Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Niwrok írásai 1.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 66  Next
SzerzőÜzenet
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Kártyavár / House of Cards S2   Szer. Nov. 05, 2014 12:04 am

.
Kártyavár / House of Cards S2"Egy szívroham választ el az elnökségtől, úgy, hogy senki sem szavazott rám. A demokrácia annyira túlértékelt dolog!"

Én nem tudom, mit szednek a Kártyavár írói és úgy egyáltalán a komplett stáb, de ezután az évad után azt mondom, hogy receptre kéne felírni más sorozatok íróinak (és csakazért sem írom le, hogy The Strain, amikor az a Kártyavár fingjáig nem ér fel!)! Persze, tudom én, hogy a pénz nagy úr, merthogy a Kártyavár hírhedten sokba kerül, de csak azzal nem lehet magyarázni, hogy ez milyen kiváló lett, nekem legalábbis baromira tetszett... na jó, mondjuk egy elég idegesítő mellékzöngét leszámítva.

Mert oké, az első évad is jó volt, mégiscsak az vezette fel Francis Underwood kongresszusi frakcióvezető bosszúhadjáratát és törtetését az alelnöki posztért, az ennek sodrában alakuló eseményeket a bábként használt újságírókkal és képviselőkkel, és ami nekem nagy kedvenc volt, a feleségével, Claire-rel való kapcsolatát. Viszont egyfelől nekem egy politikai drámához képest akkor túl sok volt a romantikázás, ahogy Frank és Claire is kifelé kacsingatott a házasságukból (részemről utóbbi volt a legunalmasabb szál, ahogy próbálták összeboronálni a brit fotóssal, de a kis Zoé-é sem volt sokkal jobb, ahogy a szaftosabb sztorikért kurválkodott), amik akár lehettek is jók, de a várt feszült szócsatáktól, manipulációktól vették el az időt. Aztán az első évad végén alelnökké választott (ennyi spoilert az első évadról meg kell engednetek) Frank elkocogott párjával az éjszakába, és amikor a második elején kifulladva hazatérnek, mintha egy másik dimenzióba léptek volna. Ezzel a rövid átmenettel mutatkozott meg egyébként, hogy mennyi szálat is kell Franknek kézben tartania, mert ahogy elkezdtem nézni, elsőre például zavaróan nem értettem semmit, kapkodtam a fejem, hogy ki a tök az a Rachel meg a Christina, és még gyorsan újranézve az előző évad utolsó részét is többször éreztem, tudnom kéne, hogy ezt vagy azt Frank mivel kötelezte le vagy tartja a markában, de ha lelőnek sem jut eszembe.

A legfontosabb változás, hogy végre Frank sakktáblája áttevődött a Fehér Ház irodáiba, de azért úgy, hogy még belógjon a Kongresszusba, és nem elégszik meg azzal sem, hogy szemmel tartsa az utódja kiválasztását, egymással szemben ki is használja ezt a két intézményt, hogy abból mindig ő jöjjön ki a legjobban, sok szerencsével. Ez az, amit mindig is a Kártyavár alapjának tartottam, amiért kevésnek találtam a feszült alkudozásokat és azok tétjét, mert hol van egy kezdő firkász meg egy alkesz képviselő (Corey Strollt, mindünk kedvenc Eph-jét akkor is ezzel a szenvedélybetegséggel találták meg... :hányás smiley:) szívatása ahhoz képest, hogy Frank egyszerre bábozik mondjuk az elnökkel, annak "titkos" üzleti tanácsadójával és a külügyminiszter-asszonnyal, és közben rájuk haragít egy komplett kínai delegációt?! Walker elnök esetében Frank amúgy is nevetségesnek tartja, hogy egy ilyen ingatag puhapöcs irányítsa a világ egyik szuperhatalmát. Van az a mondás, hogy "felfelé nyal, lefelé tapos", de mostanra Frank mindkét irányba csak tapos, miközben szemből mindenkit maximális egyetértéséről és támogatásáról biztosít, és hogy eközben olyan lapokat sem átall kijátszani, mint a teremőrség bevetése, az már az abszurdba hajlik, az egyéb színesítő körülményről (pl.: antrax) nem is beszélve. Sokszor jó, ahogy megvannak kis sztorik, mellékszálak, és ezeket mind idegőrlő gondossággal kell beleszőni a nagy tervbe, és néha a néző is csak találgatja, hogy "Na, ezzel vajon mi lehet Frank célja?"; ehhez a támpontokat a már jól ismert kiszólásokon, kikacsintásokon keresztül kapja a néző, néha csak egy lesajnáló pillantás formájában. Az is jó volt, hogy teljesült, amit hiányoltam, azaz most már nem csak a sors játszik Frank ellen, hanem igenis kemény ellenfele akadt az iparmágnás Raymond Tusk személyében, a konc pedig az elnök maga.

Hiába tudom, hogy Kevin Spacey Frank-alakítása és a politikai ármánykodás viszi a hátán a Kártyavárat, az én kedvencem továbbra is Claire. Sokszor érzem a "jelenlétében" a hidegrázós bizsergést, ahogy nyájaskodik, de négyszemközt vagy Franknek már nem kell megjátszania magát, és olyankor kiderül, talán még nagyobb szociopata, mint a becses férje. Robin Wrightnak mindehhez olyan apró gesztusai vannak, hogy csak lestem; volt például egy jelenet, ahol Claire "elgondolkodtató" híreket hall a tévében, és a felszínen csak annyi látszik, hogy sminkel, de ahogy megrezzen a kézfeje, látszik, hogy pattanásig feszültek az idegei. Az alelnök feleségeként természetesen sokkal több lehetősége van besegítenie Franknek, például hogy egy új frontot nyitva éket verjen Walker elnök és a felesége közé, a gyakoribb interjúkkal és befolyással viszont a nagyobb támadási felület is együtt jár, mert mondjuk a saját életének eddig titkolt részei is visszaköszönnek a bulvármagazinok címlapjairól, indítva egy igazán élvezetes tévéinterjúval. Ott látszik talán a legjobban, Claire is ismeri a manipuláció és a könyörtelenség minden csínját, és ahogy a riporter átlát Claire jól begyakorolt színjátékán a gyermekvállalás kérdéséről, kénytelen ellentámadásba lendülni, elkerülendő a további kényes kérdéseket.

Ezen felül a Kártyavár továbbra is az egyik legprofibban megvalósított sorozat. Általában megelégszem azzal, hogy a díszletek és a beállítások kellemesek a szemnek, és nem nagyon szoktam szóvá tenni mondjuk egy-egy jelenet kompozíciós összhangját, de ami itt van, amellett még én sem tudok elmenni szó nélkül. Ha már nekem feltűnik, hogy az adott beállítás micsoda mértani precizitással bír, az már valami, és ilyenből volt vagy egy tucat. A belsőépítészek meg eddig sem végeztek rossz munkát, de azért Zoé lepukkant lakásával nem kellett annyira grandiózusnak és alaposnak lenni, mint mondjuk az ülésterem képeinél. Mindennek a koronájaként volt egy olyan állati jó és korhű polgárháborús megemlékezés a 18. részben, hogy azt a sorozattól függetlenül is ajánlom!

Önmagukban a mellékszereplőkkel is meg voltam elégedve, legyenek akár a megmaradt régiek vagy az újak. Tetszett Lucas nyomozása az előző évad elvarratlan szálai után, főleg, ahogy ezt sokáig a "radar alatt" tudja tartani, még a "mély internetet" is megjárva egy hacker miatt. Tetszett a Frank utódjaként kinevezett Jacqueline, aki majdnem olyan gyakorlatias, mint Frank, és ha a módszereik különböznek is, az eredmény ritkán marad el. Egy kivétel van: Rachel minden perce időhúzás, az egész évad alatt csak talonban van, mint egy ász a kabát ujjába rejtve.

Amikor túl voltam az első öt részen, ujjongtam. Már fogalmaztam, milyen érzés, amikor egy sorozat ennyire egyben van nekem, amikor felváltva vagy éppen egyszerre vigyorgok és hitetlenkedek az egymásra halmozott apróságoktól, amikor annyira nem akarok egyetlen mondatot vagy képkockát sem kihagyni, hogy már menet közben többször visszatekerek jeleneteket, és még a pár apró logikai baki is észrevehetően, de nem feltűnően szolgálja a történet életben tartását. Arra készültem, hogy a kétségeim ellenére is örömmel írom a végére, "10/10". A politikai csatározásra vonatkozóan ez később is igaz volt, de onnantól a nevetségesnek ható ponyvásítás, amivel a középkorú női nézőket is a sorozat elé akarták ültetni, vagy éppen aminek a spontán sokkolás lehetett a célja, elvette az egésznek a zamatát, ahogy tette azt ugyanez a "hozzávaló" már az előző évadnál is. Ez rám legtöbbször csak "ponyv" nélkül hatott, de volt, ami zavaróan nevetséges lett, például ahogy a semmiből varázsoltak elő az írók egy-egy teljesen értelmetlen romantikus szálat. Külön röhejes volt Remy és Jackie egy ágyba kényszerítése, vagy hogy Rachellel is történjen valami a "depóban", kitaláltak hozzá egy pocsék szerelmi háromszöget. Azon meg a hitetlenkedéstől csak nevetni tudtam, hogy van szereplő, akinek a szexuális perverzióit előbb ismerjük meg, mint azt, hogy egyáltalán ki ő, és amikor -nyilván krónikus ötlethiányban- már-már a Római Birodalom arisztokráciájának orgiáit sikerült megidézni egy hármasszexszel... attól kész voltam.

Ez az egy hibája van a Kártyavárnak: valami vagy ilyen szinten próbál botránysorozat lenni, szoftpornóval és könnyes sztorikkal a címlapon, mint a Blikk, vagy krónikása lesz a fiktív Fehér Házban zajló deathmatchnek, amiben a magánélet csak mint drámai összetevő és politikai gyengeség jelenik meg. A kettő együtt nálam továbbra sem fér össze, de legalább az arány javult.

9/10
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Szer. Nov. 05, 2014 12:09 am

Niwrok írta:
.
Kártyavár / House of Cards S2

Ez az egy hibája van a Kártyavárnak: valami vagy ilyen szinten próbál botránysorozat lenni, szoftpornóval és könnyes sztorikkal a címlapon, mint a Blikk, vagy krónikása lesz a fiktív Fehér Házban zajló deathmatchnek, amiben a magánélet csak mint drámai összetevő és politikai gyengeség jelenik meg. A kettő együtt nálam továbbra sem fér össze, de legalább az arány javult.

9/10
.

taps taps taps

Ugye nem kel bizonygatnom, mennyire érdekelnek az ilyesmi politikai töltetű témák, filmek, sorozatok?? A Kártyavárat már akkor felírtam, mikor az első évadról írtál, úgyhogy idén sort kerítek majd mindkét évadra.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Csillagok között / Interstellar   Hétf. Nov. 10, 2014 1:54 am

.
Csillagok között / InterstellarJelenleg úgy érzem magam, mint aki átment a filmbeli féreglyukon, és mintha egy galaxis lenne a fejemben, csak azokban nem csillagok és a bolygóik, hanem filmek keringenek. Filmek, amiket Nolan új műve megidéz, amik nekem kapaszkodók voltak ahhoz, amit Nolan mindig is csinált a filmjeiben, és főleg a "saját" filmjeiben: filozofál az emberek alapvető viselkedési mintáiról és azok hatásairól. Még az olyan filmjeiből sem tudta ezt kihagyni, mint a Dark Knight Rises, amiktől senki nem várt mást, mint látványos akciókat egy képregényvilágban, ő meg a gazdasági válság emberi hatásairól, az Occupy mozgalomról, általánosságban meg az emberi elkényelmesedésről elmélkedik benne, és az ő esetében még ezt is elnézték, legfeljebb szóltak neki, hogy azért csak írjon bele egy Batmant meg egy Macskanőt is, ha ráér, és a logikát is hanyagolja má' egy kicsit, nehogy akadálya legyen a film végi nyáltengernek.

Na, az Interstellar az a film, ahol semmi nem kötötte meg a kezét, hogy a benne kavargó gondolatokat a vászonra rendezze!

Ennek elsődleges eleme az lett, hogy mindabból, amit eddig az emberekről saját maga számára leképezett, alkotott egy jövőképet, és nem irigylem érte. Nekem sem könnyű a mindennapok eseményeiben a szakadék felé száguldó emberiséget tükröződni látni, de hogy éveken keresztül ezzel keljek és feküdjek, forgatókönyvet írjak belőle, vizuálisan felépítsem, majd a szemem előtt lássam megelevenedni... az egy "kicsit" talán még nehezebb. "A világ így ér véget; nem bummal, csak nyüszítéssel...", írta annak idején T.S. Eliott, és ezt mutatja be Nolan is, az emberiség lassú, kétségbe-esetten egyedül a reménybe kapaszkodó vegetatív haldoklását, ahol az automata pilótát, az életben tartó gépeket már csak egy "Hátha..." tartja működésben. Talán az Ember gyermeke óta nem éreztem ennyire erős, kifejező képeket, mondatokat arról, amit nekünk nem akar megmutatni -vagy talán ő maga meg nem mer elképzelni-, és egy poros asztallal, a kényszerű terítési szabályokkal, tinimessiásos filmeket idéző beosztásrenddel, a "békesség" kedvéért átírt történelemkönyvekkel meg olyan száraz tényadatokkal sokkol, mint a "hatmilliárd", bízva benne, hogy ennyi is elég ahhoz, hogy egy "egyszerű" kivonást el tudnak végezni a nézők, és mögé tudják képzeli a félelmeit. De akik esetleg nem, azoknak készségesen felvázolja Michael Caine segítségével, hogy a túlélési lehetőségeink kettő darabra redukálódtak, és ezek egyike sem az, hogy eljövend a második földi Éden. Viszont mindkettőben lényeges szerep jut egy kalandos, rejtélyekkel teli űrexpedíciónak.

De persze nem Nolan lenne, ha magát ezt a gondolatkísérletet ne táblázná ki útjelzőkkel. A film jelentős részét fordítja arra, hogy megértesse velünk, mi miért történik, miért úgy rakta össze az elemeket, ahogy, és ez éppúgy igaz az űrutazásra, mint a kvantumfizikára vagy éppen arra, hogy mi vezethet egy-egy ember döntéseihez szélsőséges, akár végzetes helyzetekben. Sokan talán negatívumként fogják fel ezt a fajta, túlságosan szájbarágósnak ható magyarázatözönt, de Nolantól az Eredet után nem is nagyon vártam mást, legalábbis meglepett volna, ha nem ezt kapom. Ahogy akkor is a folyamatos szabályismertetéssel élt, amikkel tulajdonképpen teljesen kiölte a spontaneitást és a szürrealitást az álmokból, és tette azokat gyakorlatilag egy logikai játékká, a végén a nagy kérdőjellel, hogy "Hol is van a kapitány?", most ugyanezt teszi. Játszik a gondolatokkal arról, hogy mit tesz egy ember, akinek hátra kéne hagynia a családját egy homályos, de jó cél érdekében, ami akár a szerettei túlélését is szolgálhatja, akár úgy is, hogy talán soha sem láthatja viszont a családtagjait, vagy hogyan hathat egy emberre, még ha nincs is családja, ha éveket, évtizedeket kell elszigetelten töltenie, egy olyan világban, ahol nincsenek emberi visszajelzések akár a cselekedetekről, akár az érzésekről, és kialakul egy kétségekkel teli érzelmi gát. De maga a keret sem elhanyagolható, így aztán lehet, hogy nem is baj, ha a néző előre tudja, hogy itt bizony a dimenzióelmélet, a harmadikon felüli dimenziók működése és a tömegvonzás mindenféle aspektusa is terítékre kerül a fizikusok, mérnökök közti eszmecserékben. Nem tudom, mennyi ebben a "sci", és mennyi a "fi", de az elegy a maga nolani módján nálam működött.

Spoiler:
 

Amiben Nolannak hatalmas tehetsége és gyakorlata van -mondjuk James Cameronhoz hasonlóan- az az, hogy az efféle keserű, száraz pirulákat "mézzel" kínálja, mert hát ez a témája sem túl csábító önmagában, és nem biztos, hogy csak azért beülnének rá a nézők. Öveges professzor is tudta, hogy nem egyenleteket meg grafikonokat kell a táblára írni, hanem megcsinálni a Heki kutyát, és azzal elmagyarázni a hullámfizikát. Nolan persze nagyobb fába vágta a fejszéjét, de az eszközei is bővebbek voltak, így aztán lehetősége volt nem csak egy évtizedeket és fényéveket magába ölelő drámát csinálni szétszakított családokról, hosszú időre egy térbe zárt emberekről, a pusztuló világról, meg űrpionírokról fordulatos kalandfilmet csinálni, amiből nem maradnak ki a földi és az űrbéli események párhuzamai, átkötései sem, hanem ahhoz is megvoltak a keretei, hogy komplett világokat teremtsen, idegen bolygókat képzeljen el, ahol a feltételek alkalmasak lehetnek az általunk ismert élet fennmaradására (még ha nem is az ideális földi körülmények szerint), és nem mellesleg káprázatos űrjelenetekkel szórakoztasson ezek között, amik részemről még a Gravitáció képeit is felülmúlták itt-ott. Nekem tisztán látszott, ahogy ebbe a filmbe beleadott és beleadhatott apait-anyait, és választhatott olyan kiváló színészeket, amilyeneket akart az aktuális vagy a leendő Oscar-díjasok közül (persze a megszokott "bútordarabjai" mellé), akik megbirkózhattak a többdimenziós karakterek megformálásával, és tudom, hogy itt sokan csak McConaugheyre, Cainre, Hathawayre, esetleg Chastainre gondolnak, de nekem például igen ütős volt Casey Affleck alakítása is abban a pár percében, Wes Bentley meg nekem amolyan titkos favorit, remélem, őt is felkapja még egyszer a "szél". A mi társaságunkban is volt olyan, aki kiemelte a Hans Zimmer komponálta zenéket, és bár én nem vagyok különösebben érzékeny a filmzenékre, az mindig egy jó jel, ha feltűnnek, és itt ez többször megtörtént; nálam ezt jelenti a "jó filmzene". Ami pedig egyszerre volt kicsit idegen a filmtől, de egyébként egy kis könnyebbséget is jelentett, az az időnkénti humor volt, ezek között is ugye a robotok, amiknek a kinézete, a mozgása és a szövege is frenetikus volt a 90%-os őszinteséggel meg a nem-is-tudom-hány-százalékos humorral...

Egy filozófiai és egy tényleges galaxissal a fejemben, Nolan életművének kvázi betetőzéseként, aminek az elemeitől és az összképüktől is nem egyszerűen mosolyogtam a gyönyörtől, hanem hangosan nevettem... ez nekem nem is lehet más, mint "tető". Nem azért, mert hibátlan, hanem mert nem a hibái érdekelnek.

100%


U.i.: Ezúton is elnézést, ha az írásom olyan érzetet kelt bárkiben is, hogy "elloptam" a gondolatait. Ez azért lehet, mert szándékosan nem olvastam egyikőtöket sem, senki kritikáját, véleményét a film megnézése előtt, ezt meg rögtön azután írtam ki magamból, ahogy hazaértem.

Ez azt is jelenti, hogy az írásaitokra való reagálásra -ami esetleg az írásomból magából nem olvasható ki, vagy amire külön lenne észrevételem- holnap délutánig kérek időt, csak mert azért szeretnék aludni egy pár órát... vagy amennyi sikerül egy galaxissal a fejemben Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
téglagyári megálló

téglagyári megálló

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2012. Oct. 04.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 12:18 pm

Niwrok írta:
.
Csillagok között / Interstellar


Számomra a témában általam olvasott legjobb írás a Tiéd.
Nem sértő, nem szűklátókörű, nem tudálékos, nem akarja bebizonyítani azt, amiről látszik, hogy az írója sincs tisztában vele, nem traktál visszatérő szerzői fogyatékokkal, úgy tud objektív lenni, hogy közben mégis érdekes, egyéni látásmódot közvetít.

Szóval, gratula és kösz, nálam ez a címlapos! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 1:04 pm

Niwrok írta:
.
Csillagok között / Interstellar

.

A taps részemről is kijár taps taps taps , remélem hamarosan egy többszereplős kibeszélővé alakul a téma. Ha kell, akár új topicban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 6:26 pm

téglagyári megálló írta:

Csillagok között / Interstellar

Számomra a témában általam olvasott legjobb írás a Tiéd.
Nem sértő, nem szűklátókörű, nem tudálékos, nem akarja bebizonyítani azt, amiről látszik, hogy az írója sincs tisztában vele, nem traktál visszatérő szerzői fogyatékokkal, úgy tud objektív lenni, hogy közben mégis érdekes, egyéni látásmódot közvetít.

Szóval, gratula és kösz, nálam ez a címlapos! Smile


Köszönöm... de túlzónak érzem a szavaid Wink .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 7:49 pm

Interstellar plothole kérdés;:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 8:24 pm

Weide írta:
Interstellar plothole kérdés;:
 

Nekem is pontosan ez volt a legnagyobb kérdésem az egészben a sok apróbb, elviseletőbb baki mellett. Nem tudom rá a választ.

Paradoxon. Butaság. Ennyi.

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 8:34 pm

R2-D2 írta:

Csillagok között / Interstellar

Remélem hamarosan egy többszereplős kibeszélővé alakul a téma. Ha kell, akár új topicban.


Az eddigi kibeszélők nem voltak túl népszerűek, úgyhogy egyelőre megpróbálom csak így "snasszba", aztán ha felpörög, majd különmásoljuk Smile . Kicsit ömlesztett lesz, nem akartam nagyon széthúzni meg külön spoilerezgetni.

Spoiler:
 

Elsőre ennyit Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 8:44 pm

Weide írta:

Interstellar plothole kérdés;:
 


Ennyi idő után csak így, in-medias-res "polthole" Razz ?!...

Spoiler:
 
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 8:57 pm

Niwrok írta:
Weide írta:

Interstellar plothole kérdés;:
 


Ennyi idő után csak így, in-medias-res "polthole" Razz ?!...

Haha, nem, tessék benézni a Moziajánlóba, van ott még más is, csak ez már annyira baszta a csőröm, hogy előbb kikívánkozott, mint a rendes kritika.
Mindenesetre köszi a választ, olyan 80 %-ban el is fogadom ezt a fajta magyarázatot, de valami még mindig hibádzik itt nekem. Még filózok rajta, hátha sikerül kreálni egy teljesen elfogadható és logikusan végigvezethető megoldást.
Amúgy az a bajom ezzel, hogy -akár csak a közelmúltból szemezgetve- pl. az X-Men: DOFP-ben a saját logikáján belül teljesen követhető, lyukak és paradoxonok nélküli volt az időutazgatós rész. Itt mintha hiányozna valami, és mivel úgy meg volt csavarva a sztori, hogy már Nolan sem tudott semmi épkézláb megoldással szolgálni, inkább lógva hagyták az egészet.
Ami pár résznél nem is baj -pl. a homokviharok kialakulása és miértje -, de itt ez olyan kardinális kérdés, hogy szerintem bántóan gyorsan söpörték félre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 2994
Join date : 2012. Oct. 06.

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 9:01 pm

Weide írta:

Niwrok írta:

Ennyi idő után csak így, in-medias-res "polthole" Razz ?!...Haha, nem, tessék benézni a Moziajánlóba, van ott még más is, csak ez már annyira baszta a csőröm, hogy előbb kikívánkozott, mint a rendes kritika.
Mindenesetre köszi a választ, olyan 80 %-ban el is fogadom ezt a fajta magyarázatot, de valami még mindig hibádzik itt nekem. Még filózok rajta, hátha sikerül kreálni egy teljesen elfogadható és logikusan végigvezethető megoldást.
Amúgy az a bajom ezzel, hogy -akár csak a közelmúltból szemezgetve- pl. az X-Men: DOFP-ben a saját logikáján belül teljesen követhető, lyukak és paradoxonok nélküli volt az időutazgatós rész. Itt mintha hiányozna valami, és mivel úgy meg volt csavarva a sztori, hogy már Nolan sem tudott semmi épkézláb megoldással szolgálni, inkább lógva hagyták az egészet.
Ami pár résznél nem is baj -pl. a homokviharok kialakulása és miértje -, de itt ez olyan kardinális kérdés, hogy szerintem bántóan gyorsan söpörték félre.


Miért a Moziajánlóban? Nem másolnád át a saját topikodba?
Ott azért csak jobban megtaláljuk Smile .

A többire is reagálok mindjárt Smile .
.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 9:12 pm

Niwrok írta:


Miért a Moziajánlóban? Nem másolnád át a saját topikodba?
Ott azért csak jobban megtaláljuk Smile .

A többire is reagálok mindjárt Smile .
.

Az aktuálisan moziban futó filmek kritikáit eddig is oda írtam, és ez így is marad. tongue
Én is mindjárt átolvasom a többiek írását is, aztán ha olyan rész van, igyekszem bekapcsolódni. Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4079
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 9:16 pm

Niwrok írta:

Csillagok között / Interstellar


Spoiler:
 

.

Itt icipicit félreértettél:

Spoiler:
 

Egyébként Weidével sem értek egyet, szerintem - főleg a végjáték miattt - abszolút nem nyomasztó a mozi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Weide

Weide

Hozzászólások száma : 747
Join date : 2013. Aug. 15.
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   Hétf. Nov. 10, 2014 9:27 pm

R2-D2 írta:

Egyébként Weidével sem értek egyet, szerintem - főleg a végjáték miattt - abszolút nem nyomasztó a mozi.

Nem nyomasztó? Nem nyomasztó?
Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Niwrok írásai 1.0   

Vissza az elejére Go down
 
Niwrok írásai 1.0
Vissza az elejére 
30 / 66 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 66  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: