Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Fórumszabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Fórumszabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Fórumszabályzat   Fórumszabályzat EmptySzomb. Okt. 06, 2012 2:02 am

A Filmfórum azzal a céllal jött létre, hogy a regisztrált tagoknak lehetőséget nyújtson az oldal profiljába illő, a rögzített témaköröknek megfelelő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem a fórum üzemeltetőinek jogai ne sérüljenek a fórum használata során, illetve hogy a fórum használata megfeleljen a hatályos magyar jogszabályoknak, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak.

Az oldal látogatói tudomásul veszik, hogy a fórum hozzászólásainak olvasása önmagában jogi nyilatkozatnak tekinthető, mely magába foglalja a fórumszabályzat megismerését is, és annak tudomásul vételét, hogy a fórum témaköreiben külön jelölés nélkül is olyan tartalmak fordulhatnak elő, melyek a 18 éven aluliak erkölcsi fejlődésére károsan hathatnak.

A regisztráció és a fórum használata során a tagoknak az alábbi szabályokra és körülményekre kell tekintettel lenniük:
• Hozzászólást egy témakörhöz csak regisztrált felhasználó tehet, annak tartalmáért az azt író hozzászóló felel, és fórumbeli hozzászólásai erejéig lemond szerzői jogáról. A fórumban ELSŐSORBAN nem saját blogokra, oldalakra mutató linkeket, hanem tényleges tartalmú írásokat kérünk publikálni.  A regisztrációval a tagok kijelentik, hogy a fórumszabályzatot megismerték, annak szabályait magukra kötelezőnek fogadják el. A felhasználók regisztráció során megadott adatait az üzemeltető a hatályos adatvédelmi jogszabályok alapján kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki.
• A Filmfórumon új témakör nyitására csak az oldal üzemeltetőjének van lehetősége, a felhasználók erre javaslatot tehetnek a vonatkozó témakörön belül.
• Tilos bármilyen jogszabálysértő tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső, vagy a közerkölcsbe ütköző cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő hozzászólások, képek elküldése, ide értve az obszcén vagy pornográf anyagok, nyílt szexualitást leíró/ábrázoló tartalmakat is. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott!
• Tilos olyan megjegyzést tenni, amely másokra nézve túlzottan sértő lehet (különösen ami egy másik személyt indokolatlanul zavarhat kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt), továbbá mások általi megítélésének negatív irányba történő befolyásolására alkalmas tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós-e vagy sem. Kerülendő a túlzottan trágár, sértő, másokban megbotránkozást, félelmet keltő szavak vagy kifejezések használata.
• Tilos más személy adatainak (valós név, jelszó, lakcím, telefonszám, pénzügyi adatok, e-mail cím, vagy bármilyen információ, ami alkalmas arra, hogy egy természetes személyt egyértelműen azonosítson) jogosulatlan nyilvánosságra hozatala vagy az azokkal megvalósított egyéb visszaélés. Ez még az érintett Filmfórumon kívüli beleegyezésével sem megengedett, de kivételt képeznek azok az adatok, amelyeket a felhasználók a regisztráció vagy a fórum használata során saját magukról önkéntesen adtak meg, visszavonásig.
• Tilos olyan tevékenységet folytatni, mely a fórum normál működését megnehezíti vagy gátolja, legyen az tartalmi vagy technikai jellegű hátráltatás. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért a fórum üzemeltetője a felelősségét kizárja, az ilyen magatartásokért kizárólag annak megvalósítója a felelős.

Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a fórumszabályzatot előzetes értesítés nélkül módosítsa. Az esetleges változásokat a felhasználóknak a fórum főoldalán keresztül kell követniük.

A fórumszabályzat betartását moderátorok ellenőrzik, akik a normális, emberi hangnemű beszélgetés lehetőségének, körülményeinek fenntartását teremtik meg. A moderátoroknak lehetősége, esetenként kötelessége a fórumszabályzatot megszegő hozzászólások eltávolítása, kirívóan súlyos esetben a felhasználó regisztrációjának törlése. A moderátorok a moderációt egyéni elbírálás alapján végzik, nem kötelesek indokolni a döntéseiket, szankcióikat megkérdőjelezni vagy felülbírálni, a törölt tartalmakat bármilyen módon újra elérhetővé tenni tilos, ez automatikusan a regisztráció törlését vonja maga után. A felhasználók azzal segíthetik a fórumon az elvártan normális légkör fennmaradását, ha a fórumszabályzatba ütköző hozzászólásokat jelentik a fórum üzemeltetőjének.

Nem vagyunk álszentek, de a letöltést, torrent oldalalak reklámozását a fórumon nem támogatjuk. Mindenki tudja, mit, honnan érhet el illegálisan - teljesen felesleges ezt még nagy nyilvánosságban reklámozni is. Ha valaki ez ügyben kérdezni akar, tegye azt privát aemail keretén belül. Smile Ehhez kapcsolódóan a Bazárban is CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EREDETI lemezeket lehet árulni, aki nem így tesz, az hamar fórumon kívül találja magát.

Jó szórakozást!
Vissza az elejére Go down
 
Fórumszabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: A filmfórumról :: Szabályzat-
Ugrás: