Kritikák, gondolatok a filmek világából
 
HomeGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 R2-D2 írásai 1.0

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 46 ... 67  Next
SzerzőÜzenet
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Hajsza a győzelemért   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyHétf. Márc. 03, 2014 1:20 pm

.R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Box6jvo
Hajsza a győzelemért
Tulajdonképp megnyugodtam. Nem véletlenül lett nálam az év végi összesítésben dobogós ez a film: otthoni nézéskor talán még jobban elvarázsolt, mint először. Azok az icipici negatív attitűdök is eltűntek, amiket első látásra a korhatár besorolást indokoló jelenetek váltottak ki belőlem. Az egész úgy tökéletes, ahogy van: két bajnok heroikus küzdelme egy letűnt F1 világban, egy olyan F1 világban, amit én mindig is jobban szerettem, mint a mait…

A Forma 1 1970-es évek első világbajnoki címét posztumusz nyerte meg Jochen Rindt, miután az 1970-es olasz nagydíj időmérő edzésén halálos balesetet szenvedett. A következő években, 1971-től 1974-ig a skót Jackie Stewart és a brazil Emerson Fittipaldi felváltva nyerték a világbajnoki címeket. Az évtized második felében a Ferrari dominált: ’75-ben, ’76-ban, ’77-ben és ’79-ben megnyerte a konstruktőri világbajnokságot. Egyéniben 1975-ben, és 1977-ben az osztrák Niki Lauda nyert világbajnoki címet,  ’76-ban a brit James Hunt, ’78-ban az amerikai Mario Andretti, ’79-ben pedig  a dél-afrikai Jody Scheckter lett világbajnok. Az 1970-es években kezdték átépíteni azokat a hosszú, történelmi pályákat, mint a 23 km hosszú Nürburgring (Nordschleife), vagy a 14 kilométeres Spa-Franchochamps. Ezek a versenypályák nem voltak biztonságosak, mivel sok helyen hiányoztak a bukóterek, és keskeny volt az aszfaltcsík, ráadásul sokáig tartott az is, mire kiértek a mentők egy baleset helyszínére. Sok versenyző halt meg ezeken a hosszú pályákon. Niki Lauda 1976-os súlyos balesete miatt helyezték át később a német nagydíjat a Hockenheimringre.

Nagyon halvány gyerekkori emlékeim vannak Lauda balesetéről, de igazából erről az egész sztoriról, a Rush történetéről nem sokat tudtam. No persze a nevek ismerősek voltak, de a Hunt vs. Lauda párharc ilyen mélységekben ismeretlen volt előttem - tulajdonképp csak a második Lauda korszaktól követtem a F1-et,  akkor imádtam az egészet -, ebből kifolyólag a Rush iszonyat tetszett: totál hitelesnek tűnt, elkalauzolt egy olyan világba, egy olyan korba, amire már korábban is mindig kíváncsi voltam. Amúgy is, ha valami témához van kötődése az embernek, akkor az arról készült film képes jobban megérinteni… ez a mozi pedig betekintést nyújt a száguldó cirkusz 70-es évekbeli viszonyába, akkor milyen feltételek között is versenyeztek a fiúk. Akit picit is érdekel e világ, az borzasztóan fogja élvezni a hátteret, a F1 hátterét, a két pilóta útját a bajnoki címig: eszméletlen jó versenyfelvételekkel ( legyen az esős vagy száraz verseny - Lauda ugratása a Nürburgringen borzongató), a pit-beli jelenetekkel, a tesztelésekkel, az autók összerakásával, a pilóták gyűlésével, a csapatkeresés időszakával, mindennel.  A versenyautók dübörgése felnyomja az adrenalin szintünket, habitusunktól függően ülünk Hunt vagy Lauda autójában. Mert a film ráadásul nem csak az 1976-os szezont mutatja be, hanem a kezdetektől, a két fiatal első rivalizálásától, a ’70-es  F3 szezontól kapcsolódik be a történetbe. Hogy aztán Hunt VB címével érjen véget… a két bajnok reptéri találkozásával, amikor is szerintem végleg elismerték egymás tudását és címét.

James Hunt és Niki Lauda párharca nem egyedülálló a versenyzés történetében. Rengeteg hasonló rivalizálás kíséri végig az autó/motor versenyzést, de ez a mozi valami különlegeset csinált:  a két pilóta karakterén keresztül nyújt betekintést nyújt a F1 akkori világába. A sport, a versenyek bemutatása és hiteles ábrázolása mellett ebben a filmben legalább olyan fontos a szereplők jelleme, gondolataik, személyiségük. A két figura maga a tűz és a víz – minden bizonnyal ki is van színezve picit (főleg Hunt) karakterük -, ezek biztosítják mindazokat az érzelmi motivációkat, plusz töltetet, ami az ilyesmi mozit a csúcsra emeli. Ha csak dokumentarista jelleggel végigvitt volna minket a versenyeken, azok csúcspontjain, vagy ha csak a figurák egymás elleni érzéseire koncentrált volna, fele ennyire nem lett volna jó. A rendező kiváló érzékkel adagolja az adrenalin növelő versenyzés képsorait a pilóták magánéletével, a drámát a poénnal. Gyakorlatilag ott vagy a pályán, ott vagy Hunt mellett a buliban, ott vagy Lauda mellett a kórházban. Borzongatóan élethű az egész, a díszlet, a CGI, az autók, a megidézett versenyzők, minden…

… mégis, az egész mozi nem működhetne a két színész csodálatos teljesítménye nélkül. Az első nézésre csak Daniel Brühl (Lauda) játéka ejtett ámulatba, de mostanra Chris Hemsworth (Hunt) alakítása teljesen felnőtt mellé. Minkát srác zseniális, tökéletesen hozzák az EMBERT a versenyzőben. A mindenáron győzni akaró, de belül mégiscsak embernek maradó pilótákat, akikben a győzni akarás néha elmebeteg mániája mellett a kölcsönös tisztelet és testvériesség érzése ugyanúgy jelen van. Nincs fekete és fehér, egyikük sem csak jó és csak rossz. Mindkét karaktert lehet utálni és szeretni is, s bár a nagyközönség számára egyértelműen a macso Hunt a szimpatikusabb (bunyója a WC-ben már majdnem szívfacsaró), - nekem valahol Lauda tudása, profizmusa legalább annyira imponáló volt. Az egész mozi kettejük egymásra hatásáról szól, arról, hogy figyelve a másikat, ki milyen változást indított el a riválisában. Életfelfogások ütköznek, a kezdeti hév, az Asshole és az Assloch a végére átmegy a kölcsönös bajnokozásba – ez pedig nálam nagyobb katarzist tudott kiváltani, mint néhány más film erre kihegyezett más jelenete… Howard ugyanakkor kínosan vigyáz rá végig, hogy egyik zseni mellett se törjön pálcát: a tisztelet magja minden nézésnél, minden beállításnál jelen van – kimondatlanul is. Mert minden nagy versenyzőnek kell egy nagy társ, akit tisztelni kell, aki meg tudja szorongatni a tökeit – s ezt talán Lauda (és a mozi) legnagyobb tanulsága. Hogy Hunté mi?? Talán az, hogy bajnoknak lenni – folyamatosan a topon lenni – nem lehet olyan életvitellel, amit ő folytatott: egyszer lehet szerencséje, de rendszeresen nem. A történelem szerint Lauda jobban megtanulta a leckét, nyert még két VB címet – Hunt viszont kiszállt a cirkuszból. E szempontból érdekes, amit Hunt mond Laudának: „Azért néha nem árt, ha szeretnek”. Nem. De az legfeljebb TV szerephez elég.

Még valamit meg kell, említsek, ami feltétlenül a beleélés élményét mélyíti el: ez pedig a háromnyelvű film.  Borzasztó jó volt az angol/német/olasz nyelvek váltakozása, amire az eredeti hangsávban még egy lapáttal rátett Brühl angol akcentusa. Zseniális. A magyar szinkronban is szerencsére csak az angol van szinkronizálva (így eltűnik az akcentus) – ha nem így lenne, egy fontos összetevő veszne el. Igazi finomhangolás ez, a hibátlan látvány, a dráma (Lauda kórházi kezelésének meg egyszerűen brutális) és a történet mellett. Daniel Brühl spanyol!!!! származása ellenére elképesztően jól hozza az osztrák pilóta figuráját, míg kedvenc Thorunk az angol Huntot. Jó volt olvasni-látni a többi nagy nevet, Regazzoni, Scheckter, Fittipaldi, Andretti, a fekete JPS autót, Senna későbbi kocsiját, a hatkerekű Tyrellt, az egész F1 70-es évekbeli világát. Iszonyat hangulata van a filmnek, méltán olyan magas a kedveltsége.

De azért kíváncsi lennék, ehhez a mozihoz Hunt mit szólna… lehet, elküldene mindenkit a p*csába… És milyen jó lenne egy ilyen játékfilm a Senna/Prost, Mansell/Piquet, stb párharcról is.100%.


A hozzászólást R2-D2 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 07, 2018 1:38 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyHétf. Márc. 03, 2014 6:00 pm

R2-D2 írta:

Hajsza a győzelemért

Az egész úgy tökéletes, ahogy van: két bajnok heroikus küzdelme egy letűnt F1 világban, egy olyan F1 világban, amit én mindig is jobban szerettem, mint a mait… Akit picit is érdekel e világ, az borzasztóan fogja élvezni a hátteret, a F1 hátterét, a két pilóta útját a bajnoki címig: eszméletlen jó versenyfelvételekkel ( legyen az esős vagy száraz verseny - Lauda ugratása a Nürburgringen borzongató), a pit-beli jelenetekkel, a tesztelésekkel, az autók összerakásával, a pilóták gyűlésével, a csapatkeresés időszakával, mindennel.  A rendező kiváló érzékkel adagolja az adrenalin növelő versenyzés képsorait a pilóták magánéletével, a drámát a poénnal. Gyakorlatilag ott vagy a pályán, ott vagy Hunt mellett a buliban, ott vagy Lauda mellett a kórházban. Borzongatóan élethű az egész, a díszlet, a CGI, az autók, a megidézett versenyzők, minden… mégis, az egész mozi nem működhetne a két színész csodálatos teljesítménye nélkül. Jó volt olvasni-látni a többi nagy nevet, Regazzoni, Scheckter, Fittipaldi, Andretti, a fekete JPS autót, Senna későbbi kocsiját, a hatkerekű Tyrellt, az egész F1 70-es évekbeli világát. Iszonyat hangulata van a filmnek, méltán olyan magas a kedveltsége.

100%


Mivel nálam is csak épphogy maradt le az éves dobogóról a Rush, így aztán gondolom nem lesz meglepő, hogy a kiváló írás minden szavával egyetértek. És még azt a 100%-ot sem érzem annyira túlzónak.
Milyen 100%-ot adni egy filmre Smile ?
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyHétf. Márc. 03, 2014 8:22 pm

Niwrok írta:


Mivel nálam is csak épphogy maradt le az éves dobogóról a Rush, így aztán gondolom nem lesz meglepő, hogy a kiváló írás minden szavával egyetértek. És még azt a 100%-ot sem érzem annyira túlzónak.
Milyen 100%-ot adni egy filmre Smile?
.

Köszi! Smile

Hogy milyen?? JÓÓÓÓÓÓ!!!! Smile

(csak ritka)

Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Beszélnünk kell Kevinről   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptySzer. Márc. 05, 2014 5:22 pm

.
R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 ZYhAuLwBeszélnünk kell Kevinről
Nem is bánom, hogy pár nap eltelt a megtekintése óta, mert legalább leülepedett az a felkavaró dráma, amit ez a mozi nyújt. Talán kicsit összeszedettebben tudok így nyilatkozni a filmről - ami az év, vagy az évtized filmje is lehetett volna, ha maradéktalanul kihasználják a benne lévő potenciált.

A történet szerint… na, itt az első gond. Ez is egy film, amiről SEMMMI konkrétumot nem szabad elmondani. A mozi szerkezete eleve úgy van felépítve, hogy az idő előrehaladtával csomagolódjon ki az egész, a néző maga hámozza ki a cselekményt a flashbackekből, a gyakran túlvizionált képekből, utalásokból. Legyen elég annyi, hogy ez egy anya és egy fiú története, egy megdöbbentő családi dráma, ahol minden szónak, jelenetnek különös súlya van a történet egészét tekintve. Összességében ugyan jócskán vannak hitelességi problémáim vele – ezeket később -, normális világban az egész csupán egy kegyetlen fikció  lehetne, de sajnos az elmúlt évek eseményei arra döbbentettek rá, hogy ez bármikor valósággá válhat. És ettől lesz ez igazán kemény. Ráadásul – egy pici személyes kötődés ismét -, egy volt kollégám kisfia körülbelül hasonló dolgokat produkál, mint itt a kis Kevin. Borzasztó nehéz lehet egy ilyen gyerekkel együtt élni, de ők sem – hasonlóan a filmbeli Evahoz – merik vagy akarják meglépni a legtörvényszerűbb megoldást… és itt el is gondolkodhatunk a film egyik nagyon fontos aspektusáról: hol a szülői szeretet határa? Mi kell ahhoz, hogy a Kevinhez hasonló beteg gyerekeket a megfelelő helyre adjuk? Mennyit szenvedhet egy anya a gyermekéért?? Mik a szülők felelősségei egy ilyen torzult jellem kialakulásában? Kőkemény kérdések – amik azonban elsősorban gyerekes nézőknek szólnak. Amúgy is úgy érzem, az egész mozi azokat tudja igazán megérinteni, akik már neveltek gyereket – ezzel a Kevin úgy lett rétegfilm, hogy nem is igazán akart az lenni.

Viszont a gyerekes szülők kapásból fenn fognak akadni néhány dolgon, ami számukra a mozi hitelességét nagymértékben aláássa. Kezdjük az elején: ilyen nincs. Ilyen egyszerűen nincs, hogy egy nem kívánt terhesség magzatra vetített ellenszenve a csöppség által visszaforduljon és minden gonoszságával az anyára szálljon. Ilyen csak az ómenes filmekben van, ahol viszont a főszereplőt Damiennek hívták, nem Kevinnek. Aztán olyan sincs, hogy a teljesen nyilvánvaló fizikai tünetek után nem viszi el pszichiáterhez a gyereket a szülő. Addig mennék, amíg ki nem derül, mi a baja a gyereknek. Az is illúzió, hogy csupán szeretettel kell az ilyenekre reagálni: ahogy mondta Kevin: „Ez volt az egyetlen őszinte tetted”… nos, abból kellett volna több. S végül – ne kenjünk már mindent a gyerekre – az is abnormális, hogy Eve, a gyerekkocsiban üvöltő baba sírásásnak túlharsogása miatt útépítő munkások mellé áll… anyám… először furcsa is volt, hogy mindezt egy női rendező írta és rendezte, de aztán – ha jól láttam – minden világos lett: ilyet csak egy gyermektelen nő tud kitalálni…

De még így is borzasztó erős lett a mozi. Egyszerűen azért, ami történik benne, no meg az odáig vezető út apró állomásai által. Nem könnyíti a megértést, de kifejezetten jót tesz a filmnek az össze-vissza szabdalt idősík, a rengeteg flashback, amiket az induláskor talán nem is tudunk hova tenni. Ezzel kapcsolatban két dolgot kell mindenképp kiemelni. Mielőtt az elején minden teljes káoszba fulladna, a tízedik perc környékén elcsattan egy pofon – nos, az ott, iszonyat hatásos volt. Onnantól kezdett engem az egész igazán érdekelni, érdekelni, mi is van még ebben a filmben… a másik meg az, hogy végig hiányoltam két karaktert a filmből, de hogy hova lettek, az csak a legvégén lepett meg. Sőt, az lepett meg csak igazán… Olyan szívesen megírnám, világgá kürtölném, mi a film lényege, de nem tehetem. Egyszerűen nem működik, ha nem magad hámozod ki a narancsot a héjából…

A vizualitás néha túlságosan stilizált mivolta engem egyáltalán nem zavart, Tilda Swinton egyszerűen zseniális Eva szerepében. A férjét játszó Jon C. Reilly remek karakterszínész, itt sem volt ez másképp. A kis Kevin – naná, hogy Damienhez viszonyítva!!! – nekem nem tetszett annyira, a nagy Kevin (Ezra Miller) viszont ezzel a keleties vonással, az emo-s beütéssel szuper volt. Az egész mozi hangulata nagyon ott van, a sejtelmesség – ha nem tudsz semmit róla – kiválóan működik. Néhány jelenet borzasztóan hatásos (néhány erősen hatásvadász – paradicsom, stb..), a téma kegyetlen(ül) valós, a legnagyobb kérdésre azonban ez a mozi sem képes válaszolni (ami kérdés egyébként elhangzik a moziban is):

"-Miért?
-Azt hittem, tudtad."

Hát nem, bazzeg. Pedig szívesen megtudtam volna…80%.


A hozzászólást R2-D2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 07, 2018 3:51 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptySzer. Márc. 05, 2014 8:45 pm

R2-D2 írta:

Beszélnünk kell Kevinről

Nem is bánom, hogy pár nap eltelt a megtekintése óta, mert legalább leülepedett az a felkavaró dráma, amit ez a mozi nyújt. Talán kicsit összeszedettebben tudok így nyilatkozni a filmről - ami az év, vagy az évtized filmje is lehetett volna, ha maradéktalanul kihasználják a benne lévő potenciált.

Olyan szívesen megírnám, világgá kürtölném, mi a film lényege, de nem tehetem. Egyszerűen nem működik, ha nem magad hámozod ki a narancsot a héjából…

80%


"SPOILER!" Smile ?

Kár, hogy már túl régen láttam ahhoz, hogy igazán érdemben tudjak róla beszélgetni, azt meg még továbbra is tartom, hogy elég volt egyszer látnom. De...

Spoiler:
 
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptySzer. Márc. 05, 2014 9:38 pm

Niwrok írta:

Beszélnünk kell Kevinről

Kár, hogy már túl régen láttam ahhoz, hogy igazán érdemben tudjak róla beszélgetni, azt meg még továbbra is tartom, hogy elég volt egyszer látnom. De...

Spoiler:
 
.

A fenébe, most akkor egyetértesz velem, vagy sem? Smile

Spoiler:
 .


A hozzászólást R2-D2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 07, 2018 3:53 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 12:52 am

R2-D2 írta:

A fenébe, most akkor egyetértesz velem, vagy sem? Smile

Spoiler:
 


Kicsit megzavarodtam Smile ; mivel is "kéne" egyetértenem Smile ?

Spoiler:
 
.
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 1:12 am

R2-D2 írta:

Red lights

Rodrigo Cortés, az Élve eltemetve díjnyertes író/rendezője újabb feszült hangulatú thrillert szállított, melynek befejezése sokáig ott visszhangzik majd a fejekben.” – Igen, b+. Hogy mi is ez az egész.

60%


"Pihenésképpen" Smile pár mondat a Gyilkos médiumról.
Abszolút egyetértek az írásod minden szavával, kivéve a végső pontszámot, mert nekem a film irritálóan zavaros, feleslegesen szürreális, részben értelmetlen, részben meg a csavarok helyett "tekergetésnek" ható ötletbörzével izzadságszagúvá tett második fele miatt a 40%-ot is csak nehezen akarózik megadni. Szörnyű, ahogy az addig lineárisan haladó, érdekes drámákat és helyzeteket felépítő film a közepétől éles váltásokkal cikázva próbál a film eljutni a fináléig, de szétesik az egész, és amikor a -vélhetően fehérített homokkőből épített...- mosdóban elindult a bunyónál hatodszor is csak egy "Miapicsaez?!"-re futotta tőlem, akkor döntöttem el, hogy bűvészek ide, médiumok oda, ezt a filmet én még egyszer meg nem nézem, és erre csak rásegített a dagályos közhelygyűjtemény, amivé a két főszereplő gigászinak ígérkező párharcát degradálták.
.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 1:22 am

Niwrok írta:
Kicsit megzavarodtam Smile; mivel is "kéne" egyetértenem Smile?


Smile és a %-al? Értem azt, hogy végül is nem rossz film ugye?

Az, hogy nem akarod többet látni az azért van-e mert nem tetszett, vagy azért mert kényelmetlen?

Amúgy a logikád is jó (szokás szerint), csupán csak a gyereknevelés élményének meglétének hatása a nézőpontkülönbség oka kettőnk között (ez hülyén hangzik, remélem érted) Smile
Vissza az elejére Go down
Niwrok
Admin
Niwrok

Hozzászólások száma : 3152
Join date : 2012. Oct. 06.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 1:55 am

R2-D2 írta:
Niwrok írta:
Kicsit megzavarodtam Smile; mivel is "kéne" egyetértenem Smile?


Smile és a %-al? Értem azt, hogy végül is nem rossz film ugye?

Az, hogy nem akarod többet látni az azért van-e mert nem tetszett, vagy azért mert kényelmetlen?

Amúgy a logikád is jó (szokás szerint), csupán csak a gyereknevelés élményének meglétének hatása a nézőpontkülönbség oka kettőnk között (ez hülyén hangzik, remélem érted) Smile


Vagyúúúgy Smile ! A százalék az oké, talán még egy kicsit több is beleférne, mert egy jól összerakott, elgondolkodtató film egy mindig aktuális témáról, ahol a színészekre abszolút nem lehet panasz. A "nemtetszett" így "logikailag" kilőve Smile .

A "kényelmetlen" érdekes kérdés... de azt hiszem, az sem... A "kényelmetlen"-t, ha tudom, próbálom úgy értelmezni, hogy "olyan (személyes vagy a környezetemben tapasztalt) probléma, észrevétel, amivel nehezemre esik a szembenézés", és inkább kihívást látok ezekben, hogy a "vakfoltokra", a feltételes, tanult reflexekre, és azok okaira magyarázatot tudjak találni.

Inkább azért nem tervezem újranézni (bár persze az efféle beszélgetések tehetnek róla, hogy ne így legyen Smile ), mert "feleslegesnek" tartom ezt megtenni. A téma miatt eleve nem raknám be szórakozási célzattal, abban meg úgy érzem, megtaláltam a "kirakósokat", amiket megtalálhattam, össze tudtam illeszteni őket, amennyire én elégedett vagyok velük, megvan a logikai sor "A" és "B" pont között. Nem érzek kihívást a filmben, nem érzem, hogy újat tudna adni vagy mondani egy második megtekintés.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy másfajta tapasztalatokat gyűjtöttünk az életben, és ezért látjuk máshogy a dolgokat, így Kevin és Eve "kapcsolatát" és annak okait is... ami így természetes Smile .
.
Vissza az elejére Go down
tchabee

tchabee

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2012. Oct. 12.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 8:58 am

R2-D2 írta:

Hajsza a győzelemért

100%

Mindig kilógok a sorból én csak 90%-ot adok rá.Smile
Nagyon lekötött, nagyon jó, de...
- sajnos én csak szinkronos "példányt" kaptam belőle és ott marhára idegesített Niki akcentusa, vagyis az ahogy magyarul hangzott.
- Én Nikinek drukkoltam, nekem Ő a szimpibb (nem igaza nem tudok dönteni), de néha túl pátoszos volt és azon agyaltam, ha Niki látja ezt, elhiszi , mit gondol magáról?
- 70-es évek, oké, jók a ruhák, kocsik, minden, kell is érzékeltetni, de a hdr szín hatása nekem már túl sok. Tudom ez a divat mostanában és féltékeny is vagyok a jó fotókra, én meg nem tudok ilyeneket csinálni, mert az én régi gépen ezt még nem tudja. Sokszor elegem van belőle, itt is ezt éreztem, de szerintem csak nekem volt vele problémám.
- tökéletes autós filmet szerintem nem fognak soha csinálni.

De azért nagyon ajánlott film, nálam biztosan többször nézős lesz.


.
Vissza az elejére Go down
tchabee

tchabee

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2012. Oct. 12.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 9:20 am

R2-D2 írta:

Gravitáció

A varázslat kihat az értékelésemre is, így simán megadom a 95%-ot. Különben extrák nélkül csak 85% lenne, ahogy elsőre is volt.

extrákat nem láttam, így nálam csak 60-70%.
32"-os tv néztem, sajnos nem szobába való ezt igazán csak széles vásznon szabadna nézni.
Az eleje nagyon idegsítő volt, a pörgés, a zajok, már már rosszul voltam.
Nekem teremtés történet nem jött le, én csak azt éreztem a végén, hogy milyen pici, szánalmasan gravitációhoz, oxigénhez kötött lények vagyunk a világban.
Túlélési ösztönnel hajtva majdnem a vágyott anyaföldön hall meg a hősnő jelképezve törékenységünket.
Spoiler:
 
Aki látta az extrákat is és vagy ért hozzá a zsilipet mindig így nyitják ki, hogy kicsapódik az ajtó majdnem katapultálva a kezelőjét, mert kissé röhejesnek tűnt a második zsilip ajtó nyitása, az elsőnél még rágtam a körmömet, de a másodiknál is ugyanígy csinálni. Lehet így kell.

.
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 11:42 am

Tchabee!

Kimondottan örülök, hogy aktívvá tetted magad itt,remélem, gyakrabban elő is fordul majd. Smile

A Gravitáció nehéz eset, én is látom a film hibáit, de most már máshogy is tudok rá tekinteni. Az mindenmestre tény, hogy ez igazából moziban adja magát.
A Rushban viszont nincs nézetkülönbségünk, ha már azt írod egy filmre, hogy többször nézős, már kiválónak mondható... Niki elhiszi magáról, aktív részese volt a film készítésének, én épp ezért inkább Hunt véleményére lennék kíváncsi.
Vissza az elejére Go down
tchabee

tchabee

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2012. Oct. 12.

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 12:06 pm

R2-D2 írta:
Tchabee!

Kimondottan örülök, hogy aktívvá tetted magad itt,remélem, gyakrabban elő is fordul majd. Smile

A Gravitáció nehéz eset, én is látom a film hibáit, de most már máshogy is tudok rá tekinteni. Az mindenmestre tény, hogy ez igazából moziban adja magát.
A Rushban viszont nincs nézetkülönbségünk, ha már azt írod egy filmre, hogy többször nézős, már kiválónak mondható... Niki elhiszi magáról, aktív részese volt a film készítésének, én épp ezért inkább Hunt véleményére lennék kíváncsi.

A Rushban a kedvenc jelenetem a lerobbanós, stoppolós. Imádom az Alfákat! Megértem a tifosikat.Smile
A 70-es években olaszból kaptunk reklám esőkabátokat a tesómmal. Papírszerű anyagból volt, könnyen el is szakadt, fotó szerű mintázata volt, mindenféle szponzor logókkal. Ferrari volt, az enyém hátán Regazzoni volt a felirat.Smile Nagyon menő volt, főleg akkoriban. Jó rég fertőzött vagyok.Smile
Vissza az elejére Go down
R2-D2
Admin
R2-D2

Hozzászólások száma : 4196
Join date : 2012. Oct. 03.
Tartózkodási hely : Szombathely

R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 EmptyCsüt. Márc. 06, 2014 12:13 pm

tchabee írta:
Nagyon menő volt, főleg akkoriban. Jó rég fertőzött vagyok.Smile

Én Senna halála után kigyógyultam. Még talán Villeneuve-ot láttam, aztán snitt. Smile
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty
TémanyitásTárgy: Re: R2-D2 írásai 1.0   R2-D2 írásai 1.0 - Page 26 Empty

Vissza az elejére Go down
 
R2-D2 írásai 1.0
Vissza az elejére 
26 / 67 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 46 ... 67  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Filmfórum :: Filmek, sorozatok világa :: Kritikák, filmes gondolatok-
Ugrás: