy akár csak megbillenne az ülésben, mert neki olyan tutkó sebezhetetlen űrhajója van, hogy inkább fémdémon, mint jármű.

6/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Érvek és életek / The Great Debaters   Kedd Jún. 20, 2017 11:59 pm

.
Érvek és életek / The Great Debaters

Ez a film a Fences kapcsán került elő nálam, mint egy másik film, amiben Denzel Washington nem csak a főszerepet játssza, de a rendezői székben is ő ült. Amellett, hogy vannak közös pontjai a két filmnek, és hogy az amerikai filmekből szemezgetve gyakran kerülnek elő itt a fórumon a fekete polgárjogi küzdelmek különböző állomásainak illusztrációi, igazából egy dolog miatt ragadta meg a figyelmem éppen ez. Tetszik ugyanis az amerikai iskolákban levő vitakörök koncepciója, és az, ahogy a tanulók ezeken keresztül megtanulnak érveket felsorakoztatni különböző társadalmi kérdésekben, valóban vitatkozni álláspontokon, akár olyanokban is, ami a saját meggyőződésükkel ellentétes. Több vita és kevesebb veszekedés ugyanis szerintem sokat javítana a közhangulaton... bárhol... de persze fejbesomni valakit, akinek nem tetszik a pofája, vagy beskatulyázni valami sötéten hangzóba mindig is egyszerűbb volt a konfliktusok esetén...

A filmben egy olyan vitakör az alap, amit az 1930-as években a későbbi politikus Melvin B. Tolson alapított, és néhány diákjával igazi sikereket ért el a Whiley Egyetem tagjaiként, ami az egyik feketék számára fenntartott intézmény volt Texasban. A film elég lazán kezeli a tényeket, így inkább egy erősen dramatizált, valóságot nyomokban tartalmazó fikcióról beszélhetünk, de a témák, amiket érint, nem csak a faji kérdésekre, hanem az akkori politikaiakra is kitérve, azok jók. Mellette vannak túlfűtött hormonok is, hiszen fiatalokról van szó, kis lazításként vázolva egy szerelmi háromszöget, és így egyben kellemesen nézhető volt... de nem több. A legjobbat talán azon mosolyogtam, ahogy a Nagy Vitázók egymásnak estek azon, hogy milyen sorrendben kellene felsorakoztatni az érveiket...

Kis érdekesség a stábbal kapcsolatban, hogy Denzel Washington és Forest Withaker mellett játszik a filmben egy Denzel Withaker nevű srác is (Jamesként) Smile ... de csak névazonosságokról van szó.

7/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 3859
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   Szer. Jún. 21, 2017 12:08 am

Niwrok írta:
.
Harlock: Space Pirate / Kyaputen Hârokku

6/10

.

Niwrok írta:
.
Érvek és életek / The Great Debaters


7/10
.

lol!

A kisajánlók napja...

Köszi! Wink


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.artudetu.gportal.hu/
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Belko Experiment   Pént. Jún. 23, 2017 12:14 am

.
The Belko Experiment

A Belko Társaság kolumbiai kirendeltségének dolgozói meglehetősen furcsa dolgokat vesznek észre, ahogy reggel bemennek az irodába. Többen gyanúsnak találják az állig felfegyverzett őröket, vagy azt, hogy a helyi dolgozókat visszafordítják a kaputól, de ott, ahol az állandó emberrablási kockázatok miatt a dolgozókba nyomjelzőt ültetnek a szerződésük aláírásakor, ezek még nem zavaróak annyira, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítsanak nekik. Annak már sokkal inkább, amikor a kávészünet környékén megszólal a hangosbemondó -amiről nem is tudták, hogy létezik-, és azon egy hang szenvtelenül bejelenti, hogy az épületben tartózkodó 80 emberből kettőnek fél órán belül halottnak kell lennie, különben súlyos következményekkel kell számolnia mindenkinek. És hogy nyomatékosítsa bejelentését, a hang nyomán fémlapok ereszkednek le az ajtókra és az ablakokra, szinte hermetikusan lezárva az eléggé isten háta mögötti épületet.

80 ember persze túl sok ahhoz, hogy igazán jó kis zárt terű pszichológiai játékot lehessen csinálni ebből, úgyhogy inkább trancsírfilm, irodai deathmatch, de annak többé-kevésbé szórakoztató. Vannak jobb "túlélési technikák", például ahogy a felsővezetés a második feladatot akarja megoldani, de túl nagy meglepetés sem a történet menetében, sem a végkifejletben nincs... leszámítva talán az epilógust. Stílusa viszont van, részben azért is, mert a filmet eredetileg James Gunn akarta megcsinálni a két Galaxis őrzői között, de aztán besokallt művének erőszakosságáról, és inkább másra bízta a rendezést. Viszont itt hagyta például a spanyolra hangolt popslágereket, amik vicces aláfestésül szolgálnak a "csoportos leépítésnek", meg pár színészt is, például az öccsét, de amúgy is, az "irodisták" nagy részét láttam már itt-ott az utóbbi években.

6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 2750
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: The Space Between Us   Pént. Jún. 30, 2017 9:31 pm

.
The Space Between Us

Gardner különleges fiú, több szempontból is, de leginkább abból, hogy ő az első gyerek, aki a Mars kolóniáján született, és az ottani tudósok között nőtt fel. A kamaszkorba érő srác azonban egyre kevésbé tűri a bázis korlátait, a bezártságot, és minden vágya, hogy láthassa a Földet, ahol megkeresheti az apját, és találkozhat végre azzal a lánnyal, Tulsával, akivel titokban csetelni szokott. A gravitációs különbségek miatt viszont ez az utazás igen veszélyes, a projektet vezető tudós ellenzi is, de Gardner csak eljut a kék bolygóra, felfedezni annak minden csodáját, még ha ehhez meg is kell szöknie a rá vigyázók elől.

Ezt a YA sci-fit is kipipálhatom a listáról, a baj csak az, hogy ez igen gyengére sikerült. Bármilyen összetett is az alaphelyzet, a karakterek megvalósítása és viselkedése, az események közötti átkötések olyan felszínesek, amit a többször giccsbe hajló, de amúgy szép látványvilág sem tud kiegyenlíteni. Nem bontakoznak ki az igencsak komoly drámák, így alig lehet együtt érezni a karakterekkel, amit tetéz, hogy az űrben játszódó részek összecsapottak és unalmasak, Gardner "szívatásai", rácsodálkozásai pedig többször kínosak, mint viccesek. Leginkább azok a szakaszok jöttek be a filmből, ahol csak Gardner (Asa "Ender" Butterfield) és Tulsa (Britt Robertson) vannak, mert a kettejük közötti szerelem mentőöv mindkettejüknek, azokban van igazán érzelem... a lánynak is, aki nem érzi magát otthon a Földön, és a fiúnak is, aki tényleg nincs otthon rajta. Már csak azért is kettejüket emeltem ki, mert hiába a nagynevű színészek (Gary Oldman, Carla Gugino), két fillért nem tesznek hozzá a játékukkal a filmhez.

6/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Általános film topik   

Vissza az elejére Go down
 
Általános film topik
Vissza az elejére 
28 / 39 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Nesumika
» Nariko - Avagy a verebek újra szállnak
» Part 14 / 6
» Exiles - Száműzöttek
» A Vérfarkasokról általában

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Filmek, sorozatok, kibeszélők-
Ugrás: