Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Niwrok írásai 1.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 56 ... 66  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Project Almanac   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzomb. Május 30, 2015 10:13 pm

.
Project Almanac

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Fkw36t

David az átlagos okostojás végzősök mindennapjait éli: próbál valami technikai újdonságot összehozni, amivel esélye lenne nem csak bejutni, hanem ösztöndíjat is nyerni a MIT-re, együtt lóg a haverjaival (Adam, Quinn) és a húgával (Christina), és mindeközben tűri, hogy a csaj, Jessie, aki után titokban vágyakozik (az esélytelenek nyugalmával persze rögtön a suli legnépszerűbb lányára pályázva), átnéz rajta. A várt felvételi végül felemás eredménnyel zárul, mert David bejut az egyetemre, de a megítélt ösztöndíja túl kevés ahhoz, hogy a család finanszírozni tudja a tandíját. Remélve, hogy talál valami eladhatót a tíz éve meghalt, szintén csodabogár apja tervei között, valami hihetetlenre bukkan: egy videóra a hetedik szülinapjáról, amin ő is ott van... mármint a 17 éves önmaga! Az új infó birtokában nagy lelkesedéssel veti bele magát az apja műhelyének átkutatásába, és mivel a dolog már kvázi megtörtént, így szinte magától értetődik, amikor egy időgép tervei kerülnek elő. David technikai tudása elegendő az összerakásához, a többiek pedig bármilyen őrültségbe belemennek, hogy az alkatrészeket előkerítsék és a feltételeket megteremtsék, és még az sem akadály, amikor Jessie is belekeveredik a dologba. Az élmény túl nagy, a megszerezhető előny túl vonzó, és amíg betartják a maguk által felállított szabályokat, úgy tűnik, minden rendben zajlik... de persze, hogy fel kell azokat rúgni a valakinek...

Mint gyakorlatilag minden időugrálós filmre, természetesen erre is felfigyeltem, amint először hallottam róla, és ahhoz képest, hogy az utóbbi időben miket láttam ebben a témában (Coherence, Repeaters, Time Lapse), ebben kellemetlenül csalódtam. Nem is azért, mert ragaszkodtak a found footage stílushoz (most mondom, gyorsan túl kell épni rajta, hogy hány idióta helyen miért kapcsolják be a kamerát, mert még az amúgy is gyenge lábakon álló filmélményt is szétcseszheti nono ), hanem mert az időutazó tinikhez képest is abszurd hülyeségek vannak benne, és mindezt csálé ritmussal vezetik fel.

Mind a három említett filmben volt újszerűség, melyikben több vagy kevesebb, de akár még idevehetem a +1-et vagy a Primert is, ebben viszont kevés, ami meg van, arra alig szánnak időt. Ahogy a Repeatersben, itt is abból lehetett volna kihozni többet, hogy milyen az, amikor többen vesznek részt a visszaugrásokban, de ez csak a többiek zavarából látszik, amikor olyan eseményekről próbálnak beszélni vagy hivatkoznak rájuk, amire a másik nem emlékezhet, hiszen az a kiindulás és a végpont közötti időben történt. Az is adott, hogy tinikről van szó, így persze az időutazással elérendő dolgok is olyan tinisek, a lottós, a piszkálásokért visszavágós és a csajbecserkészős "projekt" még jó is, de például a vizsgás már nekem volt kínos a végére, főleg, hogy már az első után is mekkora arca lett Quinn-nek, azt meg nem is értettem, miért nem akad fenn a tanár azon, hogy azelőtt tudja a kérdésekre a választ, mielőtt feltette volna azokat. Az sem egy rossz dolog, hogy itt is retúr utazások vannak, azaz elugranak, megcsinálnak valamit, aztán ugyanolyan időtávra visszaugranak a módosított idővonalon, így igazából csak a visszaugrás után látják, mit is okoztak, de ennek igazából csak az utolsó harmadban van szerepe. Jó az, hogy foglalkozik az időugrások keltette eseményhullámokkal is, nem csak a közvetlen befolyásaival, hiszen ha ők hatnak valakire, akkor az máshogy hat másokra, és így tovább, mert ez lenne amúgy az igazi pillangó hatás, hogy eltörik egy láb, és négy "áttételen" keresztül lezuhan egy repülő... aztán erre is mennyi jut, öt perc?

Merthogy a ritmus: tíz perc, amire legalább a kamera előkerül, húsz perc, amire XBoxból meg autóaksikból létrejön a működő prototípus, amúgy csak bénázás, aztán beépül a kisautó a falba az ugrás után, de nem baj, vagizni kell, kísérletezzünk rögtön magunkon, ami után jön a kb. tíz perces partifilm. Na, nálam ott fogyott el igazán a cérna, mert az a falnál játszódó részt leszámítva arról szól, hogy mekkora király a stáb, hogy ott lehettek és forgathattak, amikor az Imagine Dragons fellépett a 2013-as Lollapaloozán, és felmehettek a backstage-be is, amit csak akkor sikerült viccesnek, és nem időhúzósnak találni, amikor rátaláltam erre a felvételre (0:45) Smile ... de ennek akkor sincs köze az időutazáshoz, főleg nem ilyen hosszan. És ezen túl is akad éppen elég parasztvakítás, sokadszor már a levegőben pörgő szerszámokat meg a lassítva kifolyó Red Bullt is untam.

Nem azt mondom, hogy nézhetetlen, de sokszor nagyvonalúbb, értelmezhetetlenebb és feleslegesebb részek vannak benne annál, amit szó nélkül tudomásul vennék, pedig kellemes ötletek is akadnak benne, amit majd egy másik film -remélem- ki fog aknázni. A Pillangó-hatás már rég végigrágta majdnem mindazt a témát, ami itt megjelenhetne, és csak mert hozzátársították a Chronicle-t, még nem lesz elég egy szórakoztató filmhez; már csak azért sem, mert az előzetes alapján egy sokkal pörgősebb filmre készültem. Legalábbis nekem így jött le, de talán majd nektek/neked...

6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzomb. Május 30, 2015 11:20 pm

Niwrok írta:
.
Project Almanac

Legalábbis nekem így jött le, de talán majd neked...

6,5/10
.

Ez jó. egyetért

Én is hallottam róla, terveztem is, de most még nem nagyon fér bele. De ami késik, nem múlik. Smile
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Hannibal S1   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzer. Jún. 03, 2015 11:05 pm

.
Hannibal S1

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 K3ur7b

Bevallom, ez a sorozat, bármilyen népszerű is, kettős hátránnyal indult nálam, azért sem néztem meg eddig... meg hát az ajánlás sem tette éppen kihagyhatatlanná Smile ... Az egy dolog, hogy ennek is láttam premierkor az első részét, ahogy az AHS-ét is, és mert nem jött be, dobtam a többit, a másik, hogy bármennyire is szeretem a krimiket, a YA-filmekhez hasonlóan belefáradtam a szuperképességes-nyomozós, futószalagon nyomott, parasztvakítós-idétlen bűnügyi sorozatokba... azt hiszem, akkor tört el bennem valami, amikor a CSI:NY-ban lelőttek valakit egy kormányzárból átalakított shotgunnal, és még valami koponyacsontba nyomódott tábla is szerepelt az epizódban, mert az áldozat pont valami ilyen szuperritka betegségben szenvedett. A Hannibal első részében meg ugyanezt láttam, Will személyében azt, aki két lepkefingból megmondja a gyilkos TAJ-számát, és aki mellé Dr. Hannibal Lecter a bizarr-groteszk aláfestés.

Az viszonylag gyorsan kiderült, hogy ezért kár volt aggódnom: a Hannibal nyomozós sorozatként értékelhetetlenebb, mint bármi, amit eddig láttam, így képtelen voltam annak tekinteni. Az egy nulla, ahol a nyomozók annyira tehetetlenek, hogy egy sima munkahelyi meg egy otthoni telefon hívását nem tudják lenyomozni, de mellé akkora mázlijuk van, hogy éppen azt az egy képkockát találják meg egy bolti CCTV-felvételek százmillióiból, amin az a személy van, akit talán keresnek. Az egész semmi más, mint sokkolónak szánt, de rólam az ürességük miatt lepergő hullakompozíciók színes albuma (évekkel ezelőtt láttam egy filmet, az Anamorphot, az volt ilyen), amihez mellékeltek egy jellegtelen FBI-os csapatot elterelés gyanánt... A nyomkeresés és a következtetések csak sallangok (hasonlóan az olyan drámai helyzetekhez, mint Crawford feleségének jelenetei), és még ha az évad közepe-vége felé akadnak is esetek, ahol kevésbé lóg ki a lóláb, csekély számuk és légből-kapottságuk miatt csak esetlenül asszisztálnak ahhoz a két dologhoz, amiről a Hannibal valójában szól.

Pontosabban egyhez, Will Graham és Dr. Hannibal Lecter szellemi-pszichológiai párviadaláról, ami során az amúgy is instabil elmeállapotú, hallucinációkkal és bizonytalansággal terhelt Will mások őrültségébe képzelve magát -mintegy az empatikus képességének használatára kimért árként- egyre mélyebbre merül a sajátjában (ahogy mondjuk Lorraine Warren tette ezt a szellemvilággal a Démonok közöttben), miközben Hannibal doktor, "véletlenül" belekeveredve az ügybe, próbálja vékony jégen tartani őt, nyájasan a barátságát bizonygatva. Nos, igen, bármi is a látszat, ez nem a "Minek az embernek barát, ha ilyen ellenségei vannak?", hanem a "Tartsd a barátaidat közel, de az ellenségeidet még közelebb!" esete, mert sokszor érződik, Will minél több időt tölt a jó doktorral, annál több kirakós gyűlik a fejében, annál egyértelműbb következtetéseket von le a bemutatott és több ponton összefüggő gyilkosságok természetéről, egyre közelebb jutva abban, hogy ez együttesen mennyire igaz Hannibalra... így aztán a dokinak nincs is nagyon más lehetősége és feladata, mint hogy felügyelje, Will milyen közel jutott hozzá, és szükség szerint egy kicsit összezavarja, hátráltassa, amiben az évadba tölteléknek bepasszírozott gyilkosságok, mint például az angyalos és a kádas, valamint tonnányi véletlen (pl. Will betegsége) vannak a segítségére... és hogy közben mindebben élvezetet nyerjen, hogy az életművét, ahogy az ételeit is, csodálattal fogyasszák.

A nézőnek persze könnyű dolga van, mert Dr. Lecter stílusára és különleges íz(le)lésére azok is emlékeznek, akik Willre a korábbi filmekből már nem (pl.: én, mert a Vörös Sárkányt még moziban láttam egyszer), de még a bizonytalanok is pillanatok alatt helyre kerülnek a jelenetek közti gyakori átkötések miatt, ahogy mondjuk arról beszélnek, hogy hogyan vágták ki az egyik áldozat tüdejét, a snitt után meg kapunk egy gyors bevágást arról, ahogy a doki egy szép méretes tüdőt varázsol konyhakészre éppen. Ezek a képek és maga a néző tudása teszik bizarrá azokat a vacsorapartikat, amiket a doki a vendégeinek csap spontán, ahogy "valahogy" mindig előkerül a hiányzó szervek ügye, és ahogy már az első részben is meggyőződhet bárki Dr. Lecter jelleméről, miközben egyre gyanúsabban viselkedik, és mintegy a színfalak mögött fordul csak a csapat ellen. És még ezt is képes megkeseríteni a nyomozás korábban említett színvonala, hogy Hannibal köré micsoda idiótákat és töketleneket kellett a forgatókönyvbe írni, akik még ha homályban is vannak tartva, de még csak gyanakodni sem kezdenek rá... és igen, ezen a ponton tényleg eszünkbe juthat Palpatine szenátor Razz ... Ez nálam még akkor is így van, ha itt nem is az a kérdés, hogy Will mikorra tudja elkapni Hannibalt, hanem hogy Hannibal meddig és milyen őrült manőverekkel, manipulációkkal tudja ennek elkerülhetetlenségét elkerülni, miközben azért valahogy csak megszerzi a mindennapi betevőt.

Igazából ami a legjobban tetszett a Hannibalban, az nem is Dr. Hannibal Lecterhez kötődik, de jelentéktelensége okán még a sorozathoz sem nagyon, hanem ahhoz, hogy ezt is Bryan Fuller csinálta, gyakorlatilag mindenesként. Na, ő aztán nem az a fickó, aki futószalagon nyomná a sablonokat, és lehet, hogy nem tetszik valakinek, ahogy mondjuk Jackson Pollock sem tetszik mindenkinek, de azt rögtön tudhatja bárki, aki ismeri, hogy naná, mi más is lehetne ez, mint egy Fuller. Az például másoknál is előfordul, hogy szívesen dolgoznak egy színésszel, aki többször felbukkan náluk (ahogy itt is ilyen az Alanát alakító Caroline Dhavernas, és más ismerős arcok is felbukkantak még tőle), de neki az a mókás szokása, hogy nem csak a színészt, hanem a karakterüket is átemeli egyik sorozatából a másikba, mintha egy szereplő cameozna, mintha minden munkája egy Fuller-univerzumnak lenne a része, és talán akkor volt először pozitív érzésem a Hannibal irányába az elismerésen kívül, amikor a második részben Gretchen Speck-de-már-nem-Horowitz megérzett a gyógyszertárba kiváltani az inzulinját Very Happy .

Ahogy Fuller neve jobban képbe került, úgy került helyre vele az, hogy a hangulat talán kényelmetlen, a képek pedig szürreálisak, de a céljukat, a feszültség gerjesztését és a betekintést Hannibal és Will elméjébe -mintegy rákényszerítve a nézőre Will képességét-, maximálisan betöltik. A zene inkább felfogható állandóan a háttérben zúgó zajnak, amit néha feldob egy kis csengettyűszó, a párbeszédekben, főleg Hannibal szavaiban mindig van valami kis kétértelműség, és legyen szó akár Will látomásairól, akár a doktor lakásáról/rendelőjéről, a képekre, díszletekre az a minimum, hogy precíz és művészi. Nagyon tetszett például, ahogy Will megemlítette a keresett sorozatgyilkos teatralitását, mert addigra már többször feltűnt, hogy Dr. Lecter irodája mennyire színpadias, legyen szó akár a mértanilag tökéletes beállításokról, akár a bútorok elhelyezkedéséről, mert bizony csak akkor látunk a színfalak mögé, ha azt biztonsággal megmutathatja. A színészeknek is ezt lehetett a legnehezebb megcsinálni, azaz azt, hogy a legcsekélyebb kétely vagy mesterkéltség se üljön ki az arcukra, amikor egy "közismert" sorozatgyilkosra mosolyognak vacsora közben, a "csemegékkel" a villájukon, amihez Hugh Dancy-nél még hozzájött a pszichózisok bemutatása Willként. Mads Mikkelsen pedig annyira jól hozza Lecter figuráját ezzel az állandó kimértséggel, a félmosolyokkal, rideg céltudatosságával és az arcára, testtartására is kiülő szellemi fölénnyel, hogy még egy pár évad, és halványítani fogja még Sir Anthony Hopkins alakítását is.

Készséggel elhiszem, hogy csak én vagyok túl prosztó és/vagy nem elég kifinomult az efféle "haute cuisine"-hez, de bármilyen jók is az alapanyagok, vagy pazar a tálalás, ahelyett, hogy az ízharmóniában és különlegességekben tobzódtam volna, én bizony arra gondoltam közben, hogy ez a fél fogamra sem elég, és mennyivel szívesebben ennék ehelyett egy rántott csirkét vagy akár egy mákos tésztát. És ez még akkor is így van, ha máskülönben szívesen gondolkodom el rajta, mire gondolhatott a költ... a szakács főzés közben.

7,5/10

Igen, ennyire el van baszva nekem az egész a nyomozások bénaságával, erőltetettségével, következetlenségével és a sok parasztvakítással, miközben pont a lelki-pszichológiai része tetszett volna... de ahogy a mondás tartja, "nincs az a szarvaspörkölt, amit ne rontana el egy csipet szar", ez meg nem is csak egy csipet, de legalább csak az évad első felére jellemző inkább...
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzer. Jún. 03, 2015 11:41 pm

Niwrok írta:
.
Hannibal S1

7,5/10

Igen, ennyire el van baszva nekem az egész a nyomozások bénaságával, erőltetettségével, következetlenségével és a sok parasztvakítással, miközben pont a lelki-pszichológiai része tetszett volna... de ahogy a mondás tartja, "nincs az a szarvaspörkölt, amit ne rontana el egy csipet szar", ez meg nem is csak egy csipet, de legalább csak az évad első felére jellemző inkább...
.


taps taps

Hehe. Még jobb is az értékelésed, mint az enyém volt. De nyugi, a második évad SOKKAL jobb lesz.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyCsüt. Jún. 04, 2015 5:31 am

R2-D2 írta:

Niwrok írta:
.
Hannibal S1

7,5/10

Igen, ennyire el van baszva nekem az egész a nyomozások bénaságával, erőltetettségével, következetlenségével és a sok parasztvakítással, miközben pont a lelki-pszichológiai része tetszett volna... de ahogy a mondás tartja, "nincs az a szarvaspörkölt, amit ne rontana el egy csipet szar", ez meg nem is csak egy csipet, de legalább csak az évad első felére jellemző inkább...


taps taps

Hehe. Még jobb is az értékelésed, mint az enyém volt. De nyugi, a második évad SOKKAL jobb lesz.


Attól függ, ugye, merthogy a hasonló értékelés úgy jött ki, hogy nagyjából "fordítva" láttuk jónak a Hannibalt hmmm Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: NO   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzomb. Jún. 06, 2015 8:59 pm

.
NO

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 K0kepc

Ez megint egy olyan film, ami nem is igazából filmként teljesíti feladatát, hiszen a kor hiteles megidézésén vagy a színészek alakításán kívül nem sok filmszerű van benne. Sokkal inkább az a funkciója, hogy egy nemzetközi szinten kevésbé ismert vagy mára elfelejtődött dologra hívja fel a figyelmet, és ehhez egyfajta illusztrációt és keretet adjon.

Ami elsőként szembetűnt, az az igyekezet volt, hogy magát a filmet korabelinek (1988-89) láttassák. Ezt szolgálta a 4:3-as képarány, az időnkénti borzasztó fényelés, a színvilág, és ez a rendezői koncepció egy dolgot ért el nálam: sokkal inkább lett nekem ez egy werkfilm, mint tényleges film. Az egész túl töredékes, ide kap, oda kap, és kb. fél-egy perces etapokon keresztül próbálja végigvinni a történetet, de nálam ez nem igazán működött, a rengeteg arcban és szereplőben könnyen elvesztem, és amire felfogtam volna mondjuk, hogy éppen a Pinochet-pártiak megbeszélésén vagyunk, addigra már a főszereplő otthon kisvasutazott a gyerekével. Ugyanígy zavaró volt nekem, amit szintén rendezői koncepciónak véltem, azaz hogy a szereplők legtöbbször suttognak, ami gondolom megint csak azt akarta kifejezni, hogy milyen ellenszélben is kellett a filmbeli kampányt lefolytatni.

Maga a történelmi lecke ütős lett, de ez önmagában következik a korszakból és az eseményből. A lényeg ugye annyi, hogy Pinochet nemzetközi nyomásra 1988-ban, 15 évvel az erőszakos hatalomra kerülése és a központilag elhallgatott tisztogatások után kénytelen volt népszavazást kiírni arról, hogy megtarthassa-e újabb évekre a pozícióját. Hogy az esélyek kiegyensúlyozottak legyenek, ezért a SI és a NO kampánystábja is napi 15 percet kapott négy héten át a késő esti órákban, hogy a saját álláspontját képviselje. Az pedig maximálisan átjött a filmből, hogy ez mennyire is volt "kiegyensúlyozott", amikor a SI mögött ott állt a teljes államapparátus, a média "fennmaradó" része (tehát 23,5 óra), meg a 15 év félelemmel vegyes rejtőzködés, a NO pedig épp csak annyi erőforrást kapott, amivel a kisfilmjeik elkészülhettek ugyan, de túl nagy veszélyt nem jelentettek a hatalomra. Ez belső megosztottságot is okozott a NO-n belül, mert ugyan ez volt az első alkalom, hogy az ellenzéki vélemények a tévén keresztül is nyilvánosságot kapjanak, a szavazás kirakatjellege miatt azonban sokat attól féltek, az egész csak arra jó, hogy bábként asszisztáljanak Pinochet hatalomban maradásához. És mintha ez nem lenne elég, a NO stábtagjai folyamatos zaklatásokat és fenyegetéseket kénytelenek elszenvedni, már eleve onnantól kezdve, hogy a központi szereplő Rene Saavedra (Gael Garcia Bernal alakításában), a NO kreatív felelőse egy olyan reklámügynökségnél dolgozott, ahol a közvetlen főnöke vezető pozícióban volt a SI-nél.

A SI és a NO politikai marketingjét és kommunikációját pedig egyszerűen imádtam, mert az 25 éve is hasonló volt, mint napjainkban, és ez hozta el az igazi tanulságokat, érdekességeket. A SI termelési riportok száraz adataival próbálta kezdetben érzékeltetni, hogy mekkora is volt a gazdasági fejlődés, míg a NO az elnyomás áldozataira, az eltűnt -a családjuk tudta nélkül meggyilkolt- ezrekre, aszemélyes tragédiákra akarta felhívni a figyelmet, Saavedra azonban nyugatias szellemben élt és dolgozott, így más elképzelése volt... és belevitte a kampányba mindazt, amit a korábbi reklámfilmjeiben is sikeresnek bizonyult, hogy ezzel más szegmenseket is meg tudjanak szólítani, például a fiatalokat. Az ellenzéki pártok sanda tekintetétől kísérve lett így aztán a NO egy oltári nagy, színes, mosolygós buli, aminek saját himnusza volt, de írtak egy romantikus-szakítós dalt is belőle (aminél zseniális volt a folyamatos Pinochetes áthallás és a NO sulykolása). És éppúgy benne volt a marketingnek az a sajátossága, hogy annak nem a terméket kell bemutatnia, hanem "csak" a termék fogyasztása által bemutatott elégedettséget, a NO szabadsága helyett ugyanezzel a képsorral simán lehetett volna gyümölcslét vagy hajbalzsamot is reklámozni, és azt éreztem, teljes joggal gúnyolódnak némelyik kisfilmen a SI megkeseredett öregjei. Igaz, ők is tudtak meglepőt húzni, ami meg a politikai reklámok adok-kapokjából adott egy kis ízelítőt, a NO egyik filmecskéje ugyanis egyszerre idézte a Szeszélyes évszakokat és Benny Hill munkásságát (ez volt az ágyjelenet), ami hatalmas poén volt, de az még annál is nagyobb volt, ahogy a SI lecsapta a magas labdát Smile .

Ennek a filmnek biztos így kellett elkészülnie, akik ezen keresztül szerettek volna bemutatni valamit, azok biztos ezt érezték célravezetőnek. Nekem azonban az a rész, ami tényleg a film volt, csak átkötést jelentett két, valós felvételekből összevágott blokk között, mert ez utóbbiak sokkal jobban bejöttek. Nem lebecsülendő az ezekben levő munkát és bátorságot, az archív felvételeket érdekesebbnek tartottam, azokat összeválogatni viszont nem volt akkora kunszt (talán inkább az előkerítésük), a drámai rész meg nem is mindig működött. Röviden: amit bemutat, az jó és érdekes, ahogy bemutatja, az nem annyira, és a keretsztori legnagyobb érdeme, hogy a többit eljuttatta hozzám... és persze Artu ajánlásán keresztül Smile .

7,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzomb. Jún. 06, 2015 9:07 pm

Niwrok írta:
.
NO

Röviden: amit bemutat, az jó és érdekes, ahogy bemutatja, az nem annyira, és a keretsztori legnagyobb érdeme, hogy a többit eljuttatta hozzám...

7,5/10
.

Köszi!

Szerintem sem az évtized filmje, de érdekes kitekintés a mainstream vonalából. Inkább ezerszer egy NO, mint mondjuk egy tegnapi Poltergeist... Evil or Very Mad

Ja, meg remélem jól működött a feliratom... Smile
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzer. Jún. 10, 2015 7:42 pm

Niwrok írta:

R2-D2 írta:

Hannibal S1

De nyugi, a második évad SOKKAL jobb lesz.


Attól függ, ugye, merthogy a hasonló értékelés úgy jött ki, hogy nagyjából "fordítva" láttuk jónak a Hannibalt hmmm  Smile  .


Ettől féltem Neutral ... Az ötödik résznél tartok, és ami jó volt az S1-ben, az most is jó, ami meg nem tetszett benne, az most is ugyanolyan vacak. Csak így ugyanazt egy második körben már sokkal jobban unom...
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptySzer. Jún. 10, 2015 7:59 pm

Niwrok írta:


Ettől féltem Neutral ... Az ötödik résznél tartok, és ami jó volt az S1-ben, az most is jó, ami meg nem tetszett benne, az most is ugyanolyan vacak. Csak így ugyanazt egy második körben már sokkal jobban unom...
.

Mindegy, most már nehogy eldobd. A vége jó lesz. Wink
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Hannibal S2   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyHétf. Jún. 15, 2015 10:21 am

.
Hannibal S2

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 30w6mu8

Ahogy egy rövid kommentben már jeleztem, a Hannibal nekem még mindig az a sorozat, ami bármilyen minőségi is, hiába rágom, se lenyelni, se kiköpni nem tudom. Mintha azt várnám, hogy a bizarr gyilkosságok, a zene, Will és Hannibal párviadala, a pszichológiai eszmecserék vagy a művészi beállítások egyszer összeállnak, és élvezni kezdem, amit úgy érzem, élveznem kellene, és az én hibám, hogy nem tudom. Így meg marad régi bölcsek nagy mondása: a legnagyobb hülyeség újra és újra ugyanazt csinálni, várva, hogy egyszer más lesz az eredménye.

Végülis ezt mégsem mondhatom, mert a Hannibal nem csak ugyanazt a helyzetet próbálja továbbgöngyölíteni, hanem alapjaiban változik meg Hannibal és Will kapcsolata és a helyzete is. Most már Will nem beteg, akinek az agyvelőgyulladás-tüneteit a doki kénye-kedve szerint fokozza, és teszi Willt a teveszméinek foglyává, hanem tényleges fogoly, megvádolva és gyógykezelésre küldve, aki hiába van tisztában Hannibal valódi természetével, tenni ellene keveset tud. Ez már igazi párviadal, ahol csak azért nem modhatom, hogy nem válogatnak az eszközökben, mert épphogy a válogatás adja meg az egymás iránti morbid tiszteletet. Ez ez egyébként nagyon jó, új szín a sorozatban, hogy Will és Hannibal beszélgetéseit nem ködösíti el előbbi betegsége, hanem két teljesen rideg, brilliáns és manipulatív elme tud csevegni akár egymás haláláról is vagy az elkövetett tetteikről, és jó pár dolog ezekből nagyon átjött: Will ellenállása, hogy Hannibal kihúzza belőle az igazságot, a kétségbeesése, ahogy az erőszak egyre inkább eluralkodik rajta, és hogy ezek kimondásával csak még tehetetlenebb és eszköztelenebb. Will ezért egyedül kevés, vert helyzetből kéne úgy szövetségeseket gyűjtenie, hogy már a kétkedés luxusát is kevesen engedik meg maguknak, miközben Hannibal, kihasználva Will megüresedett helyét, egyre közelebbi kapcsolatot és érzelmi elköteleződést alakít ki, akivel csak lehet, hogy ez így is maradjon. A legjobban Dr. Chilton személyiségének alakulása tetszett, ahogy a nagyképű és becsvágyó doktorban állandó harcot vív a hatalomban megtestesülő erő és az azzal járó veszély... és akkor ezzel nagyjából végére is értem azoknak a dolgoknak, amit a Hannibal második évadával kapcsolatban újszerű pozitívumként éltem meg. A többihez a húsklopfolót tartanám a stílszerűnek...

Szóval Jack helyzetét még csak értettem, mert azt legalább előkészítették az előző évadban, igaz, azt elég kínosnak találtam, hogy Mrs. Crawford ezen részeken kívül egyszer sem bukkan fel. Alanát viszont nem tudtam hova tenni, de szerintem az írók sem, így aztán ki kellett találni valami blődséget, hogy egyáltalán a történetben tudják tartani. És nem ő az egyetlen: Freddie Lounds és más, korábban "eltűntetett" szereplők is a bűvészkellék szerepét játsszák;eltűnnek, feltűnnek, néha löknek a történeten, de egy epizóddal később már pufff, csak füst marad. Ez főleg akkor volt gusztustalan, amikor az évad közepén történt a kihallgatószobában, ami történt, a következő részben meg egy szó említés nincs róla, vagy arról, hogy a részvevőkkel mi lett. Hogy ne legyen szem előtt a karakterek bábként rángatása, megint jönnek a nyomozások, amiből talán a "szemest" sikerült érdekesnek találni, a többi viszont egyre dühítőbben csak arra szolgált (főleg a mézes, amit egyenesen utáltam, mert ott még az a kis áthallás, kis párhuzam sincs meg, ami a többiből többé-kevésbé kiérződik), hogy elterelje a figyelmet arról, hogy itt valami rohadtul hiányzik... itt egy szerv, ott bármilyen összefüggő történet. Aztán amikorra már szinte az előző évad fél stábja eltűnt, az évad felénél végképp szétfeslett nekem az egész... Vergerékkel. Készséggel elhiszem, hogy ők valahogy kötődnek a filmekhez, így az ő történetük afféle utalás-gyűjtemény, egy flashback... ennek hiányában viszont én csak egy otromba tölteléksztorit láttam, ami nem elég, hogy semmifajta érdeklődést nem váltott ki belőlem az egyre betegebben alakuló események miatt (ezúttal hadd plagizáljak én: soha nem éreztem még ennyire helyénvalónak a "bolondokat a bolondokházába" szöveget, de aztán a szende kis Margotot is, nem csak hisztérikus Masont!), de mérhetetlenül zavart, hogy erre a "disznóságra" megy el az idő...

De még mindig nem a legjobban... Azt már az első évadnál is elmondtam, hogy ami a sorozat vizuális-művészi részét illeti, az minden elismerést megérdemel. Fantasztikus beállítások, sokféleképpen értelmezhető párbeszédek (néha feltűnt, ahogy már Crawford sem pontosan tudja, hogy Will és Hannibal kiről beszél), lenyűgőző kellékek sokasága szinte egy mozgó galáriává tették az epizódokat... és a tempó is kb. ehhez igazodott, amivel egyre inkább átestek nálam a "szarvas" túloldalára. Vevő vagyok én a kitartott képekre vagy a lassításokra, ha azok mondjuk a feszültséget hivatottak növelni, de ami itt van, attól ez csak abban nyilvánult meg, hogy vagy felbasztam magam rajta, vagy egyszerűen halálra untam magam közben. Már Will pecázásait, kis "elmeneküléseit" és tréningjeit is tudtam túlzásnak érezni, de az ilyenek egyre gyakoribbak és hosszabbak lettek, azzal a tetőponttal, amikor öt percen keresztül ment egy művészieskedő szoftpornó, én meg elküldtem a bárcás anyjába a rendezőt (figyeltem, a "kockás" Vincenzo Natali az). És ahogy mondtam, legalább ennyire rühelltem az ügyek szemérmetlen hatásvadászatát is, amik persze, rohadt jól néznek ki időnként, csak nincs mögöttük semmi, azon az igyekezeten kivül, hogy a néző le legyen sokkolva, hogy dülledjen a szeme ezerrel, és ez az erőltetés ilyen szinten már nagyon zavart. A fás, az üveglapos így leginkább közönyre, a szemes és a vadállatos némi érdeklődésre (utóbbi azért, mert a fickóra először azt hittem, Moriatry az a Sherlockból), a lovas enyhe, a mézes erős utálatra talált nálam, a legerősebb reakciót így az égetett hullás eset váltotta ki belőlem, a "shivás" része ugyanis annyira idétlen volt, hogy már harmadszor báboznak és szobrászkodnak ugyanazzal a hullával, hogy azt egyszerűen kinevettem. És ha van dolog, amit egy ilyen Hannibal-típusú sorozat nem él túl az összes düh és unalom mellett sem, az az, amikor röhejessé válik... és akkor még hol volt a "Shiva szarvas"... Úgy gondolom, amíg az első évad okkal volt szürreális, hiszen a beteg Will szemével láttunk, itt ennek már semmi szerepe nincs, csak a parasztvakítás.

Arra mindenképpen jó volt a Hannibal megnézése, hogy tudjam, ilyen különlegességek is vannak a tévés étlapon. Észben fogom tartani, hogy legyen hova nyúlni, ha gusztusom lenne az efféle ízvilágra a következő évad(ok) keretében... de hacsak nem erősebb lesz bennem a további próbálkozás kihívása, mint a józan eszem, azt hiszem, az nem mostanában fog megtörténni.

6,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyHétf. Jún. 15, 2015 12:18 pm

Niwrok írta:
.
Hannibal S2

Arra mindenképpen jó volt a Hannibal megnézése, hogy tudjam, ilyen különlegességek is vannak a tévés étlapon. Észben fogom tartani, hogy legyen hova nyúlni, ha gusztusom lenne az efféle ízvilágra a következő évad(ok) keretében... de hacsak nem erősebb lesz bennem a további próbálkozás kihívása, mint a józan eszem, azt hiszem, az nem mostanában fog megtörténni.

6,5/10
.

Sajnálom... Crying or Very sad

Mindenestre nekem úgy jön le, hogy ha én a harmadik évadot utálni fogom, akkor midenképp nézd meg, de ha ismételten bejön, akkor kár vele próbálkoznod. hmmm
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyHétf. Jún. 15, 2015 12:58 pm

R2-D2 írta:
Niwrok írta:
.
Hannibal S2

Arra mindenképpen jó volt a Hannibal megnézése, hogy tudjam, ilyen különlegességek is vannak a tévés étlapon. Észben fogom tartani, hogy legyen hova nyúlni, ha gusztusom lenne az efféle ízvilágra a következő évad(ok) keretében... de hacsak nem erősebb lesz bennem a további próbálkozás kihívása, mint a józan eszem, azt hiszem, az nem mostanában fog megtörténni.

6,5/10
.

Sajnálom... Crying or Very sad

Mindenestre nekem úgy jön le, hogy ha én a harmadik évadot utálni fogom, akkor midenképp nézd meg, de ha ismételten bejön, akkor kár vele próbálkoznod. hmmm


Ne sajnáld Smile . Érdekes sorozat volt, nem bánom, hogy láttam, csak nekem nem jött be, és nem annyira izgulok a folytatásra. Bár ha úgy változik megint a sorozat, ahogy sejtem, akkor még talán jobb is lehet. Vagy ezt csak a "további próbálkozás kihívása" mondatja velem Smile ?

Spoiler:
 

Egyébként meg: Bryan Fuller a harmadik évadról
"Romantikus horror elemek"... Gondolom, már előre csorog a nyálad Smile  Razz .
.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Jurassic World   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyCsüt. Jún. 18, 2015 10:37 pm

.
Jurassic World

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 33kyd84

- Akkor most bemegyünk megnézni, hogy futkos a sok hülye a dínók között!
- Na persze, de ha lenne ilyen park, te is elmennél, mi?
- Naná! Egy ilyet megépíteni az igazi hülyeség, nem odamenni nézelődni!


Mi ezzel a kis párbeszéddel léptünk be a Jurassic World ajtaján, és élveztük ki onnantól gyakorlatilag minden percét, a park lenyűgőző látványosságait éppúgy, mint később a menetrend szerint érkező futást meg a sikítást. A történetet nem az egyedi fordulatok teszik emlékezetessé (bár de, egy azért kicsit meglepett, az "álcás"), hiszen kb. az Amerikai nindzsa 2.-nek is volt ennyi és ilyen sztorija, még ha a "poénjai" nem is voltak ilyen jók (itt a "bocs, van pasim" tényleg vicces lett). Az, hogy a karakterek legalább annyira műviek, mint a CGI-vel készült dínók, igazából fel sem tűnt, hiszen csak szemnek és fülnek kellettek, amin keresztül a néző lát és hall. Éppen ezért nagyjából mellékes a színészek "nagysága", mondjuk hogy Omar Sy is mennyire lépett be ezzel a nemzetközi porondra; szerintem amit kellett, azt mind hitelesen hozta. Csak kellenek a család szétszakadása miatt aggódó gyerekfigurák, akik bejárhatják a parkot és felülhetnek az Aquapark lelátójára vagy be a Gömbbe, kellett egy menedzser-kékharisnya, aki PR-osként összeköti a látogatókat a színfalak mögött folyó eseményekkel, és kellett egy domináns, de azért aranyszívű macsó, aki ha kell, élő lelkiismeret, de akár a dinók között is motorozik, vezérként a falkája élén. Meg persze színesítésre cinikus geek, még cinikusabb és kapzsibb tudósok és katonák, akik akkor is képesek behajítani a szart a ventillátorba, ha az egyébként a maga abszurd módján még el is működgetne.

Igen, ugyanis ezt a parkot és a filmet nem csak Hammond szelleme lengi be, hanem az én személyes örömömre Malcolmé is. A szkeptikusé, aki mindenféle örömködés és a látványra dülledő szemek közé is azért csak oda tudta pörkölni a kérdést, hogy tényleg a legjobb ötlet-e egy lottóhúzós gömbbel 25+ tonnás élő hústömegek között lavírozgatni, a látogatókra bízva az útvonalat, hogy mi van mondjuk akkor, ha Flippy egy kicsit elvéti az ugrást a "jutalomfalatért", hogy a madárháznak tulajdonképpen mi is volt a koncepciója, hogy miért egy lomha agyú és lábú fánkfaló kezében vannak bizonyos gombok és kártyák, és akkor még el sem jutottunk a kotyvasztgatásig és a mindenféle falak magasságáig. És nekem ez még talán jobban be is jött, mint a park, ezt én sokkal érdekesebbnek találtam (a regényben is Malcolm volt a kedvenc figurám), és amiért igazán karcol a többször is elmondott "Nem tanulunk semmiből", és ami a CGI-dínóorgia mellé adott egy kis állandóan a háttérben zúgó feszültséget. Mert ha már az ember arra a bolondságra adja a fejét, hogy triceratopszogolni akar, akkor legalább miért nem próbálja azt úgy, ahogy már egyszer-kétszer elmagyarázták neki, hogy kéne, csak hogy legalább a látszatja meglegyen a biztonságnak, és ne csak egy valag szerencse tartsa össze a prekoncepciók düledező halmazát. De nem... azért itt nagy megelégedésemre nem voltak annyira szemérmesek, rendesen kapják a nézők az arcukba a vért, hátha végre csak megtanulják, hogy nem csak a medve, hanem a dínó sem játék, ahogy sok minden más sem... Mondjuk abban például erősen bízok, hogy az állatsimogató koncepciója az ebben a filmben történtekkel végleg megbukik, és legközelebb (ekkora bevételi rekordokkal gondolom már a dátumot is behúzták a naptárban) már inkább a másik vonalat viszik tovább... Na, az lesz ám csak az Amerikai dínónindzsa Smile ...

Addig viszont itt van ez a tényleg lenyűgöző park, akár annak publikus látványosságairól van szó, akár a háttérben zajló kis lövöldéről. Nekem "hűha" volt mind a kettő. A parkos rész azért, mert tényleg megadta egy oda látogató élményét, fent ülve a kisvasúton lenézni az alant szaladgáló hüllőkre vagy suhanni a Gömbbel bárhol, a másik oldalon meg a tökéletesre tenyésztett gyilkológép a mindenféle "mellékhatásaival", mert ugye csak úgy összeöntünk mindenfélét, mintha az, amit a természet kitalált, már nem elég veszélyes, miközben látogatói szinten tényleg nem, hiszen "dínó, nagy ügy, tegnap is így nézett ki". A dinók és környezet animációját így csak dícsérni tudom, biztosan a mai csúcstechnológiát képviselik, és szerencsére elég változatosak, illetve alkalmuk van más képességeiket is bemutatni. Mert ugye leszólhatjuk a becsvágyat és az állandó újdonság hajszolását, de nézőként már egy filmben is elég unalmas lenne, ha ugyanaz a dínó ugyanazt csinálná a 10 percben, mint a 110.-ben, nem Smile ? Az emberek meg olyan gyagyák voltak, mint amennyire ilyen helyzetben lenniük kellett, meg amilyenek egyáltalán lehetnek, ha egy kétemeletes fogsor kitárul előttük, legfeljebb a katonáknál furcsálltam, hogy nem red-dotot használnak, hanem lézercélzót, ami ugyan látványosabb, de legalább annyira órmótlan is egy ilyen harci helyzetben.

Én ugye nem vagyok rajongó (de jó olyanokat olvasni, akik azok), így csak az elsőt láttam párszor, a másodikat valószínűleg nem, a harmadikat meg biztos nem, így annyi hivatkozást nem vettem észre, mint a szakértők, de ezt a fajta átkötést mindig szeretem. Mégiscsak ugyanazon a szigeten vagyunk, és a rajongók kielégítése mellett is ötletes, ahogy igazából ugyanazt látjuk, csak egy húsz évvel fejlettebb technológiával és egy húsz évvel későbbi vásárlói-látogatói elvárással. Ahol már nem elég a plüss meg a színes üveg, hanem hologram kell meg interaktív tapimonitor. Vagyis a kielégíthetetlen "hűha" Smile ...

Annak idején azt olvastam a Jurassic Park egyik kritikájában "Ha ezt így a híradóban látom, besz*pom!", mármint a szúnyogos-genetikás dolgot. Azt kell mondanom, ha az emberiség képes lenne a dinókat újrateremteni, én is besz*pnám, hogy elkezdenének efféle "üzleti lehetőségek" után kutakodni velük kapcsolatban, és el is várnám, hogy az kb. így végződjön. A legnagyobb mese így nekem Claire ominózus cipője volt, de nem az, hogy hogy bírja lefutni benne a dínót, hanem hogy hogy nem rohad le a lábáról a magas sarkú fél nap futkorászás és sárban cuppogás után Smile ?! Az volt az egyetlen dolog, amit nem sz*ptam be... és azért ez egy őslény-élményparkos film esetében elég nagy szó, nem Smile ?

8,5/10
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyCsüt. Jún. 18, 2015 11:00 pm

Niwrok írta:
... tényleg a legjobb ötlet-e egy lottóhúzós gömbbel 25+ tonnás élő hústömegek között lavírozgatni...

... mivan mondjuk akkor, ha Flippy egy kicsit elvéti az ugrást a "jutalomfalatért"...

... nem csak a medve, hanem a dínó sem játék...


Gratula! Szórakoztató írás született!!!  Laughing

Ezt ezúttal Te picit jobban élvezted mint én, de nekem sem volt vele különösebb bajom. A nyári parkozáshoz mindenestre kedvet csinált: rengeteg elem visszaköszön belőle a valóságban is. Dínók nélkül.

Hogy én elmennék-e egy ilyenbe? Nem tudom, de ha igazoltan nincs T-Rexük, Velociraptoruk meg I-Rexük, akkor biztosan.  Wink.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 EmptyPént. Jún. 19, 2015 12:18 am

R2-D2 írta:

Gratula! Szórakoztató írás született!!!  Laughing

Ezt ezúttal Te picit jobban élvezted mint én, de nekem sem volt vele különösebb bajom. A nyári parkozáshoz mindenestre kedvet csinált: rengeteg elem visszaköszön belőle a valóságban is. Dínók nélkül.


Köszi Smile .

A "nekem sem volt vele különösebb bajom" inkább némi nyammogós fanyalgásnak hangzott a szádból, de értem én, hogy neked most még fél évig kb. minden savanyú lesz kicsit, bármi is lesz az, ami nem egy messzi messzi galaxisban játszódik Razz . Te már másra öltöztetted ünneplőbe a szíved Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Niwrok írásai 1.0 - Page 47 Empty

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 1.0
Vissza az elejére 
47 / 66 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 56 ... 66  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: